Palvelut

Aalto.fi-sivuston rakenne

Tällä sivulla tutustutaan aalto.fi-sivustoon ja sen ominaisuuksiin.

Hubi

Tämä videotutoriaali esittelee sivuston rakennetta, joka perustuu hubeihin. Videolla mainitaan hubien luominen. Tämä toiminto on kuitenkin varattu vain projektitiimille ja uusia hubeja luodaan vain tarkan harkinnan perusteella.

Aalto.fi-sivusto on ketterä ja se kokoaa kaikki eri alustat samaan ympäristöön. Käyttäjät voivat selata kaikkea Aaltoon liittyvää informaatiota yhdellä sivustolla.

Perinteisen puurakenteen sijaan hubeihin perustuva aalto.fi parantaa käyttäjäkokemusta. Verkkosivuston sisältö sijaitsee pilvessä ja sen voi löytää monella tavalla. Yksi tapa on sivuston päänavigointihubien kautta.

Navigaatio ja haku

Hubit auttavat sinua navigoimaan sivustolla ja löytämään etsimäsi tiedon. Jokainen hubi keskittyy tiettyyn aiheeseen ja sen kohderyhmään. Esimerkiksi etusivu on hubi, samoin kuin ylänavigaation päälinkit. 

Hakutyökalu auttaa sinua löytämään etsimäsi tiedon paremmin ja nopeammin. Sitä myös kehitetään eteenpäin jatkuvasti. Osa verkkosivuston sisällöstä on kohdennettu sisäisille lukijoille (aaltolaisille) ja osa taas on näkyvillä kaikille.

Mukautuva ja käyttäjäkeskeinen suunnittelu

Käytettävyyden näkökulmasta sivusto on suunniteltu mobiili edellä. Sivut, työkalut ja komponentit mukautettiin tietokoneille mobiilille suunnittelun jälkeen. Mobiili edellä -ajattelu on tärkeää myös uutta sisältöä luodessa. Moni lukija selaa sivustoa pienellä laitteella, mikä korostaa tarvetta tarjota oleellinen sisältö tiiviisti.

Kaipaatko lisää Drupal-ohjeita?

Aloittelijan opas Drupaliin on loistava sivu tutustua Drupaliin ja aalto.fi-sivuston sekä oppia miten sisältöä luodaan ja editoidaan. Alla nostettuna myös linkki kaikkiin videotutoriaaleihimme. Huomaathan kuitenkin, että osa videoiden sisällöistä ei ole enää kaikilta osin ajan tasalla.

Aloittelijan opas Drupaliin

Tästä oppaasta löydät linkkejä uusille aalto.fi-päivittäjille tarpeellisiin ohjeisiin sivustolla.

Illustration that shows how aalto.fi is built on independent hubs and pages and doesn't have a hierarchy.

Ohjevideot – tutoriaalit aalto.fi:n päivittämiseen

Aalto.fi-sivuston videotutoriaalit yhdellä sivulla. Opi, kuinka luot esimerkiksi sivun ja tapahtuman.

Drupal image for Comms use only. Abstract image, yellow.
Tätä palvelua tarjoaa:

Viestintäpalvelut

Löysitkö tästä tarvitsemasi tiedon? Jos et, ota meihin yhteyttä.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: