Drupal: Aalto.fi-sivusto

Interaktiivisia hotspot-linkkejä karttoihin ja infograafeihin

Uusi aalto.fi-sivun toiminnallisuus mahdollistaa interaktiivisen kuvasisällön luomisen.

Haluaisitko tehdä sivulla olevista kartoista ja infograafeista interaktiivisia? Uuden toiminnon avulla voit lisätä kuvia, joissa on interaktiivisia hotspot-linkkejä eli pieniä klikattavia ikoneita. Niistä avautuu erillinen inforuutu, josta käyttäjä saa lisäsisältöä poistumatta sivulta. Inforuudussa voi olla tekstiä, kuvaa, ääntä, videota, tai jokin näiden yhdistelmä samalla kertaa.

Miten luot sivullesi sopivan hotspot-linkin?

Aallon digitaalinen kokemus ja analytiikka -tiimi neuvoo sinua hotspot-linkkien luomisessa. Niitä ei voi luoda Drupalissa, vaan siihen tarvitaan kolmannen osapuolen tarjoama suunnittelutyökalu, jollaisia on useita markkinoilla ilmaiseksi. Kunhan olet saanut kuvasi valmiiksi, tee siitä h5p-tiedosto. Vain edistyneen tason aalto.fi-editoijat voivat lisätä tiedoston haluamallesi sivulle uuden interaktiivisen H5P-sisällön mahdollistavan komponentin avulla.

Interaktiivinen grafiikka on oletuksena responsiivista eli mukautuu hyvin erilaisille laitteille. Tarkista kuitenkin, että kuvasi toimii oikein kännyköissä, tableteissa ja pöytäkoneissa. Varmista lisäksi luomasi kuvan saavutettavuus, jos aiot sisällyttää kuvaan tekstiä. Älä siis käytä liian pientä fonttikokoa.

Interaktiivinen kartta

  • Julkaistu:
  • Päivitetty: