Högskolan för elektroteknik

Högskolan för elektroteknik

Studier

Elektriciteten finns överallt och samhället skulle inte fungera utan den. Som studerande vid Högskolan för elektroteknik får du söka lösningar exempelvis på frågor gällande människans välbefinnande och hållbar utveckling. På den här sidan hittar du information om kandidat-, magister- och doktorandprogram vid Högskolan för elektroteknik.
Sähköinsinöörikillan lakkienjako/ Aalto-yliopisto / kuva: Essi Jukkala

Personer som utexaminerats från Högskolan för elektroteknik arbetar inom samhällets mest centrala branscher, till exempel inom automation, programplanering, hälsoteknologi, administration, rymdteknik och energilösningar. På den här sidan hittar du information om studierna på Aalto-universitetets kandidat-, magister- och doktorandprogram vid Högskolan för elektroteknik.

Aalto-universitetets tvärvetenskapliga studiemöjligheter och internationella miljö erbjuder utmärkta utgångspunkter för din kommande karriär. Förutom en uppskattad utbildning erbjuder Högskolan för elektroteknik även mycket annat: en levande campuskultur i Otnäs, världsomfattande möjligheter för utbytesstudier och teknologgemenskapens långa traditioner garanterar dig en oförglömlig studietid.

Läs mer nedan om våra ansökningsalternativ och bekanta dig med berättelser från våra studerande och alumner.

Kandidatutbildning vid Högskolan för elektroteknik

Högskolan för elektroteknik erbjuder fyra finsk- och svenskspråkiga ansökningsalternativ på kandidatnivå. Man söker till programmen är i gemensam ansökan till högskolor på våren.

 

Automation och robotik, teknologie kandidat och diplomingenjör

Automation behövs överallt, från varje hem till industriella tillämpningar, och hjälper oss att hantera till exempel fabriker, kraftverk och trafik. Automation är essentiellt för att skapa en hållbar framtid. Det ger oss förutsättningar för ett miljövänligt, högklassigt, tryggt och välfungerande samhälle.

Aalto_University_ELEC_Unto_Rautio

Bioinformationsteknologi, teknologie kandidat och diplomingenjör

Vi utbildar framtida toppvetare som kan främja till exempel diagnosticering, behandling och förebyggande av sjukdomar, rengöring av miljön och förbättring av livskvaliteten!

Aalto University / two students in the Computer Science building /photography Unto Rautio

Elektronik och elektroteknik, teknologie kandidat och diplomingenjör

Elektrifierad trafik, digital kommunikation, maskininlärning och artificiell intelligens inom medicin, rymdforskning... Det finns inte någon framtida teknologi som inte på ett eller annat sätt skulle vara kopplad till elektronik och elektroteknik.

Kaksi naista työskentelevät Sähköpaja-kurssilla

Informationsteknologi, teknologie kandidat och diplomingenjör

Vet du vad som händer i bakgrunden i de mobila nätverken och på internet när du köper en ny produkt på webben med din telefon, ser på videor på Youtube eller använder Snapchat eller Instagram? Har du undrat hur talstyrning eller radioteknologi fungerar, hur tekniken bakom självstyrda bilar ser ut eller hur vi kunde minimera internetteknologins energiförbrukning?

Aalto University_ELEC_Unto_Rautio
Aalto University/Aino Huovio

Engelskspråkig kandidatutbildning

Högskolan för elektroteknik erbjuder även engelskspråkig kandidatutbildning. Läs mer och se ansökningstiderna på programmens sidor.

Varför välja elektroteknik?

Hur känns det att studera vid Högskolan för elektroteknik? Hurudana uppgifter arbetar de som utexaminerats från oss med? Bekanta dig nedan med de inspirerande studerande- och karriärberättelserna. 

Universitetet visade sig vara annat än bara teori – kandidatprogrammet på engelska och studentlivet ryckte Johan Sarpoma med sig

Att programmera, bygga elektronik och den internationella miljön tycker Johan är det bästa med det engelskspråkiga kandidatprogrammet Aalto Science and Technology - Digital Systems and Design.

Johan Sarpoma standing in front of brick wall.

I kandidatprogrammet för bioinformationsteknologi löser man uppgifter tillsammans och det är det bästa

Tack vare det breda kursutbudet och den fria rörligheten mellan högskolorna kunde Oskari Lehtonen fördjupa sig i de ämnen som intresserade honom mest.

Aalto University / First year master’s student Oskari Lehtonen / photo: Linda Koskinen

Studerande Niki Aarnio: I magisterprogrammet i kommunikationsteknik kombineras kunnande inom ekonomi och teknik

Niki Aarnio, som är studerande inom magisterprogrammet Communications Engineering, uppskattar att studierna är internationella och konkreta.

Communications Engineering student Niki Aarnio in the winter.

Studerande Antti Regelin: Vid Aalto uppmuntras vi att vara kreativa och modiga

”Jag kommer åtminstone inte att börja studera teknik”, tänkte Antti Regelin i gymnasiet. Men det gick ändå annorlunda och nu studerar Regelin för andra året automation och robotik.

Antti Regelin/ automaatio- ja informaatioteknologia/ Aalto-yliopisto /image: Ira Matilainen

Studierna var porten till programmeringens värld för Veera Ihalainen

Studeranden med Digital Systems and Design som huvudämne har tyckt särskilt om projektkurser och programmering, trots att hon inte har tidigare bakgrund som kodare.

 Veera Ihalainen sitting on the stairs.

Studeranden Silva Robbins: Läkare är inte det enda alternativet för den som är intresserad av medicin

Silva som studerar bioinformationsteknologi deltar aktivt i studentlivet. Hon tycker Otnäs campus är unikt eftersom det är en smältdegel för olika områden och deras studentkulturer.

Bioinformaatioteknologian opiskelija Silva Robbins teekkarilakissa. Kuva: Markus Toivonen

Sysselsättningen bland utexaminerade från Högskolan för elektroteknik

Utexaminerade från Aalto-universitetets högskola för elektroteknik har goda förutsättningar för att hitta jobb som motsvarar deras utbildning. På denna sida hittar du information om sysselsättning och karriärutveckling bland utexaminerade.

Läs mer
Unto Rautio

Inom det elektrotekniska området kan man bygga en mera ansvarsfull och intelligent framtid

Studeranden Emmaleena Ahonen
Aalto Day One

Studielivet vid Högskolan för elektroteknik

Gillena, dvs. ämnesföreningarna, är en viktig del av studentlivet. Gillena förenar de studerande genom att till exempel ordna olika evenemang och främjar studerandes ställning i universitetet och samhället. Vid Högskolan för elektroteknik finns tre gillen:

Bekanta dig även med

Internationalisation – School of Electrical Engineering

Internationalisation is one of the key principles of Aalto University. We strive to provide internationally attractive education and our degree education aims to give our graduates the abilities needed in international job markets, working in multicultural environments and solving global challenges.

Kampus Väre A Bloc umbrellas Image: Unto Rautio

Career Design Lab: Career Services

Career Services for students.

CDL
  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat