Palvelut

SOME-kanavien ja liitteiden lisääminen

Voit lisätä sivullesi esim. linkit korkeakoulusi sosiaalisen median kanaviin sekä lisätä liitteitä. Alla näet, kuinka nämä tehdään.

Sosiaalinen media eli Social media -komponentti

Tämä komponentti sisältää

  • otsikon
  • lyhyen tekstin ja
  • ulkoiset URLit sosiaalisen median kanaviin.

Voit editoida otsikkoa ja tekstiä, jotta se sopii parhaiten juuri sinun sivullesi, ks. esimerkit alla.

Liitteet eli Attachments-komponentti

Voit lisätä liitteitä käyttäen Attachments-komponenttia.

Kun olet valinnut tiedostosi, Drupal kehottaa sinua vielä tarkastamaan lisäämäsi tiedoston: se ei saa sisältää mitään suojattavia henkilötietoja tai muutakaan luottamuksellista tai arkaluonteista tietoa.

Dokumenttien tallennusohjeet aalto.fi:ssä

Saavutettavuudesta

Kaikkien Drupaliin ladattavien liitteiden tulee olla saavutettavia. Niiden tulee mm. sisältää vaihtoehtoiset tekstit kaikille kuville sekä asiasanat.

 

Liitteiden saavutettavuusohjeet
Kuvakaappaus aalto.fi:n editointijärjestelmästä Drupalista. Kuvassa varoitusikkuna, joka varmistaa, että editoija ymmärtää, että aalto.fi:hin ei saa lisätä tiedostoja, jotka sisältävät suojattavia henkilötietoja tai muuta arkaluonteista tietoa.
Pop-up -ikkuna, joka ilmestyy tiedostoa lisätessä.

 

Mikäli klikkaat pop-up -ikkunassa "Ei", lataamasi tiedosto katoaa, ja voit joko poistua ikkunasta ja poistaa liitekomponentin, tai tarkastaa tiedostosi ja klikata sen jälkeen "Kyllä" (ladattuasi tiedoston uudelleen), mikäli tiedosto täyttää sille asetetut vaatimukset. Vahvistettuasi, että ymmärrät tiedostoille asetetut vaatimukset, tulee sinun seuraavaksi valita tiedostosi näkyvyys.

Tiedoston näkyvyys tarkoittaa sitä, että se on joko kaikkien aalto.fi:tä käyttävien nähtävissä, eli se on julkinen, tai se on vain Aalto-yhteisön, eli kaikkien sivustolle Aalto-käyttäjätunnuksilla kirjautuneiden nähtävissä. Julkiset tiedostot löytyvät myös aalto.fi-sivuston ulkopuolisilla hakukoneilla, kuten Googlella. Vain Aalto-yhteisölle näkyvät tiedostot löytyvät vain aalto.fi-sivustolla, eivätkä ulkoiset hakukoneet, kuten Google, indeksoi niitä.

Kuvakaappaus aalto.fi:n editointijärjestelmästä Drupalista. Kuvassa esitetään miten lisättävän liitteen näkyvyys valitaan joko julkiseksi tai vain Aalto-yhteisölle näkyväksi.
Tiedoston näkyvyys tulee valita.

 

Mikäli jätät tiedoston näkyvyyden valitsematta, ilmestyy sivulle virheilmoitus, etkä voi jatkaa tiedostosi lisäämistä.

Mikäli valitset tiedostosi näkyvyydeksi "Vain Aalto-yhteisölle", voit suorittaa loppuun tiedoston lisäämisen.

Mikäli valitset tiedostosi näkyvyydeksi "Julkinen", ilmestyy sivulle pop-up -ikkuna, jolla Drupal varmistaa, että ymmärrät mitä julkisella tarkoitetaan tässä yhteydessä. Mikäli ymmärrät tämän eikä tiedostosi sisällä suojattavia henkilötietoja tai muuta arkaluonteista tietoa, voit valita "Kyllä"; muussa tapauksessa voit peruuttaa näkyvyysvalintasi "Julkinen" valitsemalla "Ei".

Liitteelle antamasi nimi "Name"-kentässä näkyy noston yhteydessä, joten varmistathan, että nimi on selkokielinen, jotta lukijan ei tarvitse ensin avata liitettä tietääkseen sen sisällöstä.

Kuvakaappaus aalto.fi:n käyttöjärjestelmästä Drupalista. Pop-up -ikkuna, joka ilmestyy, kun sivustolle lataa tiedoston, jolle valitaan näkyvyydeksi "Julkinen".
Mikäli valitset tiedostosi näkyvyydeksi "Julkinen", näyttää Drupal pop-up -ikkunan, jolla varmistetaan, että julkisen tarkoitus tässä yhteydessä on selvä.

 

Yllä olevien valintojen jälkeen tiedostosi on ladattu ja valmiina. Alla esimerkki Attachments-komponentista.

Tutustu muihin komponentteihin

Alla olevan linkin takaa löydät linkit kaikkiin ohjeisiimme eri komponenteista.

Drupal image for Comms use only. Abstract graphic with orange semi-circles and squares on a red background..

Komponentit: kuinka luot sisältöä?

Täältä löydät tietoa eri komponenteista ja siitä, miten niitä voi käyttää aalto.fi-sivustolla.

Palvelut
Tätä palvelua tarjoaa:

Viestintäpalvelut

Löysitkö tästä tarvitsemasi tiedon? Jos et, ota meihin yhteyttä.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu