Palvelut

Aalto.fi tutoriaali – profiilit

Tämän videon avulla voit tutustua aalto.fi:n profiileihin.

Tässä tutoriaalissa esitellään aalto.fi:n uudistetut profiilit. Saat perustietoa siitä mistä profiilisivusi löytyy ja miten tietoa, kuten kuva tai puhelinnumero, voi muokata. Kerromme myös palvelu- ja akateemiselle henkilöstölle kohdennettuja asioita.

Aalto.fi:n profiileja on uudistettu ja niiden ulkonäköä päivitetty. Uudistuksen johdosta voit  muuttaa profiiliasi sellaiseksi kuin haluat valitsemalla mitä tietoja profiilissasi näytetään.

Varmista ensin, että olet kirjautuneena aalto.fi-sivustolle. Pääset omaan profiiliisi klikkaamalla "Oma profiili" oikeassa yläkulmassa olevasta kuvakkeesta. Kaikki profiilisi tiedot tulevat suoraan joko Workdaysta tai ACRIS-tietokannasta (tutkimustietojärjestelmä). Näiden lisäksi palveluhenkilöstön kuva tulee Aalto Peoplesta (people.aalto.fi). Koska näytettävän tiedon lähden on muualla, tulee sinun huolehtia ensiksi siitä, että tieto näissä järjestelmissä on kunnossa. Huomaathan, että aalto.fi:ssä ei ole mahdollista muokata mitään tietoa, sillä verkkosivustolla ei säilytetä mitään tietoja, joten voit ainoastaan valita mitä tietoja haluat näyttää ja miten. Näytettävän tiedon määrä kasvaa vähitellen, sillä profiileitä kehitetään jatkuvasti ja uusia ominaisuuksia on tulossa pian.

Kuva, puhelinnumero ja kutsumanimi

Mikäli kuvasi tai puhelinnumerosi eivät näy profiilissasi, se ei välttämättä liity aalto.fi:n asetuksiin, vaan siihen, että kyseisiä tietoja ei ole päivitetty muualla. Tarkista ihan ensiksi siis, että tietosi ovat ajan tasalla aiemmassa kappaleessa kuvailluissa järjestelmissä.

Mikäli puhelinnumerosi ei näy, mene Workdayhin ja lisää se siellä. Joillakin henkilöillä on toinen nimi tai toinen sukunimi. Jos sinulla näin on ja nämä näkyvät profiilissasi, vaikka et haluaisi, voit korjata tämän Workdayssa.

Jos kuvasi ei näy profiilissasi tai haluat vaihtaa sen toiseen, voit tehdä sen Aalto Peoplessa (palveluhenkilöstö) tai ACRIS-tietokannassa (akateeminen henkilöstö).

Tietoa minusta

Voit lisätä Workdayssa lyhyen kuvaavan tekstin itsestäsi, jossa kerrot mitä tehtäviisi Aallossa kuuluu ja millaisissa asioissa sinuun voi olla yhteydessä. Tätä "Osaamiskuvausta" voit näyttää aalto.fi:n profiilissasi otsikon "Tietoa minusta" alla. Teksti on oletuksena piilotettuna, joten kun olet kirjoittanut kuvauksesi Workdayhin, muistathan käydä aalto.fi:n profiilissasi laittamassa sen näkyväksi. Katso alta ohjeet tekstin kirjoittamiseen ja "Näkyvyysasetukset" alempana tältä sivulta.

Osaamiskuvauksen lisääminen Workdayhin ja sen esittäminen aalto.fi-sivustolla

Näkyvyysasetukset

Voit asettaa profiilisi julkiseksi, näkymään vain Aalto-yhteisölle, tai piilottaa sen. Julkinen profiili näkyy sekä Aaltolaisille että yliopiston ulkopuolisille. Asettamalla profiilisi näkymään vain Aalto-yhteisölle, näkyy se vain sivustolle sisään kirjautuneille. Voit myös piilottaa profiilisi osittain tai kokonaan jos et halua tietojesi olevan saatavilla verkossa.

Akateemisen henkilöstön profiilissa on jonkin verran enemmän tietoja, kuten osaamisalueet, palkinnot ja julkaisut. Palkintojen ja julkaisujen kohdalla voit valita näytätkö niistä kaikki, vain viimeisimmät tai joitakin valittuja. Kaikki nämä tiedot tulevat ACRIS-tietokannasta, joten varmista, että kaikki tiedot siellä ovat ajan tasalla.

Jos sinulla on kysyttävää profiileista, laita meille viestiä [email protected] tai liity Aalto.fi Teams-kanavalle. Olemme myös vastanneet joihinkin usein kysyttyihin kysymyksiin Aalto.fi-ohjeiden UKK-sivullamme.

 

UKK — aalto.fi ja Drupal

Usein kysyttyjä kysymyksiä aalto.fi:stä ja sen sisällönhallintajärjestelmästä Drupalista.

Lue lisää
Harald Herlin Learning Centre, a view from the second floor to downstairs reading area. Photo by Aalto University / Tuomas Uusheimo
Workday-perusohje
Tätä palvelua tarjoaa:

Viestintäpalvelut

Löysitkö tästä tarvitsemasi tiedon? Jos et, ota meihin yhteyttä.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu