Palvelut

Single liftups -komponentti

Single liftup -komponentilla on kolme erilaista esitysmuotoa: small, medium ja large. Esitysmuoto määrittää kuvan koon lisäksi miltä komponentti näyttää. Alla olevista esimerkeistä näet kaikki vaihtoehdot.

Single liftup -komponentti koossa Small (pieni) sopii parhaiten nostamaan sivuja, joilla ei ole kuvaa. Kokoa voidaan myös käyttää rikkomaan sivua keskellä tekstiä tai johdattamaan lukija sivun lopussa aiheeseen liittyvään muuhun sisältöön.

Vältä käyttämästä tätä komponenttia useita kertoja samalla sivulla. Single liftup koossa small on suunniteltu kiinnittämään lukijan huomio, ei toimimaan sivun tavallisena rakennuspalikkana.

Komponentti noutaa automaattisesti sivun otsikon kun taas linkin teksti, niin sanottu "call to action", muotoillaan komponentin luomisen yhteydessä (oletuksena "Read more"). Perinteinen "Lue lisää"-käännös toimii, mutta tässä kohtaa voi myös heittäytyä luovaksi!

Liftups-komponentit
Brändivärit komponenteissa

Single liftup -komponentti koossa Medium (keskikokoinen) näyttää hyvin samanlaiselta kuin "Image with text" komponentti. Komponentit eroavat toisistaan siinä, että Single liftup -komponentissa otsikko ja teksti tulevat automaattisesti nostettavasta sisällöstä, joten sinun tarvitsee kirjoittaa ainoastaan linkin teksti (oletuksena "Read more").

Kuva voidaan sijoittaa tekstin oikealle tai vasemmalle puolelle. Jos käytät tätä komponenttia useamman kerran samalla sivulla, lopputulos on usein tyylikkäämpi, kun vaihtelet noston kuvan asettelua "media display" -kohdasta.

Varmista, että nostettavan sivun tiivistelmä (summary) näkyy kokonaisuudessaan. Jos teksti katkeaa kesken, se on ylittänyt 140 merkin rajoitteen. Voit muokata tiivistelmää nostettavalla sivulla yhteenveto-kentässä.

Single liftup -komponentin salat

Aalto.fi-sivustolla sisällöt yhdistetään tavallisia linkkejä älykkäämmillä liftupeilla eli nostoilla. Blogissa esittelyssä helppo ja tyylikäs single liftup.

Lue lisää
Otaniemi campus art: light cubes on the ceiling connected by a wire. Photo by Aalto University / Julia Weckman

Single liftup -komponentti koossa Large (suuri) näyttää nostettavan sivun pääkuvan koko leveydeltään, sekä otsikon ja yhteenvedon. Tämä koko komponentista sopii pitkille sivuille, joissa visuaalinen katko tulee tarpeeseen.

Nostettavan sivun pääkuvan tulee olla riittävävän laadukas näyttääkseen hyvältä tässä koossa, kuten alla.

Käytä yhdellä sivulla tätä komponenttia vain kerran tai kaksi. Large single liftup -komponentteja täynnä oleva sivu on helposti raskaan näköinen.

On the right edge a person with shoulder-length hair is moving out of the picture; behind them is a black background with narrow light strings horizontally on it.

Drupal: Aalto.fi-sivusto

Täältä löydät tietoa aalto.fi:stä, ohjeita ja neuvoja sisällön tuottamiseen ja visualisoimiseen ja vinkkejä sisältöjesi löydettävyyden parantamiseksi.

Kaipaatko lisää Drupal-ohjeita?

Lue alta lisää eri liftup-komponeista ja muista tavoista luoda linkkejä.

Photo: Unto Rautio

Vinkkejä sivujen linkittämiseen linkeillä, liftupeilla ja liitteillä

Sisällön ristiin linkittäminen, eli sivujen linkittäminen toisiinsa, on erittäin tärkeää. Tässä blogissa esittelemme kolme tapaa johdattaa käyttäjä muille sivuille tai tiedostoihin: linkit, liftupit eli nostot ja liitteet.

Drupal: Aalto.fi-sivusto
Tätä palvelua tarjoaa:

Viestintäpalvelut

Löysitkö tästä tarvitsemasi tiedon? Jos et, ota meihin yhteyttä.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: