Palvelut

Aalto.fi-sivuston profiilit

Tällä sivulla kerrotaan tarkemmin aalto.fi:ssä esitettävistä henkilöstön profiileista.

Tutoriaali

Tässä tutoriaalissa esitellään aalto.fi:n henkilökunnan profiilit. Saat perustietoa siitä mistä profiilisivusi löytyy ja miten tietoa, kuten kuva tai puhelinnumero, voi muokata. Kerromme myös palvelu- ja akateemiselle henkilöstölle kohdennettuja asioita.

Kuvakaappaus painikkeesta josta pääsee omaan profiiliin aalto.fi-sivustolla.

Lähtökohta

Varmista ensin, että olet kirjautuneena aalto.fi-sivustolle. Pääset omaan profiiliisi valitsemalla "Oma profiili" oikeassa yläkulmassa olevasta kuvakkeesta. Kaikki profiilisi tiedot tulevat suoraan joko Workdaysta tai ACRIS-tietokannasta (tutkimustietojärjestelmä). Näiden lisäksi palveluhenkilöstön kuva tulee Microsoft Office 365:sta. Koska näytettävän tiedon lähde on muualla, tulee sinun huolehtia ensiksi siitä, että tieto näissä järjestelmissä on kunnossa. Huomaathan, että aalto.fi:ssä ei ole mahdollista muokata mitään tietoa, sillä verkkosivustolla ei säilytetä mitään tietoja, joten voit ainoastaan valita mitä tietoja haluat näyttää ja miten. Näytettävän tiedon määrä kasvaa vähitellen, sillä profiileja kehitetään jatkuvasti.

Näin lisäät profiilikuvan (palveluhenkilöstö)

Kuva, puhelinnumero ja kutsumanimi

Mikäli kuvasi tai puhelinnumerosi eivät näy profiilissasi, se ei välttämättä liity aalto.fi:n asetuksiin, vaan siihen, että kyseisiä tietoja ei ole päivitetty muualla. Tarkista ihan ensiksi siis, että tietosi ovat ajan tasalla aiemmassa kappaleessa kuvailluissa järjestelmissä.

Mikäli puhelinnumerosi ei näy, mene Workdayhin ja lisää se siellä. Joillakin henkilöillä on toinen nimi tai toinen sukunimi. Jos näin on ja nämä näkyvät profiilissasi, vaikka et haluaisi, voit korjata tämän Workdayssa.

Jos kuvasi ei näy profiilissasi tai haluat vaihtaa sen toiseen, voit tehdä sen Microsoft Office -sovelluksessa (palveluhenkilöstö) tai ACRIS-tietokannassa (akateeminen henkilöstö).

Tietoa minusta

Palveluhenkilöstö

Voit lisätä Workdayssa lyhyen kuvaavan tekstin itsestäsi, jossa kerrot mitä tehtäviisi Aallossa kuuluu ja millaisissa asioissa sinuun voi olla yhteydessä. Tätä "Osaamiskuvausta" voit näyttää aalto.fi:n profiilissasi otsikon "Tietoa minusta" alla. Teksti on oletuksena piilotettuna. Kun olet kirjoittanut kuvauksesi Workdayhin, muistathan käydä aalto.fi:n profiilissasi laittamassa sen näkyväksi. Katso alta ohjeet tekstin kirjoittamiseen ja "Näkyvyysasetukset" alempana tältä sivulta.

Akateeminen henkilöstö

Voit lisätä kuvaustekstin itsestäsi ACRIS-tietokantaan ja sitten näyttää sitä aalto.fi-profiilissasi. Jos haluat, voit myös lisätä itsestäsi ao. ohjeissa kuvatun osaamiskuvauksen Workdayhin. Varmistathan kuitenkin, ettet kirjoita samaa tekstiä sekä ACRIS-tietokantaan että Workdayhin ja sitten näytä niitä molempia aalto.fi-profiilissasi. Voit erottaa nämä tekstit esim. kuvaamalla ACRIS-tietokannan kuvauksessa tutkimustyötäsi ja Workdayn osaamiskuvauksessa hallinnollisia vastuitasi.

Osaamiskuvauksen lisääminen Workdayhin ja sen esittäminen aalto.fi-sivustolla

Näkyvyysasetukset

Voit asettaa profiilisi julkiseksi, näkymään vain Aalto-yhteisölle, tai piilottaa sen. Julkinen profiili näkyy sekä Aaltolaisille että yliopiston ulkopuolisille. Asettamalla profiilisi näkymään vain Aalto-yhteisölle, näkyy se vain sivustolle sisään kirjautuneille. Voit myös piilottaa profiilisi osittain tai kokonaan jos et halua tietojesi olevan saatavilla verkossa.

Akateemisen henkilöstön profiilissa on jonkin verran enemmän tietoja, kuten osaamisalueet, palkinnot ja julkaisut. Palkintojen ja julkaisujen kohdalla voit valita näytätkö niistä kaikki, vain viimeisimmät tai joitakin valittuja. Kaikki nämä tiedot tulevat ACRIS-tietokannasta, joten varmista, että kaikki tiedot siellä ovat ajan tasalla.

Jos sinulla on kysyttävää profiileista, laita meille viestiä [email protected] tai liity Aalto.fi Teams-kanavalle. Olemme myös vastanneet joihinkin usein kysyttyihin kysymyksiin Aalto.fi-ohjeiden UKK-sivullamme.

Kuvakaappaus aalto.fi-profiilin näkyvyysasetuksista.
Henkilöstöprofiilin näkyvyysasetukset aalto.fi:ssä.

UKK — aalto.fi ja Drupal

Usein kysyttyjä kysymyksiä aalto.fi:stä ja sen sisällönhallintajärjestelmästä Drupalista.

Lue lisää
Harald Herlin Learning Centre, a view from the second floor to downstairs reading area. Photo by Aalto University / Tuomas Uusheimo
Tätä palvelua tarjoaa:

Viestintäpalvelut

Löysitkö tästä tarvitsemasi tiedon? Jos et, ota meihin yhteyttä.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: