Tenure track
Aalto-yliopiston professorien urapolku.
Hoivarobotteja, puheentunnistusta, mikromateriaaleja, avaruutta kaukana ja lähellä – Sähkötekniikan korkeakoulussa tutkimme sähkön ja älykkäiden sähköverkkojen lisäksi paljon sellaisia asioita, joita moni ei äkkiseltään miellä edes kuuluvan sähköalaan. Olemme mukana ratkomassa ihmiskunnan suuria haasteita kuten ilmastonmuutosta, materiaalien vähenemistä ja väestön ikääntymistä.
Sähköä on kaikkialla, eikä yhteiskuntamme toimisi ilman sitä. Sähkötekniikan korkeakoulun opiskelijana pääset etsimään ratkaisuja esimerkiksi kestävään kehitykseen ja ihmisten hyvinvointiin liittyviin kysymyksiin. Tältä sivulla löydät tietoa kandidaatti-, maisteri- sekä tohtoriopinnoistamme.
Kaikki tutkimustyömme perustuu erinomaiselle yhteistyölle. Sähkötekniikan korkeakoulussa opiskelijat ja tutkijat pääsevät käärimään hihat, sillä teoreettisen tutkimuksen lisäksi teemme paljon soveltavaa tutkimusta. Panostuksemme opetuksen ja tutkimuksen ensiluokkaisiin tiloihin ja tutkimuslaitteistoihin takaavat, että työmme tulokset näkyvät yhteiskunnan kehittymisessä.
Sähkötekniikan korkeakoulussa toimii kolme laitosta ja yksi erillisyksikkö.
Informaatio- ja tietoliikennetekniikan laitoksen tutkimus ja opetus keskittyvät ICT-teknologiaan, sähkötekniikkaan ja sen perusilmiöihin. Laitos tekee tutkimusta informaatio- ja kommunikaatiotekniikan perusteiden, ihmiskeskeisen teknologian sekä viestintä- ja verkkojärjestelmien aloilla.
Koulutamme tulevia asiantuntijoita ja johtajia kaikilla tutkintotasoilla: kandidaatti, maisteri ja tohtori. Laitoksellamme on johtava ja kansainvälisesti kilpailukykyinen tutkimusinfrastruktuuri, jota laajennetaan ja kehitetään jatkuvasti Otaniemen kampuksellamme.
Teemme Elektroniikan ja nanotekniikan laitoksella laaja-alaista tutkimusta sähkömagneettisen, mikro- ja nanoteknologian, radiotekniikan ja avaruusteknologian aloilla. Ensimmäinen suomalainen satelliitti Aalto-1 toteutettiin laitoksella opiskelijahankkeena.
Sähkötekniikan ja automaation laitoksen tutkimus keskittyy mikrosysteemitekniikan eri aloihin, sähkötekniikkaan ja automaatioon. Tutkimusalojamme ovat voimajärjestelmät ja muuntaminen, ohjaus, robotiikka ja autonomiset järjestelmät, terveysteknologia ja älykäs asuinympäristö ja teollisuuselektroniikka ja -informatiikka.
Metsähovi on Suomen ainoa tähtitieteellinen radio-observatorio.
Sähkötekniikan korkeakoulu on hyvin kansainvälinen ja erilaisista ihmisistä koostuva tiivis yhteisö, joka kehittää parempia ratkaisuja kestävän tulevaisuuden tarpeisiin. Lisää tarinoita opiskelijoistamme, opettajistamme sekä alumneistamme löydät Tutustu meihin -sivuilta sekä Instagram-tililtämme @aaltoelec.
Informaatioteknologiaa opiskeleva Leevi on ollut aktiivisesti mukana opiskelijaelämässä, mikä antaa hänen mukaansa hyvää vastapainoa opiskelulle. "Yhtenä päivänä saatan koodata koulutehtäviä kotona ja seuraavana olla mukana järjestämässä ilmaisfestareita tuhannelle osallistujalle", hän kertoo.
ABB Oy:n toimitusjohtaja kannustaa jo opintojen aikana tutustumaan yrityselämään monipuolisesti, sillä erinäköiset työtehtävät opettavat paljon.
Automation and Electrical Engineering -maisteriohjelman alumnin mielestä opiskelu on mukavampaa opiskelukavereiden kanssa.
Apulaisprofessori Mahdi Pourakbari Kasmaei tutkii voima- ja energiajärjestelmän mallintamista, koska siirtymä hiilineutraaliin energiantuotantoon on nopea.