Koulutustarjonta

Data Science, Bachelor of Science (Technology), Master of Science (Technology)

Data Science -pääaineen opinnoista saat vahvan perustan, jolta voit ponnistaa nykyaikaisen tietoyhteiskunnan huippuasiantuntijaksi. Saat taitoja aitojen ongelmien ratkaisemiseen algoritmien suunnittelun, koneoppimisen, tekoälyn, tilastollisen päättelyn, operaatioanalyysin ja optimoinnin menetelmin.
Aalto University / students in a class room / photography Aino Huovio

Tutkinto:

Tekniikan kandidaatti + diplomi-insinööri

Hakuaika:

3.1.2024 – 17.1.2024

Opetuskieli:

englanti

Kesto:

3+2 vuotta, täysipäiväinen

Hakukelpoisuus:

Yleinen korkeakoulukelpoisuus

Koulutusala:

Tekniikka

Laajuus:

180+120 opintopistettä

Korkeakoulu:

Perustieteiden korkeakoulu

Lukuvuosimaksut:

EU/ETA-alueen ulkopuoliset kansalaiset, €12000/v (kandidaattiopinnot) + €15000/v (maisteriopinnot) Lue lisää

Haku Aalto Bachelor's Programme in Science and Technology -kandidaattiohjelmaan, tekniikan kandidaatti ja diplomi-insinööri (3 v + 2 v)

Koulutuksen kuvaus

Data Science on yksi Aalto-yliopiston englanninkielisen Aalto Bachelor’s Programme in Science and Technology -kandidaattiohjelman pääaineista. Monitieteisessä pääaineessa tutkitaan tieteellisiä menetelmiä, joilla datasta jalostetaan tietoa ja rakennetaan malleja, joilla pyritään ratkaisemaan kompleksisia ongelmia. Alalla hyödynnetään laajasti matematiikan, tilastotieteen, informaatiotutkimuksen ja tietotekniikan tekniikoita ja teorioita.

Valmistuessasi tekniikan kandidaatiksi Data Science pääaineenasi saat taitoja, joita digitalisaation huippuasiantuntijalta edellytetään kaupan ja teollisuuden sekä tieteen ja tekniikan aloilla. Valmistuttuasi osaat käsitellä suuria datamääriä, tehdä datan perusteella luotettavia päätelmiä ja luoda datalähtöisiä malleja, joiden avulla voidaan laatia tarkkoja ennusteita tai tehdä älykkäitä päätöksiä.

Opinnoissa painotetaan matematiikan, tilastotieteen ja laskennan erinomaista osaamista sekä vahvan datatieteellisen osaamisen hankkimista. Opiskelijat perehtyvät nykyisiin menetelmiin ja pääsevät seuraamaan alan nopeaa kehitystä.

Opetuskieli

Bachelor’s Programme in Science and Technology -kandidaattiohjelman ja sen Data Science -pääaineen opetuskieli on englanti. Koko kandidaattiohjelma, eli kaikki opintojaksot ja tentit, suoritetaan englanniksi. Riittävästi suomea osaavien opiskelijoiden on mahdollista suorittaa kandidaatin tutkintoon kuuluva 20–25 opintopisteen laajuinen sivuaine suomeksi.

Myös maisterivaiheen opinnot on mahdollista suorittaa kokonaan englanniksi.

Lukuvuosimaksut ja apurahat

Aalto-yliopiston englanninkielisissä kandidaattiohjelmissa lukuvuosimaksu on 12 000 euroa lukuvuodessa. Lukuvuosimaksut koskevat muita kuin Euroopan unionin (EU) tai Euroopan talousalueen (ETA) jäsenmaiden tai Sveitsin kansalaisia.

Aalto-yliopistolla on apurahaohjelma maksuvelvollisten opiskelijoiden tukemiseksi. Apuraha voi kattaa 100 % tai 50 % lukuvuosimaksusta.

Lisätietoa lukuvuosimaksusta ja apurahoista Aalto-yliopistossa löytyy Lukuvuosimaksut ja apurahat -sivulta.

Opintojen rakenne

Kandidaatin tutkinto (180 op) koostuu ohjelman perusopinnoista (65 op matematiikan, ohjelmoinnin ja tuotantotalouden opintoja ja pakollisia kieliopintoja, Aalto-opinnot ja orientaatio), Data Science -pääaineopinnoista (65 op, joihin sisältyvät kandidaatintyö ja seminaari), sivuaineopinnoista (20–25 op) ja vapaasti valittavista opinnoista (25–30 op).

Lisätietoa koulutuksen sisällöstä ja opetussuunnitelmasta löydät Opiskelijan oppaasta. Kursseihin saattaa tulla joitakin muutoksia lukuvuosiksi 2024–2026 — uudet opetussuunnitelmat julkaistaan huhtikuussa 2024, jolloin nekin tulevat nähtäville Opiskelijan oppaaseen

Aalto Bachelor's Programme in Science and Technology

Suuntautumisvaihtoehdot

Kandidaatin tutkinnon pääaine on Data Science. Data Science -pääaineopiskelijana sinulla on oikeus suorittaa myös maisteriopinnot Aalto-yliopistossa. Saat pääaineesta vankan perustan, jonka varassa voit jatkaa opintojasi Aalto-yliopiston maisteriohjelmissa. Mahdollisia vaihtoehtoja ovat esimerkiksi Machine Learning, Data Science and Artificial Intelligence -pääaine (osa Master’s Programme in Computer, Communication and Information Sciences ‑maisteriohjelmaa) tai Master’s Programme in Mathematics and Operations Research ‑maisteriohjelma.

Kansainvälistyminen

Aalto-yliopistossa opiskeluympäristö on erittäin kansainvälinen, ja opintoja suoritetaan monikulttuurisissa ryhmissä. Kansainvälisyydestä kertoo esimerkiksi se, että Aalto-yliopiston tietotekniikan laitoksen sekä matematiikan ja systeemianalyysin laitoksen professoreista n. 20 % on kotoisin muualta kuin Suomesta.

Aalto-yliopisto tarjoaa runsaasti mahdollisuuksia omien kansainvälisten valmiuksien kasvattamiseen. Niitä ovat esimerkiksi tutkinnon suorittaminen osittain jossakin Aallon kansainvälisistä kumppaniyliopistoista, harjoittelu tai kesäkurssi ulkomailla sekä ensimmäisen vuoden opiskelijoiden tuutorina toimiminen.

Jatko-opintomahdollisuudet

Kandidaatin tutkinto antaa vankan perustan, jonka varassa voit jatkaa opintojasi mm. seuraavissa Aallon maisteriohjelmissa: Computer, Communication and Information Sciences (CCIS), Master’s Programme in Mathematics and Operations Research, Master’s Programme in Life Science Technologies sekä Master's Programme in Automation and Electrical Engineering. Data Science -pääaineopiskelijana sinulla on oikeus suorittaa myös maisteriopinnot Aalto-yliopistossa.

Lisätietoa löydät Opiskelijan oppaasta.

Uramahdollisuudet

Ohjelman tavoitteena on kouluttaa ammattilaisia, jotka pystyvät työskentelemään monilla eri aloilla. Ohjelmasta valmistuneet voivat aloittaa työuransa esimerkiksi datatieteilijöinä, insinööreinä tai teknologiayrittäjinä.

Lisäksi ohjelma antaa valmiudet jatkaa syventäviin tekniikan alan, luonnontieteiden ja matematiikan opintoihin. Ohjelmasta valmistuneilla onkin vankka tietopohja, jolla jatkaa diplomi-insinöörin tutkintoon ja luoda uraa tutkimusinsinööreinä, liiketoiminta-analyytikoina, tutkijoina eri teollisuudenaloilla, teknologia-alan uranuurtajina, monialaisten tiimien teknisinä johtajina ja monissa muissa tehtävissä.

Tutkimuksen painopisteet

Aalto-yliopisto on datatieteen ja sen lähialojen tutkimuksessa maailman huipulla. Pääaineessa pääset toimimaan alansa johtavien tutkijoiden kanssa ja osallistumaan uraauurtaviin tutkimushankkeisiin.

Yhteistyö muiden toimijoiden kanssa

Aallon tietotekniikan laitos ja matematiikan ja systeemianalyysin laitos työskentelevät läheisesti keskenään ja tekevät tiivistä yhteistyötä suomalaisten ja kansainvälisten datatieteen alalla toimivien yritysten ja tutkimuslaitosten kanssa. Aalto-yliopisto on Suomen tekoälykeskuksen (FCAI) keskeinen toimija ja tekee sen kautta yhteistyötä tekoälystä kiinnostuneiden yritysten kanssa. Yhteistyömuotoja voivat olla mm. huippututkimuksen tekeminen, henkilöstön koulutus, opiskelijayhteistyö ja lahjakkaiden nuorten rekrytoiminen sekä teknologiansiirto.

Aalto University / students in a class room / photography Aino Huovio

Datatieteen alumnit työelämässä

Datatiedettä opiskelleiden alumnien uratarinoita.

Opiskelu Aallossa

Juttele Aallon opiskelijoiden kanssa!

Oletko pohtinut, millaista on opiskella Aalto-yliopistossa tai mietitkö, millaista opiskelijaelämä Otaniemen kampuksella tai Mikkelin toimipisteessä mahtaa olla? Tule juttelemaan opiskelijalähettiläidemme kanssa!

Juttele opiskelijoidemme kanssa!
4 students taking a selfie on the steps of the Amphitheatre on Otaniemi Campus

Get to know us

Vietnamista kotoisin oleva opiskelija on pukeutunut mustiin vaatteisiin ja nojaa kaiteeseen Tietotekniikan talolla. Taustalla näkyy valoa ja Aalto-yliopiston logo.

”Aallossa on mukava tunnelma ja asioita voi tehdä omaan tahtiin”

Thong Tran on ensimmäinen Aalto-yliopistosta valmistunut opiskelija, jonka pääaineena oli datatiede, ja hän jakaa nyt opiskelukokemuksiaan.

Uutiset
Angeline Jayanegara istuu oranssilla nojatuolilla ja katsoo kameraan. Taustalla näkyy tuoleja ja ikkunaa.

”Datatiedettä opiskelemalla ei rajoita omia työmahdollisuuksiaan”

Ennen kuin Angeline Jayanegara aloitti datatieteen opintonsa Aalto-yliopistossa, hän opiskeli muotisuunnittelua. Tulevaisuudessa hän haluaisi työskennellä datatieteilijänä muotialalla.

Uutiset
Linh Nguyen sitting in a room full of Fatboy beanbags

”Aalto on turvallinen paikka kehittää omia taitoja ja itseluottamusta”

Linh Nguyen halusi tutkinnon, joka takaisi hyvät työmahdollisuudet. Sen vuoksi hän päätti alkaa opiskella datatiedettä Aalto-yliopistossa.

Uutiset
Aalto University / Aalto Bachelor's Programme in Science and Technology students

Tekniikan englanninkieliseen kandidaattiohjelmaan uusia opiskelijoita ympäri maailman – tässä kolme heistä: Dylan, Anna ja Ishaan

Aalto-yliopiston uudessa englanninkielisessä tekniikan kandidaattiohjelmassa aloitti syyskuussa 2018 39 opiskelijaa. Data Science- ja Digital Systems and Design –pääaineiden opiskelijoista noin kolmasosa on suomalaisia ja kaksi kolmasosaa kansainvälisiä opiskelijoita.

Uutiset
Data_Guild

Viisi datatieteen opiskelijaa kertoo opiskelusta, tapahtumista ja odotuksistaan

Datakilta (Data Guild) on Aalto-yliopiston datatieteen opiskelijoiden ainejärjestö. Se on melko tuore kilta – perustettu vain kolme vuotta sitten. Viisi killan kulttuurijaoston jäsentä - Ilia Zalesskii, Aaron Wallasvaara, Christian Guidikov, Pranava Varshan ja Rainer Ruuskanen – kertovat miksi he opiskelevat juuri datatiedettä ja miten he kokevat opiskelijaelämän.

Uutiset
Three happy students in overalls in the Aalto University metro entrance

Opiskelu Aallossa

Aalto-yliopisto on rohkeiden ajattelijoiden yhteisö, jossa tiede ja taide kohtaavat tekniikan ja talouden. Koulutamme muutoksentekijöitä ratkaisemaan yhteiskunnan suuria haasteita ja luomaan hyvinvointia.

Aalto University / students in a class room / photography Aino Huovio

Datatieteen alumnit työelämässä

Datatiedettä opiskelleiden alumnien uratarinoita.

Opiskelu Aallossa

Yhteystiedot

Perustieteiden korkeakoulun oppimispalvelut

Ohjelmassa opiskelemista koskevat kysymykset voi lähettää Aalto-yliopiston perustieteiden korkeakoulun oppimispalveluille

bsc.tech(at)aalto.fi

Hakijapalvelut

Hakuprosessia koskevat kysymykset voi lähettää Aallon hakijapalveluille

[email protected]

  • Julkaistu:
  • Päivitetty: