Palvelut

Näin luot uutisen Opiskelijan oppaassa

Uutisen ja tapahtumat luominen Opiskelijan oppaassa tapahtuu samalla tavalla kuin Aalto.fi:ssä muutenkin. Muista aina miettiä, kuka yleisösi on, kun luot uutisia. Käytä avainsanoja (tags) parantaaksesi uutisen näkyvyyttä. Opiskelijan oppaan toissijaiset avainsanat on määritelty etukäteen. Avainsanojen lisäksi on tärkeää muistaa valita uutisartikkelille oikeat näkyvyysasetukset.

Näin luot uutisartikkelin Opiskelijan oppaassa

Huom! Lisää uutinen Opiskelijan oppaaseen ainoastaan jos

 • uutisesi koskee tarpeeksi laajaa opiskelijaryhmää (jos uutisesi koskee esim. yhtä ohjelmaa, tämä ei ole oikea kanava sille)
 • uutisesi koskee todella opiskelijoita (älä lisää uutisia opiskelijoille "varmuuden vuoksi")
 • uutisesi ei ole mainos eli tällä alustalla tavoitteena on uutisoida, ei mainostaa

Kun lisäät uutisartikkelin Opiskelijan oppaaseen, napsauta "Content" (sisältö) ylävasemmalla ja valitse pudotusvalikosta "Add content" (lisää sisältöä) ja "News" (uutiset). Muista ruksia sivun lopusta kohta "Student Guide" koska tämän avulla uutinen nousee Opiskelijan oppaan uutisvirtoihin.. Kaikki Opiskelijan oppaaseen tarkoitetut uutiset ovat julkisia kaikille.

Perustiedot

 • Kieli: valitse ensisijainen editointikieli uutisartikkelille (English / Finnish / Swedish). Muista, että opiskelijoita koskevat uutiset tulee olla pääsääntöisesti kolmella kielellä .
 • Otsikko: Anna uutiselle otsikko. Aloita tärkeimmillä asiasanoilla ja tiivistä sisältö. Muista, että monet uutiset jaetaan verkossa nykyään otsikon perusteella, sisältöä lukematta.
 • Tiivistelmä: kirjoita lyhyt johdanto-/esittelyteksti uutiseen. Tämä teksti näytetään, kun uutinen nostetaan esiin aalto.fi-sivustolla (esim. Opiskelijan oppaan etusivulla), mutta se ei näy uutissivulla. Erinomainen uutisen johdantoteksti tukee uutisen otsikointia. Suositeltu enimmäispituus on 140 merkkiä. Vältä jargonia ja vaikeaselkoista kieltä.
 • Ingressi*: Hyvä ingressi kertoo tärkeimmät pointit heti alussa. Vältä jargonia ja vaikeaselkoista kieltä. Ingressi herättää lukijan kiinnostuksen lukea asiasta tarkemmin. Ethän kopioi ingressiin samaa tekstiä kuin yhteenvedossa. Tämä vaikuttaa negatiivisesti hakukoneoptimointiin ja siten sisältösi löydettävyyteen.
 • Pääkuva: Lisää kuva uutiselle. Voit käyttää Opiskelijan oppaan uutisille tarkoitettua kuvaa, joka löytyy kuvaa lisätessä otsikolla "Opiskelijan opas, uutinen, Student guide use only". Voit käyttää myös valitsemaasi muuta kuvaa, mutta muistathan tekijänoikeusrajoitteet ja käytäthän ainoastaan Aallon omia kuvia. Älä käytä pääkuvana kuvaa, jossa on tekstiä. Valitse laadukas kuva, joka tukee uutisen sisältöä – kuva, joka herättää verkossa ja sosiaalisessa mediassa jaettuna mielenkiintoa. Tiedostokooksi riittää 1 MB (kuvan laatu eli riittävät pikselit ovat tärkeitä, eikä tiedoston koko). Käytä pääkuvana aina vaakakuvaa. Uutisen pääkuva on myös mahdollista piilottaa niin, että se piilottamisesta huolimatta näkyy uutisnostoissa, mutta ei itse uutisessa. 

Metadatan valinta uutiselle

Relates to

Mihin uutinen liittyy. Älä valitse tähän kohtaan mitään ellet halua, että uutisesi nousee myös Opiskelijan oppaan ulkopuolelle. Jos uutinen koskee myös muita kohderyhmiä (esim. henkilöstö), voit valita myös useamman hubin tähän kohtaan.

Kategoria

Valitaan "Opinnot" ellei haluta, että uutinen nousee myös muihin uutisvirtoihin Opiskelijan oppaan ulkopuolelle.

Ensisijaiset ja toissijaiset avainsanat

Ensisijaiset avainsanat: Älä valitse tähän kategoriaan mitään.

Toissijaiset avainsanat: Valitse tähän kategoriaan, kenelle opiskelijajoukolle uutinen on tarkoitettu. Voit käyttää useampia avainsanoja. Jos valitset "kaikki opiskelijat" et tarvitse muita avainsanoja, mutta tätä tulee käyttää harkiten eli kysy itseltäsi, koskeeko uutinen todellakin kaikkia opiskelijoita, mukaanlukien tohtoriopiskelijoita.

. Opiskelijan oppaan avainsanat:

 • Kaikki opiskelijat (nousee kaikkien ohjelmien uutisvirtoihin; huom! myös tohtoriohjelmiin; älä käytä ellei koske kaikkia opiskelijoita)
 • Kaikki kandidaattiohjelmat (nousee kaikkien kandidaattiohjelmien uutisvirtoihin)
 • Kaikki maisteriohjelmat (nousee kaikkien maisteriohjelmien uutisvirtoihin)
 • Kaikki tohtoriohjelmat (nousee kaikkien tohtoriohjelmien uutisvirtoihin)
 • Kaikki englanninkieliset kandidaattiohjelmat (nousee kaikkien englanninkielisten kandidaattiohjelmien uutisvirtoihin)
 • International Business, Mikkeli (nousee vain Mikkelin kandidaattiohjelman uutisvirtaan)
 • ARTS, kandidaattiohjelmat
 • ARTS, maisteriohjelmat
 • ARTS, tohtoriohjelma
 • BIZ, kandidaattiohjelmat
 • BIZ, maisteriohjelmat
 • BIZ, tohtoriohjelma
 • CHEM, kandidaattiohjelmat
 • CHEM, maisteriohjelmat
 • CHEM, tohtoriohjelma
 • ELEC, kandidaattiohjelmat
 • ELEC, maisteriohjelmat
 • ELEC, tohtoriohjelma
 • ENG, kandidaattiohjelmat
 • ENG, maisteriohjelmat
 • ENG, tohtoriohjelma
 • SCI, kandidaattiohjelmat
 • SCI, maisteriohjelmat
 • SCI, tohtoriohjelma

Ajastaminen

 • Täytä uutisen julkaisuajankohta tai ajasta julkaisu, jos haluat. Voit myös jättää tämän kohdan täyttämättä: uutisen oletettu julkaisuajankohta on näin ollen: 00:00:00.
aalto.fi / scheduling new article

Muista valita uutisen näkyminen Opiskelijan oppaassa

Rastita sivun lopussa vaihtoehto "Student Guide", jotta uutinen nousee Opiskelijan oppaaseen. Alla kuva. 

Julkaiseminen

Lopuksi tallenna uutisesi klikkaamalla sivun lopusta "Tallenna". Voit julkaista uutisen klikkaamalla "Publish" sivun lopusta tai tallennetun sivun oikeasta ylälaidasta.

Opiskelijan opas, uutisen merkkaaminen

Tärkeintä on merkitä uutinen Opiskelijan oppaaseen kuuluvaksi. Tämän avulla uutinen kohdistuu opiskelijoille ja Opiskelijan oppaan uutisvirtoihin.

Muista lisätä käännökset uutiseesi

An Aalto pen lying on the page of a study book, students working in the background / photo by Aalto University, Aino Huovio
Palvelut

Lue lisää

Lue lisää uutisvirroista, avainsanojen käytöstä ja Drupalista yleensä. Ensimmäisenä valmis uutispohja, jonka voit kloonata ja käyttää sitä uutisesi pohjana.

Artwork in Dipoli. Photo by Aalto University / Mikko Raskinen

Automaattiseen nostoon liittyviä vinkkejä

Näiden komponenttien avulla voit luoda uutissyötteitä ja listoja tulevista tapahtumista ja luoda automaattisesti päivittyvän artikkelisarjan.

Drupal: Aalto.fi-sivusto
Tutorial graphic 2

Avainsanojen lisääminen Aalto.fi:ssä

Verkkosivuihin voi lisätä avainsanoja (tags) moniin eri metatietokenttiin. Jokaisella metatietokentällä on tarkoitus. Ne sijoittavat sivusi Aalto.fi-sivuston rakenteeseen (content home) ja tarjoavat tietoa hakutoiminnon suodattimille ja syötteille (ensisijaiset ja toissijaiset avainsanat, relates to -kenttä sekä kategoria).

Palvelut
Screenshot of the article lift-up component example showing four images side-by-side with lead text.

Automaattiset nostot: uutiset, tapahtumat ja artikkelit

Opi tekemään automaattisia uutis-, tapahtuma-, ja artikkelinostoja tehokkaasti.

Palvelut
On the right edge a person with shoulder-length hair is moving out of the picture; behind them is a black background with narrow light strings horizontally on it.

Drupal: Aalto.fi-sivusto

Täältä löydät tietoa aalto.fi:stä, ohjeita ja neuvoja sisällön tuottamiseen ja visualisoimiseen ja vinkkejä sisältöjesi löydettävyyden parantamiseksi.

Opiskelijan oppaan uutiset

School of Business student Karol Lukaszewski
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Karol Lukaszewski: Oppiminen on paljon muutakin kuin kurssien suorittamista

Karol Lukaszewski tuli Suomeen opiskelemaan Aalto-yliopiston kauppakorkeakouluun Entrepreneuship and Innovation Management -ohjelmaan. Hänen työuransa Suomessa alkoi Rovio Entertainmentillä, joka tunnetaan maailmanlaajuisesta hittipelistä Angry Birdsistä, toukokuussa 2021 Performance Marketing Trainee -tehtävässä. Harjoittelujakso kesti 5 kuukautta, mutta työt jatkuivat sillä hänelle tarjottiin pian vakituista kokopäiväistä Performance Marketing Specialist -paikkaa.
Mediterranean salad
Opinnot Julkaistu:

Vastaa ravintolakyselyyn 20.-26.3.2023

Kyselyyn osallistuneiden kesken arvotaan mm. lounaslippuja.
Sleeping Pod
Opinnot Julkaistu:

Torkkumiskapselit kampukselle - ehdota sijaintipaikkaa!

Kampukselle asennetaan kevään-kesän 2023 aikana torkkumiskapseleita.
Student Guide illustration, news items
Opinnot Julkaistu:

Aalto-yliopiston Avoimen yliopiston kesäopetus tutkinto-opiskelijoille

Aalto-yliopiston läsnäoleville tutkinto-opiskelijoille tarjotaan maksuttomia paikkoja osalle avoimen yliopiston järjestämille kursseille kesäkaudella 2023.

Opiskelijan oppaan tapahtumat

Black Aalto logo
Students

Doctoral Q&A torstaiaamuisin

Vastauksia kysymyksiisi tohtoriopinnoista ja tilaisuus keskustella tilanteestasi
Student Guide, tapahtumakuva
Students

Theses & Tomatoes opinnäytetyöntekijöille

Yhteinen kirjoittamishetki verkossa opinnäytetyöntekijöille maanantaisin
Students walking in front of the School of Business building
Students

Meet Your Community -tapahtuma Kauppakorkeakoulun mursuille

Tapahtumassa koulustamme valmistuneet alumnit kertovat omista kokemuksistaan Kauppakorkeakoulun ensimmäisen vuoden opiskelijoille. Tapahtuma on yksi Opinnot haltuun 1 -kurssin tapaamiskerroista.
Black Aalto logo
Students

Doctoral Q&A torstaiaamuisin

Vastauksia kysymyksiisi tohtoriopinnoista ja tilaisuus keskustella tilanteestasi
Tätä palvelua tarjoaa:

Viestintäpalvelut

Löysitkö tästä tarvitsemasi tiedon? Jos et, ota meihin yhteyttä.
 • Julkaistu:
 • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu