Base Styles/Icons/Some/Linkedin/Default Created with Sketch. Base Styles/Icons/Close/Default Created with Sketch. Base Styles/Icons/lock/open Created with Sketch.

Rakennustekniikan laitos

Rakennustekniikan laitos

Rakennustekniikan laitoksen tavoitteena on rakentaa tulevaisuuden ratkaisuja tutkimuksen, koulutuksen ja yhteistyön keinoin. Laitoksen vahvuuksia ovat systeeminen tieto, laskenta, mallintaminen ja tietämyksenhallinta.

Laitoksella tehdään sekä tieteellistä perustutkimusta että soveltavaa tutkimusta, joita kumpaakin tarvitaan perustutkinto- ja jatko-opintojen korkeatasoisessa koulutuksessa.

vesitekniikka_20_jpg.jpg

Tutkimus

Rakennustekniikan laitoksen asiantuntijuuden pohjalta kehitetään monitieteisiä, ratkaisukeskeisiä lähestymistapoja ja ratkaisumalleja yhteistyössä eri toimialoja edustavien kansallisten ja kansainvälisten kumppaneiden kanssa.

Laitoksella on erittäin monipuoliset ja kattavat työskentelymahdollisuudet ja -tilat, ja tutkimus keskittyy rakennussuunnitteluun ja rakentamiseen sekä mineraalipohjaisiin materiaaleihin ja mekaniikkaan. Laitos tekee yhteistyötä teollisuuden kanssa lukuisilla merkittävillä aloilla, kuten projektinjohto, betonitekniikka, sisäilman laadun tutkimus ja siinä käytettävä teknologia sekä pohjarakentaminen.

Rakennussuunnittelu ja rakentaminen

Rakennussuunnittelun ja rakentamisen tutkimuksen tarkoituksena on yhdistää nämä kaksi alaa ja luoda uutta tutkimukseen perustuvaa tietämystä rakennusten energiatehokkuuden, turvallisuuden, kestävyyden, terveellisyyden ja viihtyisyyden edistämiseksi.

Image of research areas in english

Mineral-based materials and mechanics

Developing new industrial solutions and innovations needed in the design, manufacturing and maintenance of civil engineering applications reliant on mineral-based materials. The target is to ensure the strength, durability and sustainability of solids and structures in the built environment.

Mineral based image

Dipoli / kuvaaja: Tuomas Uusheimo

Fabian Ahvenaisen rahasto

Fabian Ahvenaisen rahastosta jaetaan vuosittain apurahoja ja tunnustuspalkintoja sillanrakennuksen ja talonrakennuksen alan opiskelijoille, nuorille tutkijoille ja vastavalmistuneille.

People working

Yhteystiedot

Rakennustekniikan laitoksen yhteystietoja.

Uutiset

iCONS
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Ihminen on tärkein osa rakennusalan digitalisaatiota

Rakennusalan digitalisaatiota tutkivan iCONS-tutkimushankkeen mukaan alan tuottavuus on kiinni yksittäisten työntekijöiden työssä onnistumisesta. Digitalisaation avulla työn sujuvuutta pystytään lisäämään huomattavasti.
Aleksanterinkatu
Yhteistyö, Tiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Katutöiden rytminmuutos – Helsinki aloittaa mittavan hankkeen katutöiden haittojen vähentämiseksi

Aalto-yliopisto ja Helsingin kaupunki käynnistävät tutkimushankkeen, jossa selvitetään katuhankkeiden nykytila ja niiden taloudelliset vaikutukset esimerkiksi asukkaiden ja yritysten näkökulmasta.
Opinnot Julkaistu:

Haku auki Kristallikukkia peilisalissa –kurssille

Kurssi on ainutlaatuinen mahdollisuus käsillä tekemiseen ja näyttelyn rakentamiseen moniosaavissa ryhmissä – tieteitä unohtamatta.
Maastoharjoitus
Opinnot Julkaistu:

Maaperä tutuksi pohjarakentamisen maastoharjoituksissa

Rakentaminen vaatii aina tietoa maaperästä. Georakentamisessa tutkitaan maan ominaisuuksia ja sen soveltuvuutta rakentamiseen. Pohjarakentamisen opettajat ja yhteistyöyritykset tarjosivat keväällä alan opiskelijoille maastoharjoitukset osana georakentamisen ja kaivannaistuotannon kurssia.

Tapahtumat

Väitökset

Väitös työtilajohtamisen alalta, taiteen maisteri (TaM) Inka Sankari

Co-working -tilojen ominaisuudet ja käyttökokemukset.
Rakennustekniikan laboratorio
Luennot ja seminaarit

iCONS-seminaari

8.2. pidettävässä seminaarissa käsitellään rakennushankkeen sisäpaikannusta tutkivan iCONS-projektin tuloksia ja sisäpaikannuksen käytännön sovelluksia.
civil engineering
Luennot ja seminaarit

Aalto University Civil Engineering Day

Tilaisuudessa keskustellaan rakennustekniikan laitoksen maisteritason koulutuksesta ja jaetaan Fabian Ahvenaisen rahaston vuoden 2019 apurahat.

Mistä meidät löytää

Rakentajanaukio 4

Rakentajanaukio 4
Avoinna ma-to 7.45-20.00, pe 7.45-18.00

Rakentajanaukio 4