Palvelut

Ohjelmasivujen luominen

Tässä ohjeessa kerromme miten voit luoda ja muokata sivutyyppiä ohjelma (programme). Sisältötyyppiä voi käyttää vain oppimispalvelut.

Kirjaudu aalto.fi-sivustolle klikkaamalla "Kirjaudu"-painiketta ylhäältä oikealta.

Muokkaa ohjelmasivuasi:

Etsi oikea ohjelma klikkaamalla vasemmalla yläkulmassa olevaa "Sisältö"-painiketta. Täältä voit etsiä sisältöjä esim. otsikon (ohjelmasi nimi) tai sisältötyypin (programme) avulla. Kun ohjelma on löytynyt, klikkaa ohjelman nimen oikealta puolelta "muokkaa"-painiketta. Voit myös klikata ohjelman nimeä, ja ohjelmasivulta Muokkaa.

Ohjeita komponenttien käyttämiseen

"Reusable content" -komponentti on nk. "pankkiteksti". Ohjeet alla.

Komponentit: kuinka luot sisältöä?

Täältä löydät tietoa eri komponenteista ja siitä, miten niitä voi käyttää aalto.fi-sivustolla.

Drupal image for Comms use only. Abstract graphic with orange semi-circles and squares on a red background..

Näin käytät "Reusable content" -komponenttia ja luot uusia pankkitekstejä

Tässä ohjeessa kerrotaan miten luot "Reusable content" -sisältötyypin ja miten lisäät sen komponenttina sisältöösi. Käyttö on rajattu vain tietyille henkilöille oppimispalveluissa.

Automaattinen nostokomponentti opiskelijasisällöissä

Ohje kuvaa automaattisen nostokomponentin käyttöä opiskelijoiden (ei hakijoiden) sisällöissä (ohjelmasivut jne.).

Lisää käännökset ja julkaise valmis sivu

Käännökset sivulle luodaan klikkaamalla "Translate"-välilehteä sivun yläpuolelta (lisää kieli, esim. englanti klikkaamalla "Lisää"). Välilehti on näkyvissä ainoastaan ohjelman etusivulla (”Programme main page”). Kääntäminen sisältää myös ohjelmasi välilehdet ja alasivut, joten tee tämä vasta kun ohjelman sivut ovat täysin valmiit ja muista muokata niiden tekstit vastaamaan käännöstä (kun lisäät käännökset, tämä toiminto ei automaattisesti muuta yhtä kieltä toiseksi, vaan sinun täytyy muokata kaikki teksti oikealle kielelle, eli kääntää ne itse). Englanninkieliset ohjelmat tulee julkaista kaikilla kolmella kielellä, mutta sisällöt voi jättää kaikkiin englanniksi. Suomenkieliset ohjelmat tulee julkaista kaikilla kolmella kielellä ja sisällöt suomeksi ja ruotsiksi.

Klikkaa "Tallenna". Ohjelmasivu välilehtineen ja alasivuineen on vielä julkaisemattomassa tilassa. Julkaisematon sivu ei näy sivuston käyttäjille.

Kaikki sivut julkaistaan yhtä aikaa vuoden 2022 päätteeksi, mutta jos luot sivusi tämän jälkeen, ruksaa muokkaustilassa "Publish" -laatikko ja klikkaa ”Tallenna”. Tämä julkaisee kerralla kaiken yllä luodun sisällön, eli etusivun, välilehdet ja niiden alasivut (myös navigaatioon kuulumattomat alasivut).

Screenshot of editing a tab for the programme content type.

Välilehden muokkaaminen

Voit klikata ”Muokkaa” miltä tahansa ohjelmasivusi sivulta. Muokkaustila vie aina pääsivun alkuun, mitä kautta pääset muokkaamaan myös kutakin välilehteä alasivuineen.

Kun olet oikean välilehden alasivun kohdalla, klikkaa ”Muokkaa”.

Muokkaa haluamallasi tavalla ja valitse ”Update”; esim. ”Update During your studies tab”. Tämä piilottaa alasivun muokkaustilan.  

Klikkaa lopuksi ”Tallenna” sivun lopusta (sininen painike).

Lisää ohjelmasivullesi piilotettuja välilehtiä

Jos on tarve lisätä ohjelmaan näkyviin sivuja aiemmille opetussuunnitelmakausille, älä valitse opetussuunnitelmakautta. Näin ne eivät näy välilehdissä eli ohjelman omassa navigaatiossa, mutta voit nostaa tämän samaan tapaan nostokomponenteilla, kuin minkä tahansa sisällön aalto.fi-sivustolla alasivulle ”Aiemmat opetussuunnitelmat”. 

Nosto tehdään nostokomponentilla (Single tai Manual liftup). Lisää komponentti, klikkaa ”Select content” ja etsi listasta haluamasi sisältö. Voit rajata etsittäviä sisältöjä valitsemalla sisältötyypiksi "Programme subpage".

Välilehdillä ja niiden alasivuilla ei ole pääkuvaa, joten nostoissakaan ei ole kuvia. Kokeile erilaisia näyttötapoja liftup-komponenteista löytääksesi sopivimman (esim. Single liftup koossa small ei sisällä kuvaa missään sisällöissä).

Jos haluat liittää ohjelmaan muita sivuja, mutta et halua niiden näkyvä välilehdissä, voit luoda sivun välilehtenä kuten yllä. Piilottaaksesi sivun välilehdistä, ruksaa vain kohta ”Do not show this on the tabs”.

Voit kuitenkin nostaa tällä tavalla luodut sisällöt liftup-komponenteilla ja näyttää niitä muilla sivuilla, kuten yllä on selitetty. Näin sisältöjesi URL-osoite pysyy yhtenäisenä ja ohjelman navigaatio näkyy myös sivuilla, jotka eivät kuitenkaan itse näy navigaatiossa.

Ohjelmasivun luominen

Jos ohjelmallesi ei ole vielä luotu sivua

Tätä palvelua tarjoaa:

Viestintäpalvelut

Löysitkö tästä tarvitsemasi tiedon? Jos et, ota meihin yhteyttä.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu