Väre
Otaniementie 14
Arkkitehtuurin laitos on kansainvälisesti arvostettu opetus- ja tutkimusyksikkö, joka suuntautuu tulevaisuuden rakentamisen haasteisiin Suomen maineikkaan arkkitehtuuriperinnön pohjalta. Vuosikymmenten ajan korkealaatuinen arkkitehtuuriopetuksemme on ylläpitänyt tiiviitä yhteyksiä arkkitehtitoimistojen käytännön suunnittelutyöhön.
Meille arkkitehtuuri on taidetta, joka edellyttää ammatillisten käytäntöjen oppimista, yksilöllistä taiteellista kehitystä ja teknistä sekä taloudellista tietämystä rakentamisesta. Koulutamme kriittisiä ajattelijoita, jotka kantavat vastuuta sosiaalisesti, kulttuurisesti ja ekologisesti kestävän rakennetun ympäristön suunnittelusta ja tutkimuksesta.
Arkkitehtuurin laitoksella voi opiskella arkkitehtuuria, kaupunki- ja yhdyskuntasuunnittelua, maisema-arkkitehtuuria ja sisustusarkkitehtuuria. Arkkitehtuurin laitoksella kandidaattiopintojen pääaineeksi voi valita joko Arkkitehtuurin, Maisema-arkkitehtuurin tai Sisustusarkkitehtuurin. Maisteriopintoja voi suorittaa joko Arkkitehtuurin, Maisema-arkkitehtuurin tai Sisustusarkkitehtuurin koulutusohjelmassa. Lisäksi laitos tarjoaa opetusta Aalto-tason maisteriohjelmassa Urban Studies and Planning. Opiskelija syventyy oman pääaineensa tai maisteriohjelmansa alaan ja voi myös hyödyntää Aalto-yliopiston monialaista opetustarjontaa sivuainevalinnoissa ja vapaasti valittavissa opinnoissa.
Miten tilan atmosfääri syntyy? Miten rakennetun ympäristön kulttuurisia ja kestävän kehityksen arvoja edistetään suunnittelun keinoin?
Maisema-arkkitehtuurissa yhdistyvät esteettisyys, ekologisuus ja toiminnallisuus. Monialaiset opinnot antavat hyvät valmiudet työelämään.
Arkkitehtuurin pääaineen tarkoituksena on varmistaa, että opiskelija tuntee arkkitehtonisen suunnittelun perusteet. Kandidaatin tutkinto ei tuota arkkitehdin ammattipätevyyttä, mutta se antaa opiskelijalle hyvät valmiudet toimia avustavissa ammatillisissa tehtävissä esimerkiksi arkkitehtitoimistoissa tai julkisissa suunnitteluvirastoissa.
Rakennettu ympäristö muodostaa maassamme kansallisvarallisuuden perustan. Siksi on tärkeää, että opiskelija oppii jo kandidaattivaiheessa hahmottamaan kokonaisvaltaisesti rakentamisen tehtäväkentän ja ihmisläheisen toimintaympäristön. Kandidaatin tutkinto antaa opiskelijalle hyvät valmiudet toimia avustavissa ammatillisissa tehtävissä.
Arkkitehtuuri on tekninen ja taiteellinen ala, joka on samaan aikaan yhteiskunnallista taidetta ja taiteellista tiedettä. Arkkitehtuuri on tilojen luomista kaikenlaiselle ihmisen toiminnalle. Arkkitehdin tutkinto on laaja-alainen, koska hyvän arkkitehdin täytyy osata tarkastella ongelmia monesta näkökulmasta. Aallon arkkitehtuurin maisteriohjelmassa kehität tieteellistä ja taiteellista ajatteluasi ja opit suunnittelemaan rakennuksia ja kaupunkeja, jotka luovat kestävää tulevaisuutta, edistävät terveyttä ja hyvinvointia ja rikastuttavat elämää esteettisesti.
"A diverse group of students with different backgrounds is inspiring. Every teacher has a different expertise and some different perspective to bring to the discussion, and the topics we learned broadened my knowledge of the city from very different perspectives”
Maisema-arkkitehdit luovat nähtävää, koettavaa ja elettävää ympäristöä. Maisema-arkkitehtuuri on poikkitieteellinen ja -taiteellinen ala, joka yhdistää taiteen, luonnontieteiden ja tekniikan osaamista. Esteettisyys, ekologisuus ja toiminnallisuus ovat maisema-arkkitehtuurin perusarvoja.
Interior architecture addresses the close human scale of space and furniture to create meaning and value to people and organisations, and to transform and renew the everyday living environment. Dealing with the design of immediate interior and exterior environments, interior architecture requires understanding on human culture, needs and aspirations, the bodily experience and senses, and the spatial, material and technological means to meet these. A skilled interior architect is capable of integrating diverse elements into functional and experiential design solutions that exceed the users’ and clients’ expectations and are socially, environmentally and economically sustainable.
The programme educates interior architects with a distinct design personality. It comprises studies on spatial design and furniture design. Concrete design assignments form a major part of education. The studies emphasise advanced practical design skills combined with conceptual and strategic design thinking and research-driven design. Students are encouraged to expand the frontiers of the discipline by addressing systems level problems and societal challenges across the scale of built environment.
Students graduated from the programme are eligible to work as professional interior architects.
Aalto WiT Programme on 5 kuukautta kestävä monitieteinen ohjelma, jonka toiminnasta vastaa Aalto Yliopiston World in Transition Research LAB (WiTLAB).
Aalto WiT Programme is a 5-month transdisciplinary professional diploma programme under the Aalto University World in Transition Research LAB (WiTLAB). The programme focuses on the resilience of human settlements in low & middle-income countries.
Sähköpostiosoitteet: [email protected]
Arkkitehtuurin historia
Arkkitehtuurin perusteet ja teoria
Asuntosuunnittelu
Digitaaliset suunnittelumenetelmät maisema- ja kaupunkisuunnittelussa
Humanitaarinen arkitehtuuri
Kaupunkisuunnittelu
Kestävä rakentaminen
Puurakentaminen
Rakennussuunnittelu
Rakenteiden suunnittelu
Terveys- ja hyvinvointialan arkkitehtuuri
Uudistuvat suunnittelumenetelmät
Yhdyskuntasuunnittelu
Maiseman suunnittelu ja rakentaminen
Maisema ja yhteiskunta
Maisema ja ekologia
Yliopistonlehtorit
Tilasuunnittelu
Kalustesuunnittelu
Tila- ja palvelumuotoilu
Puurakentaminen
Arkkitehtuurin laitoksen tutkimus tuottaa tietoa arkkitehtuurista, maisema-arkkitehtuurista, asumisesta, yhdyskunta- ja kaupunkisuunnittelusta, suunnittelun käytänteistä, arkkitehtuurin roolista yhteiskunnassa sekä rakentamisen tulevaisuudesta. Tutkimme myös arkkitehtuurin historian ja rakennussuojelun kysymyksiä. Tutkimuksemme painopistealoihin kuuluvat lisäksi sosiaali- ja terveysalan rakentamisen tutkimus (SOTERA), kestävän kehityksen mukaisen rakentamisen tutkimus, tietokoneavusteiset suunnittelumenetelmät sekä humanitaarinen arkkitehtuuri. Tutkimusprofiilimme kattaa arkkitehtuurin perustutkimuksen sekä teollisuuden ja julkisen sektorin tarpeita palvelevan soveltavan tutkimuksen.
Tutkimus liittyy Aalto-yliopiston monialaisiin tutkimusalustoihin, etenkin ihmislähtöisiin elinympäristöihin keskittyvään Living+ platformiin.
Tutkimusryhmä keskittyy arkkitehtuurin historian, kulttuuriperinnön tutkimuksen, rakennussuojelun ja restauroinnin sekä biosfääriä vahingoittamattomien rakennussektorin käytäntöjen tutkimukseen.
Sotera on terveys- ja hyvinvointialan arkkitehtuuriin keskittynyt tutkimusyksikkö Aalto-yliopiston arkkitehtuurin laitoksella.
Aalto WiT LAB is a network of researchers and projects focusing on resilient communities and grass roots action.
Fokusryhmä Aalto-yliopiston Arkkitehtuurin laitoksella
Maisemalaboratorio kokoaa yhteen maisema-arkkitehtuurin tutkimushankkeet, yhteistyöverkostot, julkaisuhankkeet ja väitöskirjatutkijat.
Digitaaliset menetelmät arkkitehtuurin suunnittelun ja ilmaisun välineenä.
The Wood Program is a one-year program of study that focuses on wood architecture and industrial building. The program is intended for architects, engineers and other students with a background in design and strong interest in timber construction.
Kokoelma laitoksen opiskelijatöitä Aallon kampukselle 2015–
Kokoelma laitoksen opiskelijatöitä Aallon kampukselle 2015–
Kokoelma arkkitehtuurin, maisema-arkkitehtuurin, Urban Studies and Planning (USP) -ohjelman sekä sisustusarkkitehtuurin opinnäytetöitä.
Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun arkkitehtuurin laitoksen vuosikirjan tekemiseen innoitti arkkitehtuurin laitoksen 150-juhlavuosi.
Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun arkkitehtuurin laitoksen vuosikirja 2020-2022 kertoo paitsi pandemia-ajan oppilastöistä myös koulutuksen vaiheista 150 vuoden aikana 1872-2022.
Tervetuloa tiedon äärelle! Kirjaudu/ Log in (oik. ylälaita), jotta saat kaiken sisällön näkyviin. Osa sivuista on tehty organisaation sisäisiksi, joten ne näkyvät ainoastaan kirjautuneille aaltolaisille.
ARTS' communications guide
Otaniementie 14
Otakaari 1
Tietoa vierailijoille