Palvelut

Web-analytiikka ja aalto.fi-kävijäseuranta

Viestintäpalvelut seuraa Aallon verkkopalveluiden kävijäliikennettä Google Analytics -työkalulla. Aalto-yliopiston yleiseen Google Analytics -tiliin liitetty www.aalto.fi -sivusto sekä muun muassa Into-opiskelijaportaali, Aalto Wiki ja Aalto Blogs -palvelut.

Lukuoikeuksia analytiikkadataan myönnetään sisältöeditoreille ja sivustojen ylläpitäjille.

Google Analyticsia käytetään Aalto-yliopiston käyttäjätunnuksen avulla. Ohjeet Aalto Google-tilin luomiseen löytyy tältä sivulta. Kun tili on luotu, voidaan lukuoikeuksia analytiikkaan pyytää palveluosoitteesta [email protected] Jotta voitaisiin myöntää oikeudet oikeisiin osioihin, näkymiin ja käyttäjäryhmiin analytiikassa tulee viestistä ilmetä myös mitä verkkosivun osiota halutaan tarkastella.

Viestintäpalvelujen kautta voidaan tarvittaessa tilata yksiköllesi Google Analyticsin koulutusta yliopiston yhteistyökumppanilta.

Jos sisältösi on www.aalto.fi Drupal-järjestelmässä, kävijäliikenne kertyy jo Google Analyticsiin ja voit pyytää katseluoikeuksia [email protected] 

Jos perustat uuden sivuston muualle kuin Drupaliin, ota yhteyttä viestintäpalveluihin [email protected] jotta sivusi voidaan lisätä kävijäseurantaan. Tässä tapauksessa sinulle toimitetaan Google Tag Manager -scripti, joka tulee lisätä uuden sivuston lähdekoodiin. 

Analytiikasta selviää helposti esimerkiksi kävijämäärät, vierailujen kestot, poistumat ja liikenteen lähteet. Myös vierailumaat, vierailuun käytetyt laitteet ja selauspolut näkyvät analytiikasta. Tarkempaa analyysia saa asettamalla esimerkiksi konversiotavoitteita.

Sivuston kävijäliikenteen seuraaminen antaa arvokasta tietoa sivun sisältöjen ja rakenteen kehittämistä ajatellen ja suosittelemme verkkosivujen liittämistä viestinnän analytiikkaan.

Tätä palvelua tarjoaa:

Viestintäpalvelut

Löysitkö tästä tarvitsemasi tiedon? Jos et, ota meihin yhteyttä.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu