Palvelut

Liitetiedostojen lisääminen

Tutustu tarkemmin Attachments-komponenttiin.

Voit lisätä liitteitä sivustolle käyttämällä Attachments-komponenttia. Suosittelemme käyttämään .pdf-tiedostomuotoa, mielellään pakattuna, jolloin tiedostokoko on mahdollisimman pieni. Jos tiedosto on tarkoitettu yhden yksikön sisäiseen käyttöön, Drupal ei ole sen oikea tallennuspaikka.

Kun olet valinnut haluamasi tiedoston, Drupal kehottaa sinua vielä kertaalleen tarkastamaan lisäämäsi tiedoston: se ei saa sisältää mitään suojattavia henkilötietoja tai muutakaan luottamuksellista tai arkaluonteista tietoa.

Kuvakaappaus tiedoston lataamisen ohessa näkyvästä pop-up -ikkunasta, jossa pyydetään vahvistamaan tiedoston lataus.
Pop-up -ikkuna, joka ilmestyy tiedostoa lisättäessä.

Mikäli klikkaat pop-up -ikkunassa "Ei", lataamasi tiedosto katoaa, ja voit poistua ikkunasta ja poistaa liitekomponentin. Vaihtoehtoisesti voit tarkastaa tiedostosi ja klikata sen jälkeen "Kyllä" (ladattuasi tiedoston uudelleen), mikäli tiedosto täyttää sille asetetut vaatimukset. Kun olet vahvistanut ymmärtäväsi tiedostoille asetetut vaatimukset, tulee sinun seuraavaksi valita tiedostosi näkyvyys.

Tiedoston näkyvyys voi olla joko julkinen tai rajattu Aalto-yhteisölle. Julkinen tiedosto on kaikkien aalto.fi-sivuston käyttäjien nähtävissä. Aalto-yhteisölle rajattu tiedosto taas on näkyvissä vain Aalto-käyttäjätunnuksilla sivustolle sisäänkirjautuneille käyttäjille. Julkiset tiedostot ovat löydettävissä myös aalto.fi-sivuston ulkopuolisilla hakukoneilla, kuten Googlella. Vain Aalto-yhteisölle näkyvät tiedostot löytyvät vain aalto.fi-sivuston oman haun kautta, eivätkä ulkoiset hakukoneet, kuten Google, indeksoi niitä.

Kuvakaappaus tiedoston latausikkunasta, josta voi valita tiedoston näkyvyyden.
Valitse tiedoston näkyvyys tiedoston lisäämisen yhteydessä.

Mikäli jätät tiedoston näkyvyyden valitsematta, ilmestyy sivulle virheilmoitus etkä voi jatkaa tiedostosi lisäämistä.

Mikäli valitset tiedostosi näkyvyydeksi "Vain Aalto-yhteisölle", voit suorittaa tiedoston lisäämisen loppuun.

Mikäli valitset tiedostosi näkyvyydeksi "Julkinen", ilmestyy sivulle pop-up -ikkuna, jossa sinua pyydetään vielä kerran varmistamaan, että ymmärrät mitä julkisella tiedostolla tarkoitetaan. Mikäli ymmärrät tämän eikä tiedostosi sisällä suojattavia henkilötietoja tai muuta arkaluonteista tietoa, voit valita "Kyllä". Muussa tapauksessa voit peruuttaa valinnan "Julkinen" valitsemalla "Ei".

Liitteelle antamasi nimi "Nimi"-kentässä näkyy sivustolla noston yhteydessä. Varmistathan siis, että nimi on selkokielinen ja kertoo lukijalle liitteen sisällön ilman, että liitettä tarvitsee avata.

Kuvakaappaus pop-up -ikkunasta, jossa pyydetään lataajaa vahvistamaan tiedoston julkinen näkyvyys.
Jos valitset tiedostosi näkyvyydeksi "Julkinen", sinun tulee vahvistaa valinta erikseen.

Yllä olevien valintojen jälkeen tiedostosi on ladattu. Alla esimerkki Attachments-komponentista.

Lue lisää ohjeita tiedostoista ja Drupalista

Kaikki Drupal-ohjeet

Tälle sivulle on koottu linkit kaikkiin Drupal-ohjeisiin. Drupal on aalto.fi-sivuston sisällönhallintajärjestelmä.

Tätä palvelua tarjoaa:

Viestintäpalvelut

Löysitkö tästä tarvitsemasi tiedon? Jos et, ota meihin yhteyttä.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: