Aalto-käsikirja

Saavutettavuusseloste - Aalto-yliopisto

Aalto-yliopiston aalto.fi-sivustoa ja sen mobiilisovellusta koskee EU:n saavutettavuusdirektiivi, jonka tavoitteena on ihmisten yhdenvertaisuus digitaalisessa yhteiskunnassa ja yhdenmukaiset vaatimukset saavutettavuudelle.

Aalto.fi-sivusto on julkaistu 1.10.2018. Sivuston nykyinen saavutettavuusstandardi on
WCAG 2.1, AA-taso. Verkkosivujen kehittämisessä on huomioitu direktiivin vaatimukset ja työtä jatketaan edelleen. Selosteen tiedot perustuvat itsearvioon.

Aalto-yliopisto on sitoutunut noudattamaan saavutettavuusstandardeja. Varmistamme saavutettavuuden seuraavilla toimenpiteillä:

  • saavutettavuus kuuluu toiminta-ajatukseemme.
  • saavutettavuus on otettu huomioon yliopiston käytännöissä.
  • yliopistollamme on nimetty saavutettavuudesta vastaava henkilö.

Aalto-yliopiston tavoitteena ovat teknisesti saavutettavat, sisällöllisesti ymmärrettävät ja käyttöliittymältään selkeät ja helppokäyttöiset verkkosivut kaikenlaisille käyttäjille.

Kolmansien osapuolten palvelut

Aalto.fi-sivuston IT- ja matkustuspalveluilla on joillakin sivuillaan käytössä Ninchatin tuottama chat-ikkuna. Ninchat on päivittänyt chat-ikkunaa saavutettavuusvaatimusten mukaisesti ja ikkunalla on mm. näppäimistöllä siirtymisen ja ruudunlukijan tuki.

Sivusto käyttää Open Street Map (OSMF) -aineistoa, jotta yliopiston tapahtumiin saadaan lisättyä kartta, ja tapahtuman sijainti löytyy helposti. Kartta-aineiston lähde on OpenStreetMap Foundation, St John’s Innovation Centre, Cowley Road, Cambridge, CB4 0WS, Iso-Britannia. OSMF haluaa palvelunsa olevan saavutettava kaikille käyttäjille. Mikäli huomaat saavutettavuusongelmia kartassa, klikkaa "Report a problem" -painiketta (ilmoita ongelmasta) ko. kartasta, ja voit ilmoittaa asiasta lisäämällä merkinnän (lisätietoja englanniksi OSMF:n sivuilta).

Ei-saavutettava sisältö

Aalto-fi-sivusto vastaa saavutettavuusvaatimuksia suurelta osin. Verkkosivustolla on parannettavaa seuraavissa asioissa:

  • videoiden tekstitykset
  • animaatioiden pysäytykset
  • kuvien tekstikuvaukset (alt-tekstit)
  • pdf-tiedostojen käyttö

Huomasitko saavutettavuusongelman sivustossamme?

Jos huomaat puutteita sivuston saavutettavuuteen liittyvissä asioissa, voit laittaa palautetta sähköpostitse osoitteeseen: [email protected]

Vastaamme palautteisiin viimeistään kahden viikon kuluessa.  Pyrimme aktiivisesti korjaamaan saavutettavuudessa havaittuja puutteita.

Tämä seloste on laadittu 19.9.2019. Tämä seloste on päivitetty 22.12.2021.

Tukipyynnöt

Saavutettavuus ja esteettömyys
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: