Opiskelu Aallossa

Opiskelu Aallon kampuksella

Aallon pääkampus sijaitsee Espoon Otaniemessä meren rannalla – lähellä sekä luontoa että kaupungin vilinää. Kampusalue tarjoaa monipuoliset puitteet asumiseen, opiskeluun ja vapaa-ajanviettoon. Tutustu kampukseen!
Aalto University campus building behind fresh green trees. Photo: Aalto University / Mikko Raskinen

Eloisan opiskelijayhteisön ja erinomaisten palvelujen ansiosta Otaniemen kampusta voisi luonnehtia jopa pieneksi kyläksi. Kampusalue tarjoaa monipuoliset puitteet opiskeluun ja vapaa-ajanviettoon aina edullisista opiskelija-asunnoista ravintoloihin ja kahviloihin sekä kauppoihin, harrastustiloihin ja urheilupalveluihin. Sijainti on täydellinen tasapaino vilkkaan kaupunkielämän ja luonnon välillä; voit huristella metrolla Helsingin sydämeen alle vartissa tai suunnata muutamassa minuutissa naapurissa sijaitsevalle luonnonsuojelualueelle haukkaamaan raitista ilmaa.  
 
Mikkelin kampuksella järjestettävää International Business -kandidaattiohjelmaa lukuun ottamatta kaikki Aallon ohjelmat järjestetään Otaniemen kampuksella. Pienen kokonsa vuoksi Mikkelin kampuksella on erittäin tiivis, “Mikkeli-hengestäkin” tunnettu opiskelijayhteisö, joka ottaa uudet jäsenensä vastaan avosylin. 

Asuminen ja vapaa-aika 

Opiskelu Otaniemessä on monelle kokonaisvaltainen kokemus, koska kampuksella voi sekä asua, opiskella, tehdä töitä että viettää vapaa-aikaa. Opiskelijoiden keskuudessa on jopa syntynyt termi “otaantuminen”, joka kuvaa sitä, ettei kampukselta tarvitse poistua pitkiin aikoihin – opiskelijat niin sanotusti tulevat yhdeksi Otaniemen kanssa. Kampusalueella on runsaasti sekä Aallon opiskelijoille suunnattuja että kaikille avoimia palveluita. Opiskelijajärjestöillä on muun muassa kiltahuoneita ja muita oleskelutiloja, juhlatiloja, bändihuoneita, saunoja sekä erilaisia urheilu- ja harrastetiloja. Lisäksi Otaniemessä on yliopiston oma kauppa, paperikauppa, lukuisia ravintoloita, kahviloita ja baareja, ruokakauppoja, apteekki, kirppari, kampaamo, kuntosaleja ja muita urheilupalveluita.

Aalto University campus in the autumn

Opiskelijoiden asuminen

Aalto-yliopistoon saapuvat tutkinto-opiskelijat ovat itse vastuussa oman asumisensa järjestämisestä, mutta Aalto-yliopisto tarjoaa tukea tilanteen ratkaisemiseksi.

Palvelut
Neljä ihmistä Alvarin aukiolla.

Tapahtumat

Kampus kokoaa ihmisiä monenlaiseen menoon: tapahtumiin, seminaareihin, näyttelyihin, juhliin ja kokouksiin. Tapahtumia on paljon myös verkossa. Etsi omasi ja liity mukaan!

Three students sitting next to a wooden table, and studying. Two of them have laptops in front of them. Photo: Unto Rautio

Kampusravintolat ja kahvilat

Tarkistathan jokaisen ravintolan ja kahvilan oman verkkosivun poikkeusaukioloaikojen osalta.

Kampus
Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan logo

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta (ulkoinen linkki)

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta AYY edustaa noin 14 000 Aalto-yliopiston taiteen, suunnittelun, talouden ja tekniikan opiskelijaa. AYY valvoo jäsentensä etuja ja tarjoaa heille opiskelija-asuntoja ja palveluita.

Aalto Party 2017

Vuokraa tila tapahtumallesi Aalto-yliopiston kampukselta

Aalto-yliopisto tarjoaa monipuoliset ja korkeatasoiset puitteet erilaisiin tilaisuuksiin. Varattavia tiloja on yli 100, ja ne sijaitsevat Otaniemen kampuksella.

Kampus
Lähikuva Otaniemen urheilukentän juoksuradalta.

Unisport Otaniemi (ulkoinen linkki)

UniSport tarjoaa laajan valikoiman eri lajeja sekä monipuoliset tilat yksilö- ja ryhmäliikuntaan. Aktiivisen liikkujan paras kaveri on kausikortti, jonka opiskelijat saavat edullisempaan hintaan.

A Bloc logo yellow

A Bloc (ulkoinen linkki)

Kauppakeskus A Bloc on Otaniemen kampuksen sykkivä sydän ja kohtauspaikka ravintoloineen, kahviloineen ja muine palveluineen. Suomen innovatiivisin kauppakeskus sijaitsee Aalto-yliopiston metroaseman yhteydessä.

A Blancin logo

A Blanc (ulkoinen linkki)

Uudistunut ostoskeskus A Blanc Alvarinaukion laidalla on kampuksen toinen palvelukeskittymä. A Blanc tarjoaa arkea tukevia lähipalveluita sekä kohtaamispaikkoja ravintoloineen, myymälöineen ja toimistotiloineen.

AGrid logo

A Grid (ulkoinen linkki)

A Grid on Pohjois-Euroopan suurimpia kasvuyrityskeskuksia, jossa asuu mm. startupeja ja kiihdyttämöitä. Löydä tila yrityksellesi!

Tutustu kampusalueeseen

Aalto tarjoaa monenlaisia tiloja opiskelu- ja vapaa-ajan käyttöön. Lähde virtuaaliselle kierrokselle Otaniemeen tai tutustu alueen karttaan ja tarkempiin tietoihin rakennuksista.

Ilmakuva kampuksesta

Virtuaalikierros kampuksella (ulkoinen linkki)

Tutustu Aalto-yliopiston kampukseen virtuaalisesti. Uudessa verkkopalvelussa kaksi opasta johdattaa sinut tutustumaan Aalto-yliopiston 44 eri paikkaan - opiskelutiloja, laboratorioita, työpajoja, palveluita, ulkoalueita ja rakennuksia. Liity mukaan tietokoneella, mobiililaitteella tai VR-laseilla.

Aalto-yliopisto / Unto Rautio

Kampuskartat, osoitteet ja aukioloajat Otaniemen kampuksella

Sivulta löydät myös ravintolat, Aalto Space -mobiilisovelluksen, kulkuluvat, kartat ja avaimet - kaikki käytännön tiedot koottuna! Tutustu myös virtuaalikierrokseen.

Kampus
Opiskelijat juhlivat lukukauden alkua Aalto-yliopiston kampuksella.
Aalto Day One -tapahtuma 2019, kuva: Jaakko Kahilaniemi

Seuraa opiskelijoidemme sisältöjä somessa!

  1. Snapchat
  2. TikTok
  3. YouTube: opiskelijoiden vlogit

Juttele Aallon opiskelijoiden kanssa!

Oletko pohtinut, millaista on opiskella Aalto-yliopistossa tai mietitkö, millaista opiskelijaelämä Otaniemen kampuksella tai Mikkelin toimipisteessä mahtaa olla? Tule juttelemaan opiskelijalähettiläidemme kanssa!

Juttele opiskelijoidemme kanssa!
Aalto students walking at campus during summer

Tätä kaikkea on opiskelu Aallossa

Lue ja katso aitoja tarinoita Aallon opiskelijoilta ja alumneilta opiskelijaelämästä, yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta, mielenkiintoisista kouluprojekteista sekä ainutlaatuisista työmahdollisuuksista.

Tutustu opiskelijoidemme kokemuksiin!
Opiskelijat juhlivat lukukauden aloitusta opiskelijahaalareissa. Kuva: Lasse Lecklin

Uutisia kampuksestamme

Aallon Otaniemen kampus on upea yhdistelmä uutta ja vanhaa. Kampuksen historia juontaa juurensa vuosikymmenten taakse, mutta palveluita ja tiloja päivitetään yhteisön muuttuviin tarpeisiin sopiviksi.

Havainnekuva opiskelijakeskuksesta.

Opiskelijakeskus rakennetaan Aalto-yliopiston opiskelijoiden yhteiseksi kohtaamispaikaksi

Kampuksen ytimeen tuleva rakennus on opiskelijajärjestöjen ja yliopiston yhteinen ponnistus.

Uutiset
Illustration image set in sunset, depicting Otakaari 2 buildings in the future. People walking around and the lights are on in the building.

Kaksi uutta rakennusta nousee keskelle Otaniemen kampusta

Otakaari 2A & 2B rakentaminen alkaa tammikuussa 2022, rakennusten on tavoitteena valmistua kesällä 2023.

Uutiset
Screenshot of the entrepreneurial and innovation ecosystem tour.

Aalto-yliopiston yrittäjyysyhteisö on nyt vain yhden klikkauksen päässä

Yrittäjyys- ja innovaatioekosysteemikierros on ensimmäinen alkuperäiseen virtuaalipalveluun lisätyistä teemakierroksista.

Uutiset
Omnia Makerspace ja studio

Opiskelijat ja startupit törmäävät Omnia Makerspacessa A Gridissä

Omnia Makerspace lanseerattiin startup-hubi A Gridin ensimmäisessä kerroksessa Ravintola Factorya vastapäätä huhtikuussa 2019. Sen jälkeen tila on kehittynyt tyhjästä kellarista kukoistavaksi työtilaksi, jossa opiskelijat ja startupit törmäävät.

Uutiset
Drone image of Otaniemi campus in early December, light covering of snow everywhere, with low sun shining

Otaniemi, nimen taustalla mystinen menneisyys

Mistä yliopiston kampusalue on saanut nimensä?

Uutiset
Nainen kuntosalin pukuhuoneessa

Kuntokeskus Liikku avaa toimipisteen A Blociin

Kauppakeskus A Blocin toiseen kerrokseen avataan avara ja valoisa Kuntokeskus Liikku alkuvuodesta 2022.

Uutiset

Seuraa meitä somessa!

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu