Uutiset

”Aallossa on mukava tunnelma ja asioita voi tehdä omaan tahtiin”

Thong Tran on ensimmäinen Aalto-yliopistosta valmistunut opiskelija, jonka pääaineena oli datatiede, ja hän jakaa nyt opiskelukokemuksiaan.
Vietnamista kotoisin oleva opiskelija on pukeutunut mustiin vaatteisiin ja nojaa kaiteeseen Tietotekniikan talolla. Taustalla näkyy valoa ja Aalto-yliopiston logo.
Thong Tran valmistui tekniikan kandidaatiksi syksyllä 2020 ja jatkoi samantien opintojaan koneoppimisen, datatieteen ja tekoälyn parissa. Kuva: Matti Ahlgren / Aalto-yliopisto

Thong Tran on ensimmäinen opiskelija, joka valmistui Aalto-yliopiston englanninkielisestä Aalto Bachelor's Programme in Science and Technology - Data Science -ohjelmasta syksyllä 2020. Thong on alun perin kotoisin Vietnamista ja hän kiinnostui datatieteestä insinööritieteiden opintojensa aikana Singaporessa. Tuolloin hänellä ei kuitenkaan ollut mahdollisuutta käyttää paljon aikaa asian opiskeluun.

Datatiede on poikkitieteellinen ala. Se keskittyy tieteellisiin metodeihin, joita käytetään tekemään päätelmiä datan perusteella ja rakentamaan malleja monimutkaisista ongelmista. Alan tekniikat ja teoriat ovat peräisin niin matematiikan, tilastotieteen, informaatiotieteiden kuin tietotekniikan aloilta.

”Minulle oli helppo päätös muuttaa Suomeen opiskelemaan datatiedettä, sillä tyttöystäväni asui täällä. Olin myös kuullut, että Suomessa on korkea elämänlaatu ja että se on rauhallinen maa, mikä sopii minulle hyvin”, Thong kertoo.

Thong on ollut siitä lähtien päätökseensä tyytyväinen. Hän arvostaa etenkin sitä, että Aallossa opiskelijat saavat paljon vapautta valita sellaisia kursseja, joista he pitävät ja myös muista koulutusohjelmista, ja että vertailua ja kilpailua on vähän.

Olin kuullut, että Suomessa on korkea elämänlaatu ja että se on rauhallinen maa, mikä sopii minulle hyvin.

Thong Tran

Kun Thong kävi lukiota, hänen lempikouluaineensa oli fysiikka. Matematiikka kuitenkin tuntui hieman pelottavalta. ”Vietnamissa on niin paljon hyviä opiskelijoita ja olimme myös hyvin kilpailuhenkisiä. Täällä tunnelma on mukavampi ja asioita voi tehdä omaan tahtiin.”

Haaveena yhdistää datatiedettä rahoitusalaan

Kandiopintojensa ohessa Thong ehti toimia kurssiassistenttina esimerkiksi ohjelmointikursseilla, minkä kautta hän tapasi paljon uusia ihmisiä. Tasapainottaakseen työtä ja vapaa-aikaa hän tykkää pelata videopelejä ja käydä kävelyllä.

Kandidaatintutkielmaansa varten Thong perehtyi likimääräiseen bayesilaiseen laskentaan. Tämä auttoi häntä myös saamaan työharjoittelupaikan yhdestä Aalto-yliopiston tutkimusryhmästä, missä hän työskentelee edelleen.

Kandiopintojensa aikana Aallon datatieteen opiskelijat oppivat tärkeitä taitoja, joiden avulla voi ratkaista oikean elämän ongelmia algoritmisuunnittelun, koneoppimisen, tekoälyn, tilastollisen päättelyn, operaatioanalyysin ja optimoinnin avulla. Suoritettuaan alemman korkeakoulututkinnon moni opiskelijoista suuntaa Master's Programme in CCIS -maisteriohjelmaan pääaineenaan koneoppiminen, datatiede ja tekoäly. Tämä oli myös Thongin valinta ja hän aloitti maisteriopintonsa syksyllä 2020.

”Uskoisin, että seuraavat vuodet ovat melko tärkeät, sillä minun täytyy päättää, haluanko suuntautua akateemisesti ja tehdä väitöskirjan vai haluanko mennä töihin teollisuuteen heti valmistuttuani diplomi-insinööriksi.”

Tällä hetkellä Thongin haave olisi työskennellä jossain kiinnostavassa teknologiayrityksessä tai pankissa. Sen lisäksi, että häntä kiinnostaa datatiede, hän haluaisi oppia lisää rahoituksesta. ”Tein Financial Engineering -sivuaineen täällä Aallossa. Kyseinen sivuaine avattiin vasta viime vuonna, joten olin hyvin onnekas.”

Miesopiskelija muotokuvassa. Opiskelijalla on musta paita ja silmälasit ja hän seisoo harmaan taustan edessä.
Kuva: Matti Ahlgren / Aalto-yliopisto

Thong Tran

Koulutus: Tekniikan kandidaatti (datatiede) Aalto-yliopistosta, Bachelor of Aerospace Engineering Nanyangin teknillisestä yliopistosta

Asuu Espoossa

On kotoisin Ho Chi Minhin kaupungista, Vietnamista

Suurin opintoihin liittyvä saavutus: ”Tuorein saavutukseni on ollut saada työharjoittelupaikka tutkimusryhmästä Aallossa sen jälkeen, kun tein kandidaatintutkielmani.”

On myös

Kissanomistaja. ”Kissani on pörröinen ja melko iso, mutta se haluaa aina syödä lisää.”

Japanilaisen ruoan rakastaja. ”Haluan aina matkustaa Japaniin, enimmäkseen ruoan vuoksi.”

Suomalaisten kierrätyskeskusten ystävä. ”Niistä voi löytää melkein mitä tahansa edulliseen hintaan. Se on hyväksi myös ympäristölle, joten kaikki voittavat.”

Lue lisää datatieteen opinnoista

Aalto University / students in a class room / photography Aino Huovio

Data Science, Bachelor of Science (Technology), Master of Science (Technology)

Data Science -pääaineen opinnoista saat vahvan perustan, jolta voit ponnistaa nykyaikaisen tietoyhteiskunnan huippuasiantuntijaksi. Saat taitoja aitojen ongelmien ratkaisemiseen algoritmien suunnittelun, koneoppimisen, tekoälyn, tilastollisen päättelyn, operaatioanalyysin ja optimoinnin menetelmin.

Koulutustarjonta
Angeline Jayanegara istuu oranssilla nojatuolilla ja katsoo kameraan. Taustalla näkyy tuoleja ja ikkunaa.

”Datatiedettä opiskelemalla ei rajoita omia työmahdollisuuksiaan”

Ennen kuin Angeline Jayanegara aloitti datatieteen opintonsa Aalto-yliopistossa, hän opiskeli muotisuunnittelua. Tulevaisuudessa hän haluaisi työskennellä datatieteilijänä muotialalla.

Uutiset
Linh Nguyen sitting in a room full of Fatboy beanbags

”Aalto on turvallinen paikka kehittää omia taitoja ja itseluottamusta”

Linh Nguyen halusi tutkinnon, joka takaisi hyvät työmahdollisuudet. Sen vuoksi hän päätti alkaa opiskella datatiedettä Aalto-yliopistossa.

Uutiset
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Kuvassa näkyvät Kauppakorkeakoulun opiskelijat Liina Röyskö ja Kerttu Lammi koulun pääovien edustalla.
Opinnot Julkaistu:

Tekoälyn fiksua käyttöä opettava verkkokurssi lisäisi opiskelun tasa-arvoa

Tekoäly on tullut jäädäkseen ja sen osaava ja tehokas hyödyntäminen auttaisi sekä opinnoissa että työnhaussa, sanovat Kauppakorkeakoulun opiskelijat.
Två studentar på Aalto-universitetets campus
Opinnot Julkaistu:

2 027 uutta opiskelijaa hyväksyttiin Aalto-yliopistoon

Kaiken kaikkiaan 13 500 haki opiskelupaikkaa Aallosta kevään 2024 toisessa yhteishaussa
Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu / Kuva Roope Kiviranta
Nimitykset Julkaistu:

Professorinimityksiä Kauppakorkeakoulussa

Prottoy Akbarin, Pablo Warnesin, Erkki Vihriälän ja Christoph Huberin nimitykset astuvat voimaan 1.8.2024.
Syksyinen kampusalue
Opinnot Julkaistu:

Syksyn 2024 avoimen yliopiston kurssit on nyt julkaistu

Syksyn kurssien ilmoittautuminen alkaa aikaisintaan elokuussa.