Palvelut

Sisällön kopiointi: Kuinka kloonata sivuja

Jos haluat luoda samanlaisen sivun kuin aiemmin, voit kloonata alkuperäisen sivun ja siitä tehdyt käännökset.

Teetkö lähes saman tapahtumasivun useita kertoja vuodessa, hieman päivitetyllä sisällöllä? Tässä ja vastaavissa tapauksissa työtä helpottaa sisällön kopiointi.  Luomalla kopion aiemmin luomastasi sisällöstä voit helposti käyttää uudelleen esimerkiksi samoja avainsanoja ja komponentteja, ilman että sinun täytyy erikseen muistaa mitä käytit viime kerralla.

Voit kopioida ("Clone") sisältöjä kahdella eri tavalla. Ensimmäinen vaihtoehto on navigoida suoraan siihen sisältöön, jonka haluat kopioida. Klikkaa sitten alla olevassa kuvassa korostettua "Clone"-painiketta. Nappia painamalla sisällöstäsi ja kaikista sen kieliversioista luodaan kopiot. Mikäli sisältösi siis on englanniksi ja siitä on olemassa suomenkielinen käännös, kopioituvat nämä molemmat napin painalluksella.

Drupalin valikko, jossa painike "Clone" on korostettu keltaisella.

Toinen tapa kopioida haluttu sisältö on klikata sivun ylhäältä vasemmalta löytyvää "Sisältö"-painiketta. Kirjoita halutun sisällön otsikko sisältölistan Otsikko-kenttään ja paina "Filter"-nappia. Kun olet löytänyt haluamasi sisällön, näet samalla rivillä pudotusvalikon, jossa lukee "Muokkaa". Muokkaa-painikkeen viereistä nuolta klikkaamalla saat auki valikon. Valitse valikosta "Clone".

Sisältölistauksesta löytyvä sivu, jonka vieressä olevat "Muokkaa" ja "Clone" -painikkeet ovat korostettuina

Sisältösi kopio on täydellinen kopio alkuperäisestä otsikkoa lukuun ottamatta. Otsikkoon lisätään sanat “Clone of”. Muista siis aina muokata kopiosi otsikko!

Uutisissa ja tapahtumissa valitsemasi näkyvyysasetukset (onko sisältö julkinen vai näkyvissä vain Aaltolaisille) nollautuvat. Muista siis valita asetukset uudestaan heti kopioidun uutisen/tapahtuman alussa.

Tarkoitus ei ole luoda kopioita sisällöistä sellaisenaan ilman muutoksia. Sisällön kopioinnilla ei siis tule tuottaa kaksoiskappaletta sisällöstä. Kopioinnilla halutaan helpottaa samojen elementtien ja komponenttien käyttämistä samantyyppistä sisältöä luotaessa.

Kun olet muokannut kopioitua artikkeliasi, tallenna se ja tarkista, ettei otsikkoon ole unohtunut kopioinnista kertovaa tekstiä. Sitten voit julkaista sivun. Muista tehdä sama myös artikkelisi käännöksille, jotka kopioituvat samalla. Nämä löytyvät tuttuun tapaan "Translate"-napin takaa.

Kloonatun sivusi julkaisupäivä vaihtuu kuluvaksi päiväksi. Voit muokata päivämäärää "Publish"-laatikossa sivun oikeassa laidassa sivun muokkausnäkymässä.

Kaipaatko lisää Drupal-ohjeita?

Student at laptop. Photo by Aalto University / Aino Huovio

Aalto.fi-sivuston erilaiset sivutyypit

Haluatko oppia lisää aalto.fi-sivustolla käytettävistä sivutyypeistä?

Drupal: Aalto.fi-sivusto
Thumbnail for a Drupal tutorial, no photographer information.

Tapahtuman luominen aalto.fi-sivustolla

Tapahtumaa luodessasi sinulla on käytettävissä sivupohja, jonka avulla välität lukijalle oleelliset tiedot tapahtumastasi.

Palvelut

Komponentit: kuinka luot sisältöä?

Täältä löydät tietoa eri komponenteista ja siitä, miten niitä voi käyttää aalto.fi-sivustolla.

Palvelut
Tätä palvelua tarjoaa:

Viestintäpalvelut

Löysitkö tästä tarvitsemasi tiedon? Jos et, ota meihin yhteyttä.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: