Biotuotteiden ja biotekniikan laitos
Bio2: johtavaa osaamista puunjalostusteknologiassa ja bioteknologian huippua
Kemian tekniikan opinnot tarjoavat ainutlaatuisen yhdistelmän luonnontieteitä ja teknologiaa. Kehitämme uusia teknologioita, joiden avulla ratkaistaan aikamme isoja ongelmia, kuten ilmastonmuutosta ja luonnonvarojen riittävyyttä.
Kemian tekniikasta valmistuneet ymmärtävät, mitä pitää tehdä puhtaan ympäristön ja kestävän kehityksen turvaamiseksi, ja tietävät, miten se tehdään. He kehittävät muovia korvaavia ratkaisuja, kestävää akkuteknologiaa ja raaka-aineiden kierrätystä, muun muassa. Kemian tekniikan innovaatioiden vaikutukset voivat olla massiivisia globaalissakin mittakaavassa.
Liity siis mukaan, jos haluat muuttaa maailmaa! 99 prosenttia valmistuneista työllistyy koulutusta vastaaviin töihin kuluttajabrändeistä suurteollisuuteen.
Tekniikan tohtori Reetta Kaila on valittu Kemian tekniikan korkeakoulun vuoden alumniksi 2021. Wärtsilän uusiutuvien polttoaineiden ja ympäristöteknologioiden yksikön johtajana toimivan Kailan missio on vähentää päästöjä ja luoda kestävää yhteiskuntaa.
Tule opiskelemaan alaa, jolla on erinomaiset työllisyysmahdollisuudet
Opiskelijoidemme haastatteluja, juttuja kiltatoiminnasta ja sisäpiirin tietoa siitä, millaista on opiskella meillä!
Opiskelijoiden ääni
Tavoitteemme on edistää kestävää bio- ja kiertotaloutta. Saavutamme läpimurtoja tieteellisen ja teknisen huippuosaamisen avulla.
Koulumme erikoisaloja ovat puunjalostusteknologia, kemian tekniikka, energiatekniikka, materiaalitiede ja nanoteknologia. Lisäksi meillä voi erikoistua metallien ja mineraalien prosessointiin sekä teolliseen biotekniikkaan.
Tarjoamme erinomaisen työympäristön ja ainutlaatuiset verkostot!
Bio2: johtavaa osaamista puunjalostusteknologiassa ja bioteknologian huippua
Kemian ja materiaalitieteen laitos keskittyy mikro-, nano- ja atomimittakaavan yhdisteisiin ja materiaaleihin. Toimintamme näiden parissa kattaa synteesiin, karakterisoinnin ja laskennallisen tutkimuksen.
Kemian tekniikan ja metallurgian laitoksen asiantuntemusaloja ovat kemian tekniikka, metallien jalostus, energiateknologiat ja uusien materiaalien tuotanto.
Kemian tekniikan korkeakoulun tutkimusinfrastruktuuri kuuluu joko biotalousinfrastruktuuriin tai RAMI-infrastruktuuriin.
AALTOLAB on Aalto-yliopistossa kehitetty virtuaalinen laboratorioturvallisuuden koulutusympäristö. AALTOLAB sisältää turvallista laboratoriotyöskentelyä tukevaa koulutusmateriaalia sekä opiskelijoille ja henkilökunnalle.
To achieve human wellbeing in planetary boundaries, we need new sustainable solutions to wisely use our natural resources. The Bioinnovation Center especially focuses on innovations in sustainable bio-based materials, with special focus on textiles and packaging.
FinnCERES on Aalto-yliopiston ja VTT:n yhteinen materiaalien biotalouden osaamiskeskus. FinnCERESin tavoitteena on kehittää puuraaka-aineesta biotalouden materiaaleja varmistaen samalla edellytykset kestävään, ympäristöä säästävään tulevaisuuteen.
Life Inspired Hybrid Materials (LIBER) perustettiin Suomen Akatemian huippuyksikköohjelmaksi 2022-2029.
LIBERin tavoitteena on luoda dynaamisia ja pehmeitä hybridimateriaaleja, jotka pystyvät oppimaan, sopeutumaan tai reagoimaan ympäristöönsä.
Aalto-yliopiston johtaman BATCircle-konsortion päätavoite on synnyttää lisäarvoa akkumetalleja ja -kemikaaleja tuottaville aloille sekä niiden kiertotalouteen.