Podcastit

Podcastit

Podcastimme tarjoavat monipuolista sisältöä vaikkapa oppimisesta, tieteestä, bisneksestä, työelämästä ja filosofiasta. Kuulokkeet korville ja kuuntelemaan!

Aalto  logo

Sarjat

Paras hetki päivässä -podcastit

Paras hetki päivässä on Aallon opinto- ja uraohjauspsykologien podcast, jossa psykologit keskustelevat kahvihuoneessa viihdyttävästi ja rennosti aaltolaisten – ja muidenkin – hyvinvointiasioista.

Paras hetki päivässä matala kesäkuva. Kuva: Unto Rautio.

Alustatalouden faktat ja myytit

Tuleeko seuraava Google Suomesta? Voiko alustatyö olla reilua? Tervetuloa kuuntelemaan Alustatalouden faktat ja myytit -podcastia. Keskustelemme huippuvieraiden kanssa, miten alustatalous mullistaa liikennettä, koulutusta, terveyshuoltoa ja monia muita aloja. Pohdimme, onko Suomesta kisaamaan alustatalouden kärjessä. Myyttejä murtamassa alustatalouden asiantuntijat tutkija Eero Aalto ja professori Robin Gustafsson Aalto-yliopistosta sekä sarjayrittäjä William von der Pahlen.

Alustatalouden faktat ja myytit -podcastia juontavat professori Robin Gustafsson ja tutkija Eero Aalto Aalto-yliopistosta sekä sarjayrittäjä William von der Pahlen.

Kahvit näppikselle

Podcast teknologiasta, ihmissuhteista ja elämästä.

Kahvit näppikselle computer science podcast cover illustration

Entä jos

Entä jos -podcast uskoo parempaan tulevaisuuteen ja tutkittuun tietoon. Jokaisessa jaksossa Aalto-yliopiston tutkijat saavat keskustelukumppaniksi yrityksen tai yhteisön edustajan pohtimaan tieteen, taiteen ja teknologian roolia yhteiskunnan isojen haasteiden ratkomisessa ja uusien mahdollisuuksien luomisessa.

Entä jos -podcast

Puttonen & Vilkkumaa

Puttonen & Vilkkumaa on Kauppakorkeakoulun podcast, jossa ei hymistellä eikä hypetä, vaan kysytään napakoita kysymyksiä ja haetaan oivaltavia vastauksia. Podcastin tavoitteena on toteuttaa Kauppakorkeakoulun mottoa ”Better Business – Better Society” eli keskustella siitä, miten bisnestä voi liike-elämän eri alueilla tehdä nykyistä paremmin.

Kuvassa näkyvät podcastin juontajat, professori Vesa Puttonen ja apulaisprofessori Eeva Vilkkumaa. Kuva: Aalto-yliopisto.

Työmatkalla

Työmatkalla on Aalto-yliopiston uusi rento ja suorapuheinen työelämäpodcast, joka kasvattaa kuulijoidensa rohkeutta työn muutoksessa. Podcastia juontaa Aalto-yliopiston työelämäprofessori, tietokirjailija ja yrittäjä Lauri Järvilehto.

työmatkalla cover

Kuituus

Suomessa poistetaan käytöstä lähes 100 000 tonnia tekstiiliä vuodessa. Poistotekstiilin erilliskeräys alkaa vuonna 2023. Kuituus-podcastissa puhumme siitä, miksi yrityksen kannattaa kiinnostua kierrätetystä tekstiilikuidusta raaka-aineena. Podcastit juontaa Kuituus-hankkeen vetäjä Sini Suomalainen.

Kuituus Podcast kuva

Viimeisimmät jaksot

Kuituus jakso 10: Kierrätyskuidut tuotekehityksessä (ulkoinen linkki)

Miten kierrätetystä tekstiilikuidusta voi suunnitella kiertotalouden mukaisia tuotteita? Asiaan vaikuttaa muun muassa se mitä kierrätettäväksi materiaaliksi päätyy. Aiheesta keskustelemassa kierrätyskuidun myynnistä Lounais-Suomen jätehuollossa vastaava Anna Garton sekä kiertotalouden muotoiluyritys Niimaariin perustaja Enni Karikoski. Teknisten ongelmien vuoksi alun äänenlaatu on heikko. Saavutettavuustekstitykset jaksoihin julkaistaan sivulla:https://www.aalto.fi/fi/podcastit/kuituus

Image from remote site: open.spotify.com

Kuituus jakso 9: EU:n kestävä tuotepolitiikka – mitä ja milloin? (ulkoinen linkki)

Vieraana Sitran kiertotalousasiantuntija Eero Jalava, jonka kanssa Sini keskustelee EU:n kestävästä tuotepolitiikasta: milloin ja mitä on odotettavissa. Eero antaa vinkkinsä myös EU:n päätöksentekoon vaikuttamiseen. Saavutettavuustekstitykset jaksoihin julkaistaan sivulla:https://www.aalto.fi/fi/podcastit/kuituus

Image from remote site: open.spotify.com

Paras hetki päivässä. Osa 10: Jännitystä ilmassa (ulkoinen linkki)

Henna Niiva ja Alli Mattila juttelevat jaksossa siitä, miten jännittämisen tunteeseen olisi hyvä suhtautua ja miten sen kanssa voisi opetella tulemaan toimeen.

Paras hetki päivässä. Kuva: Aili Kääriä.

Onko tavallisia aivoja olemassa? (ulkoinen linkki)

Hanna Renvall Kahvit näppikselle-podcastin vieraana.

Aalto University podcast 'Kahvit näppikselle' illustration

Extrajakso 2: Keskitettyjen valtajärjestelmien aika on ohi (ulkoinen linkki)

Alustatalouden faktat ja myytit -podcastin ensimmäisen kauden päätösjaksossa keskusteltiin siitä, onko aika ajanut keskitettyjen valtajärjestelmien ohitse. Oman näkemyksensä avoimuudesta antoi hyvishakkereita välittävän HackerOnen toimitusjohtaja Mårten Mickos. Aihetta sekä Mickosin ajatuksia puivat studiossa William von der Pahlen, Aalto-yliopiston professori Robin Gustafsson sekä tutkija Eero Aalto.

Alustatalouden faktat ja myytit -podcastia juontavat Eero Aalto, William von der Pahlen ja Robin Gustafsson.

“Isot muutokset eivät tapahdu myötätuulessa”, Nils Torvalds ja Eija Zitting (ulkoinen linkki)

Miten minä voin vaikuttaa siihen, miltä Euroopan tulevaisuus näyttää? Mitä tapahtuu parlamentin kulissien takana? Mihin opinnoissa kannattaa satsata, jos haluaa töihin EU-päätöksentekoon?Ratkaisujen tarpeessa -podcastin päätösjaksossa europarlamentaarikko Nils Torvalds ja Aalto-yliopiston oppimispalvelujen johtaja Eija Zitting keskustelevat siitä, miten Eurooppaa rakennetaan. Tässä jaksossa kuulet myös, miltä tuntuu olla Euroopan parlamentin portsari. Jakson saavutettavuustekstitykset julkaistaan sarjan verkkosivulla:https://www.aalto.fi/fi/podcasts/ratkaisujen-tarpeessa

Image from remote site: open.spotify.com

Englanninkieliset podcastit

Magnificent Life

Magnificent Life tarjoaa mieltä kohottavaa sisältöä, jonka myötä kuuntelija ohjataan kehittämään omaa ajattelumaailmaa ja elämään päivittäistä elämää tarkoituksenmukaisemmin.

Image from remote site: www.aalto.fi

Cloud Reachers

Cloud Reachers -podcast tulevaisuuden oppimisesta.

Image from remote site: www.aalto.fi

Uutiset

Kahvit näppikselle -podcastin bannerimuotoinen logo
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Kahvit näppikselle -podcastin toisella kaudella vieraana huippunimiä – ensimmäisessä jaksossa mukana neurotieteilijä Hanna Renvall

Aalto-yliopiston tietotekniikan laitoksen Kahvit näppikselle -podcastissa pohditaan, mitä teknologia voi opettaa meille maailmasta, ihmissuhteista ja itsestämme.
Rahoituksen laitosjohtaja Elias Rantapuska Väre-rakennuksen aulassa. Kuvaaja Evelin Kask.
Yhteistyö Julkaistu:

Rahoituksen laitosjohtaja Elias Rantapuska Momentum-podcastin vieraana

Jakso tarjoaa kuuntelijoille erittäin hyödyllistä kulmaa esimerkiksi tohtoriopintoihin, professorina olemiseen, konsultointiin ja yleisesti elämään ja oppimiseen liittyen.
Euroopan suunta podcast logo
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Euroopan Suunta -podcastissa neljä pohjoisen ulottuvuuden politiikan erikoisjaksoa

Euroopan Suunta -podcast on julkaissut neljä erikoisjaksoa, joissa vaihtuvat asiantuntijavieraat käsittelevät pohjoisen ulottuvuuden politiikkaa.
Aalto University podcast 'Kahvit näppikselle' illustration
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Kahvit näppikselle -podcast paljastaa, miten tietotekniikka liittyy vähän kaikkeen

Uusi podcast selittää, miten teknologia on avainasemassa ratkomassa hyvinkin erilaisia ongelmia.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu