Muotoilun laitos

Muotoilun laitos on osaavien, uutta luovien ja vastuullisten yksilöiden monimuotoinen yhteisö. Arvostamme muotoilussa teknistä taitoa ja yhteiskunnallista merkitystä - taiteellista ilmaisua unohtamatta.

Koulutamme eturivin muotoiluammattilaisia ja visionäärejä vakiintuneille, muuttuville ja nouseville muotoilun aloille. Uudistamme osaamistamme korkeatasoisen tutkimuksen kautta jatkuvassa yhteistyössä sidosryhmiemme kanssa. Pyrimme kohti kestävää ja oikeudenmukaista yhteiskuntaa ja ympäristöä.

AALTO_b-9344_Original.jpg _OE_4723_Original.jpg

Opiskelu muotoilun laitoksella

Muotoilun laitoksella kandidaattiopintojen pääaineeksi voi valita joko Muotoilun, Muodin tai englanninkielisen Aalto Bachelor Prorgamme in Design -ohjelman. Maisteriopintoja voi suorittaa joko Collaborative and Industrial Design, Fashion, Clothing and Textile Design tai Contemporary Design -koulutusohjelmassa. Lisäksi laitos tarjoaa opetusta kahdessa Aalto- tason maisteriohjelmassa, jotka ovat International Design Business Management ja Creative Sustainability.

Opiskelija syventyy oman pääaineensa tai maisteriohjelmansa alaan ja voi myös hyödyntää Aalto-yliopiston monialaista opetustarjontaa sivuainevalinnoissa ja vapaasti valittavissa opinnoissa.

Aalto University student putting post-it notes on a glass wall.

Taiteen kandidaatin tutkintoon johtava koulutus

Taiteen maisterin tutkintoon johtava koulutus
Muotoilun maisteriohjelman pääaineopinnot

Prof. Maarit Mäkelä and her work

Tutkimus

Tutkimuksemme on kansainvälistä kärkeä kestävän kehityksen mukaisen muotoilun, muotoilukäytäntöön perustuvan tutkimuksen sekä ihmiskeskeisen muotoilun ja yhteissuunnittelun aloilla. Tutkimusympäristömme mahdollistaa ja kulttuurimme rohkaisee tavoitteelliseen tutkimukseen, mielikuvituksellisiin kokeiluihin, kriittiseen keskusteluun ja alojen väliseen yhteistyöhön.

Lue Muotoilun laitoksen tutkimuksesta  (vain engl.)

Muotoilun tutkimus tuottaa perusteltua ja kestävää tietoa muotoilusta, muotoilun käytänteistä, muotoilijoista, muotoilutyön tuloksista ja mahdollisuuksista, muotoilun roolista yhteiskunnassa ja muotoilun tulevaisuudesta. Tutkimuksemme keskittyy ihmiskeskeiseen muotoiluun ja yhteissuunnitteluun, kestävän kehityksen mukaiseen muotoiluun sekä muotoilukäytäntöön perustuvaan tutkimukseen. Tutkimme myös muotoilujohtamisen sekä muotoilukulttuurin ja -historian kysymyksiä. Tutkimusprofiilimme kattaa muotoilun perustutkimuksen sekä teollisuuden ja julkisen sektorin tarpeita palvelevan soveltavan tutkimuksen.

Yhteistyötä kanssamme?

Tarjoamme kumppaneillemme mahdollisuuden tehdä yhteistyötä kansainvälisen tason muotoilijoiden ja muotoilun tutkijoiden kanssa.

Lue lisää yhteistyöstä
Design for Government 2018 photo by Heidi Konttinen

Galleria

Muotoilun laitoksen galleria esittelee laitoksella tehtävää työtä.

Selaa galleriaa!
Emma Saarnio ja Helmi Liikanen

Uutiset

RDM & Open Science training
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Rekisteröidy syksyn datanhallinnan ja avoimen tieteen koulutuksiin

Syksyn tarjonnassa on jälleen myös paljon uusia aiheita!
Annukka Svanda, photo by Linda Lehtovirta
Yliopisto Julkaistu:

Annukka Svanda: On tärkeää haastaa itsensä ja tehdä vaikeita asioita

"Minun mielestäni meillä, jotka voimme ja olemme kyvykkäitä, on velvollisuus tehdä töitä sen eteen, että maailmasta tulee koko ajan vähän parempi paikka. Voimme esimerkiksi pyrkiä parantamaan niiden asemaa, jotka eivät ole niin hyvässä asemassa."
Henkilö makaa lattialla pää betonista tehdyn kuvun sisällä, kuvussa on lukuisia johtoja
Yhteistyö, Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Opetusyhteistyöstä uusia ajatuksia muotoilun hyödyntämiseen

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoululla on pitkät perinteet yhteistyöstä yritysten kanssa erilaisten haasteiden ratkaisemiseksi. Viime keväänä muotoiluopiskelijat suunnittelivat betonista kaiutinmalleja äänentoistolaitevalmistaja Genelecille.
Designs for a Cooler Planet -näyttelyt ovat kaikille avoimia. kuva: Kalle Kataila
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Miten tulevaisuus näkyy jo?

Lukuvuoden alkaessa Aalto-yliopiston kampus toivottaa kaikki tervetulleiksi avoimin ovin. Kuukauden mittaisen Designs for a Cooler Planet -näyttelyiden ja tapahtumien myötä voit tutustua mielenkiintoisiin tutkimusprojekteihin.

Tapahtumat

A white paper sculpture of curved arches with a green grid pattern on the right side, illustrating a transition from physical to digital realm. The sculpture is on a black surface and has a white wall as a background. The light source is on the left side, creating shadows on the right side of the sculpture.
Väitöstilaisuudet

Väitös muotoilun alalta, MA Emrecan Gulay

Intuitive Design Workflows: Investigating the Feedback Cycles Between Physical and Digital Processes (väitöskirjan nimi)
An event banner with the event title "What Happens in the Minds of Designers as They Design"
Luennot ja seminaarit

John Geron vierailijaluento: "What happens in the minds of designers as they design"

John Gero valottaa luennollaan, mitä muotoilijan mielen sisällä tapahtuu muotoiluprosessin aikana.
Väitöstilaisuudet

Väitös muotoilun alalta, Mgr. art. Veronika Dlabáč, MLitt

Spaces of Embodiment: A practice-based investigation towards a new design typology for urban public spaces (väitöskirjan nimi)
Introduction to Research Data Management
Luennot ja seminaarit, Henkilöstökoulutukset, Tiimien tuki, Tutkimusta tukeva koulutus

Introduction to Research Data Management, 3.10.2023

Opi tutkimusdatanhallinnan perusteet (englanniksi) erityisasiantuntija ja data-agentti Essi Viitasen luennolla.
Muotoilun laitos - henkilökunta

Aalto ARTS viestintäopas

Tervetuloa tiedon äärelle! Kirjaudu/ Log in (oik. ylälaita), jotta saat kaiken sisällön näkyviin. Osa sivuista on tehty organisaation sisäisiksi, joten ne näkyvät ainoastaan kirjautuneille aaltolaisille.

Aalto ARTS viestintäopas

ARTS' communications guide

Löydät meidät osoitteesta

Väre

Väre

Otaniementie 14

Toimipisteet

Seuraa meitä

  • Julkaistu:
  • Päivitetty: