Podcastit
Podcastit
Podcastimme tarjoavat monipuolista sisältöä vaikkapa oppimisesta, tieteestä, bisneksestä, työelämästä ja filosofiasta. Kuulokkeet korville ja kuuntelemaan!
Sarjat
Työ nyt ja tulevaisuudessa: Eväitä ajatteluun -podcast (toinen tuotantokausi)
Toisen tuotantokauden pääteemana on "Mitä työn muutoksesta tulisi ajatella?". Podcast tarjoaa tutkittua tietoa ja poikkitieteellisiä näkökulmia, työkaluja omaan ajatteluun ja työn arkeen.
Kauppistyypit ja uramyytit -podcast
Kauppistyypit ja uramyytit -podcastissa kuullaan Kauppakorkeakoulusta valmistuneiden ajatuksia ja kokemuksia matkalta koulunpenkiltä työelämään.
Sähköisku
Podcastissa Aalto-yliopiston sähkötekniikan opiskelijat paneutuvat syvällisesti opiskelijaelämän eri puoliin. Millainen ympäristö Aalto-yliopisto on opiskelijalle? Millaista sähkötekniikan opiskelu käytännössä on? Entä onko elämä teekkarina oikeasti niin hauskaa, kuin kaikki antavat ymmärtää?
Osaamisen Aalloilla -podcast
Osaamisen Aalloilla on Aalto-yliopiston elämänlaajuiseen oppimiseen liittyvä podcast.
Aalto Leaders’ Insight -podcast (ulkoinen linkki)
Aalto Leaders’ Insight on Aalto EE:n julkaisema sisältösarja, joka käsittelee johtamisen, työelämän ja osaamisen kehittämisen ajankohtaisia aiheita. Aalto Leaders’ Insight -podcastissa ajankohtaisista työelämää puhuttavista aiheista ovat keskustelemassa Aalto-yliopiston ja liike-elämän asiantuntijat. Lisäksi Aalto Leaders’ Insight -sisältösarjan artikkeleja on kuunneltavissa audiomuodossa sekä suomeksi että englanniksi.
Alustatalouden faktat ja myytit
Sarjassa pistetään luulot ja tiedot oikeaan järjestykseen ja pureudutaan asiantuntijavieraiden kanssa kohti alustatalouden hohtavan kuumaa ydintä.
Kuituus
Suomessa poistetaan käytöstä lähes 100 000 tonnia tekstiiliä vuodessa. Poistotekstiilin erilliskeräys alkaa vuonna 2023. Kuituus-podcastissa puhumme siitä, miksi yrityksen kannattaa kiinnostua kierrätetystä tekstiilikuidusta raaka-aineena. Podcastit juontaa Kuituus-hankkeen vetäjä Sini Suomalainen.
Paras hetki päivässä -podcastit
Paras hetki päivässä on Aallon opinto- ja uraohjauspsykologien podcast, jossa psykologit ja heidän vieraansa keskustelevat asiantuntevasti ja rennosti aaltolaisten – ja muidenkin – hyvinvointiasioista.
Podcast: Kahvit näppikselle
Podcast teknologiasta, ihmissuhteista ja elämästä. Jaksot vuosilta 2020-2021.
Ratkaisujen tarpeessa
Kuluneen vuosikymmenen jälkeen tuntuu, että ratkaisujen tarpeessa on sekä me että maapallo. Tässä podcastissa aaltolainen opiskelija Lumi Ketola jututtaa europarlamentaarikkoja ja Aalto-yliopiston tutkijoita ja etsii ratkaisuja 2020-luvun kiperiin kysymyksiin, esimerkiksi työstä, taloudesta ja ilmastosta. Keskustelu jatkuu Aallon Instassa: @aaltouniversity ja Euroopan parlamentin tapahtumissa: yhdessä.eu.
Entä jos
Entä jos -podcast uskoo parempaan tulevaisuuteen ja tutkittuun tietoon. Jokaisessa jaksossa Aalto-yliopiston tutkijat saavat keskustelukumppaniksi yrityksen tai yhteisön edustajan pohtimaan tieteen, taiteen ja teknologian roolia yhteiskunnan isojen haasteiden ratkomisessa ja uusien mahdollisuuksien luomisessa.
Puttonen & Vilkkumaa
Puttonen & Vilkkumaa on Kauppakorkeakoulun podcast, jossa ei hymistellä eikä hypetä, vaan kysytään napakoita kysymyksiä ja haetaan oivaltavia vastauksia. Podcastin tavoitteena on toteuttaa Kauppakorkeakoulun mottoa ”Better Business – Better Society” eli keskustella siitä, miten bisnestä voi liike-elämän eri alueilla tehdä nykyistä paremmin.
Työmatkalla
Työmatkalla on Aalto-yliopiston uusi rento ja suorapuheinen työelämäpodcast, joka kasvattaa kuulijoidensa rohkeutta työn muutoksessa. Podcastia juontaa Aalto-yliopiston työelämäprofessori, tietokirjailija ja yrittäjä Lauri Järvilehto.
Työ nyt ja tulevaisuudessa: Eväitä ajatteluun -podcast (ensimmäinen tuotantokausi)
Eväitä ajatteluun -podcast tarjoaa tutkittua tietoa ja poikkitieteellisiä näkökulmia, työkaluja omaan ajatteluun ja työn arkeen.
Viimeisimmät jaksot
Jakso 1: Avausjakso (ulkoinen linkki)
Sähköisku-podcastin ensimmäisessä jaksossa Aalto-yliopiston sähkötekniikan opiskelijat Leevi Hormaluoma, Venla Kaislo ja Leevi Oikarinen kertovat, miten he päätyivät omiin hakukohteisiinsa ja Aalto-yliopistoon. Jaksossa he pohtivat, millaista opiskelu käytännössä on, ja ovatko omat ennakkokäsitykset alasta pitäneet ollenkaan paikkaansa.
Osaamisen Aalloilla jakso 6: Sarianna Niskala ja suomalaisen muotoilun menestys (ulkoinen linkki)
Ensimmäisen tuotantokauden viimeisessä jaksossa vaatesuunnittelija ja muotoiluliiketoiminnan konsultti Sarianna Niskala keskustelee Lauran kanssa suomalaisesta muotoilusta, luovan alan opetuksen puutteista sekä siitä, miten tärkeää on että luovan alan yrittäjät osaavat liiketoiminnan perusteet. Sarianna jakaa oman tarinansa siitä, miten hän on kasvanut yrittäjänä kokemusten ja haasteiden kautta ja miten hän nyt pyrkii siirtämään näitä arvokkaita liiketoimintaoppeja taideyliopistojen opetussuunnitelmiin. Kuuntele, miksi Sarianna uskoo vahvasti, että suomalaisen muotoilun menestys tulevaisuudessa riippuu siitä, miten hyvin luovan alan yrittäjät hallitsevat brändäyksen ja myynnin taidot. Yrittäjyyden arki on jatkuvaa oppimista.
Jakso 31: Käännä pelko energiaksi – näin voitat alustataloudessa (ulkoinen linkki)
Aalto-yliopiston professori Timo Vuori ja työelämäprofessori Tero Ojanperä purkavat tässä jaksossa neljännen tuotantokauden oppeja.
Jakso 30: Alustataloudesta apua hoitajapulaan? (ulkoinen linkki)
Vieraana Meri-Tuuli Laaksonen vanhuspalveluyritys Gubbesta.
Hitaammin, nautinnollisemmin ja silti kannattavasti (ulkoinen linkki)
Tekstiilien kulutusta täytyy vähentää, mutta samaan aikaan panostamme yhä enemmän uusien tuotteiden suunnitteluun ja myyntiin. Lehtori Essi Karell Metropolia-ammattikorkeakoulusta ja yrittäjä Melissa Kanerva Lova Knittingistä kertovat, miten tämä ristiriita näkyy suunnittelussa ja liiketoiminnassa. Keskustelun teemoina mm. Miten uutuudenviehätys ja trendikkyys voisi säilyä vuodesta toiseen, samoja vaatteita ja materiaaleja käyttämällä? Miten kierrätettävyys tulisi huomioida suunnittelussa? Entä … Continue reading "Hitaammin, nautinnollisemmin ja silti kannattavasti"
Intro 2: Tekstiilialan systeemiset ongelmat (ulkoinen linkki)
Millainen on kestävä tekstiilisysteemi? Mitä tarpeita sen avulla tyydytetään? Entä miten toimii globaali tekstiilisysteemi on nyt ja mihin meidän erityisesti tulee puuttua. Isoihin kysymyksiin vastaamassa professori Minna Halme. Podcastissa mainittu systeemikuva: https://finix.aalto.fi/systemicchallenges/ Saavutettavuustekstitykset jaksoihin julkaistaan sivulla:https://finix.aalto.fi/kestavat-tekstiilisysteemit-podcast/
Intro 1: Kiertotalous ≠ kierrätys (ulkoinen linkki)
Onko kiertotalouspuhe mennyt hypetyksen puolelle? Näin epäilee Kestävät tekstiilisysteemit -podcastin ensimmäinen vieras professori Minna Halme. Minna pohjustaa sarjan tulevia jaksoja esittelemällä ekologiselta ja taloudelliselta arvoltaan radikaalisti erilaisia tapoja toteuttaa kiertotaloutta.
Paras hetki päivässä. Osa 10: Jännitystä ilmassa (ulkoinen linkki)
Henna Niiva ja Alli Mattila juttelevat jaksossa siitä, miten jännittämisen tunteeseen olisi hyvä suhtautua ja miten sen kanssa voisi opetella tulemaan toimeen.
Onko tavallisia aivoja olemassa? (ulkoinen linkki)
Hanna Renvall Kahvit näppikselle-podcastin vieraana.
“Isot muutokset eivät tapahdu myötätuulessa”, Nils Torvalds ja Eija Zitting (ulkoinen linkki)
Miten minä voin vaikuttaa siihen, miltä Euroopan tulevaisuus näyttää? Mitä tapahtuu parlamentin kulissien takana? Mihin opinnoissa kannattaa satsata, jos haluaa töihin EU-päätöksentekoon?Ratkaisujen tarpeessa -podcastin päätösjaksossa europarlamentaarikko Nils Torvalds ja Aalto-yliopiston oppimispalvelujen johtaja Eija Zitting keskustelevat siitä, miten Eurooppaa rakennetaan. Tässä jaksossa kuulet myös, miltä tuntuu olla Euroopan parlamentin portsari. Jakson saavutettavuustekstitykset julkaistaan sarjan verkkosivulla:https://www.aalto.fi/fi/podcasts/ratkaisujen-tarpeessa
Kuituus jakso 11: Raaka-aineiden hinnat nousevat – mitä se tarkoittaa tekstiilialalle Suomessa? (ulkoinen linkki)
Tällä kertaa ei puhuta tekstiilien kulutuksen vähentämisestä, vaan kansainvälisestä kasvusta. Miten suomalainen tekstiiliteollisuus pelastaa planeettaa, vaikka raaka-aineet kallistuvat ja logistiikkakustannukset nousevat? Miten digitaalisuus ja vastuullisuus kietoutuvat yhteen? Tarvitaanko Suomeen langanvalmistusta? Painavat sanansa sanovat Lapuan Kankurien toimitusjohtaja Esko Hjelt ja Suomen Tekstiili ja Muoti ry:n toimitusjohtaja Marja-Liisa Niinikoski. Saavutettavuustekstitykset jaksoihin julkaistaan sivulla:https://www.aalto.fi/fi/podcastit/kuituus
Englanninkieliset podcastit
Magnificent Life
Magnificent Life tarjoaa mieltä kohottavaa sisältöä, jonka myötä kuuntelija ohjataan kehittämään omaa ajattelumaailmaa ja elämään päivittäistä elämää tarkoituksenmukaisemmin.
Cloud Reachers
Cloud Reachers -podcast tulevaisuuden oppimisesta.
Operations Leadership with Gautam Basu -podcast
The Operations Leadership with Gautam Basu -podcast tarjoaa näkökulmia yritysjohtajille ja asiantuntijoille arvon luomisesta liiketoimintoja ja prosesseja kehittämällä, digitaalisilla innovaatioilla ja johtajuudella.
Future-led Learning -podcast
Future-led Learning on opettajille ja ohjelmajohtajille suunnattu podcast.
Talk Show -videoina ja podcasteina tuotettu Adventures in Entrepreneurship Law -kurssi on nyt tarjolla kaikille
Käytännönläheinen kurssi tutustuttaa yritysjuridiikan keskeisiin teemoihin.
Uusi podcast: “Sociotechs”
Podcastissa tutkitaan teknologian ja sosiaalisten kysymysten kriittisiä risteyskohtia.
Uutiset
Aalto Squadcast -podcastin juontajat auttavat nuoria tekemään päätöksiä tulevaisuutensa suhteen
Aalto Squadin opiskelijalähettiläät antavat vertaistukea avoimen ja rehellisen keskustelun kautta.Uusi Osaamisen Aalloilla -podcast avaa vieraidensa tärkeimmät oivallukset ja opit elämän varrelta
Osaamisen Aalloilla on Aalto-yliopiston elämänlaajuisen oppimisen uusi podcast.Pulpetissa-podcastin Ruusu Kukkurainen ja Ida Koponen ovat kuulijoilleen parhaimmillaan kuin kaivattuja isosiskoja
Informaatioverkostojen opinnoissa tavanneet Ruusu Kukkurainen ja Ida Koponen aloittivat opiskelijan elämää käsittelevän Pulpetissa-podcastin keväällä 2023.Äänikirjoja voidaan nykyään luoda tekoälyn avulla
Tuotantotalouden laitos on julkaissut ensimmäisen tekoälyyn perustuvan äänikirjansa.- Julkaistu:
- Päivitetty: