Palvelut

Kaikki Drupal-ohjeet – Hakemisto

Tälle sivulle on koottu linkit kaikkiin Drupal-ohjeisiin. Drupal on aalto.fi-sivuston sisällönhallintajärjestelmä.

Aloittelijoille

Aloititko vasta Drupalin käytön? Lähde liikkeelle näistä ohjeista.

Komponentit

Tekstikomponentit viestisi tehostamiseksi

Drupal-viestintäalusta tarjoaa monia vaihtoehtoja, joiden avulla korostaa ja visualisoida tekstiä. Lue lisää tekstinostojen ja lainausten hyödyntämisestä viestisi välittämisessä.

Hubien aloitussivujen komponentit

Joitakin komponentteja voidaan käyttää vain aalto.fi-sivuston niin kutsuttujen hubien aloitussivuilla. Näitä ovat muun muassa komponentit, jotka ovat tehokkaita brändielementtejä ja joiden tarkoituksena on säväyttää, rikkoa sisällön monotonisuus ja luoda vahva visuaalinen korostus. Tällä sivulla selitetään myös ainoastaan valikoiduissa hubeissa käytettävät komponentit, kuten ns. hero-komponentit.

Infografiikka-komponentti

Nosta esiin tärkeitä lukuja esittääksesi tutkintorakennetta tai rankingeja. Infografiikkakomponentti auttaa kiinnittämään huomion oleelliseen numeeriseen tietoon, mikä on entistä helpompaa itse valittavan taustavärin avulla.

Liftupit eli nostot ja linkit

Liftups-komponentit

Liftup-komponenttien esittely yhdessä paikassa. Ota ne omaksesi ja paranna niiden avulla sisältöjesi näkyvyyttä ja visuaalisuutta.

External liftup

External liftup -sisältötyypin avulla pystyt luomaan linkkejä aalto.fi-sivuston ulkopuolisiin sisältöihin niin, että sivusi ulkoasu säilyy yhdenmukaisena.

People liftups -komponentti

Drupalin people liftups -komponentit ovat kätevä keino lisätä laitoksen, palveluyksikön tai hankkeen jäsenten yhteystietoja verkkosivulle. Yhteystiedot voi esittää satunnaisessa tai käyttäjän itse määrittelemässä järjestyksessä tai aakkosittain.

Sivutyypit

Ohjelmasivujen luominen

Tässä ohjeessa kerromme miten voit luoda ja muokata sivutyyppiä ohjelma (programme). Sisältötyyppiä voi käyttää vain oppimispalvelut.

Videot - tutoriaalit

Huomaathan, että jotkin asiat ovat saattaneet vanhentua videoissa. Sivustoa on päivitetty videoiden teon jälkeen.

Avainsanojen lisääminen Aalto.fi:ssä

Verkkosivuihin voi lisätä avainsanoja (tags) moniin eri metatietokenttiin. Jokaisella metatietokentällä on tarkoitus. Ne sijoittavat sivusi Aalto.fi-sivuston rakenteeseen (content home) ja tarjoavat tietoa hakutoiminnon suodattimille ja syötteille (ensisijaiset ja toissijaiset avainsanat, relates to -kenttä sekä kategoria).

Liftups-komponentit

Liftup-komponenttien esittely yhdessä paikassa. Ota ne omaksesi ja paranna niiden avulla sisältöjesi näkyvyyttä ja visuaalisuutta.

Liitteet ja saavutettavuus

Muita ohjeita

Web-analytiikka ja aalto.fi-kävijäseuranta

Viestintäpalvelut seuraa Aallon verkkopalveluiden kävijäliikennettä Google Analytics –työkalulla. Aalto-yliopiston yleiseen Google Analytics -tiliin on liitetty www.aalto.fi -sivusto kokonaisuudessaan, sekä muut Drupal-pohjaiset sivustot, joita ylläpidetään viestintäpalveluiden toimesta.
Tätä palvelua tarjoaa:

Viestintäpalvelut

Löysitkö tästä tarvitsemasi tiedon? Jos et, ota meihin yhteyttä.