Aalto-yliopisto

Aalto University Magazine

Aalto-yliopiston sidosryhmälehti kertoo tieteestä ja taiteesta, tekniikasta ja taloudesta – sekä niiden kohtaamisista ja ihmisistä tarinoiden takana. Lehti ilmestyy kaksi kertaa vuodessa suomeksi ja englanniksi. Teemat ja aiheet käsittelevät yliopistomme opetuksen ja tutkimuksen avainalueita.
Aalto University Magazine issue 24 in racks. Photo: Anni Kääriä.

Asennemuutoksen makua

Jos suhtautumisemme ruokaan muuttuu, ympäristö kiittää ja makujen kirjo kasvaa. Pidetään huivista kiinni - ruokavallankumous on käynnissä.

Lue lisää
Kuvitus: Ida-Maria Wikström. Urbaanit ruoantuotannon tavat alkavat haastaa perinteistä maataloutta.

Asennemuutoksen makua

 Lue Magazinen artikkeleita, jotka käsittelevät uusia ekologisia ruoantuotannon tapoja:

Kuvitus: Ida-Maria Wikström. Sirkkojen kasvattamisesta syntyy murto-osa kasvihuonekaasuja suhteessa naudanlihan tuotannosta syntyviin kaasuihin.

Ötököillä hiilijalanjälki alas

Sirkat ovat varsinaista superruokaa.

Aalto-yliopisto
Kuvitus: Ida-Maria Wikström. Suomessa järvet ovat pullollaan roskakalaksi leimattua särkeä, joka on hyvä proteiinin lähde.

Särjen syönti pelastaa järvet

Jokaisen kalastetun särjen mukana vesistöstä poistuu rehevöittävää fosforia, joka sitoutuu särjen ruotoihin.

Aalto-yliopisto
Kuvitus: Ida-Maria Wikström. Kotona voi kasvattaa sieniä kahvinporoissa tai kauran akanoissa.

Sienten kasvatus on kiertotaloutta

Suomalaisten vuosittain juoman kahvin poroissa voisi kasvattaa 18 miljoonaa kiloa osterivinokkaita.

Aalto-yliopisto
Kuvitus: Ida-Maria Wikström. Maailman viljelykasvien sadoista 35 prosenttia on riippuvaisia pölyttäjistä.

Arvostusta mehiläisille

Yksi tapa suojella mehiläisiä olisi tuoda ne jälleen osaksi urbaania elämää.

Aalto-yliopisto

Lue Aalto University Magazinen artikkeleita

Professori Tuukka Saarimaa seisomassa tyhjällä nurmikentällä, joka sijaitsee Helsingin keskustassa Oodi-kirjaston ja musiikkitalon välisellä puistoalueella. Kuvaaja: Jaakko Kahilaniemi.
Aalto Magazine, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Miten täyttäisit joutomaan, Tuukka Saarimaa?

Tulipa tontille puisto tai tornitalo, kaupunkitaloustieteen professori huolehtisi siitä, että ratkaisu punnitaan tarkkaan.
Kuvassa on professori Vesa Välimäki kuulokkeet päässään ja hänen vieressään akatemiatutkija Koray Tahiroğlu, joka soittaa yksikielistä monokordia. Kuvaaja: Jaakko Kahilaniemi.
Aalto Magazine, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Silitys soikoon

Tekniikka voi tehdä soittajan kenestä tahansa. Aivot rakastavat musiikkia, mutta korvien kanssa pitää olla tarkkana.
Henkilökuvassa Helsinki Design Weekin perustaja Kari Korkman. Kuvaaja: Aleksi Poutanen.
Aalto Magazine, Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Muotoilun edistäjä

Jokaisen ihmisen kanssa voi tehdä yhteistyötä, Kari Korkman uskoo. Helsinki Design Week -tapahtuman perustaja innostuu porukalla ideoimisesta.
Käsi pitelee neula-tyyppistä anturia, joka soveltuu esimerkiksi mittauksiin aivoleikkeissä. Anturin kärjen halkaisija on vain yhden mikrometrin suuruinen. Kuvaaja: Iiro Immonen.
Aalto Magazine, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Pienen pieni anturi, suuren suuri tehtävä

Millin tuhannesosien kokoinen anturi kertoo lääkärille, toimiiko annettu hoito aivoissa.

Teemat ja ilmestyneet numerot

Lue näköislehti issuu.com-sivustolta

25   Yliopisto vaikuttaa ja verkottuu yhteiskunnassa, lokakuu 2019
24   Jatkuva oppiminen, huhtikuu 2019
23   Tekoäly, lokakuu 2018
22   Kestävä kehitys, huhtikuu 2018
21   Ihmislähtöinen rakennettu ympäristö, tammikuu 2018        

20   Muutoksentekijät ja uusi työ, lokakuu 2017        

19   Monialaisuus, huhtikuu 2017        

18   Taide ja luovat käytännöt, joulukuu 2016  (vain englanniksi)      

17   Yrittäjyys, lokakuu 2016        

16   Materiaalitutkimus, toukokuu 2016        

15   Liiketoiminta kansainvälisessä ympäristössä, joulukuu 2015        

14   Terveysteknologia, lokakuu 2015        
13   Aalto-yliopisto viisi vuotta, toukokuu 2015        
12   Tutkimus luo osaamista ja kilpailukykyä, joulukuu 2014        

11   Opetuksen vaikuttavuus yhteiskunnassa, lokakuu 2014        
10   Big data, maaliskuu 2014        

09   Terveys, joulukuu 2013        

08   Energia, lokakuu 2013        
07   Luovuus, toukokuu 2013        
06   Yrittäjyys, maaliskuu 2013        
05   Asuminen ja elinympäristöt, joulukuu 2012        
04   Biotalous, lokakuu 2012        
03   Aika – uuden sukupolven ratkaisut, toukokuu 2012        

02   Hyvinvointi, helmikuu 2012        

01   Riskinottaminen, lokakuu 2011        

Lehden yhteystiedot 

Kustantaja:


Aalto-yliopisto, viestintäpalvelut

PL 18000, 00076 AALTO
[email protected]

Osoitteenmuutokset: [email protected]

Toimitus:

Päätoimittaja

viestintäjohtaja
 Jaakko Salavuo 
[email protected]
puh. 050 483 6120

Toimituspäällikkö

Paula Haikarainen

[email protected]
puh. 050 314 1545

AD

Liisa Seppo
Otavamedia OMA Oy

Graafinen suunnittelu ja kuvitus
Aalto-yliopiston visuaalisen viestinnän muotoilun opiskelijat

Valokuvat 
Aalto-yliopiston valokuvataiteen opiskelijat ja alumnit

Kieli
suomi ja englanti

Painosmäärä

suomenkielinen 32 000 kappaletta, englanninkielinen 5 000 kappaletta

ISSN 1799-9324 (painettu)
ISSN 2323-4571 (verkkojulkaisu)

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu