Opiskelu Aallossa

Opiskelu Aallon kampuksella

Aalto-yliopiston kampus sijaitsee Espoon Otaniemessä meren rannalla, lähellä sekä luontoa että kaupungin vilinää. Kampusalue tarjoaa monipuoliset puitteet elämiseen, opiskeluun ja ajanviettoon. Tutustu kampukseen!
Two Aalto University students sitting under a big oak, drinking coffee and talking.

Eloisan opiskelijayhteisön ja erinomaisten palvelujen ansiosta Otaniemen kampus on kuin pieni kylä. Kampusalueella on opiskelijalle kaikki tarvittava aina edullisista opiskelija-asunnoista ravintoloihin, kauppoihin ja urheilupalveluihin. Sijainti on täydellinen tasapaino vilkkaan kaupunkielämän ja luonnon välillä; voit huristella metrolla Helsingin sydämeen alle vartissa tai suunnata muutamassa minuutissa naapurissa sijaitsevalle luonnonsuojelualueelle haukkaamaan raitista ilmaa.
 
Mikkelissä järjestettävää International Business -kandidaattiohjelmaa lukuun ottamatta kaikki Aallon ohjelmat järjestetään Otaniemen kampuksella. Pienen kokonsa vuoksi Mikkelissä on erittäin tiivis, “Mikkeli-hengestäkin” tunnettu opiskelijayhteisö, joka ottaa uudet jäsenensä avosylin vastaan.

Asuminen ja kulkuyhteydet

Opiskelu Otaniemessä on monelle kokonaisvaltainen kokemus, koska kampuksella voi sekä asua, opiskella, tehdä töitä että viettää vapaa-aikaa. Opiskelijoiden keskuudessa on jopa syntynyt termi “otaantuminen”, joka kuvaa sitä, ettei kampukselta tarvitse poistua pitkiin aikoihin – opiskelijat niin sanotusti tulevat yhdeksi Otaniemen kanssa. Halutessaan kampusalueelta pääsee kuitenkin kulkemaan näppärästi kattavien metro-, raitiovaunu- ja bussireittien ansiosta. Lähde virtuaaliselle matkalle Otaniemeen tai tutustu valitsemaasi palveluun!

An aerial photo of the Aalto University campus at sunset.

Virtuaalikierros kampuksella (ulkoinen linkki)

Tutustu Aalto-yliopiston kampukseen virtuaalisesti. Kaksi opasta johdattavat sinut tutustumaan eri paikkoihin Aallon kampuksella – opiskelutiloihin, laboratorioihin, työpajoihin ja ulkoalueisiin. Liity mukaan tietokoneella, mobiililaitteella tai VR-laseilla!

Aalto University campus in the autumn

Opiskelijoiden asuminen

Aalto-yliopistoon saapuvat tutkinto-opiskelijat ovat itse vastuussa oman asumisensa järjestämisestä, mutta Aalto-yliopisto tarjoaa tukea tilanteen ratkaisemiseksi.

Palvelut
Otaniemessä on kampuspyörät helpottavat henkilökunnan liikkumista.

Kampuspyörät ja pyöräily

Liikennemuodolla on merkittävä vaikutus ympäristöön. Aalto pyrkii tarjoamaan kestäviä liikkumismuotoja kampusten kesken ja sisällä. Aalto ja ACRE tekevät yhteistyötä HSL:n ja läheisten kaupunkien kanssa.

Palvelut

Opiskelutilat

Aalto-yliopiston kampuksella opiskelijoilla on käytössään lukuisia itseopiskelutiloja, ryhmätyötiloja ja työpajoja. Yksi opiskelijoiden suosikeista on Oppimiskeskus, jonka dynaamiseen tarjontaan kuuluu kirjastopalveluiden lisäksi lukutiloja, ryhmätyöhuoneita, studioita, kahvila sekä paperi- ja taidetarvikekauppa. Kampusalueella on myös useita erikseen vuokrattavissa olevia kokous- ja juhlatiloja. 

Photo from the K-floor of the Harald Herlin Learning Centre, students working at desks.

Oppimiskeskus

Tervetuloa! Tarjoamme sinulle erinomaiset kirjasto- ja asiantuntijapalvelut sekä opiskelu- ja työskentelytilat.

Aaltopahvi logo

Aaltopahvi (business.site) (ulkoinen linkki)

Paperi- ja taidetarvikeliike Harald Herlin -oppimiskeskuksessa.

Student guide illustration, campus guide

Opiskelijoiden itseopiskelutilat

Opiskelijoiden itseopiskelutilat Otaniemen kampuksella.

Opiskelijan tukipalvelut
self service studio_panopto

Self Service Studio (studios.aalto.fi) (ulkoinen linkki)

Puhu kameralle tai nauhoita podcast säädeltävässä tilassa äänityslaitteiston kera. Sijainti Harald Herlin -oppimiskeskuksessa ja varaukset Aalto-tunnuksilla.

Dipoli events

Vuokraa tila tapahtumallesi Aalto-yliopiston kampukselta

Aalto-yliopisto tarjoaa monipuoliset ja korkeatasoiset puitteet erilaisiin tilaisuuksiin. Varattavia tiloja Espoon Otaniemessä on yli 100.

Kampus
Aalto-yliopisto / Unto Rautio

Kampuskartat, osoitteet ja aukioloajat Otaniemen kampuksella

Sivulta löydät ravintolat, Aalto Space -mobiilisovelluksen, kulkuluvat, kartat ja avaimet! Tutustu myös virtuaalikierrokseen.

Kampus

Opiskelijayhteisö ja harrastustoiminta

Ystäviä, juhlia, hauskoja perinteitä ja paljon muuta! Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan (AYY) piirissä toimii satoja eri yhdistyksiä, joiden kautta opiskelijoilla on mahdollisuus osallistua tapahtumiin, harrastaa tai toimia vapaaehtoisena. Kampusalueella yhdistykset näkyvät opiskelijan arjessa mm. kiltahuoneiden, juhlatilojen, bändihuoneiden, saunojen sekä erilaisten urheilu- ja harrastetilojen kautta. 

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan logo

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta (ulkoinen linkki)

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta AYY edustaa noin 14 000 Aalto-yliopiston taiteen, suunnittelun, talouden ja tekniikan opiskelijaa. AYY valvoo jäsentensä etuja ja tarjoaa heille opiskelija-asuntoja ja palveluita.

ARTS student association TOKYO logo (Golden Spiral)

Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun ylioppilaat opiskelijajärjestö TOKYO ry (ulkoinen linkki)

Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun ylioppilaat TOKYO ry on opiskelijajärjestö, jonka tehtävänä on toimia jäsentensä eli Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun opiskelijoiden ja alumnien yhdyssiteenä.

Image from remote site: www.ky.fi

KY - Aalto-yliopiston kauppatieteiden ylioppilaat (ulkoinen linkki)

KY on kauppatieteiden opiskelijoiden yhdistys Aalto-yliopistosta. Kaikki Aalto-yliopiston Kauppakorkeakoulun tutkinto-opiskelijat voivat liittyä KY:hyn.

Ulkoilu ja liikunta kampusalueella

Luonnonsuojelualueen kupeessa, meren rannalla sijaitseva Otaniemi on ulkoilijan unelma. Ulkoilumahdollisuuksien lisäksi kampusalueen kuntosalit ja urheilupuisto tarjoavat erinomaiset puitteet urheiluun. Lisäksi AYY:n piirissä toimivien liikunta-aiheisten opiskelijayhdistysten kautta voi päästä osallistumaan yksittäisiin urheilutapahtumiin tai löytää itselleen mieluisan urheiluharrastuksen.

Image from remote site: aaltouniversity.shorthandstories.com

Aallon naapurissa on vesilintujen paratiisi ja liito-oravien kotimetsä (ulkoinen linkki)

Aalto-yliopiston kampus sijaitsee luonnonsuojelualueen kyljessä. Lähdimme asiantuntijan kanssa retkelle kuulemaan, mikä tekee siitä ainutlaatuisen – ja mitä luontokadolle on tehtävissä.

Two people stretching on a university's sports field.

Unisport Otaniemi (ulkoinen linkki)

UniSport tarjoaa laajan valikoiman eri lajeja sekä monipuoliset tilat yksilö- ja ryhmäliikuntaan. Aktiivisen liikkujan paras kaveri on kausikortti, jonka opiskelijat saavat edullisempaan hintaan.

Otaniemi track and field urheilukenttä, Otaniemen urheilupuisto by Mikko Raskinen

Otaniemen urheilupuisto (ulkoinen linkki)

Otaniemen kampuksella sijaitsee yksi Espoon kaupungin urheilupuistoistoista.

Kampusalueen palvelut ja kehittyminen

Aallon Otaniemen kampus on upea yhdistelmä uutta ja vanhaa. Kampuksen historia juontaa juurensa vuosikymmenten taakse, mutta palveluita ja tiloja päivitetään yhteisön muuttuviin tarpeisiin sopiviksi. Kampusalueella on monenlaisia sekä Aallon opiskelijoille suunnattuja että kaikille avoimia palveluita. Otaniemessä on muun muassa yliopiston oma kauppa, lukuisia ravintoloita, kahviloita ja baareja, ruokakauppoja, apteekki, kirppari, kampaamo ja paljon muuta!

Three students sitting next to a wooden table, and studying. Two of them have laptops in front of them. Photo: Unto Rautio

Kampusravintolat ja kahvilat

Tarkistathan jokaisen ravintolan ja kahvilan oman verkkosivun poikkeusaukioloaikojen osalta.

Kampus
A Bloc logo yellow

A Bloc (ulkoinen linkki)

Kauppakeskus A Bloc on Otaniemen kampuksen sykkivä sydän ja kohtauspaikka ravintoloineen, kahviloineen ja muine palveluineen. Suomen innovatiivisin kauppakeskus sijaitsee Aalto-yliopiston metroaseman yhteydessä.

A Blancin logo

A Blanc (ulkoinen linkki)

Uudistunut ostoskeskus A Blanc Alvarinaukion laidalla on kampuksen toinen palvelukeskittymä. A Blanc tarjoaa arkea tukevia lähipalveluita sekä kohtaamispaikkoja ravintoloineen, myymälöineen ja toimistotiloineen.

Illustration image on a sunny day as the sun is setting, of Otakaari 2A, the lights in the building are lit and there are blurry images of people walking around. Grass and trees are green.

Uudisrakennus Marsio on näyteikkuna Aalto-yliopiston tutkimukseen, opetukseen ja vaikuttavuuteen

Kilpailun kautta valittu nimi on kunnianosoitus Aino Marsio-Aallolle.

Uutiset
Havainnekuva opiskelijakeskuksesta.

Opiskelijakeskus rakennetaan Aalto-yliopiston opiskelijoiden yhteiseksi kohtaamispaikaksi

Kampuksen ytimeen tuleva rakennus on opiskelijajärjestöjen ja yliopiston yhteinen ponnistus.

Uutiset
Dipoli / Photo by Tuomas Uusheimo

Kampuksesta eloisaksi kaupunginosaksi

Aalto-yliopiston kampus sijaitsee Espoon Otaniemessä, jonne on muodostunut elävä ja innovaatioita tukeva kaupunginosa.

Kampus

Tilaa hakijan uutiskirje

Kuule lisää hakemisesta ja opiskelijaelämästä Aallossa. Tilaamalla uutiskirjeemme saat ajankohtaista tietoa hakemisesta, tapahtumista ja opiskelumahdollisuuksista suoraan sähköpostiisi.

Sign up!
Three students looking at a smartphone screen and smiling at a graduation party. Photo: Jaakko Kahilaniemi / Aalto University

Seuraa meitä somessa!

  • Julkaistu:
  • Päivitetty: