Palvelut

Näin luot uutisen Opiskelijan oppaassa

Uutisen ja tapahtuman luominen Opiskelijan oppaassa tapahtuu samalla tavalla kuin Aalto.fi:ssä. Opiskelijan oppaan uutiset ovat aina kaikille avoimia, kolmella kielellä ja käyttävät Opiskelijan oppaan avainsanoja.

Näin luot uutisartikkelin Opiskelijan oppaassa

Huom! Lisää uutinen Opiskelijan oppaaseen ainoastaan jos

 • uutisesi koskee tarpeeksi laajaa opiskelijaryhmää (jos uutisesi koskee esim. yhtä ohjelmaa, tämä ei ole oikea kanava sille)
 • uutisesi koskee todella opiskelijoita (älä lisää uutisia opiskelijoille "varmuuden vuoksi")
 • uutisesi ei ole mainos eli tällä alustalla tavoitteena on uutisoida, ei mainostaa

Käytä avainsanoja (tags), jotta uutisesi nousee halutuille opiskelijoille. Opiskelijan oppaan toissijaiset avainsanat on määritelty etukäteen (alla lisätietoja). Kun lisäät uutisartikkelin Opiskelijan oppaaseen, napsauta "Content" (sisältö) ylävasemmalla ja valitse pudotusvalikosta "Add content" (lisää sisältöä) ja "News" (uutiset). Muista ruksia sivun lopusta kohta "Student Guide" koska tämän avulla uutinen nousee Opiskelijan oppaan uutisvirtoihin. Kaikki Opiskelijan oppaaseen tarkoitetut uutiset ovat julkisia kaikille ("Public for everyone").

Jos haluat tehdä uutisen sekä aalto.fi:hin että Opiskelijan oppaaseen, lue tarkemmat ohjeet alhaalta.

Perustiedot

 • Kieli: valitse ensisijainen editointikieli uutisartikkelille (English / Finnish / Swedish). Muista, että opiskelijoita koskevat uutiset tulee olla kolmella kielellä .
 • Otsikko: Anna uutiselle otsikko. Aloita tärkeimmillä asiasanoilla ja tiivistä sisältö. Muista, että monet uutiset jaetaan verkossa nykyään otsikon perusteella, sisältöä lukematta.
 • Tiivistelmä: kirjoita lyhyt johdanto-/esittelyteksti uutiseen. Tämä teksti näytetään, kun uutinen nostetaan esiin aalto.fi-sivustolla (esim. Opiskelijan oppaan etusivulla), mutta se ei näy uutissivulla. Erinomainen uutisen johdantoteksti tukee uutisen otsikointia. Suositeltu enimmäispituus on 140 merkkiä. Vältä jargonia ja vaikeaselkoista kieltä.
 • Ingressi: Hyvä ingressi kertoo tärkeimmät pointit heti alussa. Vältä jargonia ja vaikeaselkoista kieltä. Ingressi herättää lukijan kiinnostuksen lukea asiasta tarkemmin. Ethän kopioi ingressiin samaa tekstiä kuin yhteenvedossa. Tämä vaikuttaa negatiivisesti hakukoneoptimointiin ja siten sisältösi löydettävyyteen.
 • Pääkuva: Lisää kuva uutiselle. Voit käyttää Opiskelijan oppaan uutisille tarkoitettuja kuvia. Kloonattavaan uutiseen on lisätty (12.2.2024) uusi kuva. Voit halutessasi käyttää edelleen myös vanhempaa kuvaa. Opiskelijan oppaan omat kuvat uutisointiin löydät täältä. Voit käyttää myös valitsemaasi muuta kuvaa, mutta muistathan tekijänoikeusrajoitteet ja käytäthän ainoastaan Aallon omia kuvia. Älä käytä pääkuvana kuvaa, jossa on tekstiä. Valitse laadukas kuva, joka tukee uutisen sisältöä – kuva, joka herättää verkossa ja sosiaalisessa mediassa jaettuna mielenkiintoa. Tiedostokooksi riittää 1 MB (kuvan laatu eli riittävät pikselit ovat tärkeitä, eikä tiedoston koko). Käytä pääkuvana aina vaakakuvaa. Uutisen pääkuva on myös mahdollista piilottaa niin, että se piilottamisesta huolimatta näkyy uutisnostoissa, mutta ei itse uutisessa. 

Metadatan valinta uutiselle

Relates to

Mihin uutinen liittyy. Älä valitse tähän kohtaan mitään ellet halua, että uutisesi nousee myös Opiskelijan oppaan ulkopuolelle. Jos uutinen koskee myös muita kohderyhmiä (esim. henkilöstö), voit valita myös useamman hubin tähän kohtaan.

Kategoria

Valitaan "Opinnot" ellei haluta, että uutinen nousee myös muihin uutisvirtoihin Opiskelijan oppaan ulkopuolelle.

Ensisijaiset ja toissijaiset avainsanat

Ensisijaiset avainsanat: Älä valitse tähän kategoriaan mitään.

Toissijaiset avainsanat: Valitse tähän kategoriaan, kenelle opiskelijajoukolle uutinen on tarkoitettu. Voit käyttää useampia avainsanoja. Jos valitset "kaikki opiskelijat" et tarvitse muita avainsanoja, mutta tätä tulee käyttää harkiten eli kysy itseltäsi, koskeeko uutinen todellakin kaikkia opiskelijoita, mukaanlukien tohtoriopiskelijoita.

. Opiskelijan oppaan avainsanat:

 • Kaikki opiskelijat (nousee kaikkien ohjelmien uutisvirtoihin; huom! myös tohtoriohjelmiin; älä käytä ellei koske kaikkia opiskelijoita)
  • Jos käytät avainsanaa "Kaikki opiskelijat", et tarvitse muita avainsanoja vaan tällä uutinen nousee kaikkien ohjelmien etusivulle
 • Kaikki kandidaattiohjelmat (nousee kaikkien kandidaattiohjelmien uutisvirtoihin)
 • Kaikki maisteriohjelmat (nousee kaikkien maisteriohjelmien uutisvirtoihin)
 • Kaikki tohtoriohjelmat (nousee kaikkien tohtoriohjelmien uutisvirtoihin)
 • Kaikki englanninkieliset kandidaattiohjelmat (nousee kaikkien englanninkielisten kandidaattiohjelmien uutisvirtoihin)
 • International Business, Mikkeli (nousee vain Mikkelin kandidaattiohjelman uutisvirtaan)
 • [Koulu], kandidaattiohjelmat (eli esim. ARTS, kandidaattiohjelma)
 • [Koulu], maisteriohjelmat
 • [Koulu], tohtoriohjelma

  Koulut: ARTS, BIZ, CHEM, ELEC, ENG, SCI

Ajastaminen

 • Täytä uutisen julkaisuajankohta tai ajasta julkaisu, jos haluat. Voit myös jättää tämän kohdan täyttämättä: uutisen oletettu julkaisuajankohta on näin ollen: 00:00:00.
aalto.fi / scheduling new article

Muista valita uutisen näkyminen Opiskelijan oppaassa

Rastita sivun lopussa vaihtoehto "Student Guide", jotta uutinen nousee Opiskelijan oppaaseen. Alla kuva. 

Julkaiseminen

Lopuksi tallenna uutisesi klikkaamalla sivun yläosan bannerista "Tallenna". Voit julkaista uutisen klikkaamalla "Publish" samasta bannerista tai tallennetun sivun oikeasta ylälaidasta.

Opiskelijan opas, uutisen merkkaaminen

Tärkeintä on merkitä uutinen Opiskelijan oppaaseen kuuluvaksi. Tämän avulla uutinen kohdistuu opiskelijoille ja Opiskelijan oppaan uutisvirtoihin.

Uutisen luominen Opiskelijan oppaaseen ja muualle aalto.fi:fin

Jos olet tekemässä tavallista uutista aalto.fi:hin ja haluat, että se nousee myös Opiskelijan oppaaseen (tai toisinpäin), rastita sivun lopussa vaihtoehto "Student Guide public". Tämä vaihtoehto rastittaa myös ylemmän "Student Guide" kohdan. Huomioithan, että kaikkien Opiskelijan oppaaseen nostettavien uutisten tulee olla kaikille julkisia ja kolmella kielellä.

Adding a news item to the Student Guide and aalto.fi

Sivun lopussa voit valita, että uutisesi näkyy sekä aalto.fi:ssä että Opiskelijan oppaassa.

Muista lisätä käännökset uutiseesi

Opiskelijan oppaassa julkaistavat uutiset tulee olla kolmella kielellä.

An Aalto pen lying on the page of a study book, students working in the background / photo by Aalto University, Aino Huovio
Palvelut

Lue lisää

Lue lisää uutisvirroista, avainsanojen käytöstä ja Drupalista yleensä. Ensimmäisenä valmis uutispohja, jonka voit kloonata ja käyttää sitä uutisesi pohjana.

Bacterial Cellulose, Aleksi Poutanen, 2018

Tapahtuman luominen Opiskelijan oppaassa

Tapahtumaa luodessasi sinulla on käytettävissä sivupohja, jonka avulla välität lukijalle oleelliset tiedot tapahtumastasi.

Palvelut
Artwork in Dipoli. Photo by Aalto University / Mikko Raskinen

Automaattiseen nostoon liittyviä vinkkejä

Näiden komponenttien avulla voit luoda uutissyötteitä ja listoja tulevista tapahtumista ja luoda automaattisesti päivittyvän artikkelisarjan.

Drupal: Aalto.fi-sivusto

Avainsanojen lisääminen Aalto.fi:ssä

Verkkosivuihin voi lisätä avainsanoja (tags) moniin eri metatietokenttiin. Jokaisella metatietokentällä on tarkoitus. Ne sijoittavat sivusi Aalto.fi-sivuston rakenteeseen (content home) ja tarjoavat tietoa hakutoiminnon suodattimille ja syötteille (ensisijaiset ja toissijaiset avainsanat, relates to -kenttä sekä kategoria).

Palvelut
Screenshot of the article lift-up component example showing four images side-by-side with lead text.

Automaattiset nostot: uutiset, tapahtumat ja artikkelit

Opi tekemään automaattisia uutis-, tapahtuma-, ja artikkelinostoja tehokkaasti.

Palvelut
On the right edge a person with shoulder-length hair is moving out of the picture; behind them is a black background with narrow light strings horizontally on it.

Drupal: Aalto.fi-sivusto

Täältä löydät tietoa aalto.fi:stä, ohjeita ja neuvoja sisällön tuottamiseen ja visualisoimiseen ja vinkkejä sisältöjesi löydettävyyden parantamiseksi.

Opiskelijan oppaan uutiset

Student Guide illustration, news items
Opinnot Julkaistu:

Hae apurahaa kesäopintoihin ulkomailla (ELEC)

Sähkötekniikan korkeakoulu myöntää kandi- ja maisteriopiskelijoilleen apurahoja kesällä 2024 järjestettäviä kesäkouluja varten.
Aalto yliopisto, Squad opiskelijat, toukokuu-2023. Kuva: Aleksi Poutanen
Opinnot Julkaistu:

Master’s Award in Development Studies -palkinnon hakuaika käynnissä

Vuoden 2024 Master’s Award in Development Studies -palkinnon hakuaika on meneillään 15.8.2024 asti. Palkinnolla yliopistojen kehitysyhteistyöverkosto UniPID ja Kehitystutkimuksen seura FSDR antavat tunnustusta UniPID-jäsenyliopistojen poikkeuksellisen ansiokkaille maisterivaiheen opinnäytteille.
Student guide illustration, language and communications studies
Opinnot Julkaistu:

Kieliä, kulttuuria ja viestintää elokuussa

Kielikeskuksessa on kesällä taas tarjolla kielten, kulttuurin ja viestinnän kursseja.
Ryhmätilanne
Opinnot Julkaistu:

Opiskelukykysi ja -hyvinvointisi tueksi, kesä 2024

Hei opiskelija! Aallossa on tarjolla opiskeluhyvinvointia tukevaa itseopiskelumateriaalia ja ohjausta kesän aikana. Myös YTHS palvelee opiskelijoita kesällä.

Opiskelijan oppaan tapahtumat

Aalto-yliopiston kemian tekniikan opiskelijoita. Kuva A Toivonen.
Infotilaisuudet

CHEM portfoliouudistuksen opiskelijainfo

Opetussuunnitelma lukuvuosille 2024-2026, mukaan lukien kemian tekniikan korkeakoulun uusien maisteriohjelmien sisällöt on julkaistu. Tule kuulemaan CHEMin uusista maisteriohjelmista ja saamaan vastauksia kysymyksiisi uusissa ohjelmissa opiskelusta!
Students at the Unite! Summer School 2023
Akateemiset tapahtumat, Opiskelijat

Unite!-kesäkoulu: What Computers and AI canꞌt do (TU Darmstadt, Saksa)

Kesäkoulussa pohditaan teknologian virheitä, toimintahäiriöitä ja rajoituksia digitaaliaikana.
Aalto University School of Business building
Opiskelijat

Welcome Evening Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun uusille maisteriopiskelijoille

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu toivottaa maisteriopintojaan aloittavat opiskelijat tervetulleiksi tapaamaan Kauppiksen yhteisöä ja erityisesti valmistuneita alumnejamme! Tapahtuma järjestetään osana orientaatioviikkoa.
Black banner with Talent Expo logo
Näyttelyt, Messut, Opiskelijat

Talent Expo 2024

Aalto-yliopiston suurin rekrytointitapahtuma Talent Expo järjestetään Otaniemen Dipolissa 14.11.2024. Tarjolla on myös virtuaalista messuohjelmaa messuviikon aikana!
Vegetarian food has lower carbon footprint
Opinnot Julkaistu:

Kampusravintoloiden aukioloajat kesällä 2024

Opiskelija- ja henkilöstöravintoloiden aukioloajoissa on muutoksia kesällä.
Mediterranean salad
Kampus, Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Vastaa ravintolakyselyyn 11. - 17.3.2024

Kyselyyn vastanneiden kesken arvotaan mm. lounaslippuja. Kyselyn toteuttaa Aalto-yliopiston ravintolatoimikunta.
Plate of food with wooden spoons
Opinnot Julkaistu:

Ravintolat lakon aikana 14. – 15.2.2024

Aukioloajoissa ja lounasvalikoimissa saattaa olla lakon takia supistuksia.
Student Guide illustration, news items
Opinnot Julkaistu:

Oletko ollut Erasmus+-liikkuvuusjaksolla tai harkinnut osallistumista? Vastaa kyselyyn 12.1.2024 mennessä, palkintona S-ryhmän lahjakortteja!

Oletko osallistunut tai harkinnut osallistumista Erasmus+-liikkuvuusjaksolle vuosina 2014-2023? Vastaa kyselyyn ja voit voittaa 50 euron lahjakortin!
Tätä palvelua tarjoaa:

Viestintäpalvelut

Löysitkö tästä tarvitsemasi tiedon? Jos et, ota meihin yhteyttä.
 • Julkaistu:
 • Päivitetty: