Drupal: Aalto.fi-sivusto

Spinoff-sivustot Drupal-alustalla

Näin voit hankkia oman Drupal-sivuston, joka perustuu Aalto.fi-sivustoon.
Students in front of a computer

Jos olet töissä Aalto-yliopistossa ja suunnittelet avaavasi verkkosivuston, Drupal-alustalle rakennettu spinoff-sivusto on vakavasti otettava vaihtoehto. Drupal on yksi maailman suosituimmista sisällönhallintajärjestelmistä (CMS).

Arvioi aluksi huolellisesti, tarvitsetko tosiaan oman, erillisen verkkosivuston. Aallon digitaalinen kokemus ja analytiikka -tiimi neuvoo tarvittaessa, mikä tarjolla olevista ratkaisuista sopisi viestintätarpeisiisi parhaiten. Aalto tarjoaa useita vaihtoehtoja, joista voit valita sopivimman.

Drupal-alustalle rakennettu spinoff-sivusto on erillinen verkkosivusto, jonka ominaisuudet, ulkonäkö ja toiminnot perustuvat Aalto.fi-sivustoon. Käytännössä saat siis sivuston, jossa toteutuvat kaikki Drupalin tarjoamat hyödyt (mukaan lukien Aalto.fi:tä varten toteutetut parannukset) ja jossa on tarpeisiisi räätälöity ylävalikko, logon sijainti, värimaailma ja alapalkki.

Et joudu kilpailuttamaan verkkosivuston laatimista julkisesti etkä käymään läpi loputonta dokumentaatioprosessia. Sen sijaan pääset tekemään yhteistyötä Aallon digitaalinen kokemus ja analytiikka -tiimin ja Aalto.fi:stä vastaavan palveluntarjoajan kanssa.

Spinoff-sivuston vahvuudet

 1. Saavutettavuus​
 2. Turvallisuus​
 3. Hakukonenäkyvyys​
 4. Visuaalinen yhdenmukaisuus​
 5. Moderni ulkonäkö ja tuntuma

Saavutettavuus

Hidas verkkoyhteys hidastaa sivuston latautumista, etenkin jos ratkaisu ei ole saavutettava. Aalto.fi-sivustoa varten kehitetty Drupal-pohjainen sisällönhallintaratkaisu noudattaa Verkkosisällön saavutettavuusohjeiden (WCAG) uusinta versiota EU:n saavutettavuusdirektiivin vaatimusten mukaisesti. Drupal tarjoaa käyttäjän laitteelle optimoidun responsiivisen käyttäjäkokemuksen. Lisäksi se tekee sivuston automaattisesti näkövammaisille saavutettavaksi.

Turvallisuus

Drupal on markkinoiden turvallisimpia sisällönhallintajärjestelmiä. Sitä käyttävät monet julkiset ja yksityiset tahot, esimerkiksi Valkoinen talo. Drupal on erittäin turvallinen, joten Drupal-sivustojen hakkerointi on vaikeaa. Myös sivuston editointi on turvallista työnkulkujen auditoinnin, aiempien versioiden palauttamismahdollisuuden ja käyttäjäroolien erilaisten oikeuksien ansiosta. Lisäksi palveluntarjoaja tekee säännöllisiä turvallisuusauditointeja ja penetraatiotestejä.

Hakukonenäkyvyys

Kun vaihdat Drupaliin, sisältöjesi näkyvyys paranee. Hakukoneoptimoinnin näkökulmasta sivustosi nousevat todennäköisemmin hakutulosten kärkeen Drupalin saavutettavuuden ja Aalto.fi-sivuston hyvän hakukonenäkyvyyden ansiosta. Tulevaisuudessa sisältösi tulevat näkymään myös Aalto.fi-sivuston oman hakutoiminnon tuloksissa.

Visuaalinen yhdenmukaisuus

Tällä hetkellä verkossa on noin 225 Aalto-yliopistoon liittyvää sivustoa, joiden visuaaliset ilmeet eivät muistuta toisiaan. Brändäyksen ja käyttäjäkokemuksen kannalta kyseessä on selkeä heikkous. Visuaalinen yhdenmukaisuus herättää luottamusta, ja Aalto-yliopisto pyrkiikin aktiivisesti tarjoamaan yhdenmukaisia digitaalisia kokemuksia.

Moderni ulkonäkö ja tuntuma

Aalto.fi on kehittynyt ajan myötä. Tällä hetkellä sivustolla on tarjolla monenlaisia komponentteja, joiden ansiosta sivusto vastaa verkkosuunnittelun nykytrendejä. Käyttäjäkokemus on huomioitu huolellisesti sivustoa suunniteltaessa, jotta sivustolla liikkuminen olisi mahdollisimman vaivatonta.

Hinta ja ominaisuudet

 • Perustasoisen sivun lähtöhinta on 2 500 euroa
 • Maksulliset ominaisuudet ja ylläpitokustannukset
 • Yksilöllinen ulkonäkö, joka on kuitenkin visuaalisesti yhteydessä Aalto.fi:hin
 • Kaikki Aalto.fi-sivustolla käytettävissä olevat komponentit
 • Domain: xyz.aalto.fi

Toteutuksen aikataulu

Sivuston toteutuksen kesto riippuu seuraavista asioista:​

 • Sivuston koko​
 • Rakenteen luomisen tarve​
 • Sisällön siirtämiseen käytettävissä olevat resurssit​
 • Päätöksenteon ja tarvittavien hyväksyntöjen antamisen nopeus​

Yleensä sisällön lisääminen sivustolle vie enemmän aikaa kuin sivuston tekninen rakentaminen.

Yhteystiedot

Gabriel Alvarez Arroyo

Technical Product Owner
Luo oma verkkosivusto
 • Julkaistu:
 • Päivitetty: