Opiskelu Aallossa

Haku maisterikoulutuksiin

Aalto-yliopiston kaksivuotisiin maisteriohjelmiin haetaan yliopiston maisterihaussa. Hakuaika maisteriohjelmiin on kerran vuodessa. Hakuaika syksyllä 2020 alkaviin opintoihin päättyi 3.1.2020.
Aalto University Master students

Valintojen aikataulu

Aalto-yliopiston maisterihaku on kerran vuodessa. Hakuaika syksyllä 2020 alkaviin opintoihin on 2.12.2019 - 3.1.2020 (klo 15.00 Suomen aikaa).

2.12.2019 klo 9.00 Hakuaika alkaa ja sähköinen hakulomake aukeaa
3.1.2020 klo 15.00 Hakuaika päättyy ja hakulomake sulkeutuu
10.1.2020 klo 15.00 Määräaika hakuliitteiden saapumiselle
Tammi-maaliskuu Kelpoiset hakemukset arvioidaan hakukohteissa
Aikaisintaan 30.3.2020 Opiskelijavalinnan tulokset julkaistaan
28.4.2020 klo 15.00 Opiskelupaikan vastaanoton määräaika
10.6.2020 Varasijasijoittelu päättyy
31.7.2020 Keskeneräisellä tutkinnolla hyväksyttyjen valmistuttava viimeistään
7.8.2020 klo 15.00

Määräaika oikeaksi todistetun tutkintotodistuskopion toimittamiselle (keskeneräisellä tutkinnolla hakeneet)

Määräaika yleisen kielitutkinnon ja valtionhallinnon kielikokeen tuloksen toimittamiselle (suomen-/ruotsinkieliset hakukohteet)

Elo-syyskuu Opinnot alkavat uusien opiskelijoiden orientaatiolla

Kellonajat ovat Suomen aikaa.

Hakukohteet

Aalto-yliopiston koulutusalat ovat kauppatieteellinen ala, taiteiden ala ja tekniikan ala. Kauppatieteellisellä alalla voi suorittaa kauppatieteiden maisterin tutkinnon, taiteiden alalla taiteen maisterin tutkinnon ja tekniikan alalla diplomi-insinöörin, arkkitehdin tai maisema-arkkitehdin tutkinnon.

Aalto-yliopiston kaikki hakukohteet ovat Koulutustarjonta-sivulla. Voit rajata sivun hakutuloksia koulutusalan, tutkintotason ja opetuskielen mukaan. Pääset hakukohteen sivulle valitsemalla sen listalta.

Hakukohteen sivulta löydät tietoa opinnoista, opetuskielestä ja hakukohdekohtaiset arviointiperusteet hakukierroksella 2020.

Maisterihaussa voi hakea enintään kahteen hakukohteeseen.

Kuka voi hakea

Miten haen?

Hakuaika syksyllä 2020 alkaviin opintoihin on 2.12.2019 - 3.1.2020 (klo 15.00 Suomen aikaa).

Maisterihaussa voi hakea enintään kahteen hakukohteeseen.

Hakemukseen kuuluvat täytetty sähköinen hakulomake, pakolliset liitteet sekä mahdolliset hakukohdekohtaiset liitteet. Lue liitevaatimukset huolellisesti, osa liitteistä edellytetään oikeaksi todistettuina paperikopioina, osa sähköisinä liitteinä hakulomakkeelle liitettyinä.

Sähköinen hakulomake täytetään hakuaikana Opintopolku.fi-järjestelmässä. Hakuaika päättyy 3.1.2020 (klo 15:00 Suomen aikaa).  Voit täydentää hakemuksesi hakuliitteitä 10.1.2020 klo 15:00 (Suomen aikaa) asti.  Paperisina toimitettavat hakuliitteet toimitetaan postitse tai tuomalla yliopiston Hakijapalveluihin. Kaikkien liitteiden tulee saapua 10.1.2020 klo 15.00 mennessä. Myöhässä saapuneita liitteitä ei hyväksytä, määräaika on sama kaikille hakijoille.

Hakemukset tarkistetaan Hakijapalveluissa, missä varmistetaan liitteiden saapuminen, asiakirjojen oikeellisuus ja yleinen hakukelpoisuus maisteriopintoihin. Tämän jälkeen kelpoiset hakemukset etenevät hakukohteisiin arviointiin. Puutteelliset hakemukset hylätään.

Hakemus ja vaadittavat liitteet

Hakemukseen kuuluvat täytetty sähköinen hakulomake, tällä sivulla listatut liitteet sekä mahdolliset hakukohdekohtaiset liitteet, jotka ilmoitetaan hakukohteen sivulla.

Hakulomakkeen voi täyttää vain hakuaikana 2.12.2019 - 3.1.2020 klo 15.00 (Suomen aikaa). Lue hakuohjeistus ja hakukohdekohtaiset arviointiperusteet huolellisesti ennen hakulomakkeen täyttämistä ja liitteiden toimittamista.

Määräaika liitteiden saapumiselle on 10.1.2020 klo 15.00 (Suomen aikaa). Kaikkien liitteiden on saavuttava määräaikaan mennessä. Määräajan jälkeen saapuneita liitteitä ei huomioida. Jos pakollinen liite puuttuu, on puutteellinen tai liitettä ei ole toimitettu vaaditulla tavalla määräaikaan mennessä, hakemus hylätään puutteellisena.

Jos haet kahteen hakukohteeseen, riittää että toimitat liitteet yhtenä kappaleena – poikkeuksena hakukohdekohtaiset liitteet. Esimerkiksi motivaatiokirje tulee kirjoittaa molempiin hakukohteisiin erikseen, jos molemmat hakukohteesi edellyttävät kyseistä liitettä.

Liitteitä ei palauteta hakijoille.

 

POSTITSE TAI TUOMALLA TOIMITETTAVAT PAPERILIITTEET

 1. Oikeaksi todistettu kopio hakukelpoisuuden antavan tutkinnon tutkintotodistuksesta.*
  Ei koske hakuvaiheessa keskeneräisellä tutkinnolla hakevia, tutkinnon valmistuttava 31.7.2020 mennessä.
 2. Virallinen opintosuoritusote: alkuperäinen ote alkuperäisillä leimoilla, tai sen oikeaksi todistettu kopio.*

  *Tavallinen kopio tutkintotodistuksesta tai virallisesta opintosuoritusotteesta ei kelpaa. Oikeaksi todistamisen ohjeet löytyvät alta. Mahdolliset maakohtaiset vaatimukset menevät tämän ohjeen edelle. Myös Suomessa suoritettuja tutkintoja koskee maakohtainen vaatimus.

 3. Viralliset käännökset ulkomailla suoritettujen opintojen tutkintotodistuksista ja opintosuoritusotteista suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi (tarvittaessa). Virallisen käännöksen ohjeet ovat alla.
 4. Virallinen opintosuoritusote ja oikeaksi todistettu kopio tutkintotodistuksesta mahdollisista muista korkeakoulututkinnoistasi, jotka haluat huomioitavan valinnassa (ja tarvittaessa niiden käännökset).
 5. Portfolio (paperinen) arkkitehtuurin ja maisema-arkkitehtuurin hakukohteisiin. Portfoliota koskevat ohjeet löytyvät hakukohteen sivulta. Portfoliosta ei anneta lisäohjeita.

HAKULOMAKKEELLE LADATTAVAT SÄHKÖISET LIITTEET

 1. Kopio voimassaolevasta passista tai virallisesta kuvallisesta henkilöllisyystodistuksesta, josta käy ilmi kansalaisuus. 
 2. Hakukohdekohtaiset liitteet (lisätietoa alla)
 3. Portfolio (sähköinen). Osa taiteiden alan hakukohteista vaatii sähköisen portfolion pdf-muodossa. Tiedoston maksimikoko on 1.0 GB. Tiedostonimen tulee olla muodossa Portfolio-Sukunimi-Etunimi.pdf. Jos portfoliossasi on salasanasuojattuja videolinkkejä, merkitse salasana(t) portfolioon. Jos et liitä portfoliota hakulomakkeelle määräaikaan mennessä, hakemus hylätään. Portfoliota koskevat ohjeet löytyvät hakukohteen sivulta. Portfoliosta ei anneta lisäohjeita.
 4. Jos olet vapautettu lukuvuosimaksusta oleskeluluvan perusteella, liitä kopio jatkuvasta tai pysyvästä oleskelulupakortista Suomessa (oleskelulupatyyppi A tai P), pitkään oleskelleen kolmannen maan kansalaisen EU-oleskelulupakortista Suomessa (oleskelulupatyyppi P-EU), EU-kansalaisen perheenjäsenen oleskelukortista Suomessa tai EU:n sinisestä kortista Suomessa. Liitä hakulomakkeelle kopio kortin molemmista puolista. Lukuvuosimaksusta vapauttavan oleskeluluvan tulee olla voimassa lukuvuoden alkaessa (1.8.2020).

OSOITUS KIELITAIDOSTA

 1. Katso lisätietoja ja toimitusohjeet kohdasta Kielitaitovaatimukset.

GMAT-/GRE-TESTI (kauppatiede)

 1. GMAT- tai GRE-testitulos englanninkielisiin kauppatieteellisen alan hakukohteisiin valintaryhmässä 2 hakevilta ja kaikilta Finance-hakukohteeseen hakevilta. Katso toimitusohjeet: GMAT-/GRE-testi.

Hakukohdekohtaisten liitteiden, maakohtaisten liitevaatimusten, oikeaksi todistamisen, käännösten ja liitteiden toimittamisen ohjeet:

Kielitaitovaatimukset

Aalto-yliopistossa opiskelu tapahtuu suomen, ruotsin tai englannin kielellä. Hakijalla on oltava hakukohteen opetuskielen mukainen kielitaito, joka on tarvittaessa osoitettava erikseen kielitestillä. Kielitestituloksen tulee täyttää Aalto-yliopiston asettamat vähimmäisvaatimukset.

Lukuvuosimaksut

Suomessa on lukuvuosimaksut muille kuin Euroopan unionin (EU) tai Euroopan talousalueen (ETA) jäsenmaiden tai Sveitsin kansalaisille. Lukuvuosimaksut koskevat englanninkielistä tutkintoon johtavaa koulutusta.

Yhteystiedot

Hakijapalvelut tavoittaa parhaiten sähköpostitse ([email protected]) tai puhelimitse (02944 29290). Neuvontanumeron ja toimiston asiakaspalveluajat ovat sivulla Hakijapalveluiden yhteystiedot. Jos sähköpostiviestisi koskee tiettyä hakukohdetta, mainitsethan hakukohteen viestissä.

Jos sinulla on kysyttävää hakukohteen opinnoista, arviointikriteereistä tai hakukohdekohtaisista liitteistä, olethan yhteydessä suoraan hakukohteeseen. Yhteystiedot ovat hakukohdesivujen lopussa ja Into-portaalissa (ohjelman sivulla alin kohta: Yhteystiedot).

Postiosoite:
Aalto-yliopiston Hakijapalvelut
PL 11110
00076 Aalto

Käyntiosoite:
Aalto-yliopiston Hakijapalvelut
Otakaari 1
02150 Espoo

(1. kerros, huone Y199)

 • Julkaistu:
 • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu