Hakijapalvelut

Näin haet Aaltoon

Aalto-yliopistossa on kattava valikoima erilaisia ohjelmia ja useita opiskelijavalintoja. Tältä sivulta saat tärkeää tietoa Aaltoon hakemisesta sekä erilliset hakuohjeet kandidaatti-, maisteri ja tohtoriohjelmiin.

Aalto-yliopiston koko koulutustarjonnan löydät täältä.

Hakuajat vuonna 2024 alkaviin opintoihin

  1. Haku maisterikoulutuksiin: 30.11.2023–2.1.2024
  2. Kevään ensimmäinen yhteishaku (englanninkieliset kandidaattiohjelmat): 3.–17.1.2024
  3. Kevään toinen yhteishaku (suomen- ja ruotsinkieliset kandidaattiohjelmat): 13.–27.3.2024
Aalto University students. Photo by Unto Rautio.

Hakeminen kandidaattikoulutukseen

Haku kandidaattikoulutuksiin

Haku suomen- ja ruotsinkielisiin kandidaattikoulutuksiin järjestetään 13.–27.3.2024. Haku englanninkielisiin kandidaattikoulutuksiin on 3.–17.1.2024. Osaan suomenkielisistä kandidaattikoulutuksista voi hakea myös syksyn yhteishaussa 4.–14.9.2023.

students in Aalto library

Avoimen väylän opinnoilla tekniikan tutkinto-opiskelijaksi

Tekniikan väylän opinnot (27 op) suorittamalla on mahdollista tulla hyväksytyksi tutkinto-opiskelijaksi Aalto-yliopistoon ilman valintakokeita ja aikaisemmasta koulutustaustasta riippumatta.

Aalto University, students. Picture: Pinja Valja

Avoimen väylän opinnoilla kauppatieteen tutkinto-opiskelijaksi

Suorittamalla avoimen väylän kautta vähintään 60 opintopistettä erikseen määriteltyjä kauppatieteiden perusopintoja, voit hakea tutkinto-opiskelijaksi Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun kandidaattiohjelmaan.

Dipolin portaat Kalevan suuntaan

Haku Bachelor's Programme in Design -kandidaattiohjelmaan, taiteen kandidaatti ja taiteen maisteri (3v + 2v)

Haku englanninkieliseen Bachelor's Programme in Design -kandidaattiohjelmaan järjestetään 3.-17.1.2024. Haku koskee syksyllä 2024 alkavia opintoja. Hakijat valitaan suorittamaan taiteen kandidaatin ja taiteen maisterin tutkintoa. Sivua päivitetään parhaillaan ja kevään 2024 hakuohjeet julkaistaan tällä sivulla 25.9.2023 mennessä.

students-design-shop-installation

Haku Aalto Bachelor's Programme in Science and Technology -kandidaattiohjelmaan, tekniikan kandidaatti ja diplomi-insinööri (3 v + 2 v)

Haku englanninkieliseen Aalto Bachelor's Programme in Science and Technology -kandidaattiohjelmaan järjestetään 3.-17.1.2024. Hakijat valitaan suorittamaan tekniikan kandidaatin ja diplomi-insinöörin tutkintoa. Valinta englanninkielisiin tekniikan kandidaattiopintoihin tapahtuu joko SAT/ACT-testin tulosten tai ylioppilas-, IB-, EB- tai RP-/DIA-tutkinnon arvosanojen perusteella.

A group of students working on a group assignment

Haku Economics-kandidaattiohjelmaan, kauppatieteiden kandidaatti ja kauppatieteiden maisteri (3 v +2 v)

Haku englanninkieliseen Economics-kandidaattiohjelmaan järjestetään kerran vuodessa korkeakoulujen kevään ensimmäisessä yhteishaussa. Hakijat valitaan suorittamaan kauppatieteiden kandidaatti- ja maisteritutkintoa. Valinta englanninkielisiin kauppatieteiden kandidaattiopintoihin tapahtuu joko SAT- tai ACT-testin tulosten tai ylioppilas-, IB-, EB- tai RP-/DIA-tutkinnon arvosanojen perusteella. Hakea voi myös Talousguru-, MAOL lukion matematiikka- tai MAOL Datatähti-kilpailuiden perusteella (haku 13.-27.3.2024).

Economics-kandidaattiohjelma

Haku International Business -kandidaattiohjelmaan, kauppatieteiden kandidaatti (Mikkeli) ja kauppatieteiden maisteri (Otaniemi) (3 v + 2 v)

International Business -kandidaattiohjelmaan haetaan korkeakoulujen kevään 2024 ensimmäisen yhteishaun hakuaikana 3.–17.1.2024 (valintaryhmät I-III). Hakijat valitaan suorittamaan sekä alempaa että ylempää kauppatieteellistä korkeakoulututkintoa (kauppatieteiden kandidaatti/kauppatieteiden maisteri) siten, että opiskelija suorittaa International Business -kandidaattiohjelmassa Kauppakorkeakoulun Mikkelin kampuksella KTK-tutkinnon (Bachelor of Science in Economics and Business Administration) ja Kauppakorkeakoulun Otaniemen kampuksella maisteriohjelmassa KTM-tutkinnon (Master of Science in Economics and Business Administration).

BScBA students at Mikkeli Campus

Siirtohaku

Voit hakea siirtohaussa Aalto-yliopistoon, jos sinulla on opiskeluoikeus toisessa suomalaisessa yliopistossa, tai eri koulutusalan tutkintoon johtava opiskeluoikeus Aalto-yliopistossa.

Students sitting and talking in the library

Hakeminen maisterikoulutukseen

Aalto University students on campus. Photo by Aleksi Poutanen.

Haku maisterikoulutuksiin

Aalto-yliopiston kaksivuotisiin maisteriohjelmiin haetaan yliopiston maisterihaussa.
Hakuaika maisteriohjelmiin on kerran vuodessa.
Hakuaika syksyllä 2024 alkaviin opintoihin on 30.11.2023 - 2.1.2024.

Opiskelu Aallossa

Hakeminen tohtoriohjelmiin

A man with a doctor's hat on celebrating his promotion as a doctor with other doctors

Miten tohtorinkoulutukseen haetaan?

Tietoa hakijoille ja tohtorinkoulutuksesta kiinnostuneille

Tohtorinkoulutus

Kansainväliset yhteistutkinto-ohjelmat

Aalto-yliopisto tarjoaa kansainvälisessä yhteistyössä toteutettavia yhteistutkinto-ohjelmia yli kymmenessä maassa. Ohjelmien hakuajat ja valintamenettelyt poikkeavat muista Aallon maisteriohjelmista.

Lue lisää!
Aalto University students at Learning Centre

Erillisopinnot, vaihto-opiskelu, JOO-opinnot

Aalto-yliopistossa voi suorittaa erillisopintoja, kansainvälisiä vaihto-opintoja, JOO-opintoja ja Aalto-yliopiston sisäisen liikkuvuuden haussa opiskelija voi hakea opinto-oikeutta toiseen Aallon korkeakouluun.

Lue lisää!
Erillisopinnot, vaihto-opiskelu, JOO-opinnot ja sisäinen liikkuvuus

Sidosryhmille

Opinto-ohjaajille

Sivulta löydät kutsut opojen ja hakijoiden tapahtumiin, ajankohtaista tietoa hakemisesta ja yhteystiedot kampusvierailun tai Aalto-yliopiston esittelyn järjestämistä varten sekä hyödyllistä tietoa opoille.

Opinto-ohjaajille

Tilastoja hakemisesta

Tällä sivulla on tilastotietoa Aalto-yliopiston kandidaatti- ja maisterikoulutusten opiskelijavalinnoista. Haku- ja valintatilastot julkaistaan vuosittain valintojen päätyttyä.

Students on Aalto University campus. Photo by Petri Anttila.

Tapahtumat ja messut hakijalle

Tulevat tapahtumat, messut ja webinaarit. Tarjoamme läpi vuoden mahdollisuuksia tavata Aalto-yliopiston opiskelijoita ja henkilökuntaa.

Four students sitting outside of Väre builing

Elämänlaajuinen oppiminen

Aalto-yliopiston elämänlaajuisen oppimisen tarjonta auttaa sinua kehittämään osaamistasi alati muuttuvassa ympäristössä.

Henkilö istuu merinäkoalan edessä kuulokkeet päässä ja selaa tablettia hymyillen

Voimmeko olla avuksi?

Aalto-yliopiston hakijapalveluiden yhteystiedot

Ota yhteyttä Aalto-yliopiston hakijapalveluihin.

Aalto University campus. Photo by Mikko Raskinen

Tohtorinkoulutuspalvelut

Tohtorinkoulutuspalvelut auttavat tohtoriopiskelijoita, vastuuprofessoreita, ohjaajia ja tohtoriohjelmien johtajia tohtorinkoulutukseen liittyvissä asioissa.

TechPromootio2014_hattu
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: