Palvelut

Aalto.fi-tutoriaali – avainsanojen lisääminen

Jotta sivustolla vierailijat löytäisivät mielenkiintoista sisältöä, aalto.fi-sivustolla käytetään avainsanoja eli tageja. Niiden avulla käyttäjät voivat etsiä ja rajata sisältöä hakukonetuloksissa.

Sivustolla vierailevalle on tärkeää löytää olennainen ja etsimänsä tieto nopeasti. Oikean tiedon ripeää löytymistä auttaa, kun sisällölle on valittu sitä kuvaavat avainsanat eli tagit. 

Primaaritagit viittaavat artikkelin aiheeseen.

Sekundaaritageilla on mahdollisuus täsmentää artikkelin aiheita. Näiden tulisi olla mahdollisimman kuvaavia.

Aallon viestintätiimi on määritellyt tagit, joiden pohjana on käytetty vanhoilta verkkoalustoilta tuotuja avainsanoja. Listaa täydennetään tarpeen mukaan.

Tässä esimerkissä käsitellään uutisartikkelia uudesta tekstiililäpimurrosta .

  1. Kirjoita ensin uutisartikkeli ja valitse siihen liittyvät perustiedot. Tämän jälkeen voit keskittyä tagien miettimiseen.
  2. Ensin valitaan primääritagit, jotka sopivat artikkelin aiheeseen. Tekstiililäpimurto liittyy innovaatioon, tutkimukseen ja kestävään kehitykseen, joten ne sopivat hyvin primääritageiksi. Valitsemalla nämä tagit, artikkeli näytetään hubeissa, joissa on automaattisia uutisnostoja (automatic news liftups).
  3. Seuraavaksi voidaan lisätä sekundaaritagit. Artikkeli liittyy tekstiileihin, jätteeseen ja Ioncell-F-teknologiaan, joten nämä toimivat sekundaaritageina.
  4. Jos haluat nostaa artikkelin tiettyjen hubien uutisvirtaan, voit lisätä sopivien hubien nimet "Relates to" -kenttään. Tämän artikkelin kohdalla tähän valitaan Kemian tekniikan korkeakoulu ja biotuotteiden ja biotekniikan laitos.

Tagit ovat hyödyllisiä, kun halutaan nostaa sisältöä hubeissa tai artikkeleissa käyttämällä automaattisia nostoja. Automaatttisissa nostoissa näkyviin tulevat vain tietyllä tagilla merkityt uutiset. Lisätietoja automaattisista nostoista löydät tutoriaalistamme Mitä ovat lift-upit?

Suosituksia avainsanojen käytössä

Kun käytät primaari- ja sekundääritageja, muista, että laatu korvaa määrän. Jos artikkelilla on liian monta tagia, saattaa olla että artikkeli ei tavoita oikeaa kohdeyleisöä. Suosittelemme käyttämään 2–3 primaari- ja sekundaaritagia yhdessä artikkelissa.

 

Screenshot of Automatic lift-up on the editing side. Example of how to use tagging to lift certain content e.g. on design and digitalisation.
Esimerkki: Automatic liftup -komponentti
Screenshot of example how to tag an event for it be highlighted with an automatic events liftup component.
Esimerkki: Avainsanojen (tags) lisääminen automaattiseen tapahtumanostokomponenttiin

Tee sisällöstäsi löydettävämpää hakukoneoptimoinnilla

Paranna nettisivujesi löydettävyyttä hakukoneoptimoinnin (SEO) avulla. Lue lisää!

Hakukoneoptimoinnin tärkeys
Computer code projected onto a wall and over a person's shirt who stands in front of the wall. Photo: Aalto University / Aki-Pekka Sinikoski
Tätä palvelua tarjoaa:

Viestintäpalvelut

Löysitkö tästä tarvitsemasi tiedon? Jos et, ota meihin yhteyttä.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu