Koulutustarjonta

International Design Business Management, Master of Science (Technology) (School of Science)

IDBM-maisteriohjelma on uraauurtava ja tunnettu koulutusohjelma, joka on malliesimerkki Aalto-yliopiston visiosta: muotoilu ja tekniikka yhdistetään globaalin liiketoiminnan kehittämiseen. IDBM-maisteriohjelmassa opiskelijoista koulutetaan seuraavan sukupolven luovia ammattilaisia monialaisen tiimityön ja alan merkittävien kumppaneidemme tarjoamien todellisten liiketoimintahaasteiden avulla. Ainutlaatuinen IDBM-maisteriohjelma on tarjolla kaikissa kuudessa Aalto-yliopiston korkeakoulussa, minkä ansiosta ohjelmassa voi suorittaa joko kauppatieteiden, taiteen tai tekniikan maisterin tutkinnon.
IDBM students standing in a group talking and listening to one another.

Tutkinto:

Diplomi-insinööri

Hakuaika:

30.11.2023 – 2.1.2024

Opetuskieli:

englanti

Kesto:

2 vuotta, täysipäiväinen

Hakukelpoisuus:

Soveltuva alempi korkeakoulututkinto

Koulutusala:

Tekniikka

Laajuus:

120 opintopistettä

Korkeakoulu:

Perustieteiden korkeakoulu

Lukuvuosimaksut:

EU/ETA-alueen ulkopuoliset kansalaiset, €15000/v (maisteriopinnot) Lue lisää

Haku maisterikoulutuksiin

Koulutuksen kuvaus

Emme työskentele siiloissa, joten miksi meidän pitäisi opiskella sellaisissa? IDBM-maisteriohjelman opiskelijat ratkaisevat monimutkaisia todellisia haasteita monialaisissa tiimeissä ja oppivat ymmärtämään kokonaisvaltaisesti tulevaisuuden haasteita. Ohjelmassa käsitellään muotoilua laajemmin menetelmänä, ajattelutapana ja kilpailuetuna. Tämä tapahtuu keskittymällä tuote-, palvelu- ja liiketoimintamuotoiluun, tekniikkaan ja innovaatiojohtamiseen. IDBM-maisteriohjelman suorittaneilla on:

 • kyky työskennellä ja johtaa erilaisia tiimejä. He osaavat hyödyntää omia vahvuuksiaan monialaisissa tiimeissä. He hallitsevat tärkeät viestintä- ja vuorovaikutustaidot yhteistyönä tehtävissä yrityshankkeissa. Heillä on elintärkeät projektinhallintataidot, mikä tekee heistä tehokkaita tiimipelaajia.
 • tulevaisuuteen katsova maailmankuva. Heillä on tietämys nykyisistä ja tulevista suuntauksista, jotka muokkaavat organisaatioita ja yhteiskuntia.
 • ymmärrys liiketoiminnan lisäksi myös muotoilusta ja tekniikasta. Heillä on laaja liiketoimintaosaaminen, sillä he ymmärtävät myös muotoilua ja teknologiaa, minkä ansiosta heillä on kokonaisvaltaisempi käsitys siitä, miten luodaan arvoa loppukäyttäjille.
 • johtamistaidot ja kyky kehittää ja johtaa muotoilupohjaisia strategioita. He ymmärtävät, miten muotoilua johdetaan ja miten sen vaikutuksia voidaan arvioida ja analysoida. He ovat oppineet alan johtajilta, miten luodaan uusia ideoita ja toteutetaan ne muotoilupohjaisten strategioiden ja prosessien avulla.

IDBM-maisteriohjelmasta valmistuneet ovat valmiita työskentelemään merkittävissä tehtävissä muotoilun, liiketoiminnan ja tekniikan yhtymäkohdassa toimivissa tiimeissä. He kykenevät edistämään innovointia ja johtamaan uusia yrityshankkeita globaaleissa ympäristöissä.

Lukuvuosimaksut ja apurahat

Aalto-yliopiston englanninkielisissä maisteritutkintoon johtavissa ohjelmissa lukuvuosimaksu on 15 000 euroa lukuvuodessa. Lukuvuosimaksut koskevat muita kuin Euroopan unionin (EU) tai Euroopan talousalueen (ETA) jäsenmaiden tai Sveitsin kansalaisia.

Aalto-yliopistolla on apurahaohjelma maksuvelvollisten opiskelijoiden tukemiseksi. Apuraha voi kattaa 100 % tai 50 % lukuvuosimaksusta.

Lisätietoa lukuvuosimaksusta ja apurahoista Aalto-yliopistossa löytyy Lukuvuosimaksut ja apurahat -sivulta.

Opintojen rakenne

Ohjelman laajuus on 120 opintopistettä:

50 op IDBM-pääaineopintoja, esimerkiksi:

 • JOIN-E7009 IDBM Challenge 6 cr
 • ELEC-E9900 Networked Partnering and Product Innovation 5 cr
 • 26E04350 Business Model Design 6 cr
 • JOIN-E7007 IDBM Capstone: Industry Project 15 cr
 • Lisäksi pääaineen opintoihin kuuluu tuotantotalouden kursseja liittyen organisaatiomuotoiluun, johtamiseen, tuotekehitykseen ja tutkimusmetodeihin.

20 op insinöörialojen erikoistumisopintoja/sivuaineopintoja

20 op vapaasti valittavia opintoja

30 op diplomityö

Kursseihin saattaa tulla joitakin muutoksia lukuvuosiksi 2024–2026, uudet opetussuunnitelmat julkaistaan huhtikuussa 2024.

Suuntautumisvaihtoehdot

Kaikkien eri suuntautumisvaihtoehtojen (Design, Science and Technology, Business) opiskelijat suorittavat ensimmäisenä lukuvuotenaan pääosin samat pakolliset IDBM-pääaineopinnot. Pääaineen kursseilla käsitellään esimerkiksi luovaa tiimityötä ja liiketoimintamallien suunnittelua. Yksi tärkeimmistä IDBM-pääaineen kursseista on kuuden kuukauden mittainen yrityshanke, Industry Project, jossa monialaiset opiskelijatiimit ratkovat yhdessä yrityskumppaneiden antamia aitoja haasteita.

Kansainvälistyminen

Aalto-yliopisto tarjoaa opiskelijoille monia mahdollisuuksia kehittää kansainvälisyysosaamistaan. Opiskelijat voivat esimerkiksi:

 • valita sellaisia kursseja, joille on ominaista kulttuurienvälinen lähestymistapa, opiskella vieraita kieliä ja/tai toimia kansainvälisten opiskelijoiden opiskelijatuutorina
 • suorittaa osan tutkinnosta ulkomailla vaihto-opiskelijana jossain Aallon kansainvälisistä yhteistyöyliopistoista
 • suorittaa harjoittelun tai tehdä diplomityön ulkomailla
 • osallistua kesäkursseille ulkomailla.

Jatko-opintomahdollisuudet

Tutkinto antaa hakukelpoisuuden tohtorikoulutukseen.

Uramahdollisuudet

IDBM-maisteriohjelma antaa valmiudet työskennellä luovilla aloilla ja organisaatioissa, jotka hyödyntävät luovuutta, muotoilua ja teknologiaa keskeisinä kilpailuvaltteinaan. Valmistuneille aukeaa uramahdollisuuksia niin suurissa monikansallisissa yrityksissä kuin startup-yrityksissäkin sitä mukaa, kun organisaatiot alkavat ymmärtää muotoilun olevan keino pysyä alansa kärjessä ja luoda arvoa. IDBM-maisteriohjelmasta valmistuneet luovat muotoilun avulla ja usein viimeisintä tekniikkaa hyödyntäen uusia tuotteita ja palveluita työskennellessään eri tehtävissä, jotka vaihtelevat palvelumuotoilusta suunnitteluun ja strategiointiin.

Aalto-yliopistolla on vakiintuneet urapalvelut, jotka auttavat työllistymään Suomeen ja ulkomaille. Aallosta valmistuneet opiskelijat löytävät usein helposti töitä valmistuttuaan. Aallossa on myös erittäin aktiivinen yrittäjyyskulttuuri, joka voi toimia ponnahduslautana oman yrityksen perustamiselle. Tutkijan urasta kiinnostuneille Master’s Programme in International Design Business Management -maisteriohjelma antaa hyvän pohjan tohtorikoulutukseen hakeutumiseen ja tutkijatohtorin työlle.

Tutkimuksen painopisteet

Lisätietoa tutkimuksesta: https://www.aalto.fi/fi/tuotantotalouden-laitos.

Yhteistyö muiden toimijoiden kanssa

IDBM on aidosti monitieteinen ohjelma, joka ilmentää Aalto-yliopiston visiota: Aalto on rohkeiden ajattelijoiden yhteisö, jossa tiede ja taide kohtaavat tekniikan ja talouden. Opiskelijoilla on ainutlaatuinen mahdollisuus opiskella ja työskennellä yhdessä Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun, Kauppakorkeakoulun, Insinööritieteiden korkeakoulun, Kemian tekniikan korkeakoulun, Sähkötekniikan korkeakoulun sekä Perustieteiden korkeakoulun kunnianhimoisten opiskelijoiden kanssa.

Aalto-yliopisto tunnetaan yliopistona, jossa tiede ja taide yhdistyvät tekniikkaan ja talouteen. Eloisa kampus ja laaja valinnanvapaus koko yliopiston kurssivalikoimasta tuovat eri alojen opiskelijoita yhteen. Aallossa on tilaa spontaanille monitieteisyydelle, joka synnyttää uusia ideoita, tuo inspiroituneita ihmisiä yhteen ja saa aikaan ystävyyssuhteita, verkostoja ja silloin tällöin startup-yrityksiä.

Haku maisterikoulutuksiin

Programme-specific admission requirements

International Design Business Management (School of Science) applicants meeting the general eligibility criteria for master's studies are evaluated according to the below Evaluation criteria. The evaluation process is described under Applicant evaluation process. In addition to the obligatory application documents, this study option asks the applicants to submit also the documents listed under Requested documents.

Juttele Aallon opiskelijoiden kanssa!

Oletko pohtinut, millaista on opiskella Aalto-yliopistossa tai mietitkö, millaista opiskelijaelämä Otaniemen kampuksella tai Mikkelin toimipisteessä mahtaa olla? Tule juttelemaan opiskelijalähettiläidemme kanssa!

Juttele opiskelijoidemme kanssa!
4 students taking a selfie on the steps of the Amphitheatre on Otaniemi Campus

Get to know us

Two Aalto University students sitting under a big oak, drinking coffee and talking.

Opiskelu Aallon kampuksella

Aallon Otaniemen kampus tarjoaa monipuoliset puitteet asumiseen, opiskeluun ja vapaa-ajanviettoon. Tutustu kampukseen!

Opiskelu Aallossa
Opiskelijat juhlivat lukukauden aloitusta opiskelijahaalareissa. Kuva: Lasse Lecklin

Opiskelijaelämää Aallossa

Tutustu opiskelijoiden ja Aalto-yliopistosta valmistuneiden tarinoihin!

Opiskelu Aallossa
Students of Aalto University

Tuotantotalouden laitos

Tuotantotalouden laitos tutkii ja ohjaa teknologiapohjaisen liiketoiminnan muutosta.

Artistic depiction of a bright light in space / made by Ray Scipak

Perustieteiden korkeakoulu

Tieteestä tulevaisuuden teknologiaa, innovaatioita ja liiketoimintaa.

Yhteystiedot

IDBM Programme Manager

Johanna Rametta

[email protected]

Hakijapalvelut

Hakuprosessia, pakollisia hakudokumentteja ja vaadittua englannin kielitaitoa koskevat kysymykset voi lähettää Aallon hakijapalveluille

[email protected]

 • Julkaistu:
 • Päivitetty: