Välkommen till Aalto-handboken! Denna webbplats ger en överblick av hur Aalto-universitetet styr och organiserar sin verksamhet – forskning, utbildning, inflytande och framgångsfaktorer – så att den samstämmigt uppfyller de höga kvalitetskraven.

En praktisk guide för dagliga arbete

Handboken innehåller länkar till närmare anvisningar, regler och processbeskrivningar som finns på våra webbsidor. Handboken fungerar som en bra praktisk guide för vårt dagliga arbete och den kan användas till exempel introduktionen av nya studerande och anställda.

Genom länkarna nedan eller motsvarande delar i övre navigeringsmenyn hittar du information om universitetets organisation, olika aktörer, förvaltningsprocesser, principer för verksamheten samt regler och riktlinjer som styr vår verksamhet.

När det står ”Aalto-handboken” ovanför sidans rubrik betyder det att du tar del av handbokens innehåll. Handboken har även länkar till närmare beskrivningar på olika delar av webbsidor. Du märker att du kommit till en sådan sida när det inte står ”Aalto-handboken” över rubriken.

Du är varmt välkommen att ge respons på denna handbok och att delta i den kontinuerliga utvecklingen av vår verksamhet. Glada lässtunder!

Aktuellt

Kampus, ilmakuva

Auditeringar av Aaltos kvalitetsystem 2022

Enligt universitetslagen ska finländska universitet även regelbundet låta externt utvärdera sin verksamhet och kvalitetssystem. Aalto-universitetets kvalitetssystem auditerades senast i januari 2016 och nästa auditering sker januari 2023.

Aalto-handboken
  • Publicerat:
  • Uppdaterad: