Opiskelu Aallossa

Haku maisterikoulutuksiin

Aalto-yliopiston kaksivuotisiin maisteriohjelmiin haetaan yliopiston maisterihaussa. Hakuaika maisteriohjelmiin on kerran vuodessa. Hakuaika syksyllä 2021 alkaviin opintoihin on 1.12.2020 - 4.1.2021.
Aalto University Master students

Valintojen aikataulu

Aalto-yliopiston maisterihaku on kerran vuodessa. Hakuaika syksyllä 2021 alkaviin opintoihin on 1.12.2020 - 4.1.2021 (klo 15.00 Suomen aikaa).

1.12.2020 klo 9.00 Hakuaika alkaa ja sähköinen hakulomake aukeaa
4.1.2021 klo 15.00 Hakuaika päättyy ja hakulomake sulkeutuu
11.1.2021 klo 15.00 Määräaika hakuliitteiden liittämiselle hakujärjestelmään
Tammi-maaliskuu Kelpoiset hakemukset arvioidaan hakukohteissa
Aikaisintaan 22.3.2021 Opiskelijavalinnan tulokset julkaistaan
20.4.2021 klo 15.00 Opiskelupaikan vastaanoton määräaika
26.5.2021 klo 15.00 Oikeaksi todistettujen opintoliitteiden määräaika (opiskelijaksi maalis- ja huhtikuussa hyväksytyt)
10.6.2021 Varasijasijoittelu päättyy
31.7.2021 Keskeneräisellä tutkinnolla hyväksyttyjen valmistuttava viimeistään
9.8.2021 klo 15.00

Määräaika oikeaksi todistetun tutkintotodistuskopion toimittamiselle (keskeneräisellä tutkinnolla hakeneet)

Määräaika yleisen kielitutkinnon ja valtionhallinnon kielikokeen tuloksen toimittamiselle (suomen-/ruotsinkieliset hakukohteet)

Määräaika oikeaksi todistetuille opintoliitteille varasijalta touko- ja kesäkuuussa hyväksytyille

Elo-syyskuu Opinnot alkavat uusien opiskelijoiden orientaatiolla

Kellonajat ovat Suomen aikaa.

Hakukohteet

Aalto-yliopiston koulutusalat ovat kauppatieteellinen ala, taiteiden ala ja tekniikan ala. Kauppatieteellisellä alalla voi suorittaa kauppatieteiden maisterin tutkinnon, taiteiden alalla taiteen maisterin tutkinnon ja tekniikan alalla diplomi-insinöörin, arkkitehdin tai maisema-arkkitehdin tutkinnon.

Aalto-yliopiston kaikki hakukohteet ovat Koulutustarjonta-sivulla. Voit rajata sivun hakutuloksia koulutusalan, tutkintotason ja opetuskielen mukaan. Pääset hakukohteen sivulle valitsemalla sen listalta.

Hakukohteen sivulta löydät tietoa opinnoista, opetuskielestä ja hakukohdekohtaiset arviointiperusteet hakukierroksella 2021.

Maisterihaussa voi hakea enintään kahteen hakukohteeseen.

Kuka voi hakea

Miten haen?

Hakuaika syksyllä 2021 alkaviin opintoihin on 1.12.2020 - 4.1.2021 (klo 15.00 Suomen aikaa).

Maisterihaussa voi hakea enintään kahteen hakukohteeseen.

Hakemukseen kuuluvat täytetty sähköinen hakulomake, pakolliset liitteet sekä mahdolliset hakukohdekohtaiset liitteet. Lue liitevaatimukset huolellisesti.

Sähköinen hakulomake täytetään hakuaikana Opintopolku.fi-järjestelmässä. Hakemusta voi muokata vain hakuaikana. Hakuaika päättyy 4.1.2021 (klo 15:00 Suomen aikaa). Voit täydentää hakemuksesi hakuliitteitä 11.1.2021 klo 15:00 (Suomen aikaa) asti. Määräaika on sama kaikille hakijoille, liitteitä ei voi toimittaa myöhässä.

Hakemukset käsitellään ensin Hakijapalveluissa, missä tarkistetaan että hakemukseen on liitetty pakolliset liitteet ja että hakijan yleinen hakukelpoisuus maisteriopintoihin täyttyy. Tämän jälkeen kelpoiset hakemukset etenevät hakukohteisiin arviointiin. Puutteelliset hakemukset hylätään.

Hakemus ja vaadittavat liitteet

Hakemukseen kuuluvat täytetty sähköinen hakulomake, pakolliset liitteet sekä mahdolliset hakukohdekohtaiset liitteet, jotka ilmoitetaan hakukohteen sivulla.

Hakulomakkeen voi täyttää vain hakuaikana 1.12.2020 - 4.1.2021 klo 15.00 (Suomen aikaa). Lue hakuohjeistus ja hakukohdekohtaiset arviointiperusteet huolellisesti ennen hakulomakkeen täyttämistä.

Määräaika liitteiden liittämiselle hakujärjestelmään on 11.1.2021 klo 15.00 (Suomen aikaa). Kaikki liitteet on oltava liitettynä hakulomakkeelle määräaikaan mennessä. Määräajan jälkeen saapuvia liitteitä ei huomioida. Jos pakollinen liite puuttuu määräajan jälkeen, hakemus hylätään puutteellisena.

Jos haet kahteen hakukohteeseen, riittää että liität liitteet yhtenä kappaleena – poikkeuksina ovat hakukohdekohtaiset liitteet, jotka lisätään kummankin hakukohteen liitekohtaan erikseen. Esimerkiksi motivaatiokirje tulee kirjoittaa molempiin hakukohteisiin erikseen, jos molemmat hakukohteesi edellyttävät kyseistä liitettä.

Skannaa alkuperäiset liitteet huolellisesti ja tallenna ne värillisinä PDF-muodossa. Skannaa liitteet oikein päin siten, että vaakasuora liite näkyy vaakasuorassa ja pystysuora liite pystysuorassa. Liitteet tulee lisätä hakulomakkeelle erikseen kullekin liitteelle varattuun kohtaan.

PAKOLLISET HAKULOMAKKEELLE LADATTAVAT LIITTEET (PDF-muodossa)

 1. Skannattu värikopio alkuperäisestä hakukelpoisuuden antavan alemman korkeakoulututkinnon tutkintotodistuksesta*. Nimeä liite seuraavasti: Tutkintotodistus-sukunimi-etunimi.

  * Ei koske keskeneräisellä tutkinnolla hakevia, joiden tutkinnon on valmistuttava 31.7.2021 mennessä. Jos tutkintosi on hakuvaiheessa kesken, jätä tutkintotodistuksen liitekohta tyhjäksi.

 2. Skannattu värikopio hakukelpoisuuden antavan alemman korkeakoulututkinnon virallisesta opintosuoritusotteesta. Nimeä liite seuraavasti: Opintosuoritusote-sukunimi-etunimi.
 3. Jos tutkintosi on suoritettu ulkomailla, skannatut värikopiot tutkintotodistuksen ja opintosuoritusotteen virallisista käännöksistä suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi (tarvittaessa). Virallisen käännöksen ohjeet ovat alla (katso "Käännökset"). Nimeä liitteet: Käännös-todistus-sukunimi ja Käännös-ote-sukunimi.
 4. Jos sinulla on muita korkeakoulututkintoja, jotka haluat huomioitavan valinnassa, skannattu värikopio virallisesta opintosuoritusotteesta ja tutkintotodistuksesta (ja niiden viralliset käännökset, jos liitteet eivät ole suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi).
 5. Kopio voimassa olevasta passista tai virallisesta kuvallisesta henkilöllisyystodistuksesta, josta käy ilmi kansalaisuus. Nimeä liite: Passi-sukunimi-etunimi.
 6. Hakukohdekohtaiset liitteet (lisätietoa alla).
 7. Portfolio (sähköinen). Osa taiteiden alan, arkkitehtuurin ja maisema-arkkitehtuurin hakukohteista vaatii sähköisen portfolion PDF-muodossa. Tiedoston maksimikoko on 1.0 GB. Tiedostonimen tulee olla muodossa Portfolio-sukunimi-etunimi. Jos portfoliossasi on salasanasuojattuja videolinkkejä, merkitse salasana(t) portfolioon. Jos portfoliota ei ole liitetty hakulomakkeelle määräaikaan mennessä, hakemus hylätään. Portfoliota koskevat ohjeet löytyvät hakukohteen sivulta. Portfoliosta ei anneta lisäohjeita.
 8. Jos olet vapautettu lukuvuosimaksusta oleskeluluvan perusteella, liitä kopio maksusta vapauttavasta oleskelulupakortista Suomessa. Katso maksusta vapauttavat lupatyypit Lukuvuosimaksut ja apurahat sivulta. Liitä hakulomakkeelle kopio kortin molemmista puolista (etu- ja taustapuolet). Lukuvuosimaksusta vapauttavan oleskeluluvan tulee olla voimassa lukuvuoden alkaessa (1.8.2021). Nimeä liite: Oleskelulupa-sukunimi-etunimi.

OSOITUS KIELITAIDOSTA

 1. Katso lisätietoja ja toimitusohjeet kohdasta Kielitaitovaatimukset.

GMAT-/GRE-TESTI (kauppatiede)

 1. GMAT- tai GRE-testitulos englanninkielisiin kauppatieteellisen alan hakukohteisiin valintaryhmässä 2 hakevilta ja kaikilta Finance-hakukohteeseen hakevilta. Katso toimitusohjeet: GMAT-/GRE-testi.

Liiteohjeet

Kielitaitovaatimukset

Aalto-yliopistossa opiskelu tapahtuu suomen, ruotsin tai englannin kielellä. Hakijalla on oltava hakukohteen opetuskielen mukainen kielitaito, joka on tarvittaessa osoitettava erikseen kielitestillä. Kielitestituloksen tulee täyttää Aalto-yliopiston asettamat vähimmäisvaatimukset.

Lukuvuosimaksut

Suomessa on lukuvuosimaksut muille kuin Euroopan unionin (EU) tai Euroopan talousalueen (ETA) jäsenmaiden tai Sveitsin kansalaisille. Lukuvuosimaksut koskevat englanninkielistä tutkintoon johtavaa koulutusta.

Yhteystiedot

Hakijapalvelut tavoittaa parhaiten sähköpostitse ([email protected]) tai puhelimitse (02944 29290). Neuvontanumeron asiakaspalveluajat ovat sivulla Hakijapalveluiden yhteystiedot. Jos sähköpostiviestisi koskee tiettyä hakukohdetta, mainitsethan hakukohteen viestissä.

Jos sinulla on kysyttävää hakukohteen opinnoista, arviointikriteereistä tai hakukohdekohtaisista liitteistä, olethan yhteydessä suoraan hakukohteeseen. Yhteystiedot ovat hakukohdesivujen lopussa ja Into-portaalissa (ohjelman sivulla alin kohta: Yhteystiedot).

Postiosoite:
Aalto-yliopiston Hakijapalvelut
PL 11110
00076 Aalto

Käyntiosoite:
Aalto-yliopiston Hakijapalvelut
Otakaari 1
02150 Espoo

(1. kerros, huone Y199)

 • Julkaistu:
 • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu