Palvelut

Luo oma verkkosivusto

Jos haluat rakentaa oman nettisivun tai -sivuston, mitä vaihtoehtoja on tarjolla? Esittelemme tällä sivulla erilaisiin tarkoituksiin sopivia ratkaisuja, joita Aalto tarjoaa.

Vaihtoehdot

Ensisijaiset vaihtoehdot verkkosivuille ja blogeille

 • Aalto.fi: Luo Drupal-sisällönhallintajärjestelmällä helposti verkkosivuja Aalto-yliopiston sivustolle esim. hubeina tai tutkimusryhmäsivuna. Tämä vaihtoehto on ideaali tahoille, jotka toimivat Aalto-yliopiston sisällä tai alaisuudessa, ja jotka voivat näkyä osana aalto.fi -sivustokokonaisuutta, tai jos nettisivunäkyvyyteen ei ole erillistä budjettia.
 • Ourblogs.aalto.fi: aloita oma blogi Drupalilla ja julkaise sisältöä projektistasi tai tutkimuksestasi. Tämä on oiva tapa esitellä toimintaanne persoonallisemmin ja laajemmin kuin yksittäisellä aalto.fi-sivulla.

Sivustot ilman Aallon ilmettä

 • Aalto.fi spin-off-sivusto: käytä samaa teknistä ratkaisua kuin aalto.fi:ssä, mutta tarjoa mahdollisuus omaan brändäykseen ja räätälöintiin. Tätä vaihtoehtoa suositellaan laajemmille kokonaisuuksille, kuten yhteistyöprojekteille, joissa toimii useampi organisaatio. Spin-off sivuston luominen vaatii jonkun verran budjettia verkkosivuston luomiseen.
 • Projectsites.aalto.fi: Luo nopeasti WordPress-sivusto annetusta mallista projektille, jolla on oma brändi. Tämä vaihtoehto sopii parhaiten projekteille, joilla on vain vähän budjettia tai aikaa verkkonäkyvyyden eteen, mutta tarve verkkosivustolle, joka ei ole osa aalto.fi-sivustoa.

Tapahtumille ja konferensseille

 • Aalto.fi-tapahtumat: luo yksinkertaisia tapahtumasivuja sisäisille ja ulkoisille yleisöille. Tapahtumat näkyvät aalto.fi-sivuston tapahtumaluetteloissa.
 • Tapahtumanhallintatyökalu: rakenna tapahtumasivut Blackthornin (SalesForce) avulla, jolla on paremmat räätälöintimahdollisuudet, rekisteröintymismahdollisuus ja markkinointi- ja tapahtumasähköpostien lähetysomonaisuus valmiina. Työkalu synkronoi tapahtumat automaattisesti aalto.fi:hin.

Omille profiileille ja tiedolle

Yhteistyöhön

 • Wiki: Sivusto/palvelu yhteistyöskentelyn tukemiseen tutkimushankkeita ja tapahtumia varten.

Edistyneille käyttäjille - "tee-se-itse"

 • Voit rakentaa oman sivustosi käyttämällä Aalto-yliopiston hosting-sopimuksia tai palvelimia. Tämä edellyttää edistyneempää osaamista verkkosivujen kehittämiseen. Lue lisää alta ja ota yhteyttä IT-palveluihin, jotta voit konsultoida vaihtoehtoja tarkemmin.
 • Design System -järjestelmää voit hyödyntää verkkosivuston käyttöliittymän rakentamiseen. Valmiin UI-komponenttikirjaston avulla varmistat, että käyttöliittymä ja -kokemus on visuaalisesti johdonmukainen ja täyttää saavutettavuusstandardit.

Sivustovertailu

Vaihtoehto Perustamis-kustannukset Räätälöinti-mahdollisuudet Kieliversiot Tietoturva ja
saavutettavuus
Esimerkki Ota yhteyttä
Aalto.fi Ilmainen Some* Kyllä Korkea 1- Hub
2- Tutkimusryhmä
[email protected]
Ourblogs.aalto.fi Ilmainen Ei Ei Korkea Blogi [email protected]
Spin-off-sivustot Alkaen 2,500€ Kyllä (maksullinen) Kyllä Korkea 1- Basic
2- Premium
[email protected]
Projectsites.aalto.fi 200€ Ei vielä Ei Korkea Hankesivustot [email protected]
Tapahtuma-hallintatyökalu Ilmainen Kyllä (maksuton) Kyllä Korkea Aalto Day One [email protected]
Aallon tutkijoiden profiilit Ilmainen Ei Ei Turvallisuus: korkea
Saavutettavuus: perus
Tutkijan profiili [email protected]
Henkilökohtaiset profiilit osoitteessa aalto.fi Ilmainen Ei vielä Kyllä Korkea Aalto.fi profiili [email protected]
Cargo Ilmainen Itse Ei Turvallisuus: kyllä
Saavutettavuus: omalla vastuulla
David Archiv [email protected]
Wiki Ilmainen Kyllä (maksullinen) Ei Turvallisuus: korkea
Saavutettavuus: huono
   

*Sivut voidaan rakentaa suurella joukolla valmiita komponentteja.

Lisätietoja

Vaadittavat taidot (helppokäyttöisyys)

Tee-se-itse-vaihtoehtoa lukuun ottamatta kaikki muut vaihtoehdot edellyttävät vain perustietämystä ja -osaamista sisällönhallintajärjestelmien (CMS) käytöstä (Drupal tai Wordpress). Uusille editoreille on saatavilla ohjeita ja opastusta verkossa.

Hosting

Drupal- ja WordPress -ratkaisuja hostataan Aallon palvelimilla, jolloin tiedot pysyvät turvassa paikallisesti. Tapahtumanhallintatyökalu, Wiki ja Cargo-sivustot ovat SaaS-hostattuja pilvipalveluissa. Edistyneille käyttäjille, jotka rakentavat sivuston itse eri ratkaisulla, voidaan hosting toteuttaa Aallon virtuaalipalvelimien kautta. Saat tähän opastusta tarvittaessa. Kaikki nämä vaihtoehdot ovat maksuttomia.

Domain-käytäntö ja verkkotunnuksen hakeminen

Uudet verkkotunnukset (domainit) varataan verkkosivuston luomisprosessin aikana. Jos sivuston on tarkoitus olla muodossa nimi.aalto.fi, Aallon viestintäpalvelut hyväksyy verkkotunnuksen valintasi ennen kuin Aalto IT luo verkkotunnuksen. Jos verkkotunnus on jo olemassa ja haluat jatkaa sen käyttöä vasta luodussa sivustossa, Aalto IT ohjaa sen uudelleen.

Verkkoanalytiikka

Voit hyödyntää Google Analyticsia Drupal-sivustoilla ja WordPress-analytiikkaa WordPress-sivustoilla. Verkkoanalytiikka antaa sinulle tietoa sivukatseluista, liikenteen lähteistä, sivustovierailijoiden käyttäytymisestä, haetuista termeistä ja paljon muuta. Lue lisää.

Vastuusi

Jos päätät luoda verkkosivusi Aalto-yliopiston tarjoamilla virallisilla ja valmiilla työkaluilla, on tärkeää ymmärtää, että kaikki luomasi sisältö on sinun vastuullasi. Muuten teknisistä vaatimuksista ja ylläpidosta vastaa Aalto.

Jos käytät muita, kolmansien osapuolten tarjoamia työkaluja tai luot omia, on tärkeää muistaa ottaa huomioon saavutettavuus-, GDPR- ja tietoturvavaatimukset. Muista, että ylläpito, mukaan lukien esimerkiksi tietoturvapäivitykset, ovat tällöin omalla vastuullasi.

Tätä palvelua tarjoaa:

Viestintäpalvelut

Löysitkö tästä tarvitsemasi tiedon? Jos et, ota meihin yhteyttä.
 • Julkaistu:
 • Päivitetty: