Aalto-yliopistosta valmistuneet tohtorit työelämässä
Tohtorikoulutuksessa opitut taidot hyödyksi työelämässä
Hakujärjestelyt Aalto-yliopiston tohtoriohjelmiin vaihtelee korkeakouluittain. Osalla ohjelmista on jatkuva haku ja toiset myöntävät opinto-oikeuksia 1-4 kertaa vuodessa. Löydät tarkemmat tiedot ohjelmittain alta.
Luettuasi hakuohjeet voit tarvittaessa olla yhteydessä sinua kiinnostavan tohtoriohjelman tohtorinkoulutuspalveluihin.
Taiteiden ja suunnittelun tohtoriohjelma tarjoaa tohtoriopintoja arkkitehtuurin, elokuvan ja lavastuksen, median, muotoilun ja taiteen aloilla. Opintojen tavoitteellinen suorittamisaika on neljä vuotta.
Monitieteisessä perustieteiden tohtoriohjelmassa yhdistyy ainutlaatuisesti tiede, teknologia ja liiketalous. Tohtoriohjelman tavoitteena on kouluttaa Perustieteiden korkeakoulun eri tutkimusalojen tohtoreita korkeiden kansainvälisten laatuvaatimusten mukaisesti. Nelivuotisessa tohtoriohjelmassa voi valita tutkimusalakseen fysiikan, matematiikan, lääketieteellisen tekniikan, tietotekniikan tai tuotantotalouden.
Tohtoriohjelma koostuu 8 tutkimusalasta, jotka kattavat maankäytön suunnittelun ja liikennetekniikan, kiinteistötalouden, geoinformatiikan, rakennustekniikan, vesi- ja ympäristötekniikan, konetekniikan, energiatekniikan sekä teknologiakasvatuksen. Tohtorinkoulutus toteutetaan korkeakoulun kaikilla laitoksilla: konetekniikan laitos, rakennustekniikan laitos ja rakennetun ympäristön laitos.
Kemian tekniikan tohtoriohjelma koostuu kuudesta tutkimusalasta. Ohjelmasta vastaavat yhteistyössä Biotuotteiden ja biotekniikan laitos, Kemian ja materiaalitieteen laitos ja Kemian tekniikan ja metallurgian laitos.
Kauppatieteiden tohtoriohjelma on nelivuotinen englanninkielinen tohtoriohjelma. Voit erikoistua joko liiketalouteen, kansantalouteen tai rahoitukseen.
Monitieteinen Sähkötekniikan tohtoriohjelma tarjoaa tutkinnon suorittaneille mahdollisuuden työskennellä useilla tutkimusaloilla, jotka vaihtelevat perinteisestä sähkötekniikasta energia-alaan, hyvinvointiteknologiaan, robotiikkaan, nanotieteisiin sekä tietoliikennetekniikkaan. Tohtoriohjelma rakentuu vahvalle matemaattiselle ja luonnontieteelliselle pohjalle.
Tohtoriopiskelijat voivat halutessaan liittyä ylioppilaskuntaan maksamalla vuosittaisen jäsenmaksun. Tohtoriopinnoista ei peritä lukuvuosimaksuja.
Valtaosa tohtoriopiskelijoista joko työskentelee palkallisena väitöskirjatutkijana laitoksellaan tai rahoittaa opintojaan projektirahoituksella, ulkoisilla apurahoilla tai stipendeillä. Aalto-yliopisto ei tarjoa tohtoriopiskelijoille apurahoja.
Palkallisen väitöskirjatutkijan paikkaa haetaan erikseen tohtoriohjelman opinto-oikeutta koskevasta hausta. Löydät aukiolevat väitöskirjatutkijan paikat osoitteesta aalto.fi/fi/avoimet-tyopaikat. Kysymykset avoimista työpaikoista tulee osoittaa ilmoituksissa mainituille professoreille tai HR-henkilöstölle, ei hakijapalveluille.
Tohtoriopiskelijoiden valmistumiskysely 2022Aallossa on mahtava yhteisö ja tutkimusinfrastruktuuri väitöskirjatyöhön.
Aalto-yliopisto tarjoaa Finland Fellowship -stipendiä tohtoriopiskelijoille osana kansallista, Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamaa stipendiohjelmaa vuosina 2022-2024. Stipendiä voivat hakea Afrikan ja Keski- sekä Etelä-Amerikan maiden kansalaiset.
Tohtoriopiskelijoiden valmistumiskysely 2022Tohtoriohjelman suorittaminen Aalto-yliopistossa antoi minulle vahvan luottamuksen ammattitaitooni ja osaamiseeni.
45% tohtoriopiskelijoita tähtää akateemiselle uralle opintojensa aikana. Loput aikovat työskennellä teollisuudessa, julkisella sektorilla tai yrittäjinä. (Valmistumiskysely 2022)
Kolme vuotta valmistumisen jälkeen 40 prosenttia tohtoriksi valmistuneista on töissä yrityksessä ja kolmasosa yliopistossa. Jopa kolme neljästä työskenteli asiantuntijan roolissa. Puolet työskenteli tutkimustyön parissa, neljäsosa suunnittelun ja kehityksen parissa. (Uraseurantakysely 2022)
Tohtorikoulutuksessa opitut taidot hyödyksi työelämässä
Tohtoriopinnot ovat tie itsensä kehittämiseen ja käytännön ongelmia ratkovaan tutkimustyöhön. Yritykset saavat tohtoreista monialaisia osaajia, jotka eivät pelkää tarttua isoihin haasteisiin.
Luettuaan hakuohjeet hakijat voivat tarvittaessa olla yhteydessä heitä kiinnostavan tohtoriohjelman tohtorinkoulutuspalveluihin.
Tohtorinkoulutuspalvelut auttavat tohtoriopiskelijoita, vastuuprofessoreita, ohjaajia ja tohtoriohjelmien johtajia tohtorinkoulutukseen liittyvissä asioissa.