Högskolan för konst, design och arkitektur

Rankningar

Undervisningen, forskningen och den kreativa verksamheten vid vår högskola är högklassig, internationellt ansedd och allmänt erkänd.
Students at a flipchart writing

Våra institutioner är ansedda inom sina respektive områden, och många av dem placerar sig i topp i internationella rankningar år efter år. Studerande inom våra utbildningsprogram i mode och fotografi klarade sig bra i den ansedda festivalen Hyères Fashion and Photography år 2019, precis som många tidigare år. År 2017 utsågs vår kandidatutbildning i mode till den femte bästa i världen av The Business of Fashion. Mer information om hur Aalto-universitetet placerat sig i olika rankningar.

Institutionen för filmkonst och scenografi utbildar experter för praktiskt taget hela den finländska filmindustrin. År 2017 fick en tredjedel av högskolans över 40 filmproduktioner pris inom centrala internationella forum. Filmer som skapats av tidigare och nuvarande studerande vid högskolan syns regelbundet i internationella festivaler och tävlingar.

Institutionen för arkitektur har utsetts till den bästa i Finland och placerar sig på plats 42 bland de 50 bästa arkitekthögskolorna i världen (QS 2019). Institutionens projekt har fått erkännande både i Finland och internationellt, bland annat Finlandiapriset (2018) och priset Building of the Year (2018) som delas ut av ArchDaily.

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat