Palvelut

Google Drive: rekisteröityminen ja tilin sulkeminen

Google Drive on Aalto-yliopiston tarjoama Googlen pilvipalvelu henkilökunnalle ja opiskelijoille. Käyttö edellyttää voimassa olevaa Aalto-yliopiston käyttäjätunnusta ja salasanaa.

Google Drive on Aalto-yliopiston tarjoama Googlen pilvipalvelu henkilökunnalle ja opiskelijoille. Käyttö edellyttää voimassa olevaa Aalto-yliopiston käyttäjätunnusta ja salasanaa.

Google-tili luodaan ja sitä käytetään Aalto-yliopiston käyttäjätunnuksen avulla ([email protected]).

Google Driven avulla voit luoda, tallentaa ja muokata dokumentteja sekä jakaa niitä muiden kanssa (myös Aalto-yliopiston ulkopuolelle). Lisäksi Moodlessa on aktivoitu Google Driven toiminnallisuus, jota voit hyödyntää opiskelumateriaalin tallentamiseen, lataamiseen ja jakamiseen. Voit käyttää Google Drivea työasemilla sekä mobiililaitteilla.

Aalto Google-tilin avaaminen

idm-login with Aalto account

1. Kirjaudu sisään Aalto-tunnuksillasi osoitteessa idm.aalto.fi (napsauta Aalto account).

2. Aloittaaksesi, napsauta Start a new request.

idm-Application access

3. Napsauta Application Access.

4. Rivillä Google Drive, napsauta Add to cart.

5. Onnistunut pyyntö näkyy kohdassa My Shopping Cart. Anna syy pyyntöön, ja täytä kiireellisyys sekä oikeat tiedot.

6. Valitse alla oleva Submit.

7. Nyt voit lukea käyttöehdot sekä loppukäyttäjän lisenssin; jos hyväksyn nämä, napsauta I have read and understood the terms of use sekä oikealla oleva Accept.

idm-The request was successfully submitted

8. Pyyntö on onnistunut kun näet tämän viestin: The request was successfully submitted.

9. Kirjaudu ulos palvelusta napsauttamalla oikealla ylälaidassa olevaa henkilökuvaketta, ja sen alla Log Off.

Aallon Google-tili on nyt luotu ja on käytettävissä noin tunnin kuluttua.

Jatkossa pääset kirjautumaan tiliisi http://gdrive.aalto.fi linkin kautta.

Google Drive 6

Skenaario 1:

Sinulla on käytössäsi henkilökohtainen Google-tili, joka on rekisteröity käyttäen Aalto-käyttäjätunnusta + Gmail-osoitetta.

Jos käytössäsi on henkilökohtainen Google-tili (ei gmail-tili), jonka olet rekisteröinyt Aalto-käyttäjätunnuksella [email protected] ja siihen lisättynä Gmail-osoite esim. [email protected], tulee tästä sähköpostiosoitteesta (tässä tapauksessa gmail) henkilökohtaisen Google-tilisi ensisijainen sähköpostiosoite.

Salasana pysyy samana kuin aiemminkin (esimerkkitapauksessa gmail). Tästä syystä käyttäjällä on jatkossa käytössä kaksi käyttäjätiliä, esim. [email protected] ja [email protected]. Henkilökohtainen sähköposti voi myös olla muu kuin gmail.com-päätteinen; esim. yahoo.com, hotmail.com, jne.

Skenaario 2:

Sinulla on käytössäsi henkilökohtainen Google-tili, joka on rekisteröity käyttäen [email protected] ilman Gmail-osoitetta.

Tässä tapauksessa [email protected]äyttäjätunnus tulee nyt Aalto-yliopiston käyttöön uutta tiliä rekisteröitäessä. Henkilökohtaista tiliä ei voi muuttaa Aalto Google-tiliksi vaan sinulle muodostuu uusi tili käyttöönoton yhteydessä.

Käyttäjä voi muuttaa aikaisemman henkilökohtaisen tilin omaan käyttöönsä, mutta sitä varten käyttäjän pitää luoda uusi sähköpostiosoite TAI käyttää jo olemassa olevaa sähköpostiosoitetta (muuta kuin [email protected]). Kun tämä on tehty, voit siirtää tallennetut materiaalit Aalto Google-tilillesi.

Ristiriitaisen käyttäjätilin kanssa toimiminen

Tunnusmerkit: Google-tilisi tunnus on muuttunut muotoon etunimi.sukunimi%[email protected]

Mikäli Google-tilisi on muuttunut yllämainitun kaltaiseksi on syytä noudattaa näitä ohjeita:

Mikäli sinulla on henkilökohtainen Google-tili tunnuksella [email protected] eikä tiliin ole liitetty sähköpostiosoitetta (esim. [email protected]) aikaisempi henkilökohtainen Google-tilin tunnus [email protected] on muuttunut muotoon etunimi.sukunimi%[email protected].

Jotta voit jatkaa henkilökohtaisen tilin käyttöä, on sinun muutettava väliaikainen tunnus joksikin muuksi (ei kuitenkaan [email protected]).

  1. Kirjaudu osoitteeseen https://www.google.com/settings/personalinfo. Käyttäjätunnus: [email protected] ja salasana: Salasana jota käytit aikaisemmin Googleen kirjautumisessa.
  2. Sinut ohjataan Ristiriitaisen tilin selvitykseen. Voit vertailla eri tilejäsi ja niiden tietoja.
  3. Kirjaudu tilillesi samalla salasanalla kuin aikaisemmin ja muuta henkilökohtaisen tilin sähköpostiosoite (esim. @gmail.com tai @yahoo.com -osoitteeksi) tai luo itsellesi uusi henkilökohtainen sähköpostiosoite. Henkilökohtaisella tilillä olevat dokumentit säilyvät tallessa koko operaation ajan.
Google Drive 7

4. Koska Google Drive -tiedostoja ei ole mahdollista siirtää Aalto Google-tilille, on sinun valittava kohta Valitse eri osoite henkilökohtaiselle Google-tilillesi.

Google Drive 8

5. Kun olet luonut itsellesi uuden henkilökohtaisen tilin, voit siirtää haluamasi materiaalia Aalto Google-tilille. Huom! omistajuutta ei voi siirtää henkilökohtaisen ja Aalto tilin välillä. Sinun on ensin jaettava materiaali ja kopioitava jaettu materiaali, jolloin se siirtyy Aalto-tilin omistajuuteen.

Aalto Google-tilin sulkeminen

Jos et halua enää käyttää Aalto Google-tiliä, voit lopettaa sen idm.aalto.fi portaalissa.

Ennen kuin suljet tilin, poista tai siirrä tilillä olevat dokumentit muualle, sillä sulkemisen jälkeen sinulle ei ole enää pääsyä tilillä oleviin materiaaleihin.

Tilisi ei tuhoudu vaan se jäädytetään. Mikäli haluat avata tilin uudelleen, voit avata sen jälleen idm.aalto.fi portaalissa. Jos tilillesi on jäänyt dokumentteja, ne pysyvät siellä tallessa 20 päivää.

Huom! Jos Aalto-käyttäjätunnuksesi sulkeutuu ja et ole siirtänyt Googlesta dokumenttejasi muualle, ne säilyvät siellä vain 20 päivää.

Aalto Google-tilin sulkeminen:

1. Kirjaudu sisään Aalto-tunnuksillasi osoitteessa idm.aalto.fi (napsauta Aalto account).

2. Vasemmassa yläkulmassa valitse Request ja vaihtoehto My Requests.

3. Napsauta Edit Requests.

4. Valitse Google Drive.

5. Napsauta Request cancellation.

6. Napsauta Save.

Muista poistaa suljetut tilit myös mobiililaitteiltasi ja niiden applikaatioista (esim.Microsoft Authenticatorista)!

Liittyviä ohjeita

Google Drive File Stream: lataus (Windows ja Mac)

Google Drive File Stream on työpöytäsovellus, jonka avulla pääset helposti Google Drivessa oleviin tiedostoihin Windows- tai Mac-työasemalta suoraan, ilman että tiedostoja tarvitsee synkronoida työaseman ja Google Drive-palvelun välillä.

Google Drive -sovelluksen lataaminen (Windows, Mac ja Linux)

Aalto-yliopiston opiskelijat ja henkilökunta voivat ladata Google Drive -sovelluksen Aallon Windows- ja Mac-työasemille.

Pilvitallennus - OneDrive & Google Drive

Aallon OneDrive for Business ja Google Drive tarjoavat 5TB tallennustilan verkossa. Aallon hyvä yhteistyösopimus mahdollistaa laadukkaamman ja ennen kaikkea tietoturvallisemman säilytystilan tiedostoille pilvessä.

Tätä palvelua tarjoaa:

IT-palvelut

Löysitkö tästä tarvitsemasi tiedon? Jos et, ota meihin yhteyttä.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: