Drupal: Aalto.fi-sivusto

Automaattiseen nostoon liittyviä vinkkejä

Näiden komponenttien avulla voit luoda uutissyötteitä ja listoja tulevista tapahtumista ja luoda automaattisesti päivittyvän artikkelisarjan.
Artwork in Dipoli. Photo by Aalto University / Mikko Raskinen

Automaattinen nosto (automatic liftup) on paras työkalu silloin, kun uutta sisältöä lisätään säännöllisesti. Aalto.fi-editoreiden käytettävissä on tällä hetkellä kolme automaattista nostokomponenttia:

Yleisiä vinkkejä

 1. Automaattiset nostot suodattavat sisältöä metatietojen perusteella.

  • Jos laitat yhteen metatietokenttään vain yhden avainsanan (esim. toissijainen avainsana: kestävyys), automaattiseen nostoon nousevat kaikki sillä avainsanalla merkityt sisällöt.
  • Jos laitat yhteen metatietokenttään useita avainsanoja (esim. toissijaiset avainsanat: kestävyys ja koneoppiminen), automaattiseen nostoon nousevat sisällöt, joiden metatiedoissa on ainakin jokin avainsanoista.
  • Jos täytät useita metatietokenttiä (esim. kategoria ja ensisijainen avainsana), nostossa näkyvät sellaiset sisällöt, jotka vastaavat vähintään yhtä avainsanaa jokaisesta metatietokentästä.
 2. Automaattisessa nostossa näkyy vain neljä uusinta artikkelia/uutista/tapahtumaa. Kaikki noston suodattimia vastaavat sivut tulevat näkyviin ”Katso kaikki” -painikkeesta. See all -painike (”katso kaikki”) voidaan kuitenkin muuttaa uudelleenohjaamaan lukijat mille tahansa sivulle.
 3. Osa aalto.fi-sisällöstä on saatavana vain aaltolaisille. Kun teet uuden noston, varmista, että sen näkyvyys- ja julkisuusasetukset ovat yhtenevät sen kanssa, mitä sisältöä haluat näkyvän.
 4. Jos haluat tehdä noston käyttäen toissijaista avainsanaa (secondary tag), jota ei ole vielä olemassa, uuden toissijaisen avainsanan lisäämistä täytyy pyytää ottamalla yhteyttä Aallon digitaalinen kokemus ja analytiikka -tiimiin.
Graphic showing how tagging affects automatic liftups

Miten automaattiset nostot toimivat

Jos luot yleistasoisen syötteen esimerkiksi koulun omalle etusivulle, voit jättää kenttiä tyhjiksi, niin kaikki mahdolliset avainsanat otetaan huomioon. Jos haluat luoda johonkin aiheeseen keskittyvän syötteen, lisää ainakin yksi avainsana johonkin sivun metatietokentistä. Mitä useamman kentän täyttää vähintään yhdellä tähän sivuun liittyvällä avainsanalla, sitä vähemmän tulee hakutuloksia. Toisaalta, kun samaan kenttään laittaa useamman avainsanan, hakutulosten määrä kasvaa. Tarkista, että olet tyytyväinen esille tulevien sivujen määrään ja laatuun sen jälkeen, kun olet luonut noston.

Lisää tietoa

Avainsanojen lisääminen Aalto.fi:ssä

Verkkosivuihin voi lisätä avainsanoja (tags) moniin eri metatietokenttiin. Jokaisella metatietokentällä on tarkoitus. Ne sijoittavat sivusi Aalto.fi-sivuston rakenteeseen (content home) ja tarjoavat tietoa hakutoiminnon suodattimille ja syötteille (ensisijaiset ja toissijaiset avainsanat, relates to -kenttä sekä kategoria).

Palvelut
Screenshot of the article lift-up component example showing four images side-by-side with lead text.

Automaattiset nostot: uutiset, tapahtumat ja artikkelit

Opi tekemään automaattisia uutis-, tapahtuma-, ja artikkelinostoja tehokkaasti.

Palvelut
 • Julkaistu:
 • Päivitetty: