Palvelut

Sisällön kopiointi: Kuinka kloonata sivuja

Jos haluat luoda samanlaisen sivun kuin aiemmin, voit monistaa sen ja siitä tehdyt käännökset.

Teetkö lähes saman tapahtuman useita kertoja vuodessa, päivitetyllä sisällöllä? Tässä ja vastaavissa tapauksissa työtä helpottaa sisällön kopiointi. Luomalla kopion aiemmin luomastasi sisällöstä, voit helposti käyttää uudelleen esimerkiksi samoja avainsanoja ja komponentteja, ilman että sinun täytyy erikseen muistaa mitä käytit viime kerralla.

Screen shot illustrating how to copy content in Drupal.

Voit kopioida ("Clone") sisältöjä kahta kautta. Voit mennä suoraan sisältöön, jonka haluat kopioida, ja klikata "Clone"-nappia kuten kuvassa. Nappia painamalla sisällöstäsi ja kaikista sen kieliversioista luodaan kopiot. Mikäli siis sisältösi on englanniksi ja siitä on olemassa suomenkielinen käännös, kopioituvat nämä molemmat napin painalluksella.

Screen shot illustrating how to copy content in Drupal.

Yllä kuvatun lisäksi voit kopioida sisältösi klikkaamalla ylhäältä vasemmalta Sisältö-nappia, kirjoittamalla Otsikko-kenttään sisältösi nimen, ja klikkaamalla "Filter"-nappia. Löydettyäsi etsimäsi sisällön, näet samalla rivillä pudotusvalikon, jossa lukee Muokkaa. Klikkaamalla Muokkaa-sanan vierestä pientä nuolta, valikko avautuu. Valitse valikosta "Clone".

Sisältösi kopio on täydellinen kopio alkuperäisestä otsikkoa lukuun ottamatta. Otsikkoon lisätään sanat “Clone of”. Muista siis aina muokata kopiosi otsikko!

Uutisissa ja tapahtumissa tieto siitä, onko sisältö julkista vai vain Aaltolaisille, tyhjenee, joten muista lisätä myös tämä heti kopioidun uutisen/tapahtuman alussa.

Tarkoitus ei ole luoda kopioita sisällöistä sellaisenaan, ilman mitään muutoksia. Sisällön kopioinnilla ei siis tule tuottaa kaksoiskappaleita sisällöstä. Kopioinnilla halutaan helpottaa samojen elementtien käyttämistä samantyyppistä sisältöä luotaessa.

Kun olet muokannut kopioitua artikkeliasi, tallenna se, tarkista, ettei otsikkoon ole unohtunut kopioinnista kertovaa tekstiä, ja julkaise se. Muista tehdä sama myös artikkelisi käännöksille, jotka kopioituvat samalla. Nämä löytyvät tuttuun tapaan "Translate"-napin takaa.

Kloonatun sivusi julkaisupäivä vaihtuu kuluvaksi päiväksi. Voit muokata päivämäärää "Publish"-laatikossa sivun oikeassa laidassa ylhäällä.

Kaipaatko lisää Drupal-ohjeita?

Student at laptop. Photo by Aalto University / Aino Huovio

Aalto.fi-sivuston erilaiset sivutyypit

Haluatko oppia lisää aalto.fi-sivustolla käytettävistä sivutyypeistä?

Drupal: Aalto.fi-sivusto
Thumbnail for a Drupal tutorial, no photographer information.

Tapahtuman luominen aalto.fi-sivustolla

Tapahtumaa luodessasi sinulla on käytettävissä sivupohja, jonka avulla välität lukijalle oleelliset tiedot tapahtumastasi.

Palvelut

Komponentit: kuinka luot sisältöä?

Täältä löydät tietoa eri komponenteista ja siitä, miten niitä voi käyttää aalto.fi-sivustolla.

Palvelut
Tätä palvelua tarjoaa:

Viestintäpalvelut

Löysitkö tästä tarvitsemasi tiedon? Jos et, ota meihin yhteyttä.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: