Podcastit

Podcastit

Podcastimme tarjoavat monipuolista sisältöä vaikkapa oppimisesta, tieteestä, bisneksestä, työelämästä ja filosofiasta. Kuulokkeet korville ja kuuntelemaan!

Aalto  logo

Sarjat

Kuituus

Suomessa poistetaan käytöstä lähes 100 000 tonnia tekstiiliä vuodessa. Poistotekstiilin erilliskeräys alkaa vuonna 2023. Kuituus-podcastissa puhumme siitä, miksi yrityksen kannattaa kiinnostua kierrätetystä tekstiilikuidusta raaka-aineena. Podcastit juontaa Kuituus-hankkeen vetäjä Sini Suomalainen.

Kuituus Podcast kuva

Paras hetki päivässä -podcastit

Paras hetki päivässä on Aallon opinto- ja uraohjauspsykologien podcast, jossa psykologit ja heidän vieraansa keskustelevat asiantuntevasti ja rennosti aaltolaisten – ja muidenkin – hyvinvointiasioista.

Paras hetki päivässä -psykologipodcast 2021

Alustatalouden faktat ja myytit

Onko data siis nykyajan mustaa kultaa? Miten kuntien kannattaisi rakentaa omat digipalvelunsa? Osaako tekoäly ajatella oikeasti? Voiko terveydenhuolto hyötyä urheiludatasta? Nämä ja monta muuta aihetta käsittelyssä Alustatalouden faktat ja myytit -podcastin toisella tuotankokaudella.

Alustatalouden faktat ja myytit -podcastin toista tuotantokautta vetävät Aalto-yliopiston professorit Robin Gustafsson ja Timo Seppälä, juontaa William von der Pahlen.

Kahvit näppikselle

Podcast teknologiasta, ihmissuhteista ja elämästä.

Kahvit näppikselle computer science podcast cover illustration

Entä jos

Entä jos -podcast uskoo parempaan tulevaisuuteen ja tutkittuun tietoon. Jokaisessa jaksossa Aalto-yliopiston tutkijat saavat keskustelukumppaniksi yrityksen tai yhteisön edustajan pohtimaan tieteen, taiteen ja teknologian roolia yhteiskunnan isojen haasteiden ratkomisessa ja uusien mahdollisuuksien luomisessa.

Entä jos -podcast

Puttonen & Vilkkumaa

Puttonen & Vilkkumaa on Kauppakorkeakoulun podcast, jossa ei hymistellä eikä hypetä, vaan kysytään napakoita kysymyksiä ja haetaan oivaltavia vastauksia. Podcastin tavoitteena on toteuttaa Kauppakorkeakoulun mottoa ”Better Business – Better Society” eli keskustella siitä, miten bisnestä voi liike-elämän eri alueilla tehdä nykyistä paremmin.

Kuvassa näkyvät podcastin juontajat, professori Vesa Puttonen ja apulaisprofessori Eeva Vilkkumaa. Kuva: Aalto-yliopisto.

Työmatkalla

Työmatkalla on Aalto-yliopiston uusi rento ja suorapuheinen työelämäpodcast, joka kasvattaa kuulijoidensa rohkeutta työn muutoksessa. Podcastia juontaa Aalto-yliopiston työelämäprofessori, tietokirjailija ja yrittäjä Lauri Järvilehto.

työmatkalla cover

Viimeisimmät jaksot

Hitaammin, nautinnollisemmin ja silti kannattavasti (ulkoinen linkki)

Tekstiilien kulutusta täytyy vähentää, mutta samaan aikaan panostamme yhä enemmän uusien tuotteiden suunnitteluun ja myyntiin. Lehtori Essi Karell Metropolia-ammattikorkeakoulusta ja yrittäjä Melissa Kanerva Lova Knittingistä kertovat, miten tämä ristiriita näkyy suunnittelussa ja liiketoiminnassa. Keskustelun teemoina mm. Miten uutuudenviehätys ja trendikkyys voisi säilyä vuodesta toiseen, samoja vaatteita ja materiaaleja käyttämällä? Miten kierrätettävyys tulisi huomioida suunnittelussa? Entä … Continue reading "Hitaammin, nautinnollisemmin ja silti kannattavasti"

Image from remote site: open.spotify.com

Intro 2: Tekstiilialan systeemiset ongelmat (ulkoinen linkki)

Millainen on kestävä tekstiilisysteemi? Mitä tarpeita sen avulla tyydytetään? Entä miten toimii globaali tekstiilisysteemi on nyt ja mihin meidän erityisesti tulee puuttua. Isoihin kysymyksiin vastaamassa professori Minna Halme. Podcastissa mainittu systeemikuva: https://finix.aalto.fi/systemicchallenges/ Saavutettavuustekstitykset jaksoihin julkaistaan sivulla:https://finix.aalto.fi/kestavat-tekstiilisysteemit-podcast/

Image from remote site: open.spotify.com

Intro 1: Kiertotalous ≠ kierrätys (ulkoinen linkki)

Onko kiertotalouspuhe mennyt hypetyksen puolelle? Näin epäilee Kestävät tekstiilisysteemit -podcastin ensimmäinen vieras professori Minna Halme. Minna pohjustaa sarjan tulevia jaksoja esittelemällä ekologiselta ja taloudelliselta arvoltaan radikaalisti erilaisia tapoja toteuttaa kiertotaloutta.

Image from remote site: open.spotify.com

Ei vain yrityksille - mitä yhteiskunnan toimijoiden pitäisi oppia alustataloudesta? (ulkoinen linkki)

Vieraina Oulun kaupunginjohtaja Päivi Laajala ja Kuntien Tieran toimitusjohtaja Jyrki Halttunen. Tavoitimme myös Helsingin kaupungin digitalisaatiojohtaja Mikko Rusaman lyhyeen keskusteluun, Juontajat: William von der Pahlen ja Aalto-yliopiston professori Robin Gustafsson.

Alustatalouden faktat ja myytit -podcastissa Robin Gustafssonin vieraana Oulun kaupunginjohtaja Päivi Laajala ja Kuntien Tieran toimitusjohtaja Jyrki Halttunen.

Onko data yrityksille nykyajan mustaa kultaa? (ulkoinen linkki)

Professori Robin Gustafssonin vieraina start-up-sijoittaja Kim Väisänen ja Kojamon digijohtaja Katri Harra-Salonen. Juontaa William von der Pahlen.

Alustatalouden faktat ja myytit -podcastissa datan arvosta keskustelemassa Aalto-yliopiston professori Robin Gustafsson, Kojamon digijohtaja Katri Harra-Salonen ja start-up sijoittaja Kim Väisänen.

Paras hetki päivässä. Osa 10: Jännitystä ilmassa (ulkoinen linkki)

Henna Niiva ja Alli Mattila juttelevat jaksossa siitä, miten jännittämisen tunteeseen olisi hyvä suhtautua ja miten sen kanssa voisi opetella tulemaan toimeen.

Paras hetki päivässä. Kuva: Aili Kääriä.

Dataa omasta kropasta – voisiko terveys- ja urheiludataa yhdistää tehokkaammin? (ulkoinen linkki)

Keskustelemassa VTT:n johtava tutkija Jaakko Lähteenmäki, Firstbeatin teknologiajohtaja Ilkka Korhonen ja Aalto-yliopiston työelämäprofessori Timo Seppälä.

Dataa omasta kropasta – voisiko terveys- ja urheiludataa yhdistää tehokkaammin? Alustatalouden faktat ja myytit -podcastissa aiheesta keskustelemassa VTT:n johtava tutkija Jaakko Lähteenmäki, Firstbeatin teknologiajohtaja Ilkka Korhonen ja Aalto-yliopiston työelämäprofessori Timo Seppälä.

Onko tavallisia aivoja olemassa? (ulkoinen linkki)

Hanna Renvall Kahvit näppikselle-podcastin vieraana.

Aalto University podcast 'Kahvit näppikselle' illustration

“Isot muutokset eivät tapahdu myötätuulessa”, Nils Torvalds ja Eija Zitting (ulkoinen linkki)

Miten minä voin vaikuttaa siihen, miltä Euroopan tulevaisuus näyttää? Mitä tapahtuu parlamentin kulissien takana? Mihin opinnoissa kannattaa satsata, jos haluaa töihin EU-päätöksentekoon?Ratkaisujen tarpeessa -podcastin päätösjaksossa europarlamentaarikko Nils Torvalds ja Aalto-yliopiston oppimispalvelujen johtaja Eija Zitting keskustelevat siitä, miten Eurooppaa rakennetaan. Tässä jaksossa kuulet myös, miltä tuntuu olla Euroopan parlamentin portsari. Jakson saavutettavuustekstitykset julkaistaan sarjan verkkosivulla:https://www.aalto.fi/fi/podcasts/ratkaisujen-tarpeessa

Image from remote site: open.spotify.com

Kuituus jakso 11: Raaka-aineiden hinnat nousevat – mitä se tarkoittaa tekstiilialalle Suomessa? (ulkoinen linkki)

Tällä kertaa ei puhuta tekstiilien kulutuksen vähentämisestä, vaan kansainvälisestä kasvusta. Miten suomalainen tekstiiliteollisuus pelastaa planeettaa, vaikka raaka-aineet kallistuvat ja logistiikkakustannukset nousevat? Miten digitaalisuus ja vastuullisuus kietoutuvat yhteen? Tarvitaanko Suomeen langanvalmistusta? Painavat sanansa sanovat Lapuan Kankurien toimitusjohtaja Esko Hjelt ja Suomen Tekstiili ja Muoti ry:n toimitusjohtaja Marja-Liisa Niinikoski. Saavutettavuustekstitykset jaksoihin julkaistaan sivulla:https://www.aalto.fi/fi/podcastit/kuituus

Image from remote site: open.spotify.com

Englanninkieliset podcastit

Magnificent Life

Magnificent Life tarjoaa mieltä kohottavaa sisältöä, jonka myötä kuuntelija ohjataan kehittämään omaa ajattelumaailmaa ja elämään päivittäistä elämää tarkoituksenmukaisemmin.

Image from remote site: www.aalto.fi

Cloud Reachers

Cloud Reachers -podcast tulevaisuuden oppimisesta.

Image from remote site: www.aalto.fi

Operations Leadership with Gautam Basu -podcast

The Operations Leadership with Gautam Basu -podcast tarjoaa näkökulmia yritysjohtajille ja asiantuntijoille arvon luomisesta liiketoimintoja ja prosesseja kehittämällä, digitaalisilla innovaatioilla ja johtajuudella.

Operations Leadership with Gautam Basu podcast. Photo: Aalto University / Roope Kiviranta

Future-led Learning -podcast

Future-led Learning on opettajille ja ohjelmajohtajille suunnattu podcast.

The Future-led Learning Podcast is hosted by Riikka Evans. Photograph: Janne Illman.

Uutiset

Dataa omasta kropasta – voisiko terveys- ja urheiludataa yhdistää tehokkaammin? Alustatalouden faktat ja myytit -podcastissa aiheesta keskustelemassa VTT:n johtava tutkija Jaakko Lähteenmäki, Firstbeatin teknologiajohtaja Ilkka Korhonen ja Aalto-yliopiston työelämäprofessori Timo Seppälä.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Dataa omasta kropasta – Alustatalouden faktat ja myytit -podcast pohtii terveys- ja urheiludatan yhdistämistä

Podcastin uusimmassa jaksossa pohditaan muun muassa, mitä tapahtuisi, jos urheiludata saataisiin yhdistettyä terveydenhuollon keräämiin potilaskertomuksiin. Millaisia mahdollisuuksia tässä voisi piillä ja toisaalta, millaisia haasteita se aiheuttaa.
Vuoden podcast -yleisöäänestyksessä ehdolla on kaksi Aalto-yliopiston tuotantotalouden laitoksen professorien vetämää podcastia - Esa Saarisen Filosofia ja systeemiajattelu sekä Alustatalouden faktat ja myytit, jonka asiantuntijoina toimivat Robin Gustafsson ja Timo Seppälä.
Yliopisto Julkaistu:

Vuoden podcast -kilpailussa ehdolla kaksi Aalto-yliopiston sarjaa

Tuotantotalouden laitoksen professorien vetämät podcastit ”Alustatalouden faktat ja myytit” sekä ”Filosofia ja systeemiajattelu” ovat ehdolla Audiolandin Vuoden podcast -yleisöäänestyksessä.
Alustatalouden faktat ja myytit -podcastissa Timo Seppälä, Johanna Småros ja Teemu Roos pohtivat, mihin tekoäly ja sen supervoimat pystyvät?
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Paljon hypetetty tekoäly – Alustatalouden faktat ja myytit -podcast pohtii tekoälyn supervoimia

Alustatalouden faktat ja myytit -podcastin tuoreimmassa jaksossa tuodaan realismia tekoälykeskusteluun konkreettisten esimerkkien kautta ja pohditaan esimerkiksi tekoälyn mahdollisuuksia ja sitä, voiko tekoäly alkaa kehittää itse itseään.
Alustatalouden faktat ja myytit -podcastin toista tuotantokautta vetävät Aalto-yliopiston professorit Robin Gustafsson ja Timo Seppälä, juontaa William von der Pahlen.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Alustatalouden faktat ja myytit -podcast sukeltaa alustatalouden saloihin

Uusi tuotantokausi: Aalto-yliopiston asiantuntijat ja vaihtuvat vieraat keskustelevat alustataloudesta ja siihen liittyvistä ajankohtaisista aiheista.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu