School of Arts, Design and Architecture - Exhibitions
Find course and MA exhibitions in galleries and exhibition spaces in School of Arts, Design and Architecture. Welcome!
Institutionen för filmkonst ELO är Finlands enda filmskola på universitetsnivå.
Den mångfacetterade undervisningen vid ELO ger konstnärer och producenter förmågan att arbeta med avancerade uppgifter inom film och scenkonst medan de förbereder sig för arbetslivet. Institutionens forskning ger ny förståelse för de olika uttrycksformerna och produktionsprocesserna inom filmskapande och scenkonst, och öppnar dörrarna till forskning och arbete inom film och scenografi internationellt.
Vi värdesätter vår 60 år långa tradition, samtidigt som vi aktivt utforskar framtida utmaningar och nya teknologier. Institutionen verkar i nära samarbete med den audiovisuella industrin, teatrar samt framväxande grupper som verkar inom nutida scenkonst.
Utbildningen utgår ifrån konstnärliga och pedagogiska traditioner som används kreativt för att utveckla nya uttrycksformer. Under utbildningens gång får studenterna bekanta sig med konstnärliga processer, grupparbete, historiskt och kritiskt tänkande, samt med observationer och tolkningar av verkligheten.
Institutionens forskning skapar ny förståelse för uttrycksformerna och produktionsprocesserna inom filmisk och scenografisk konst och öppnar dörrar för internationell forskning. Forskningsorienteringen grundas i en givande dialog mellan teori och praktik.
Costume in Focus (CiF) is the first research group with sharp focus on developing research in the field of Costume Design.
The research group was initiated in 2015 for developing the artistic research and practice in the 'scenographic' field in change.
The Lab hosts a project Images of Harmony and Rupture - Documentary Film Reflecting Fractures in the Scandinavian Welfare State Ethos. It is funded by the Kone Foundation and headed by
Professor Susanna Helke. DAs Jouko Aaltonen and Timo Korhonen work as postdoctoral researchers.
The project studies processes, film production cultures and contemporary film audiences. The focus is on the factors that contribute to a film’s success.
Programmen och huvudämnena på Högskolan för konst, design och arkitektur erbjuder mångsidig och elevcentrerad undervisning av hög kvalitet. Vår högskola införde en reform av kandidat- och magisterexamina i september 2014.
De nya examensstrukturerna ger studerande möjlighet att studera på djupet, både inom sitt eget huvudämne och andra ämnen på sitt magisterprogram. Det är också möjligt att utnyttja Aalto-universitetets utbud av tvärvetenskapliga kurser inom biämnesstudier samt valbara kurser. Vår högskola erbjuder ett brett utbud av biämnen, varav en stor andel genomförs i samarbete med andra högskolor på universitetet. Studerande kan också söka in till biämnesstudier vid andra finska universitet genom JOO-studier, eller välja att genomför en del av sina studier som internationella utbytesstudier.
Ingen antagning 2022. Att söka till studierna med start 2023 kommer att vara möjligt under ansökningsperioden 2022-2023.
Är du intresserad av att studera kostymdesign i framkanten av området? Vill du undersöka begreppet kostym från en praktisk infallsvinkel som stimulerar nya koncept och idéer? Vill du delta i internationella kostymrelaterade evenemang? Huvudämnet kostymdesign i magisterprogrammet i scenografi har som mål att skapa framtida proffs inom kostymdesign och att stöda utvecklandet av en dynamisk konstnärlig vision och ett forskningsbaserat sätt att närma sig scenkonst samt film- och medieindustrin.
Inom huvudämnet film- och tv-scenografi utbildas kreativa designers med övergripande ansvar för filmiska produktioners visuella utformning och funktionella helhet. Målet för utbildningen är att fördjupa det personliga konstnärliga uttrycket och gestaltningen, bredda och/eller specialisera yrkesskickligheten samt ge färdigheter för forskarstudier. Syftet är att utöver de mångsidiga professionella färdigheterna uppnå förmågan att kreativt och på eget initiativ utveckla branschen. En magisterstuderande förutsätts kunna arbeta självständigt och inta en aktiv roll vid planeringen av sina studier.
I magisterstudierna i huvudämnet Filmning inom magisterprogrammet i filmkonst fördjupar studerandena sin yrkeskunskap för i ännu högre grad behärska den konstnärliga, produktionsrelaterade och tekniska helheten i olika film-, tv- och reklamproduktioner på sitt yrkesområde.
Huvudämnet dokumentärfilm inom magisterprogrammet i filmkonst syftar till att utbilda innovativa, kritiska och analytiska dokumentärfilmsregissörer som kan verka både på den nationella och internationella arenan. De studerande får en djup förståelse för dokumentärfilmens historia och praxis. Dessutom uppmuntrar magisterprogrammet de studerande att forma dokumentärfilmens framtid som en form av historieberättande, konst och forskning.
De studerande utvecklas som konstnärer och forskare genom kreativ forskning, praktiskt arbete och samarbete. De lär sig att kombinera praktiskt kunnande och begreppsligt tänkande vilket ökar deras yrkeskompetens och gör dem till föregångare inom dokumentärfilm.
Studier i huvudämnet filmregi inom magisterprogrammet i filmkonst förkovrar regissörsstuderandens förmåga att formulera och utveckla idéer, konstruera och återge en berättelse samt utvecklar regissörens personliga filmiska stil och identitet som filmskapare samt hens skaparidentitet.
Konstmagisterexamen syftar till att skapa såväl experter på tittande och seende som berättare och konstnärer.
Huvudämnet Filmljudsinspelning och -ljudplanering inom magisterprogrammet i filmkonst utbildar konstnärer och professionella som arbetar som ljudplanerare och ljudtekniker på alla områden för filmproduktion.
Huvudämnet film- och tv-produktion inom magisterprogrammet i filmkonst syftar till att fördjupa den studerandes färdigheter i den riktning hen själv vill – mot självständigt audiovisuellt företagande, forsknings- och utvecklingsprojekt som relaterar till området film- och tv-produktion, ökade kunskaper om konstnärligt ledarskap eller motsvarande fördjupade kompetenser som planeras tillsammans med den studerande. I en del av magisterstudiernas kursutbud har undervisning i produktion, manusförfattande och regi kombinerats med målet att stärka den studerandes kompetens inom tv-drama.
Målet för magisterprogrammet i film- och tv-manuskript är att förstärka den studerandes egen personliga framställning, färdigheter i filmatiskt skrivande och förmåga till konstnärligt och produktionsrelaterat process- och grupparbete. Magisterstuderandena sätter sig in i de centrala teoretiska frågorna inom branschen och i hur man bedriver forskning.
Oppaaseen on koottu käytännön vinkkejä, kuinka kotimaisissa av-tuotannoissa voitaisiin toimia ympäristöystävällisemmin.
Nummer ett i Norden på konst och design. Vi utbildar våra studeranden att ta sig an samtidens största utmaningar genom att använda fantasifulla, solidariska och okonventionella metoder byggda på samarbete.
Find course and MA exhibitions in galleries and exhibition spaces in School of Arts, Design and Architecture. Welcome!