Base Styles/Icons/Some/Linkedin/Default Created with Sketch. Base Styles/Icons/lock/open Created with Sketch.

Rakennetun ympäristön laitos

Rakennetun ympäristön laitos

Rakennettu ympäristö tarvitsee toimiakseen kestävää omaisuuden hallintaa, tehokasta vesi- ja jätehuoltoa, riittäviä vesivaroja, sujuvia ja turvallisia liikenneyhteyksiä sekä toimivia paikkatietoratkaisuja. Järkevällä maankäytöllä saadaan aikaan asumisen, elinkeinoelämän ja liikkumisen kannalta hyvin toimiva rakennettu ympäristö.

mide_demo_day_75_jpg.jpg
Tervetuloa uudistuvaan builtenv.aalto.fi:hin!

Tutkimus

Rakennetun ympäristön laitoksella toimii neljä tutkimusryhmää, geoinformatiikka, kiinteistötalous, maankäytön suunnittelu ja liikennetekniikka ja vesi- ja ympäristötekniikka, sekä Rakennetun ympäristön mittauksen ja mallinnuksen instituutti MeMo.

Laitoksen tutkimus ja opetus kohdistuvat aloille, joiden yhteiskunnallinen merkitys on jatkuvassa kasvussa. Tutkimushaasteita tuovat yhteiskunnassa tapahtuvat suuret muutokset kuten väestönkasvu, kaupungistuminen, ilmastonmuutos, globalisoituminen, digitalisaatio ja luonnonvarojen kasvava kulutus.

Laitos on mukana myös Suomen Akatemian rahoittamassa Laserkeilauksen huippuyksikössä.

  Maankäytön suunnittelu ja liikennetekniikka

  Tutkimusala tukee ihmisystävällisten elinympäristöjen kehittämistä yhdistämällä maankäytön suunnittelun ja liikennetekniikan tutkimuksen.

  Traffic in Mannerheimintie, photo Aalto University/Annamari Tolonen

  Vesi- ja ympäristötekniikka

  Vesi- ja ympäristötekniikan tutkimus Aalto-yliopistossa pyrkii kokonaisvaltaiseen ympäristön resurssien säästämiseen. Tutkimus on jakautunut kahteen strategisen painopistealueeseen, globaaleihin vesikysymyksiin ja kestävään materiaalien kiertoon. Näitä laajoja kokonaisuuksia tutkitaan neljän eri tutkimuskokonaisuuden alla.

  Aalto Research groups

  Kiinteistötalous

  Kiinteistötalous tarkastelee kiinteistömarkkinoiden dynamiikkaa muun muassa liiketoiminnan, suunnittelun, arvonmuodostuksen ja lain näkökulmasta. Aalto-yliopisto kattaa kiinteistöalan tutkimuksen kokonaisvaltaisesti ainoana yliopistona Suomessa.

  Geoinformatiikka

  Aalto-yliopiston geoinformatiikan tutkimus on hyvin monitieteistä. Tutkimuksemme kattaa rakennetun ympäristön ja luonnonympäristöt. Luonnonvarojen epätasainen jakautuminen, turvallisuus- ja ilmastokysymykset, kaupungistuminen, kasvava energiantarve ja muut globaalit haasteet sisältävät huomattavan spatiaalisen näkökulman. Tehtävämme on vastata näihin maailmanlaajuisiin haasteisiin kehittämällä geoinformatiikan menetelmiä. Koulutamme myös uusia geoinformatiikan asiantuntijoita keräämään, järjestämään ja tarkastelemaan paikkatietoa eri sovelluksia varten.

  View from the plane used in remote sensing.

  Rakennetun ympäristön mittauksen ja mallinnuksen instituutti MeMo

  Rakennetun ympäristön mittauksen ja mallinnuksen instituutti tuottaa kansainvälisen tason tutkimus- ja kehitystyötä maanmittaustekniikan alalla rakennus- ja ympäristötekniikan tarpeisiin.

  Uutiset

  uusia integroituja mallinnus- ja analyysimenetelmiä
  Tutkimus ja taide Julkaistu:

  Apulaisprofessori Matti Kummulle kahden miljoonan euron ERC-rahoitus kestävän ruoantuotannon tutkimiseen

  Projektin tavoitteena on löytää toteuttamiskelpoisia ja kestäviä mahdollisuuksia tulevaisuuden ruoantarpeen tyydyttämiseen vesi- ja maavarojen kantokykyä ylittämättä.
  Professor of Practice Anna Mikola Aalto University ENG photo: Annamari Tolonen
  Nimitykset, Tiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

  Uusi työelämäprofessori edistää kiertotaloutta jätevesien puhdistuksessa

  Anna Mikola (TkT) on nimitetty Professor of Practice -tehtävään Insinööritieteiden korkeakouluun yhdyskuntajätevesien puhdistuksen alalle 1.11.2018 alkaen.
  Opinnot Julkaistu:

  Haku auki Kristallikukkia peilisalissa –kurssille

  Kurssi on ainutlaatuinen mahdollisuus käsillä tekemiseen ja näyttelyn rakentamiseen moniosaavissa ryhmissä – tieteitä unohtamatta.
  Tutkimus ja taide Julkaistu:

  Hyvä tarina kiinnostaa myös tiedejulkaisijaa

  Kansainvälisiin tiedejulkaisuihin tulvii käsikirjoituksia. Emeritusprofessori ja usean julkaisun toimituskunnan jäsen Gustaf Olsson kertoo, millainen artikkeli huomataan.

  Tapahtumat

  Aalto Living+ Forum by Aalto Living+ Platform
  Luennot ja seminaarit

  Living+ Forum 2019: Inclusive Environments

  Poikkitieteellinen yleisöluentosarja alkaa tammikuun 10. päivä. Aiheina mm. Design for All, Multicultural Living Environments, and Aging in Cities. Tervetuloa kaikki tapaamaan ja keskustelemaan!
  Photo by sergio souza on Unsplash
  Väitökset

  Väitös kiinteistötalouden alalta, Anahita, Rashidfarokhi, M.Sc. (Tech)

  Rakennetun ympäristön kestävä kehitys — mitä se on?
  NetworkCumul
  Väitökset

  Väitös maankäytön suunnittelun ja liikennetekniikan alalta, arkkitehti, KTM, Susa Eräranta

  Vuorovaikutusrakenteiden ymmärrys tukee suunnitteluorganisaatioiden toimintaa.

  Löydät meidät osoitteesta

  Otakaari 4

  Konetekniikan talo, K1
  Avoinna ma-to 7.45-20.00, pe 7.45-18.00.

  Konetekniikka 1, Otakaari 4

  Tietotie 1 E

  Vesitalo. Avoinna ma-pe 8.00–15.45

  Vesihuoltotekniikka

  Seuraa meitä