Palvelut

Liftups-komponentit

Liftup-komponenttien esittely yhdessä paikassa. Ota ne omaksesi ja paranna niiden avulla sisältöjesi näkyvyyttä ja visuaalisuutta.

Yleensä sivustoilla olevat linkit luodaan manuaalisesti linkittämällä yksi sivu toiseen käyttäen sivun osoitetta. Liftup-komponentit mahdollistavat kahden sivun välille luotavan linkin, joka ei ole riippuvainen sivun osoitteesta. Vaikka sivun sisältö muuttuu, linkki toimii ilman että editoijan tarvitsee tehdä muutoksia manuaalisesti. Liftuppeja voidaan käyttää laajasti eri sisältöjen, kuten tapahtumien, tutkimusryhmien ja käyttäjäprofiilien kanssa.

Automaattiset vs. manuaaliset nostot

Sivustolla on pääasiassa kaksi sisällön liftup-tyyppiä – automaattinen ja manuaalinen.

Manuaalista nostoa (manual liftup) käytetään ohjaamaan käyttäjiä sivuston sisällön keskeisille alueille. Manuaalisissa nostoissa voit valita yhden tai useamman sivun, johon haluat ohjata käyttäjän. Komponentti näyttää automaattisesti linkit sivuille sisältäen otsikon, kuvan sekä yhteenvedon (summary).

Automaattista nostoa (automatic liftup) käytetään dynaamisiin sisältöihin, kuten uutisiin ja tapahtumiin. Se näyttää viimeisimmät artikkelit, jotka sopivat noston asetuksiin, esimerkiksi vastaavat nostossa määriteltyä tagia. Esimerkiksi, jos haluat näyttää viimeisimmät uutiset tiettyyn aiheeseen liittyen, voit lisätä automaattisen noston ja määritellä sen nostamaan vain tietyllä tagilla merkityt uutiset.

Manuaaliset nostokomponentit

Screen capture of manual liftups

Manual liftups -nostokomponentti

Komponentissa on neljä näyttötapaa: pieni (small), mini liftup, keskikokoinen (medium) ja haitari (accordion).

Palvelut
Screenshot of Single liftup component showing man inside of Dipoli

Single liftups -komponentti

Single liftup -komponentin avulla voidaan nostaa toiselta sisäiseltä sivulta kuva ja johdantoteksti.

Palvelut

Automaattiset nostot: uutiset, tapahtumat ja artikkelit

Opi tekemään automaattisia uutis-, tapahtuma-, ja artikkelinostoja tehokkaasti.

Lue lisää
Screenshot of the article lift-up component example showing four images side-by-side with lead text.

External ja people liftups -komponentit

Voit nostaa liftups-komponenteilla myös ulkoista sisältöä ja ihmisten yhteystietoja.

Laptop computer keyboard detail / photo: Aalto University, Matti Ahlgren

People liftups -komponentti

Drupalin people liftups -komponentit ovat kätevä keino lisätä laitoksen, palveluyksikön tai hankkeen jäsenten yhteystietoja verkkosivulle. Yhteystiedot voi esittää satunnaisessa tai käyttäjän itse määrittelemässä järjestyksessä tai aakkosittain.

Palvelut
Screenshot of an external liftup for Aalto Social

External liftup

Linkit ulkopuoliseen sisältöön on mahdollista luoda niin, että ne näyttävät yhdenmukaisilta muiden sivun linkkiesi kanssa. Tässä ohjeet!

Palvelut

Compact listing -nostokomponentti

Jos sivusi sisältää useita linkkejä, kuvalliset nostot saattavat tehdä sivusta raskaan ja hankalan silmäillä. Voit pohtia Compact listing -komponentin käyttöä ryhmitellen linkkejä tiiviiseen listaan.

Listan otsikko

Lyhyt kuvaus on vapaaehtoinen. Kuvauksen pituus on rajattu 240 merkkiin.

Toisen listan otsikko

Voit lisätä 2-5 linkkiä kuhunkin listaan ja maksimissaan 3 listausta rinnakkain.

Kaipaatko lisää Drupal-ohjeita?

Alla olevasta tutoriaalista löydät tietoa avainsanojen lisäämisestä, mikä on tärkeää automaattisia nostoja varten. Alla myös linkki artikkeliin, josta löydät vinkkejä sisältösi linkittämiseen muuhun sisältöön.

Avainsanojen lisääminen Aalto.fi:ssä

Verkkosivuihin voi lisätä avainsanoja (tags) moniin eri metatietokenttiin. Jokaisella metatietokentällä on tarkoitus. Ne sijoittavat sivusi Aalto.fi-sivuston rakenteeseen (content home) ja tarjoavat tietoa hakutoiminnon suodattimille ja syötteille (ensisijaiset ja toissijaiset avainsanat, relates to -kenttä sekä kategoria).

Vinkkejä sivujen linkittämiseen linkeillä, liftupeilla ja liitteillä

Sisällön ristiin linkittäminen, eli sivujen linkittäminen toisiinsa, on erittäin tärkeää. Tässä blogissa esittelemme kolme tapaa johdattaa käyttäjä muille sivuille tai tiedostoihin: linkit, liftupit eli nostot ja liitteet.

Photo: Unto Rautio
Tätä palvelua tarjoaa:

Viestintäpalvelut

Löysitkö tästä tarvitsemasi tiedon? Jos et, ota meihin yhteyttä.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: