Hakijapalvelut

Haku kandidaattikoulutuksiin

Aalto-yliopiston kaikki kandidaattikoulutukset on listattu tällä sivulla. Kandidaattikoulutuksiimme voi hakea kolmessa eri yhteishaussa sekä yliopistojen avoimen väylän haussa. Alla olevista linkeistä pääset tutustumaan tarkemmin koulutuksiin ja hakuohjeisiin. Sivun alaosan linkeistä löydät lisätietoa hakuväylistä, hakijatilastoista, koulutustarjonnasta, kampuksesta ja tapahtumista, joissa voit kuulla lisää Aallosta opiskelupaikkana.
students in Aalto library

Haku suomen- ja ruotsinkielisiin kandidaattikoulutuksiin järjestetään 13.–27.3.2024. Haku englanninkielisiin kandidaattikoulutuksiin on 3.–17.1.2024. Osaan suomenkielisistä kandidaattikoulutuksista voi hakea myös syksyn yhteishaussa 4.–14.9.2023. Syksyn yhteishaussa voi hakea vain Aalto-yliopiston avoimessa yliopistossa suoritettujen tekniikan alan väyläopintojen perusteella.

Koulutuksiin haetaan Opintopolku-palvelussa. Lisätietoa kaikista hakukohteista saat aalto.fi-sivuilta. Alta löydät linkit hakukohteisiin aalto.fi-sivuilla ja Opintopolku-palvelussa.

Aalto-yliopiston koko koulutustarjonnan löydät täältä.

Valintakokeet Aalto-yliopistossa

Sivulle on koostettu tietoa Aalto-yliopistossa keväällä 2024 toteutettavista valintakokeista.

Lue lisää
students in summer-time campus

Suomen- ja ruotsinkieliset kandidaattikoulutukset (kevään 2. yhteishaku: 13.–27.3.2024)

Kauppatieteiden alan koulutukset

Lisätietoa hakukohteesta: Hakuohjeet 2024
Kauppatieteet Opintopolku.fi

Lisätietoja kauppatieteellisen alan yhteisvalinnasta (kauppatieteet.fi)

Taiteiden alan koulutukset

Taiteiden alan ennakkotehtävät 2024Aiempien vuosien ennakko- ja valintakoetehtäviäTaiteiden alan valintakoepisteet 2023

Voit hakea vain yhteen Aalto-yliopiston taiteiden alan hakukohteeseen kevään yhteishauissa. Kevään 2. yhteishaussa voit hakea vain yhteen taiteiden alan hakukohteeseen. Jos haet kevään 1. yhteishaussa englanninkieliseen Bachelor's Programme in Design -ohjelmaan, et voi hakea Aalto-yliopiston muihin taiteiden alan hakukohteisiin kevään 2. yhteishaussa.

Tekniikan alan koulutukset

Arkkitehtuurin hakukohteiden ennakkotehtävät (dia.fi)Lisätietoja diplomi-insinööri- ja arkkitehtikoulutuksen yhteisvalinnasta (dia.fi)

Valintakokeet

Valintakokeet Aalto-yliopistossa 2024

Kielitaitovaatimukset

Kielitaitovaatimukset: suomen- ja ruotsinkieliset kandidaattikoulutukset

Oletko jo Aalto-yliopiston opiskelija?

Huomaathan, että Aalto-yliopiston opiskelija ei voi saada uutta opiskeluoikeutta hakukohteeseen, josta hänellä on jo aikaisempi tutkinto tai johon hänellä on voimassa oleva opiskeluoikeus.

Syksyn yhteishaku (hakuaika: 4.–14.9.2023)

Voit hakea syksyn yhteishaussa vain Aalto-yliopiston avoimessa yliopistossa suoritettujen tekniikan alan väyläopintojen perusteella.

Englanninkieliset kandidaattikoulutukset (kevään 1. yhteishaku: 3.–17.1.2024)

Kielitaitovaatimukset: Bachelor's Programme in DesignTekniikan ja kauppatieteiden alan englanninkielisissä kandidaattiohjelmissa ei vaadita erillistä kielitaidon osoitusta.

Voit hakea vain yhteen Aalto-yliopiston taiteiden alan hakukohteeseen kevään yhteishauissa. Jos haet kevään 1. yhteishaussa englanninkieliseen Bachelor's Programme in Design -ohjelmaan, et voi hakea Aalto-yliopiston muihin taiteiden alan hakukohteisiin kevään 2. yhteishaussa.

Ohje oikaisun hakemiseen

Kirjallisen oikaisupyyntömenettelyn tarkoituksena on antaa hakijalle mahdollisuus vedota päätöksenteossa mahdollisesti tapahtuneeseen virheeseen saadakseen virheellisen päätöksen korjatuksi.

Lue lisää
Aalto University School of Business building, photo by Mikko Raski

Muita hakuväyliä

Avoimen väylän opinnoilla tekniikan tutkinto-opiskelijaksi

Tekniikan väylän opinnot (27 op) suorittamalla on mahdollista tulla hyväksytyksi tutkinto-opiskelijaksi Aalto-yliopistoon ilman valintakokeita ja aikaisemmasta koulutustaustasta riippumatta.

Aalto University, students. Picture: Pinja Valja

Avoimen väylän opinnoilla kauppatieteen tutkinto-opiskelijaksi

Suorittamalla avoimen väylän kautta vähintään 60 opintopistettä erikseen määriteltyjä kauppatieteiden perusopintoja, voit hakea tutkinto-opiskelijaksi Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun kandidaattiohjelmaan.

Dipolin portaat Kalevan suuntaan

Siirtohaku

Voit hakea siirtohaussa Aalto-yliopistoon, jos sinulla on opiskeluoikeus toisessa suomalaisessa yliopistossa, tai eri koulutusalan tutkintoon johtava opiskeluoikeus Aalto-yliopistossa.

Students sitting and talking in the library

Koulutusohjelman vaihto tekniikan alalla

Jos sinulla on DI-tutkintoon johtava opiskeluoikeus Aalto-yliopistossa ja haluat vaihtaa toiseen DI-tutkintoon johtavaan koulutukseen, kyse on koulutusohjelman vaihdosta.

Students of Aalto University in campus area with a drone / Photo by Aalto University, Unto Rautio

Tutustu Aaltoon ja koulutustarjontaamme

Koulutustarjonta

Löydä oma koulutusohjelmasi. Valitse sinua kiinnostava ala, tutkintotaso, haluamasi opetuskieli ja tutustu vaihtoehtoihin.

Aalto-yliopiston avoin yliopisto

Avoin yliopisto on olemassa kaikille. Avoin yliopisto mahdollistaa opintoihin osallistumisen kaikille Aalto-yliopiston tieteenaloista ja opetuksesta kiinnostuneille. Opintotarjonta koostuu eri oppiaineiden kursseista ja opintokokonaisuuksista.

Wide Open Uni

MOOC-kurssit ja videoluennot

Tänne on kerätty kursseja sekä luentoja, joita voi toteuttaa tai katsella verkon välityksellä. Lisäksi sivun alaosasta löydät Aalto-yliopiston some-kanavat, kuten muun muassa Youtuben, Snapchatin ja TikTokin.

Neljä nuorta tutkii metallin paloja suoja hanskat kädessä pöydän ääressä

Tapahtumat ja messut hakijalle

Tulevat tapahtumat, messut ja webinaarit. Tarjoamme läpi vuoden mahdollisuuksia tavata Aalto-yliopiston opiskelijoita ja henkilökuntaa.

Four students sitting outside of Väre builing

Juttele Aallon opiskelijoiden kanssa!

Oletko pohtinut, millaista on opiskella Aalto-yliopistossa tai mietitkö, millaista opiskelijaelämä Otaniemen kampuksella tai Mikkelin toimipisteessä mahtaa olla? Tule juttelemaan opiskelijalähettiläidemme kanssa!

4 students taking a selfie on the steps of the Amphitheatre on Otaniemi Campus

Virtuaalinen kampuskierros (ulkoinen linkki)

Tutustu Aalto-yliopiston Otaniemen kampukseen osallistumalla englanninkieliseen virtuaalikierrokseen.

Image from remote site: virtualtour.aalto.fi

Tilastoja hakemisesta

Tällä sivulla on tilastotietoa Aalto-yliopiston kandidaatti- ja maisterikoulutusten opiskelijavalinnoista. Haku- ja valintatilastot julkaistaan vuosittain valintojen päätyttyä.

Students on Aalto University campus. Photo by Petri Anttila.

Aalto-yliopiston hakijapalveluiden yhteystiedot

Ota yhteyttä Aalto-yliopiston hakijapalveluihin.

Aalto University campus. Photo by Mikko Raskinen
Tilaa hakijan uutiskirje

Seuraa meitä somessa

  • Julkaistu:
  • Päivitetty: