Perustieteiden korkeakoulu

Perustieteiden korkeakoulusta valmistuneet työelämässä

Aalto-yliopiston perustieteiden korkeakoulusta valmistuneet työllistyvät hyvin koulutustaan vastaaviin tehtäviin. Tältä sivulta löydät tietoa valmistuneidemme työllistymisestä sekä urakehityksestä.
Unto Rautio

Uraseurantakysely

5 v uraseurantakysely toteutetaan osana valtakunnallista akateemisten uraseurantaa yhteistyössä Aarresaaren kanssa. Aarresaari on yliopistojen työelämä- ja urapalveluiden verkosto, johon kuuluu 14 suomalaista yliopistoa. Kyselyt toteutetaan yhtenäisellä kyselyllä ja samanaikaisesti. Kyselyjen toteuttamisesta vastaa yliopistojen työelämä- ja urapalveluiden Aarresaari-verkoston uraseurantaryhmä. Tällä sivulla esitetyt tulokset perustuvat tästä kyselystä saatuun dataan.

Valmistuneiden työllistyminen

Perustieteiden korkeakoulusta vuonna 2013 valmistuneiden työmarkkinatilanne uraseurantakyselyn tulosten perusteella. Esimerkkejä  työnimikkeistä, työnantajia ja työnantajasektori viisi vuotta valmistumisen jälkeen.  

Työnimikkeitä viisi vuotta valmistumisesta data scientist, kehityspäällikkö, software developer, web engineer

Valmistuneista suurin osa työllistyy suuriin sekä pieniin ja keskisuuriin yrityksiin. Myös yliopistoon, yrittäjäksi, valtiolle ja järjestöihin tai säätiöihin työllistyy 3% viisi vuotta sitten valmistuneista.

Työnantajia viisi vuotta valmistumisesta Aalto, Capacent, Google, IBM, Kone

95 % valmistuneista on työelämässä tai toimii yrittäjänä viisi vuotta valmistumisesta.

Tärkeimmät nykyisessä työssä tarvittavat taidot ovat Itseohjautuvuus, kyky oppia ja omaksua uutta sekä analyyttiset, systemaattisen ajattelun taidot.

Työllistyminen ja palkka 95% työssä tai yrittäjänä, palkka 5113€ keskiarvo, 4400€ mediaani
Tärkeimmät työssä tarvittavat taidot ongelmanratkaisutaidot, käytännön oppiminen, kyky oppia ja omaksua uutta

Lisätietoja:
Riikka Heinonen, asiantuntija, ura- ja rekrytointipalvelut sekä alumnisuhteet
[email protected]

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu