Base Styles/Icons/lock/open Created with Sketch.

Rakennetun ympäristön laitos

Rakennetun ympäristön laitos

Rakennettu ympäristö tarvitsee toimiakseen kestävää omaisuuden hallintaa, tehokasta vesi- ja jätehuoltoa, riittäviä vesivaroja, sujuvia ja turvallisia liikenneyhteyksiä sekä toimivia paikkatietoratkaisuja. Järkevällä maankäytöllä saadaan aikaan asumisen, elinkeinoelämän ja liikkumisen kannalta hyvin toimiva rakennettu ympäristö.

mide_demo_day_75_jpg.jpg

Tutkimus

Rakennetun ympäristön laitoksella toimii neljä tutkimusryhmää, geoinformatiikka, kiinteistötalous, maankäytön suunnittelu ja liikennetekniikka ja vesi- ja ympäristötekniikka, sekä Rakennetun ympäristön mittauksen ja mallinnuksen instituutti MeMo.

Laitoksen tutkimus ja opetus kohdistuvat aloille, joiden yhteiskunnallinen merkitys on jatkuvassa kasvussa. Tutkimushaasteita tuovat yhteiskunnassa tapahtuvat suuret muutokset kuten väestönkasvu, kaupungistuminen, ilmastonmuutos, globalisoituminen, digitalisaatio ja luonnonvarojen kasvava kulutus.

Laitos on mukana myös Suomen Akatemian rahoittamassa Laserkeilauksen huippuyksikössä.

  Maankäytön suunnittelu ja liikennetekniikka

  Tutkimusala tukee ihmisystävällisten elinympäristöjen kehittämistä yhdistämällä maankäytön suunnittelun ja liikennetekniikan tutkimuksen.

  Traffic in Mannerheimintie, photo Aalto University/Annamari Tolonen

  Vesi- ja ympäristötekniikka

  Vesi- ja ympäristötekniikan tutkimus Aalto-yliopistossa pyrkii kokonaisvaltaiseen ympäristön resurssien säästämiseen. Tutkimus on jakautunut kahteen strategisen painopistealueeseen, globaaleihin vesikysymyksiin ja kestävään materiaalien kiertoon. Näitä laajoja kokonaisuuksia tutkitaan neljän eri tutkimuskokonaisuuden alla.

  Aalto Research groups

  Kiinteistötalous

  Kiinteistötalous tarkastelee kiinteistömarkkinoiden dynamiikkaa muun muassa liiketoiminnan, suunnittelun, arvonmuodostuksen ja lain näkökulmasta. Aalto-yliopisto kattaa kiinteistöalan tutkimuksen kokonaisvaltaisesti ainoana yliopistona Suomessa.

  real estate economics

  Geoinformatiikka

  Aalto-yliopiston geoinformatiikan tutkimus on hyvin monitieteistä. Tutkimuksemme kattaa rakennetun ympäristön ja luonnonympäristöt. Luonnonvarojen epätasainen jakautuminen, turvallisuus- ja ilmastokysymykset, kaupungistuminen, kasvava energiantarve ja muut globaalit haasteet sisältävät huomattavan spatiaalisen näkökulman. Tehtävämme on vastata näihin maailmanlaajuisiin haasteisiin kehittämällä geoinformatiikan menetelmiä. Koulutamme myös uusia geoinformatiikan asiantuntijoita keräämään, järjestämään ja tarkastelemaan paikkatietoa eri sovelluksia varten.

  View from the plane used in remote sensing.

  Rakennetun ympäristön mittauksen ja mallinnuksen instituutti MeMo

  Rakennetun ympäristön mittauksen ja mallinnuksen instituutti tuottaa kansainvälisen tason tutkimus- ja kehitystyötä maanmittaustekniikan alalla rakennus- ja ympäristötekniikan tarpeisiin.

  Uutiset

  fragile waters infographics endangered rivers page 1 design: Lin Pei-Yu
  Tutkimus ja taide Julkaistu:

  Miten voimme käyttää jokia kestävästi?

  Jokien muokkaus ihmisen käyttöön on horjuttanut niiden luonnollista tilaa. Luonnon omat keinot voivat auttaa meitä hallitsemaan jokia kestävämmin.
  fragile water infographic circular water lin peiyu 2
  Tutkimus ja taide Julkaistu:

  Miten voimme muuttaa jäteveden resurssiksi?

  Kiertotaloudessa jätevesi on tärkeä elementti. Siitä saadaan meille jokaiselle välttämättömiä ravinteita ympäristöystävällisesti.
  Hattulan Pyhän Ristin kirkko
  Tutkimus ja taide Julkaistu:

  Kun kulttuurikohde tuhoutuu, 3D-digiarkisto auttaa jälleenrakentamisessa

  Aalto-yliopiston ja Paikkatietokeskuksen tutkijat ovat mallintaneet tällä vuosituhannella jo lähes sata merkittävää kulttuurikohdetta. Suomi on maailman huippua 3D-mittalaitteilla tuotetun digitaalisen, valokuvamaisen ja mittatarkan aineiston tuottamisessa ja käsittelyssä.
  fragile water infographic urban water lin peiyun 2
  Tutkimus ja taide Julkaistu:

  Miten voimme säilyttää veden luonnollisen kiertokulun kaupungeissa?

  ​​​​​​​Rakennetussa ympäristössä veden kierron häiriintyminen näkyy muun muassa tulvina. Kiertokulkua voidaan kuitenkin palauttaa luonnon omilla keinoilla.

  Tapahtumat

  Luennot ja seminaarit

  Avoin luento: The temporality of people's lives and the places they live

  Professori Stephen A. Mathews Penn State University:stä vierailee Aalto-yliopistolla väitöstilaisuuden vastaväittelijänä ja antaa tämän ohessa avoimen luennon 29. toukokuuta klo 10.
  Väitökset

  Väitös maankäytön suunnittelun ja liikennetekniikan alalta, MSc. Kamyar Hasanzadeh

  Kamyar Hasanzadeh (MSc.) Aalto-yliopiston rakennetun ympäristön laitokselta väittelee 31.5.2019 kello 12.00, Kandidaattikeskuksessa.

  Yhteystiedot

  Laitosjohtaja
  Professor Riku Vahala
  [email protected]
  +358505884237
   

  Henkilökuntamme yhteystiedot löydät Aalto Peoplesta.

   

  Löydät meidät osoitteesta

  Otakaari 4

  Konetekniikan talo, K1
  Avoinna ma-to 7.45-20.00, pe 7.45-18.00.

  Konetekniikka 1, Otakaari 4

  Tietotie 1 E

  Vesitalo. Avoinna ma-pe 8.00–15.45

  Vesihuoltotekniikka

  Seuraa meitä

  Päivitetty 16.5.2019
  Jaa
  URL kopioitu