Palvelut

Google Drive: rekisteröityminen ja tilin sulkeminen

Google Drive on Aalto-yliopiston tarjoama Googlen pilvipalvelu henkilökunnalle ja opiskelijoille. Käyttö edellyttää voimassa olevaa Aalto-yliopiston käyttäjätunnusta ja salasanaa.

Google Drive on Aalto-yliopiston tarjoama Googlen pilvipalvelu henkilökunnalle ja opiskelijoille. Käyttö edellyttää voimassa olevaa Aalto-yliopiston käyttäjätunnusta ja salasanaa.

Google-tili luodaan ja sitä käytetään Aalto-yliopiston käyttäjätunnuksen avulla ([email protected]).

Google Driven avulla voit luoda, tallentaa ja muokata dokumentteja sekä jakaa niitä muiden kanssa (myös Aalto-yliopiston ulkopuolelle). Lisäksi Moodlessa on aktivoitu Google Driven toiminnallisuus, jota voit hyödyntää opiskelumateriaalin tallentamiseen, lataamiseen ja jakamiseen. Voit käyttää Google Drivea työasemilla sekä mobiililaitteilla.

Aalto Google-tilin avaaminen

Aalto Google-tilin luominen  https://workflow01.org.aalto.fi/GoogleDriveEULA/  

1. Klikkaa yllä olevaa linkkiä, jotta voit luoda Aalto Google-tilin. Hyväksy Aalto-yliopiston käyttöehdot palvelulle.

2. Yhdistä laitteesi Aalto-yliopiston verkkoon, mikäli et ole jo tehnyt niin.

Google Drive 1

 

 

3.  Lue ja hyväksy Aallon käyttöehtojen ehdot ja valitse Jatka.

Google Drive 2

 

 

4. Mikäli saat Digital ID Card ilmoituksen paina Confirm.

Google Drive 3

 

 

5. Hyväksyttyäsi ehdot, odota n. 1 tunti jotta tiedot ehtivät päivittyä palvelimille. Tämän jälkeen voit siirtyä osoitteeseen http://gdrive.aalto.fi  ja jatkaa tilin luomista.

Google Drive 4

 

 

6. Hyväksy Googlen käyttöehdot valitsemalla Hyväksyn, Jatka tiliini.

Google Drive 5

 

 

7. Hyväksyttyäsi Googlen ehdot aukeaa Google Drive -kansio käyttöäsi varten.

8. Aallon Google-tili on nyt luotu. Jatkossa pääset kirjautumaan tiliisi http://gdrive.aalto.fi linkin kautta.

Google Drive 6

Skenaario 1:

Sinulla on käytössäsi henkilökohtainen Google-tili, joka on rekisteröity käyttäen Aalto-käyttäjätunnusta + Gmail-osoitetta.

Jos käytössäsi on henkilökohtainen Google-tili (ei gmail-tili), jonka olet rekisteröinyt Aalto-käyttäjätunnuksella [email protected] ja siihen lisättynä Gmail-osoite esim. [email protected], tulee tästä sähköpostiosoitteesta (tässä tapauksessa gmail) henkilökohtaisen Google-tilisi ensisijainen sähköpostiosoite.

Salasana pysyy samana kuin aiemminkin (esimerkkitapauksessa gmail). Tästä syystä käyttäjällä on jatkossa käytössä kaksi käyttäjätiliä, esim. [email protected] ja [email protected] Henkilökohtainen sähköposti voi myös olla muu kuin gmail.com-päätteinen; esim. yahoo.com, hotmail.com, jne.

Skenaario 2:

Sinulla on käytössäsi henkilökohtainen Google-tili, joka on rekisteröity käyttäen [email protected] ilman Gmail-osoitetta.

Tässä tapauksessa [email protected]äyttäjätunnus tulee nyt Aalto-yliopiston käyttöön uutta tiliä rekisteröitäessä. Henkilökohtaista tiliä ei voi muuttaa Aalto Google-tiliksi vaan sinulle muodostuu uusi tili käyttöönoton yhteydessä.

Käyttäjä voi muuttaa aikaisemman henkilökohtaisen tilin omaan käyttöönsä, mutta sitä varten käyttäjän pitää luoda uusi sähköpostiosoite TAI käyttää jo olemassa olevaa sähköpostiosoitetta (muuta kuin [email protected]). Kun tämä on tehty, voit siirtää tallennetut materiaalit Aalto Google-tilillesi.

Ristiriitaisen käyttäjätilin kanssa toimiminen

Tunnusmerkit: Google-tilisi tunnus on muuttunut muotoon etunimi.sukunimi%[email protected]

Mikäli Google-tilisi on muuttunut yllämainitun kaltaiseksi on syytä noudattaa näitä ohjeita:

Mikäli sinulla on henkilökohtainen Google-tili tunnuksella [email protected] eikä tiliin ole liitetty sähköpostiosoitetta (esim. [email protected]) aikaisempi henkilökohtainen Google-tilin tunnus [email protected] on muuttunut muotoon etunimi.sukunimi%[email protected]

Jotta voit jatkaa henkilökohtaisen tilin käyttöä, on sinun muutettava väliaikainen tunnus joksikin muuksi (ei kuitenkaan [email protected]).

  1. Kirjaudu osoitteeseen https://www.google.com/settings/personalinfo. Käyttäjätunnus: [email protected] ja salasana: Salasana jota käytit aikaisemmin Googleen kirjautumisessa.
  2. Sinut ohjataan Ristiriitaisen tilin selvitykseen. Voit vertailla eri tilejäsi ja niiden tietoja.
  3. Kirjaudu tilillesi samalla salasanalla kuin aikaisemmin ja muuta henkilökohtaisen tilin sähköpostiosoite (esim. @gmail.com tai @yahoo.com -osoitteeksi) tai luo itsellesi uusi henkilökohtainen sähköpostiosoite. Henkilökohtaisella tilillä olevat dokumentit säilyvät tallessa koko operaation ajan.
Google Drive 7

 

 

4. Koska Google Drive -tiedostoja ei ole mahdollista siirtää Aalto Google-tilille, on sinun valittava kohta Valitse eri osoite henkilökohtaiselle Google-tilillesi.

Google Drive 8

 

 

5. Kun olet luonut itsellesi uuden henkilökohtaisen tilin, voit siirtää haluamasi materiaalia Aalto Google-tilille. Huom! omistajuutta ei voi siirtää henkilökohtaisen ja Aalto tilin välillä. Sinun on ensin jaettava materiaali ja kopioitava jaettu materiaali, jolloin se siirtyy Aalto-tilin omistajuuteen.

Aalto Google-tilin sulkeminen

Jos et halua enää käyttää Aalto Google-tiliä, voit lopettaa sen saman linkin kautta, kun avasit tilin. Ennen kuin suljet tilin, poista tai siirrä tilillä olevat dokumentit muualle, sillä sulkemisen jälkeen sinulle ei ole enää pääsyä tilillä oleviin materiaaleihin.

Tilisi ei tuhoudu vaan se jäädytetään. Mikäli haluat avata tilin uudelleen, voit avata sen jälleen saman linkin kautta. Jos tilillesi on jäänyt dokumentteja, ovat ne ovat edelleen tallessa.

Aalto Google-tilin sulkeminen https://workflow01.org.aalto.fi/GoogleDriveEULA/

1. Sulje tili seuraavan linkin kautta: https://workflow01.org.aalto.fi/GoogleDriveEULA/

Google Drive 9

 

 

2. Laita rasti ruutuun I wish to stop using Google Drive. Klikkaa Revoke Permission. Saat vahvistuksen, että Google Driven käyttö on lopetettu (ks. kuva alla).

Google Drive 10

 

 

3. Muista poistaa suljetut tilit myös mobiililaitteista ja niiden sovelluksista!

Liittyviä ohjeita

Google Drive File Stream: lataus (Windows ja Mac)

Google Drive File Stream on työpöytäsovellus, jonka avulla pääset helposti Google Drivessa oleviin tiedostoihin Windows- tai Mac-työasemalta suoraan, ilman että tiedostoja tarvitsee synkronoida työaseman ja Google Drive-palvelun välillä.

Google Drive -sovelluksen lataaminen (Windows, Mac ja Linux)

Aalto-yliopiston opiskelijat ja henkilökunta voivat ladata Google Drive -sovelluksen Aallon Windows- ja Mac-työasemille.

Pilvitallennus - OneDrive & Google Drive

Aallon OneDrive for Business ja Google Drive tarjoavat lähes rajatonta tallennustilaa verkossa verrattuna tavallisiin, kuluttajille suunnattuihin OneDriveen ja Google Driveen. Aallon hyvä yhteistyösopimus mahdollistaa laadukkaamman ja ennen kaikkea tietoturvallisemman säilytystilan tiedostoille pilvessä.

Tätä palvelua tarjoaa:

IT-palvelut

Löysitkö tästä tarvitsemasi tiedon? Jos et, ota meihin yhteyttä.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu