Podcastit

Podcastit

Podcastimme tarjoavat monipuolista sisältöä vaikkapa oppimisesta, tieteestä, bisneksestä, työelämästä ja filosofiasta. Kuulokkeet korville ja kuuntelemaan!

Aalto  logo
Podcastin suunnittelu ja toteutus

Sarjat

Työ nyt ja tulevaisuudessa: Eväitä ajatteluun -podcast (toinen tuotantokausi)

Toisen tuotantokauden pääteemana on "Mitä työn muutoksesta tulisi ajatella?". Podcast tarjoaa tutkittua tietoa ja poikkitieteellisiä näkökulmia, työkaluja omaan ajatteluun ja työn arkeen.

Eväitä ajatteluun logo yhteistyökumppaneiden kanssa

Kauppistyypit ja uramyytit -podcast

Kauppistyypit ja uramyytit -podcastissa kuullaan Kauppakorkeakoulusta valmistuneiden ajatuksia ja kokemuksia matkalta koulunpenkiltä työelämään.

Kauppistyypit ja uramyytit -podcastin juontaja Tume

Sähköisku

Podcastissa Aalto-yliopiston sähkötekniikan opiskelijat paneutuvat syvällisesti opiskelijaelämän eri puoliin. Millainen ympäristö Aalto-yliopisto on opiskelijalle? Millaista sähkötekniikan opiskelu käytännössä on? Entä onko elämä teekkarina oikeasti niin hauskaa, kuin kaikki antavat ymmärtää?

Kolme opiskelijaa

Osaamisen Aalloilla -podcast

Osaamisen Aalloilla on Aalto-yliopiston elämänlaajuiseen oppimiseen liittyvä podcast.

Osaamisen Aalloilla yellow logo

Aalto Leaders’ Insight -podcast (ulkoinen linkki)

Aalto Leaders’ Insight on Aalto EE:n julkaisema sisältösarja, joka käsittelee johtamisen, työelämän ja osaamisen kehittämisen ajankohtaisia aiheita. Aalto Leaders’ Insight -podcastissa ajankohtaisista työelämää puhuttavista aiheista ovat keskustelemassa Aalto-yliopiston ja liike-elämän asiantuntijat. Lisäksi Aalto Leaders’ Insight -sisältösarjan artikkeleja on kuunneltavissa audiomuodossa sekä suomeksi että englanniksi.

A teacher is sitting behind a table giving a lecture while a camera person is recording video.

Alustatalouden faktat ja myytit

Sarjassa pistetään luulot ja tiedot oikeaan järjestykseen ja pureudutaan asiantuntijavieraiden kanssa kohti alustatalouden hohtavan kuumaa ydintä.

Alustatalouden faktat ja myytit -podcastin juontajat professorit Timo O. Vuori ja Tero Ojanperä.

Kuituus

Suomessa poistetaan käytöstä lähes 100 000 tonnia tekstiiliä vuodessa. Poistotekstiilin erilliskeräys alkaa vuonna 2023. Kuituus-podcastissa puhumme siitä, miksi yrityksen kannattaa kiinnostua kierrätetystä tekstiilikuidusta raaka-aineena. Podcastit juontaa Kuituus-hankkeen vetäjä Sini Suomalainen.

Kuituus Podcastin pääkuva

Paras hetki päivässä -podcastit

Paras hetki päivässä on Aallon opinto- ja uraohjauspsykologien podcast, jossa psykologit ja heidän vieraansa keskustelevat asiantuntevasti ja rennosti aaltolaisten – ja muidenkin – hyvinvointiasioista.

Paras hetki päivässä -psykologipodcast 2021

Podcast: Kahvit näppikselle

Podcast teknologiasta, ihmissuhteista ja elämästä. Jaksot vuosilta 2020-2021.

Kahvit näppikselle computer science podcast cover illustration

Ratkaisujen tarpeessa

Kuluneen vuosikymmenen jälkeen tuntuu, että ratkaisujen tarpeessa on sekä me että maapallo. Tässä podcastissa aaltolainen opiskelija Lumi Ketola jututtaa europarlamentaarikkoja ja Aalto-yliopiston tutkijoita ja etsii ratkaisuja 2020-luvun kiperiin kysymyksiin, esimerkiksi työstä, taloudesta ja ilmastosta. Keskustelu jatkuu Aallon Instassa: @aaltouniversity ja Euroopan parlamentin tapahtumissa: yhdessä.eu.

Ratkaisujen tarpeessa podcastin juontaja Lumi Ketola

Entä jos

Entä jos -podcast uskoo parempaan tulevaisuuteen ja tutkittuun tietoon. Jokaisessa jaksossa Aalto-yliopiston tutkijat saavat keskustelukumppaniksi yrityksen tai yhteisön edustajan pohtimaan tieteen, taiteen ja teknologian roolia yhteiskunnan isojen haasteiden ratkomisessa ja uusien mahdollisuuksien luomisessa.

Entä jos -podcast

Puttonen & Vilkkumaa

Puttonen & Vilkkumaa on Kauppakorkeakoulun podcast, jossa ei hymistellä eikä hypetä, vaan kysytään napakoita kysymyksiä ja haetaan oivaltavia vastauksia. Podcastin tavoitteena on toteuttaa Kauppakorkeakoulun mottoa ”Better Business – Better Society” eli keskustella siitä, miten bisnestä voi liike-elämän eri alueilla tehdä nykyistä paremmin.

Kuvassa näkyvät podcastin juontajat, professori Vesa Puttonen ja apulaisprofessori Eeva Vilkkumaa. Kuva: Aalto-yliopisto.

Työmatkalla

Työmatkalla on Aalto-yliopiston uusi rento ja suorapuheinen työelämäpodcast, joka kasvattaa kuulijoidensa rohkeutta työn muutoksessa. Podcastia juontaa Aalto-yliopiston työelämäprofessori, tietokirjailija ja yrittäjä Lauri Järvilehto.

työmatkalla cover

Työ nyt ja tulevaisuudessa: Eväitä ajatteluun -podcast (ensimmäinen tuotantokausi)

Eväitä ajatteluun -podcast tarjoaa tutkittua tietoa ja poikkitieteellisiä näkökulmia, työkaluja omaan ajatteluun ja työn arkeen.

Eväitä ajatteluun logo yhteistyökumppaneiden kanssa

Viimeisimmät jaksot

Jakso 1: Avausjakso (ulkoinen linkki)

Sähköisku-podcastin ensimmäisessä jaksossa Aalto-yliopiston sähkötekniikan opiskelijat Leevi Hormaluoma, Venla Kaislo ja Leevi Oikarinen kertovat, miten he päätyivät omiin hakukohteisiinsa ja Aalto-yliopistoon. Jaksossa he pohtivat, millaista opiskelu käytännössä on, ja ovatko omat ennakkokäsitykset alasta pitäneet ollenkaan paikkaansa.

Kolme opiskelijaa

Osaamisen Aalloilla jakso 6: Sarianna Niskala ja suomalaisen muotoilun menestys (ulkoinen linkki)

Ensimmäisen tuotantokauden viimeisessä jaksossa vaatesuunnittelija ja muotoiluliiketoiminnan konsultti Sarianna Niskala keskustelee Lauran kanssa suomalaisesta muotoilusta, luovan alan opetuksen puutteista sekä siitä, miten tärkeää on että luovan alan yrittäjät osaavat liiketoiminnan perusteet. Sarianna jakaa oman tarinansa siitä, miten hän on kasvanut yrittäjänä kokemusten ja haasteiden kautta ja miten hän nyt pyrkii siirtämään näitä arvokkaita liiketoimintaoppeja taideyliopistojen opetussuunnitelmiin. Kuuntele, miksi Sarianna uskoo vahvasti, että suomalaisen muotoilun menestys tulevaisuudessa riippuu siitä, miten hyvin luovan alan yrittäjät hallitsevat brändäyksen ja myynnin taidot. Yrittäjyyden arki on jatkuvaa oppimista.

Jakso 6 vieraana Sarianne Niskala

Jakso 31: Käännä pelko energiaksi – näin voitat alustataloudessa (ulkoinen linkki)

Aalto-yliopiston professori Timo Vuori ja työelämäprofessori Tero Ojanperä purkavat tässä jaksossa neljännen tuotantokauden oppeja.

Tero Ojanperä ja Timo Vuori vetävät Alustatalouden faktat ja myytit -podcastin neljättä kautta.

Jakso 30: Alustataloudesta apua hoitajapulaan? (ulkoinen linkki)

Vieraana Meri-Tuuli Laaksonen vanhuspalveluyritys Gubbesta.

Alustatalouden faktat ja myytit -podcastin vieraana Meri-Tuuli Laaksonen Gubbesta.

Hitaammin, nautinnollisemmin ja silti kannattavasti (ulkoinen linkki)

Tekstiilien kulutusta täytyy vähentää, mutta samaan aikaan panostamme yhä enemmän uusien tuotteiden suunnitteluun ja myyntiin. Lehtori Essi Karell Metropolia-ammattikorkeakoulusta ja yrittäjä Melissa Kanerva Lova Knittingistä kertovat, miten tämä ristiriita näkyy suunnittelussa ja liiketoiminnassa. Keskustelun teemoina mm. Miten uutuudenviehätys ja trendikkyys voisi säilyä vuodesta toiseen, samoja vaatteita ja materiaaleja käyttämällä? Miten kierrätettävyys tulisi huomioida suunnittelussa? Entä … Continue reading "Hitaammin, nautinnollisemmin ja silti kannattavasti"

Image from remote site: open.spotify.com

Intro 2: Tekstiilialan systeemiset ongelmat (ulkoinen linkki)

Millainen on kestävä tekstiilisysteemi? Mitä tarpeita sen avulla tyydytetään? Entä miten toimii globaali tekstiilisysteemi on nyt ja mihin meidän erityisesti tulee puuttua. Isoihin kysymyksiin vastaamassa professori Minna Halme. Podcastissa mainittu systeemikuva: https://finix.aalto.fi/systemicchallenges/ Saavutettavuustekstitykset jaksoihin julkaistaan sivulla:https://finix.aalto.fi/kestavat-tekstiilisysteemit-podcast/

Image from remote site: open.spotify.com

Intro 1: Kiertotalous ≠ kierrätys (ulkoinen linkki)

Onko kiertotalouspuhe mennyt hypetyksen puolelle? Näin epäilee Kestävät tekstiilisysteemit -podcastin ensimmäinen vieras professori Minna Halme. Minna pohjustaa sarjan tulevia jaksoja esittelemällä ekologiselta ja taloudelliselta arvoltaan radikaalisti erilaisia tapoja toteuttaa kiertotaloutta.

Image from remote site: open.spotify.com

Paras hetki päivässä. Osa 10: Jännitystä ilmassa (ulkoinen linkki)

Henna Niiva ja Alli Mattila juttelevat jaksossa siitä, miten jännittämisen tunteeseen olisi hyvä suhtautua ja miten sen kanssa voisi opetella tulemaan toimeen.

Paras hetki päivässä. Kuva: Aili Kääriä.

Onko tavallisia aivoja olemassa? (ulkoinen linkki)

Hanna Renvall Kahvit näppikselle-podcastin vieraana.

Aalto University podcast 'Kahvit näppikselle' illustration

“Isot muutokset eivät tapahdu myötätuulessa”, Nils Torvalds ja Eija Zitting (ulkoinen linkki)

Miten minä voin vaikuttaa siihen, miltä Euroopan tulevaisuus näyttää? Mitä tapahtuu parlamentin kulissien takana? Mihin opinnoissa kannattaa satsata, jos haluaa töihin EU-päätöksentekoon?Ratkaisujen tarpeessa -podcastin päätösjaksossa europarlamentaarikko Nils Torvalds ja Aalto-yliopiston oppimispalvelujen johtaja Eija Zitting keskustelevat siitä, miten Eurooppaa rakennetaan. Tässä jaksossa kuulet myös, miltä tuntuu olla Euroopan parlamentin portsari. Jakson saavutettavuustekstitykset julkaistaan sarjan verkkosivulla:https://www.aalto.fi/fi/podcasts/ratkaisujen-tarpeessa

Image from remote site: open.spotify.com

Kuituus jakso 11: Raaka-aineiden hinnat nousevat – mitä se tarkoittaa tekstiilialalle Suomessa? (ulkoinen linkki)

Tällä kertaa ei puhuta tekstiilien kulutuksen vähentämisestä, vaan kansainvälisestä kasvusta. Miten suomalainen tekstiiliteollisuus pelastaa planeettaa, vaikka raaka-aineet kallistuvat ja logistiikkakustannukset nousevat? Miten digitaalisuus ja vastuullisuus kietoutuvat yhteen? Tarvitaanko Suomeen langanvalmistusta? Painavat sanansa sanovat Lapuan Kankurien toimitusjohtaja Esko Hjelt ja Suomen Tekstiili ja Muoti ry:n toimitusjohtaja Marja-Liisa Niinikoski. Saavutettavuustekstitykset jaksoihin julkaistaan sivulla:https://www.aalto.fi/fi/podcastit/kuituus

Image from remote site: open.spotify.com

Englanninkieliset podcastit

Magnificent Life

Magnificent Life tarjoaa mieltä kohottavaa sisältöä, jonka myötä kuuntelija ohjataan kehittämään omaa ajattelumaailmaa ja elämään päivittäistä elämää tarkoituksenmukaisemmin.

Image from remote site: www.aalto.fi

Cloud Reachers

Cloud Reachers -podcast tulevaisuuden oppimisesta.

Image from remote site: www.aalto.fi

Operations Leadership with Gautam Basu -podcast

The Operations Leadership with Gautam Basu -podcast tarjoaa näkökulmia yritysjohtajille ja asiantuntijoille arvon luomisesta liiketoimintoja ja prosesseja kehittämällä, digitaalisilla innovaatioilla ja johtajuudella.

Operations Leadership with Gautam Basu podcast. Photo: Aalto University / Roope Kiviranta

Future-led Learning -podcast

Future-led Learning on opettajille ja ohjelmajohtajille suunnattu podcast.

The Future-led Learning Podcast is hosted by Riikka Evans. Photograph: Janne Illman.

Talk Show -videoina ja podcasteina tuotettu Adventures in Entrepreneurship Law -kurssi on nyt tarjolla kaikille

Käytännönläheinen kurssi tutustuttaa yritysjuridiikan keskeisiin teemoihin.

Kalle Airo ja Petra Hietanen-Kunwald

Uusi podcast: “Sociotechs”

Podcastissa tutkitaan teknologian ja sosiaalisten kysymysten kriittisiä risteyskohtia.

Sociotechs podcast

Uutiset

Five students posing in a mini podcast studio at Aalto University
Opinnot Julkaistu:

Aalto Squadcast -podcastin juontajat auttavat nuoria tekemään päätöksiä tulevaisuutensa suhteen

Aalto Squadin opiskelijalähettiläät antavat vertaistukea avoimen ja rehellisen keskustelun kautta.
Kaksi ihmistä istuu nojatuoleissa vastakkain ja keskustelee puhuen mikrofoneihin. Käynnissä on podcast-nauhoitus.
Yliopisto Julkaistu:

Uusi Osaamisen Aalloilla -podcast avaa vieraidensa tärkeimmät oivallukset ja opit elämän varrelta

Osaamisen Aalloilla on Aalto-yliopiston elämänlaajuisen oppimisen uusi podcast.
Pulpetissa-podcast
Opinnot Julkaistu:

Pulpetissa-podcastin Ruusu Kukkurainen ja Ida Koponen ovat kuulijoilleen parhaimmillaan kuin kaivattuja isosiskoja

Informaatioverkostojen opinnoissa tavanneet Ruusu Kukkurainen ja Ida Koponen aloittivat opiskelijan elämää käsittelevän Pulpetissa-podcastin keväällä 2023.
The Fifth Wave - BRIE-ETLA Collection of Articles book cover
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Äänikirjoja voidaan nykyään luoda tekoälyn avulla

Tuotantotalouden laitos on julkaissut ensimmäisen tekoälyyn perustuvan äänikirjansa.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: