Koulutustarjonta

Perustieteiden tohtoriohjelma

Monitieteisessä perustieteiden tohtoriohjelmassa yhdistyy ainutlaatuisesti tiede, teknologia ja liiketalous. Tohtoriohjelman tavoitteena on kouluttaa Perustieteiden korkeakoulun eri tutkimusalojen tohtoreita korkeiden kansainvälisten laatuvaatimusten mukaisesti. Nelivuotisessa tohtoriohjelmassa voi valita tutkimusalakseen fysiikan, matematiikan, lääketieteellisen tekniikan, tietotekniikan tai tuotantotalouden.
Picture of Aalto University

Tutkinto:

Tekniikan tohtori

Hakuaika:

8.6.2024 – 5.12.2024

Opetuskieli:

suomi
englanti
ruotsi

Kesto:

4 vuotta, täysipäiväinen

Hakukelpoisuus:

Soveltuva ylempi korkeakoulututkinto tai soveltuva ylempi ammattikorkeakoulututkinto

Koulutusala:

Tekniikka

Laajuus:

Korkeakoulu:

Perustieteiden korkeakoulu

Valitse tohtoriopinnot Perustieteiden korkeakoulussa

Sovitamme tieteen ja teknologian uusimman kehityksen yhteiskunnan tarpeisiin. Ydintieteiden uusilla yhdistelmillä saamme aikaan kauaskantoisia vaikutuksia. Tutkimus- ja opetusinfrastruktuurimme luovat edellytyksiä kansainvälisesti uraauurtavalle tutkimukselle.

Anna Cichonska by the sea photo Matti Ahlgren Aalto University

Anna Cichonska tietää, miten datatiede voi tehdä terveydenhuollosta parempaa

Cichonska on palkittu väitöskirjastaan peräti kahdesti ja nyt hän auttaa kehittämään ennaltaehkäisevää lääketiedettä datatieteen avulla.

Uutiset
Doctoral researcher Lassi Meronen dressed in a blue shirt, photographed from the side with a studio light shining on the right side of the photo

Miksi tekoäly ei osaa sanoa ”en tiedä”?

Liialliseen itsevarmuuteen sortuvat tekoälyjärjestelmät voivat olla vaarallisia, joten tutkijat opettavat niille nöyryyttä. Lassi Meronen tutki asiaa 15.12.2023 tarkastetussa väitöskirjassaan.

Uutiset
A gold-plated cryostat sits half open with many cables coming out from the bottom.

Tohtorikoulutuspilotti

Palkkaamme 178 uutta väitöskirjatutkijaa – valmistu tohtoriksi Aallosta.

Polkusi tohtoriopintoihin Perustieteiden korkeakoulussa

 1. Tarvitset vastuuprofessorin, joka lupaa vastata tohtoriopinnoistasi. Olet kiinnostunut tutkimaan tiettyä aihepiiriä, joka liittyy jonkin korkeakoulumme tutkimusryhmän tutkimiin aiheisiin. Tämän voit saavuttaa useammalla eri tavalla:
  • Haet palkallista väitöskirjatutkijan paikkaa Aallossa. Nämä löydät sivulta Avoimet paikat Aalto-yliopistossa.
  • Jos olet kiinnostunut päätoimisista opinnoista, mutta tällä hetkellä ei ole haussa avoimia väitöskirjatutkijan paikkoja, voit olla suoraan yhteydessä sinua kiinnostavasta tutkimusalasta vastuussa olevaan professoriin ja keskustella mahdollisuudesta löytää vastuuprofessori. Professoreilla voi myös olla tietoa muista rahoitusmahdollisuuksista (kuten apurahoista) tai tulevista avoimista paikoista.
  • Jos olet töissä muualla, voit suorittaa tohtorintutkintoa työsi ohella joko pää- tai sivutoimisesti, tilanteestasi riippuen. Tässä tapauksessa ole suoraan yhteydessä potentiaaliseen vastuuprofessoriin. Huomaathan, että tutkintoaan suorittavien tulee oleskella Suomessa ainakin osan opintoajasta. 
  • Joissain tapauksissa sivutoimiset tohtoriopinnot voi myös aloittaa, vaikka rahoitus puuttuu. Tässä tapauksessa ole suoraan yhteydessä potentiaaliseen vastuuprofessoriin. Huomaathan, että tutkintoaan suorittavien tulee oleskella Suomessa ainakin osan opintoajasta. Ulkomaan kansalaisten tulee huomioida Maahanmuuttoviraston tulorajat.
 2. Sovittuasi asiasta vastuuprofessorin kanssa, haet opinto-oikeutta tohtoriohjelmassamme (mahdollisen Aallon kanssa tehtävän työsopimuksen lisäksi) – ks. ohjeet alla. Huomaathan että saat tohtoriopiskelijan aseman vasta kun sinut on virallisesti hyväksytty tohtoriohjelmaan, vaikka olisit saanut palkallisen väitöskirjatutkijan paikan jo aiemmin.

Huomaathan tutustua alempaa löytyviin opinto-oikeuden hakukelpoisuusvaatimuksiin jo ennen kuin haet väitöskirjatutkijan paikkaa ja/tai olet yhteydessä mahdolliseeen vastuuprofessoriin.

Löydä väitöskirjasi aihe ja vastuuprofessori

Laitoksen ovat järjestäneet tutkimuksensa tutkimusryhmiin. Jos sinua kiinnostavat tutkimusaiheet sopivat jonkin tutkimusryhmän tutkimiin aiheisiin, on sinun helpompi löytää tohtoriopiskelupaikka.

Löydät tutkimusryhmät laitostemme sivuilta

Perustieteiden korkeakoulun vastuuprofessorit ja tutkimusalat

Laitosten ja tutkimusryhmien sivujen lisäksi voit käyttää Aalto-yliopiston tutkimusportaalia löytääksesi professoreja, jotka tekevät tutkimusta sinua kiinnostavalla alueella. Ennen kuin haet tohtoriopintoihin, sinun on hyvä olla tietoinen alalla tehtävästä tutkimuksesta ja sillä toimivista tutkijoista.

Löydä tutkijat ja tutkimusprojektit Aalto-yliopiston tutkimusportaalista Lisätietoa tutkimusaiheen ja vastuuprofessorin löytämisestä

Perustietoa tohtoriopinnoista

Hae meille!

Perustieteiden tohtoriohjelmaan on jatkuva haku (hakemuksia ei käsitellä heinäkuussa). Tarkemmat hakuajat näkyvät alla.

Ennen hakemuksen jättämistä jokaisen hakijan tulee ottaa yhteyttä tutkimusalastaan vastaavaan professoriin sopiakseen hakijan opintojen mahdollisesta ohjaamisesta. Hakijoiden tulee varmistaa, että heidän kokemuksensa ja tutkimusintressinsä ovat yhtenevät mahdollisen tutkimusryhmän ja vastuuprofessorin kanssa.

Hakuajat

Koskee kaikkia muita hakijoita, paitsi tuotantotalouden tutkimusalan sivutoimisia hakijoita.

2024

Hakuaika päättyy Päätös opinto-oikeudesta tehdään
11.1.2024 25.1.2024
30.1.2024 15.2.2024
7.3.2024 21.3.2024
11.4.2024 25.4.2024
7.5.2024 23.5.2024
4.6.2024 20.6.2024
8.8.2024 22.8.2024
12.9.2024 26.9.2024
3.10.2024 24.10.2024
29.10.2024 14.11.2024
3.12.2024 19.12.2024


Tuotantotalouden tutkimusalan hakijat:

 1. Päätoimiset hakijat voivat hakea tuotantotalouden tutkimusalalle kerran kuussa (pois lukien heinäkuu). Määräajat hakemuksille ovat samat kuin muiden tutkimusalojen hakijoille, katso ylläoleva taulukko. 
 2. Sivutoimiset hakijat voivat hakea tuotantotalouden tutkimusalalle kaksi kertaa vuodessa, katso alla.

Tuotantotalouden tutkimusalan sivutoimisten hakijoiden hakuaikataulu 2024:

Hakuaika Päätös opinto-oikeudesta tehdään
18.3.–11.4.2024 23.5.2024
21.8.–12.9.2024 24.10.2024

Pakolliset liitteet kaikille hakijoille

Toimita seuraavat dokumentit sähköisen hakulomakkeen (Opintopolku.fi) liitteinä.

Valitse hakulomakkeelta hakukohteeksi Perustieteiden tohtoriohjelma (kohdasta "Lisää hakukohde").

Opintopisteytetyn suunnitelman, tutkimussuunnitelman, rahoitussuunnitelman sekä ohjaussuunnitelman tulee olla sekä hakijan että vastuuprofessorin hyväksymiä ja allekirjoittamia. Allekirjoittamalla nämä dokumentit tutkimusalasta vastaava professori sitoutuu toimimaan hakijan vastuuprofessorina.

Lue hakuohjeet huolella ennen hakemuksen jättämistä ja valmistele kaikki tarvittavat liitteet (sekä ne liitteet, jotka vaaditaan muualla kuin Aalto-yliopistossa ylemmän korkeakoulututkinnon suorittaneilta).

Muualla kuin Aalto-yliopistossa ylemmän korkeakoulututkinnon suorittaneelta hakijalta vaadittavat lisädokumentit

Muualla kuin Aalto-yliopistossa (tai Aallon edeltäjäyliopistossa) ylemmän korkeakoulututkinnon suorittaneelta hakijalta vaaditaan lisäksi seuraavat dokumentit:

Yhteystiedot

Tohtoriohjelman opiskelijapalvelut tavoittaa sähköpostitse osoitteesta [email protected].

Laitokset

Matematiikan ja systeemianalyysin laitos

Laitoksen tutkimuksen pääalueet ovat algebra ja diskreetti matematiikka, analyysi, soveltava matematiikka ja mekaniikka, stokastiikka ja tilastotiede sekä systeemianalyysi ja operaatiotutkimus.

Green plastic triangle on a white board,

Tuotantotalouden laitos

Tuotantotalouden laitos tutkii ja ohjaa teknologiapohjaisen liiketoiminnan muutosta.

Students of Aalto University

Neurotieteen ja lääketieteellisen tekniikan laitos

Tutkimme ihmisaivojen, -mielen ja -elimistön dynaamisia toimintoja.

Researcher setting braing imaging receptors to a voluntary subject

Teknillisen fysiikan laitos

Teknillisen fysiikan laitos tekee uraauurtavaa tutkimusta fysiikan alalla ja luo korkean teknologiapotentiaalin teollisia sovelluksia.

A group of seven researchers observe a complex piece of machinery in the center of the photo.

 • Julkaistu:
 • Päivitetty: