Opiskelu Aallossa

Tutustu Perustieteiden korkeakoulun tekniikan opiskeluvaihtoehtoihin

Perustieteiden korkeakoulussa luodaan huomisen teknologiaa, innovaatioita ja yrityksiä. Tekniikan opinnot Perustieteiden korkeakoulussa keskittyvät edistyneisiin energiaratkaisuihin, tiivistettyyn aineeseen ja materiaalifysiikkaan, teknologiayritysten luomiseen ja muuttamiseen, tietotekniikkaan ja tekoälyyn, terveysteknologiaan, neurotieteeseen ja ohjelmistosuunnitteluun.
Students of Aalto University School of Science doing a group work on their computers

Opetuksemme pohjautuu aina viimeisimpään tutkimukseen ja ohjelmamme yhdistävät vankan teoreettisen pohjan työelämässä hyödyllisiin käytännön taitoihin. Sijoitumme korkealle kansainvälisissä yliopistovertailuissa – olemme maailmassa 100 parhaan joukossa esimerkiksi tietotekniikassa ja informaatiotieteessä. Voit tutustua sijoituksiimme tarkemmin Rankingit–sivultamme.

Haku kandidaattikoulutuksiin

Tutustu tekniikan kandidaattikoulutukseen Perustieteiden korkeakoulussa

Perustieteiden korkeakoulussa voit opiskella kandidaattitasolla suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi. Tutustu koulutustarjontaamme! Hakuaika suomen- ja ruotsinkielisiin kandidaattiohjelmiin on 13.–27.3.2024. Viimeisin hakuaika englanninkielisiin kandidaattiohjelmiin oli tammikuussa 2024.

Aalto University / students in a class room / photography Aino Huovio

Data Science, Bachelor of Science (Technology), Master of Science (Technology)

Data Science -pääaineen opinnoista saat vahvan perustan, jolta voit ponnistaa nykyaikaisen tietoyhteiskunnan huippuasiantuntijaksi. Saat taitoja aitojen ongelmien ratkaisemiseen algoritmien suunnittelun, koneoppimisen, tekoälyn, tilastollisen päättelyn, operaatioanalyysin ja optimoinnin menetelmin.

Koulutustarjonta
Aalto University / Students in a teamworking space in the Computer Science building / Photography Unto Rautio

Informaatioverkostot, tekniikan kandidaatti ja diplomi-insinööri

Mikä sinusta tulee isona? Kysymys voi olla mahdottoman vaikea ihmiselle, jota kiinnostaa vähän kaikki. Informaatioverkostojen monitieteiset opinnot yhdistävät kiehtovalla tavalla tekniikkaa, liiketoimintaa, muotoilua ja yhteiskunnallista ajattelua. Opintomme ovat myös erittäin joustavat, koska uskomme että jokaisen pitää löytää se oma polku laaja-alaisten opintojen keskeltä. Siksi meillä on mahdollista esimerkiksi valita sivuaine ja muita opintoja vaikkapa aivan toisesta yliopistosta.

Koulutustarjonta
Aalto University / two students working together on a computer / Photography Unto Rautio

Teknillinen fysiikka ja matematiikka, tekniikan kandidaatti ja diplomi-insinööri

Tulevaisuuden työmarkkinoilla tarvitaan yhä enemmän asiantuntijoita, jotka osaavat lähestyä monimutkaisia haasteita useista näkökulmista ja ymmärtävät yksilön, yhteiskunnan ja ympäröivän maailman välisiä riippuvuuksia. Aalto-yliopiston teknillisen fysiikan ja matematiikan opinnot tarjoavat haastavan ja monipuolisen kokonaisuuden Suomen terävimmässä kärjessä.

Koulutustarjonta
Teknillinen psykologia

Teknillinen psykologia, tekniikan kandidaatti ja diplomi-insinööri

Teknillisen psykologian hakukohde tarjoaa Suomessa täysin ainutlaatuisen opintokokonaisuuden. Opiskelijat pääsevät opinnoissaan yhdistämään psykologiaa, luonnontieteitä ja tekniikkaa kansainvälisesti arvostettujen huippututkijoiden johdolla. Valmistuneet pääsevät työskentelemään mielenkiintoisten haasteiden ytimessä, esimerkiksi suunnittelemaan entistä ihmisläheisempiä ja inklusiivisempia teknologisia innovaatioita.

Koulutustarjonta
Aalto University / Students standing in a staircase / Photography Aino Huocio

Tietotekniikka, tekniikan kandidaatti ja diplomi-insinööri

Tietotekniikan diplomi-insinöörinä pääset mukaan rakentamaan tekniikkaa, joka jatkuvasti mullistaa maailmaa ja muuttaa ihmisten arkea.

Koulutustarjonta
Aalto University / students working together in a lecture hall / photography Unto Rautio

Tuotantotalous, tekniikan kandidaatti ja diplomi-insinööri

Tuotantotalouden diplomi-insinöörit ratkovat laajoja ja monimutkaisia yritystoiminnan kysymyksiä luovasti, analyyttisesti ja yhteistyössä muiden kanssa. Opit tunnistamaan olennaiset asiat yksityiskohdista ja näkemään kokonaisuudet sekä teknologiassa että liiketoiminnassa.

Koulutustarjonta
Aalto University / two students working together in a co-working space / photography Aino Huovio

Quantum Technology, Bachelor of Science (Technology), Master of Science (Technology)

Kiehtooko kvanttifysiikka? Oletko innokas innovoimaan kvanttitekniikan käytännön sovellutuksia? Tule opiskelemaan Quantum Technology -pääainetta Aalto-yliopistoon! Quantum Technology -pääaineessa pääset kvanttivallankumouksen etulinjaan näkemään, kuinka kvanttiteknologia muuttaa laskentaa, kommunikaatiota, anturitekniikkaa ja simulaatiota.

Koulutustarjonta
Haku maisterikoulutuksiin

Tutustu tekniikan maisterikoulutukseen Perustieteiden korkeakoulussa

Perustieteiden korkeakoulussa on kaiken kaikkiaan 11 eri maisterikoulutusta, jotka tarjoavat opintoja mm. tietotekniikasta, tekoälystä, fysiikasta, tuotantotaloudesta ja terveysteknologiasta. Tutustu koulutustarjontaamme! Viimeisin hakuaika Aallon maisteriohjelmiin oli joulukuussa 2023.

Aalto University / students doing teamwork / photography Unto Rautio

Industrial Engineering and Management, Master of Science (Technology)

Mitä mahdollisuuksia uudet teknologiat tarjoavat yrityksille? Miten tarvittavat muutokset voidaan toteuttaa? Miten johtaja voi motivoida työntekijät ottamaan muutoksen vastaan? Industrial Engineering and Management (IEM) -ohjelma vastaa näihin kysymyksiin ja kouluttaa tulevia johtajia ja muutoksentekijöitä, jotka tietävät, mitä teknologiayritysten luominen, johtaminen ja uudistaminen edellyttää.

Koulutustarjonta
SSE aalto

Software and Service Engineering - Computer, Communication and Information Sciences, Master of Science (Technology)

Ohjelmisto- ja palvelutekniikka on modernin yhteiskunnan ja talouden selkäranka. Master’s Programme in Computer, Communication and Information Sciences -maisteriohjelman Software and Service Engineering -pääaine tarjoaa opiskelijoille taidot, joita he tarvitsevat nykypäivän työmarkkinoilla monilla eri aloilla.

Koulutustarjonta
Macadamia

Machine Learning, Data Science and Artificial Intelligence - Computer, Communication and Information Sciences, Master of Science (Technology)

Dataintensiivinen Machine Learning, Data Science and Artificial Intelligence -pääaine käsittelee 2000-luvun haastavimpia ongelmia. Olipa kyse uusien ratkaisujen löytämisestä ilmastonmuutoksen torjumiseksi tai epidemian syiden paremmasta ymmärtämisestä, tällä alalla on näissä kysymyksissä olennainen rooli.

Koulutustarjonta
Aalto university / students at computer / photo by Unto Rautio

Human-Computer Interaction - Computer, Communication and Information Sciences, Master of Science (Technology)

Luomalla käyttäjäystävällisiä uuden sukupolven tietoteknisiä laitteita, ihmisen ja tietokoneen välisen vuorovaikutuksen (HCI:n) asiantuntijat auttavat yhteiskuntaa hyödyntämään mullistavia teknologioita mahdollisimman tehokkaasti.

Koulutustarjonta
Aalto University / students working togeher / photography Aino Huovio

Computer Science - Computer, Communication and Information Sciences, Master of Science (Technology)

Master’s Programme in Computer, Communication and Information Sciences -maisteriohjelman Computer Science -pääaine nojaa huipputason tietotekniikan tutkimukseen Aalto-yliopistossa, jonka tietotekniikan laitos on sijoittunut toistuvasti Euroopan kymmenen parhaan joukkoon. Ohjelma antaa syvälliset tiedot kehittyneiden algoritmien sekä ohjelmisto- ja laskentatekniikoiden suunnittelusta ja analysoinnista.

Koulutustarjonta
Aalto University / Climbing wall / Photography Mikko Raskinen

Game Design and Development - Computer, Communication and Information Sciences, Master of Science (Technology)

Game Design and Development on monialainen pääaine, joka kokoaa yhteen opiskelijoita erilaisista taustoista. Opiskelijat luovat ja analysoivat pelejä, kokeilevat uusia teknologioita ja suunnittelutapoja sekä tapaavat samanhenkisiä opiskelijoita, joiden kanssa he rakentavat pelien tulevaisuutta ja vuorovaikutteisia kokemuksia.

Koulutustarjonta
Aalto University / students in nanomicroscopy lab / photo by Unto Rautio

Engineering Physics, Master of Science (Technology)

Master’s Programme in Engineering Physics -maisteriohjelma antaa opiskelijoille syvällisen ymmärryksen fysiikasta ja matematiikasta sekä runsaasti käytäntöön sovellettavia taitoja. Ohjelma liittyy kiinteästi Aalto-yliopiston ja sen teknillisen fysiikan laitoksen tutkimukseen, mistä on etua niille opiskelijoille, jotka haluavat alan tutkijoiksi.

Koulutustarjonta
Aalto University / students doing teamwork /  photo by Unto Rautio

Information Networks, Master of Science (Technology)

Master’s Programme in Information Networks -maisteriohjelmassa koulutetaan poikkitieteellisiä ajattelijoita ja innovoijia, joiden teknisen osaamisen ytimessä on ihmislähtöisyys. Opiskelijat oppivat ymmärtämään syvällisesti ihmisten ja digitaalisten teknologioiden vuorovaikutusta niin yksilön, ryhmien, organisaatioiden kuin yhteiskunnankin tasolla.

Koulutustarjonta
Aalto University / students at Aalto University / photo by Aino Huovio

Life Science Technologies - Master of Science (Technology)

Master’s Programme in Life Science Technologies -maisteriohjelma kouluttaa uuden sukupolven insinöörejä, tutkijoita ja yrittäjiä, jotka ovat sitoutuneet parantamaan ihmisten terveyttä ja lisäämään hyvinvointia kehittämällä innovatiivisia tieteellisiä ja teknisiä ratkaisuja. Ohjelma keskittyy life science -alan teknisiin näkökulmiin ja on kiinteästi yhteydessä Aalto-yliopiston huippututkimukseen seuraavilla aloilla: biologisen datan analysointi ja mallintaminen, bioinformatiikka, bioelektroniikka ja bioanturit, biolääketieteen tekniikka, neurotieteet ja -teknologia, biomateriaalitekniikka ja synteettinen biologia.

Koulutustarjonta
Aalto University / students doing teamwork / photo by Unto Rautio

Mathematics and Operations Research, Master of Science (Technology)

Matematiikan ja tilastotieteen verraton ennakointi- ja ongelmanratkaisukyky mahdollistaa syvällisten ja kestävien ratkaisujen kehittämisen jopa kaikkein monimutkaisimpiin ongelmiin. Ohjelmassa koulutetaan matemaattisia ongelmanratkaisijoita, joilla on vahvat analyyttiset ja loogisen päättelyn taidot.

Koulutustarjonta
IDBM students standing in a group talking and listening to one another.

International Design Business Management, Master of Science (Technology) (School of Science)

IDBM-maisteriohjelma on uraauurtava ja tunnettu koulutusohjelma, joka on malliesimerkki Aalto-yliopiston visiosta: muotoilu ja tekniikka yhdistetään globaalin liiketoiminnan kehittämiseen. IDBM-maisteriohjelmassa opiskelijoista koulutetaan seuraavan sukupolven luovia ammattilaisia monialaisen tiimityön ja alan merkittävien kumppaneidemme tarjoamien todellisten liiketoimintahaasteiden avulla. Ainutlaatuinen IDBM-maisteriohjelma on tarjolla kaikissa kuudessa Aalto-yliopiston korkeakoulussa, minkä ansiosta ohjelmassa voi suorittaa joko kauppatieteiden, taiteen tai tekniikan maisterin tutkinnon.

Koulutustarjonta

Tutustu kaksoistutkinto-ohjelmiin Perustieteiden korkeakoulussa

Aalto-yliopiston perustieteiden korkeakoulussa on mahdollista suorittaa kaksoistutkinto kolmessa eri ohjelmassa. Tutustu koulutustarjontaan!

Cabels and EIT logo

Data Science - ICT Innovation (EIT Digital Master School), Master of Science (Technology)

Data Science -maisteriohjelma on ainutlaatuinen kaksivuotinen akateeminen ohjelma, jossa opiskelijat opiskelevat datatiedettä, innovaatiota ja yrittäjyyttä kahdessa eurooppalaisessa huippuyliopistossa.

Koulutustarjonta
Robot, cables and EIT logo

Human-Computer Interaction and Design - ICT Innovation (EIT Digital Master School), Master of Science (Technology)

Master’s Programme in ICT Innovation (EIT Digital Master School) -maisteriohjelman Human-Computer Interaction and Design -pääaine on poikkitieteellinen ohjelma, jossa käyttäjäkeskeisyys asettaa käyttäjät suunnitteluprosessin keskiöön. Yhdistämällä inhimilliset näkökohdat teknologiaan ja liiketoimintaan luomme uusia tuotteita ja palveluita, joiden käytettävyys ja käyttäjäkokemus ovat erinomaiset.

Koulutustarjonta
SECCLO (Erasmus Mundus)

Security and Cloud Computing (SECCLO, Erasmus Mundus), Master of Science (Technology)

Maailma digitalisoituu. Pystytkö vastaamaan sen tietoturva- ja yksityisyystarpeisiin? SECCLO on Erasmus Mundus -ohjelmaan kuuluva maisteritason yhteistutkinto-ohjelma tietojenkäsittelytieteen, tietoturvallisuuden ja pilvipalvelujen alalla. Ohjelmassa yhdistyvät käytännön insinööritaidot ja vahvasti tutkimukseen perustuva opetussuunnitelma. Painopiste on turvallisuustiedon yhdistämisessä käytännön TK-taitoihin tietyllä teknisellä alalla eli pilvilaskennassa.

Koulutustarjonta

Tutustu tohtorikoulutukseen Perustieteiden korkeakoulussa

Monitieteisessä perustieteiden tohtoriohjelmassa yhdistyy ainutlaatuisesti tiede, teknologia ja liiketalous. Nelivuotisessa tohtoriohjelmassa voi valita tutkimusalakseen fysiikan, matematiikan, lääketieteellisen tekniikan, tietotekniikan tai tuotantotalouden.

Picture of Aalto University

Perustieteiden tohtoriohjelma

Monitieteisessä perustieteiden tohtoriohjelmassa yhdistyy ainutlaatuisesti tiede, teknologia ja liiketalous. Tohtoriohjelman tavoitteena on kouluttaa Perustieteiden korkeakoulun eri tutkimusalojen tohtoreita korkeiden kansainvälisten laatuvaatimusten mukaisesti. Nelivuotisessa tohtoriohjelmassa voi valita tutkimusalakseen fysiikan, matematiikan, lääketieteellisen tekniikan, tietotekniikan tai tuotantotalouden.

Koulutustarjonta

Perustieteiden korkeakoulusta saat arvokasta osaamista työelämään

Meiltä valmistuneet työllistyvät hyvin koulutustaan vastaaviin tehtäviin – 99 % valmistuneista on työelämässä tai toimii yrittäjänä viisi vuotta valmistumisesta. Lue lisää valmistuneiden urakehityksestä!

Unto Rautio

Perustieteiden korkeakoulusta valmistuneet työelämässä

Aalto-yliopiston perustieteiden korkeakoulusta valmistuneet työllistyvät hyvin koulutustaan vastaaviin tehtäviin. Tältä sivulta löydät tietoa valmistuneidemme työllistymisestä sekä urakehityksestä.

Perustieteiden korkeakoulu

Kuule lisää opinnoistamme

Four students sitting outside of Väre builing

Tapahtumat ja messut hakijalle

Tulevat tapahtumat, messut ja webinaarit. Tarjoamme läpi vuoden mahdollisuuksia tavata Aalto-yliopiston opiskelijoita ja henkilökuntaa.

Opiskelu Aallossa
4 students taking a selfie on the steps of the Amphitheatre on Otaniemi Campus

Juttele Aallon opiskelijoiden kanssa!

Oletko pohtinut, millaista on opiskella Aalto-yliopistossa tai mietitkö, millaista opiskelijaelämä Otaniemen kampuksella tai Mikkelin toimipisteessä mahtaa olla? Tule juttelemaan opiskelijalähettiläidemme kanssa!

Opiskelu Aallossa
Ryhmä opiskelijoita

Tilaa uutiskirjeemme! (ulkoinen linkki)

Kiinnostaako Aalto? Tilaa hakijan uutiskirje ja pysy ajan tasalla tapahtumista ja hakuaijoista.

Tutustu opiskelijoidemme ja alumniemme tarinoihin

An Cong

Informaatioverkostojen ohjelmassa opiskeleva An Cong kannustaa naisia tekniikan alalle: ”Tulkaa kampukselle katsomaan, miten mahtavaa täällä on”

Cong harkitsi lukioikäisenä opintoja niin lääketieteellisessä kuin kauppakorkeassa. Abivuonna kypsynyt päätös hakea Aalto-yliopistoon tekniikan alalle osoittautui loistoajatukseksi.

Uutiset
Vietnamista kotoisin oleva opiskelija on pukeutunut mustiin vaatteisiin ja nojaa kaiteeseen Tietotekniikan talolla. Taustalla näkyy valoa ja Aalto-yliopiston logo.

”Aallossa on mukava tunnelma ja asioita voi tehdä omaan tahtiin”

Thong Tran on ensimmäinen Aalto-yliopistosta valmistunut opiskelija, jonka pääaineena oli datatiede, ja hän jakaa nyt opiskelukokemuksiaan.

Uutiset
Heli Julkunen seisoo talvisessa maisemassa ja katsoo hymyillen pois kamerasta. Hänellä on päällään valkoinen talvitakki ja taustalla näkyy sumua, puita ja lumihankia.

Tietotekniikkaa opiskellut voi soveltaa tekoälyä parempien syöpähoitojen kehittämiseen

Heli Julkunen kehitti diplomityötään varten koneoppimismenetelmää, joka ennustaa, miten eri lääkeyhdistelmät tappavat syöpäsoluja. Nyt hän työskentelee datatieteilijänä ja kehittää ennakoivaa terveydenhoitoa.

Uutiset
Ilona Hemming at Aalto University campus.

"Tutalaisesta voi tulla mitä vain, paitsi lääkäri tai lentäjä"

Ilona Hemming opiskelee kolmatta vuottaan tuotantotalouden (tuta) kandiohjelmassa.

Uutiset
Leila Arstila solving an escape game challenge together with Santtu Sievänen. Veeti Ojanperä helped to find the solution. Copyright: David Bohmann

Linda Liukkaan tapaaminen rohkaisi Leila Arstilaa vaihtamaan tietotekniikkaan – nyt hän edusti Suomea kyberturvallisuuskilpailuissa Itävallassa

Tietotekniikan laitoksen maisteriopiskelija Leila Arstila osallistui 13.–16. syyskuuta Euroopan kyberturvallisuuskilpailuihin (European Cyber Security Challenge) Itävallassa. Kilpailu on suunnattu nuorille tietoturvaosaajille ja sen järjestäjää muun muassa Euroopan Unionin kyberturvallisuusvirasto (ENISA).

Uutiset
Sami Nieminen sitting in a lecture hall

"Meidän alallamme vaatii yrittämistä, että valmistuisi työttömäksi"

Sami Nieminen valmistui alkukesästä 2022 diplomi-insinööriksi. Hän löysi itselleen kiinnostavimman pääaineen HCI-ohjelmasta, jossa keskitytään ihmisen ja tietokoneen väliseen vuorovaikutukseen.

Uutiset

Opiskelijawebinaari | Maisteriopinnot Perustieteiden korkeakoulussa

Kuule maisteriopiskelijoidemme kokemuksia Aallossa ja Perustieteiden korkeakoulussa opiskelusta (webinaari on englanniksi).

Read more
Image from remote site: www.youtube.com

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu