Opintojen rakenne
Kandidaatin tutkinto (180 op) koostuu ohjelman perusopinnoista (65 op matematiikan, ohjelmoinnin ja tuotantotalouden opintoja ja pakollisia kieliopintoja, Aalto-opinnot ja orientaatio), sekä Quantum Technology -pääaineopinnoista (65 op, joihin sisältyvät kandidaatintyö ja seminaari), sivuaineopinnoista (20–25 op) ja vapaasti valittavista opinnoista (25–30 op).
Lisätietoa koulutuksen sisällöstä ja opetussuunnitelmasta löydät Opiskelijan oppaasta.
Pakollisilla kursseilla opiskelijat tutustuvat kvanttitieteeseen ja -teknologiaan, fysiikan perusteisiin, kuten kvanttiteoriaan ja sähkömagnetismiin, ohjelmointiin, matemaattiseen analyysiin ja numeerisiin menetelmiin sekä tärkeimpiin kvanttiteknologian aiheisiin kuten kvanttipiireihin ja -laskentaan. Valinnaisilla kursseilla opiskelijat pääsevät syventymään yksityiskohtaisesti nanoteknologiaan, kvanttimekaniikkaan, fotoniikkaan, materiaaleihin ja kvanttiteknologiaan.
Quantum Technology -pääaineen opiskelijana saat valmiudet työskennellä huipputeknologian parissa kasvavan kvanttiteknologiateollisuuden palveluksessa.
Kvanttiteknologia on nopeasti kehittyvä insinööritieteiden ala niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Siksi ammattilaisista, jotka osaavat kehittää kvanttiratkaisuja laskennan, viestinnän, anturitekniikan ja simulaation teknisiin haasteisiin, on huutava pula. Kandidaatin tutkinto Quantum Technology -pääaineesta antaa sinulle ihanteelliset valmiudet nousta tulevaisuudessa kvanttiteknologian johtavien osaajien joukkoon.
Quantum Technology -pääaineessa pureudutaan seuraaviin aiheisiin:
- edistyneiden teknologioiden kvanttilaitteet
- kvanttitiedonkäsittely, kvanttiviestintä ja kvanttialgoritmit
- kvanttiteknologiaa hyödyntävä anturitekniikka ja simulaatio
- nanokokoiset kvanttipiirit ja -prosessorit
- matalan lämpötilan fysiikka ja materiaalitieteet kvanttiteknologiassa
- kvanttisysteemien teoreettinen kuvaaminen ja ymmärtäminen