Institutionen för neurovetenskap och biomedicinsk teknik

Institutionen för neurovetenskap och biomedicinsk teknik

Vi strävar efter att förstå dynamiska funktioner på systemnivå i människans hjärna, sinne och kropp. Forskningen, som möjliggörs av det senaste inom teknik och beräkningsmetoder, leder till upptäckter och tekniska genombrott som bidrar till hälsa och välfärd. Vi sammanför system och kognitiv neurovetenskap, biofysik och biomedicinsk teknik.

Vi fokuserar på biomedicinsk ingenjörskonst, biofysik och hjärnforskning. Vi kombinerar experimentella metoder och beräkningsmetoder samt utvecklar algoritmer och nya tekniker för att tackla de stora problemen kring människors välmående och medicinsk diagnostik. Beskrivningsnivåerna sträcker sig från molekulär- och cellmått till ickeinvasiv neuroavbildning och -beteende. Nya generationer av tvärvetenskapliga forskare och ingenjörer utbildas genom att få arbeta med vetenskap och teknik i yttersta framkant.

De stora utmaningarna inom hjärnforskningen ligger i att bättre förstå den mänskliga hjärnans funktion vid hälsa och sjukdom, som studerats i välkontrollerade och alltmer komplexa experimentella studier, även under sociala interaktioner.

Läs mer om våra forskargrupper på den engelskspråkiga versionen av vår hemsida.

Illustration of combined TMS and EEG methods

Undervisning

Institutionen för neurovetenskap och biomedicinsk teknik NBE erbjuder kurser på kandidat-, magister- och doktorandnivå.

Läs mer
Lecture on the BEST course in Life Science Technologies on 8 October 2019. Photo by Jaakko Järvinen.
Aalto Yliopisto Brain Centre

Aalto Brain Centre (ABC)

ABC är ett neurovetenskapligt och -teknologiskt initiativ från Aalto-universitetet. ABC är ett ämnescenter, grundat av forskningsgrupper från flera institutioner vid Aalto-universitetets högskola för teknikvetenskaper (Aalto-SCI), samt institutionen för neurovetenskap och medicinsk teknik. ABCs målsättning är att stimulera synergier och samarbeten inom forskning i neurovetenskap, -avbildning och -teknik på systemnivå.

Lär dig mer!

Nyheter

Engineering psychology students Salla Nicholls and Esko Evtyukov, photo by Matti Ahlgren
Studier Publicerat:

Esko Evtyukov och Salla Nicholls tycker det är häftigt att vara de första studerandena i teknisk psykologi

Esko Evtyukov och Salla Nicholls är de allra första studerandena vid Aalto-universitetets utbildning i teknisk psykologi med totalt tjugo studenter som börjar hösten 2022.
Athene guild. Photo: Ilona Rahnasto
Studier Publicerat:

Ämnesorganisationen Athene önskar studerande i teknisk psykologi som inleder sina studier vid Aalto på hösten hjärtligt välkomna

Vid Aalto inleds hösten 2022 en ny utbildning på kandidatnivå i teknisk psykologi, som förenar psykologi och en stark grund för ingenjörsvetenskaperna. Syftet är att nya studerande ska kunna designa teknologiska innovationer ännu mer människonära. Ansök om att studera teknisk psykologi i vårens gemensamma ansökan 16–30.3.2022.
Opiskelija Reetta Kälvälä, kuva: Markus Toivonen
Studier Publicerat:

Studenten Reetta Kälvälä vill utveckla bättre cancervård med teknikens hjälp

Reetta som studerar bioinformationsteknologi tycker att studierna vid universitetet är lättare än vid gymnasiet eftersom hon bättre kan styra över sin tid.
Applied psychology. Picture: Matti Ahlgren, Aalto University.
Studier Publicerat:

Unik utbildning i teknisk psykologi bygger på teknologi och förståelse av människan, på ett praktiskt sätt

Personer som utexaminerats från teknisk psykologi kan till exempel arbeta som experter på människoorienterad artificiell intelligens eller som utvecklare av elektroniska hälso- och sjukvårdstjänster. Ansökan till den nya utbildningen inleds våren 2022.

Kontakta oss

Otsvängen 3

Otsvängen 3 & Byggarplatsen 2

Otakaari 3. Aalto University Campus and Real Estate.

Nanohuset

Träkarlsgränden 2

Nanotalo. Puumiehenkuja 2. Kuva / Image: Aalto-yliopisto / Mikko Raskinen / Aalto University

Micronova

Datavägen 3

Micronova cleanroom kuva: Aino Huovio
  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat