Palvelut

Aalto.fi-tutoriaali – sivuston rakenne

Tämä ensimmäinen videotutoriaali, sekä tulevat videot, auttavat sinua tutustumaan aalto.fi-sivustoon ja sen ominaisuuksiin.
Tutorial graphic 1

Ensimmäinen tutoriaali esittelee uuden sivuston rakennetta, joka perustuu hubeihin.

Videolla mainitaan hubien luominen. Tämä toiminto on kuitenkin varattu vain projektitiimille ja uusia hubeja luodaan vain tarkan harkinnan perusteella.

Sisältörakenne

Uusi aalto.fi on ketterä ja se kokoaa kaikki eri alustat – Inside, Into, Saha, People ja monta muuta – samaan ympäristöön. Käyttäjät voivat selata kaikkea Aaltoon liittyvää informaatiota yhdellä sivustolla.

Perinteisen puurakenteen sijaan hubeihin perustuva aalto.fi parantaa käyttäjäkokemusta. Verkkosivuston sisältö sijaitsee pilvessä ja sen voi löytää monella tavalla. Yksi tapa on sivuston päänavigointihubien kautta.

Navigaatio ja haku

Hubit auttavat sinua navigoimaan sivustolla ja löytämään etsimäsi tiedon. Jokainen hubi keskittyy tiettyyn aiheeseen ja sen kohderyhmään. Esimerkiksi etusivu on hubi, samoin kuin kuusi ylänavigaation päälinkkiä. 

Uusi hakutyökalu auttaa sinua löytämään etsimäsi tiedon paremmin ja nopeammin. Sitä myös kehitetään eteenpäin sitä mukaa, kun teknologian toimeenpano etenee. Osa verkkosivuston sisällöstä on kohdennettu sisäisille lukijoille (aaltolaisille) ja osa taas on näkyvillä kaikille.

Mukautuva ja käyttäjäkeskeinen suunnittelu

Käytettävyyden näkökulmasta sivusto suunniteltiin mobiili edellä. Sivut, työkalut ja komponentit mukautettiin tietokoneille mobiilille suunnittelun jälkeen. Mobiili edellä -ajattelu on tärkeää myös uutta sisältöä luodessa. Moni lukija selaa sivustoa pienellä laitteella, mikä korostaa tarvetta tarjota oleellinen sisältö tiiviisti.

Voit lähettää meille palautetta näytön oikeassa reunassa sijaitsevan Feedback-ikonin kautta. Jos lähetät kysymyksen, lisääthän viestiisi myös yhteystiedon, jotta voimme vastata sinulle.

Paluu aalto.fi-ohjeisiin

Tätä palvelua tarjoaa:

Viestintäpalvelut

Löysitkö tästä tarvitsemasi tiedon? Jos et, ota meihin yhteyttä.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu