Drupal: Aalto.fi-sivusto

Aalto.fi-sivuston erilaiset sivutyypit

Haluatko oppia lisää aalto.fi-sivustolla käytettävistä sivutyypeistä? Kerromme niistä tässä blogissa, josta löydät myös linkit eri sivutyyppien ohjeisiin.
Student at laptop. Photo by Aalto University / Aino Huovio

Tutustu aalto.fi-sivustoon ja sen rakenteeseen

Sivuston eri sivutyypeillä on kullakin oma käyttötarkoituksensa ja rakenteensa. Sivusto koostuu hubeista, joilla on erilaisia sisältöjä. Mikäli sivuston rakenne ei ole sinulle tuttu, kannattaa aloittaa perusteista.

Opi lisää verkkosivuston rakenteesta!

Kun sivuston rakenne on hallussa, pääset tekemään sivuja omalle sisällöllesi. Käytetyimmät sivutyypit ovat seuraavat:

  • Sivulla eli artikkelisivulla voi kertoa erilaisista aiheista, esimerkiksi yhteistyömahdollisuuksista, tietystä tutkimusalueesta tai muusta yliopistoon liittyvästä asiasta.
  • Palvelu-sivuja käyttävät palvelujentarjoajat käytännöllisen ja ohjeistavan sisällön luomiseen. Palvelu-sivujen kohderyhmänä on henkilökunta, opiskelijat ja yhteistyökumppanit.
  • Uutinen on sivutyyppi ajankohtaisille aiheille. Uutiset voivat olla joko julkisia tai Aalto-yhteisölle suunnattuja.
  • Tapahtuma-sivutyypillä luodaan nimen mukaisesti sivu yliopiston tapahtumille.
  • Tutkimusryhmä on oma sivutyyppi Aalto-yliopiston tutkimusryhmissä tehtävän työn esiintuomista varten.

Löydä sisältöösi sopivin sivutyyppi ja lue lisää alta!

Artikkelisivun luominen aalto.fi-sivustolle

Artikkelisivu on yksi yleisimmistä sisältötyypeistä aalto.fi-sivuilla. Sivulla kerrotaan lisää artikkelisivun luomisesta.

Opi lisää artikkelisivuista
title graphic - how to create an article page
Can of pens

Palvelu-sivutyyppi auttaa löytämään oikean palvelun

Tarjoatko jotakin palvelua Aallossa? Aalto.fi-sivustolta löydät paljon henkilökunnan, opiskelijoiden ja yliopiston kumppanien palveluihin liittyvää sisältöä, kuten IT-palvelut, Aallossa työskentely, HR-palvelut, hakijapalvelut, opetus, tutkimuksen infrastruktuuri jne.

Palvelusivun luominen ja editointi

aaltoshop_launch_photo_mikko_raskinen_newsroom_en.jpg

Uutisen julkaiseminen

Uutisvirta on tärkeä osa aalto.fi-sivustoa. Uutiset tuovat esiin muun muassa ajankohtaisia aiheita, uraauurtavaa tutkimusta ja tärkeitä nimityksiä. Jos uutisten kirjoittaminen kuuluu toimenkuvaasi, klikkaa alta ja opi lisää uutisen luomisesta!

Miten uutinen luodaan?

Tapahtuman luominen aalto.fi-sivustolla

Tapahtumaa luodessasi sinulla on käytettävissä sivupohja, jonka avulla välität lukijalle oleelliset tiedot tapahtumastasi.

Luo oma tapahtumasi
Thumbnail for a Drupal tutorial, no photographer information.
Department of Computer Science research, infrared lights hanging on the roof for machine learning in plant growing project

Tutkimusryhmäsi ansaitsee oman sivunsa

Tutkimusryhmille on oma, ryhmien tarpeisiin räätälöity sivutyyppi. Tutkimusryhmäsi sivulla voit kuvailla ja tuoda esiin ryhmässä tehtävää tutkimusta, sekä kertoa keitä siihen kuuluu.

Tutkimusryhmän sivun luominen

Drupal: Aalto.fi-sivusto

Täältä löydät tietoa aalto.fi:stä, ohjeita ja neuvoja sisällön tuottamiseen ja visualisoimiseen ja vinkkejä sisältöjesi löydettävyyden parantamiseksi.

Katso lisää ohjeita ja vinkkejä
On the right edge a person with shoulder-length hair is moving out of the picture; behind them is a black background with narrow light strings horizontally on it.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu