Services

Mobilappen Aalto Space

Att hitta lediga utrymmen för studier, grupparbeten och möten på campusområdet kan vara en utmaning. Med hjälp av mobilappen Aalto Space kan du såväl boka utrymmen för möten och arbete i grupp som navigera på campusområdet.
Aalto Space applikaatio Kuva: Hannes Huotari
Bild: Hannes Huotari / Aalto-universitetet

Appen fungerar på Android- och iOS-enheter. Den kan användas för att navigera på campusområdet. Dessutom kan den användas för att reservera utrymmen för studier och arbete i grupp. Aalto-space används också på försök av personalen och företag för att reservera mötesrum.

Aalto Space är ett utmärkt hjälpmedel också för annan kommunikation mellan universitetet och studenterna: Aalto Space innehåller en funktion för nödmeddelanden genom vilken universitetet kan informera om olika undantagssituationer på campusområdet.

Ladda ner appen i Apple App Store eller Google Play.

Aalto Space mobiilisovellus Väre Kuva: Hannes Huotari
Bild: Hannes Huotari / Aalto-universitetet

Byggnader och utrymmen

Antalet byggnader och utrymmen som omfattas av appen har vuxit under 2020 med flera byggnader och coworking-utrymmen på campusområdet i Otnäs.

Med hjälp av kartan som ingår i appen kan man enkelt navigera i byggnader och hitta också sådana undervisningsutrymmen som inte ingår i bokningssystemet. Senare kommer fler byggnader på campusområdet ingå i appen och nya funktioner utvecklas utifrån feedback från användarna.

Aalto Space screenshot

Ta appen i bruk 

Autentiseringen sker för närvarande med hjälp av telefonnummer. Användarna har delats in i fyra användargrupper: gäster, studerande, personal och företag & campusanvändare. Användarens grupptillhörighet inverkar på vilka utrymmen som erbjuds, bokningarnas längd och antal samt hur lång tid på förhand användaren kan göra en bokning. 

Bekanta dig med användarvillkoren.

För att få en så bra användarupplevelse som möjligt ska användaren se till att de meddelat Aalto-universitet det telefonnummer som hen använder i appen.    

Appen har i snitt 500 användare per dag, 1 500 per vecka och 5 000 per månad.

Appen hade laddats ner 18 499 gånger före den 31 augusti 2020.

* * * *

Sidan redigerad 1.9.2020

This service is provided by:

Aalto University Campus & Real Estate

Did you find what you were looking for? If not, please contact us.
  • Publicerat:
  • Uppdaterad: