Base Styles/Icons/Some/Linkedin/Default Created with Sketch. Base Styles/Icons/lock/open Created with Sketch.

Laskentatoimen laitos

Laskentatoimen laitos

Laskentatoimen laitos on yksi Pohjoismaiden johtavista tutkimuslaitoksista.

Teemme korkealaatuista tutkimusta monenlaisista laskentatoimen ja yritysjuridiikan alan aiheista, ja tiedekuntamme jäsenet ovat yhteiskunnallisesti merkittävissä tehtävissä tukien poliittista päätöksentekoa sekä neuvoen ja ohjaten yrityksiä. Teoreettisesti edistyneen ja käytännön tasolla arvokkaan tutkimuksen ansiosta voimme tarjota huippuluokan opetusta.

Lähetä sähköpostia osoitteeseen [email protected], jos sinulla on kysyttävää laskentatoimen kandidaatti- ja maisteriohjelmiin hakemisesta, ja osoitteeseen [email protected], jos kysymyksesi koskee laskentatoimen tohtoriohjelmaa. Lähetä sähköpostia osoitteeseen [email protected], jos haluat lisätietoja tai jos kysymyksesi koskee hallinnollisia asioita.

 

Lue lisää laskentatoimen laitoksesta englanninkielisiltä sivuiltamme!

accounting

Tutkimus

Laskentatoimen laitoksella teemme korkealaatuista tutkimusta monenlaisista aiheista. Tutkimuksiamme julkaistaan huipputason vertaisarvioiduissa lehdissä ja kirjoissa. Säännölliset tutkimusseminaarit ja tapahtumat antavat laitoksellemme tilaisuuden toimia vuorovaikutuksessa ja verkostoitua kansainvälisten vierailijoiden ja liikemaailman kanssa.

Katsomme, että laskentatoimi ja yritysjuridiikka ovat olennainen osa taloudellisesti kestäviä, toimivia ratkaisuja yritysjohdon usein monimutkaisiin haasteisiin. Tutkimuksemme painopiste on tilinpäätösanalyysi ja tilintarkastus, tehokkuuden mittaaminen ja johdon valvonta sekä oikeustieteen ja liiketalouden menetelmien soveltaminen. Laitoksella toimii tutkimusryhmiä, jotka käsittelevät tilintarkastusta ja terveydenhoidon tuottavuutta.

Tutkimusryhmät:

Tilintarkastuksen tutkimusryhmä

Tilintarkastuksen tutkimusryhmä tutkii tilintarkastuksen monialaisia näkökulmia ja tekee aktiivista yhteistyötä muiden yliopistojen ja alan kanssa.

Aalto University/Flags

Terveydenhuollon tuottavuuden ryhmä

Olemme dynaaminen tutkimusryhmä, jossa keskitytään laskentatoimen ja terveystaloustieteen huippujulkaisuihin ja lääketieteellisiin lehtiin.

Aalto University/Flags

Studies

Directing

Bachelor's Admissions

Familiarise yourself with the application processes by selecting the field and degree level suitable for you. The bachelor’s degree is a lower university degree preceding the master’s degree studies. The master’s degree is a higher university degree.

school of business Accounting

Master's Programme in Accounting

The Master’s Programme in Accounting gives you in-depth expertise in the production and use of financial information. Accounting is in the heart of businesses, and a critical part of financially sound, workable solutions to often complex and ambiguous managerial challenges. The programme gives you the opportunity to learn invaluable tools for succeeding in the often turbulent contemporary organisations.

School of Business Yritysjuridiikka

Yritysjuridiikan maisteriohjelma

The Master´s Programe in Business Law is taught in Finnish.
For more information visit our Finnish web site.

Aalto-yliopisto Kauppakorkeakoulu / Aki-Pekka Sinikoski

Aalto Doctoral Programme in Business, Economics and Finance

The degrees that can be completed on the Aalto University Doctoral Programme in Economics are Doctor of Science, Economics and Business Administration, Doctor of Philosophy and Licentiate in Science, Economics and Business Administration.

People

Meet our international faculty!

Contact information

Visiting address

Runeberginkatu 22-24, Helsinki
Chydenia Building, 3rd floor

Postal address

Aalto University School of Business
Department of Accounting
P.O Box 21220, 00076 Aalto

Department Administration

Head of the Department: Professor Seppo Ikäheimo
Secretary: Oskari Saimala

 

Please email [email protected] for your questions regarding admissions to Bachelor's and Master's programs in Accounting and [email protected] for questions regarding Doctoral program in Accounting. Please email [email protected] for further information and for all administrative affairs.

 

Uutiset

KY:n tanssit
Palkitut Julkaistu:

Professor of Practice Jari Melgin on KY:n valitsema Vuoden opettaja

Jari Melginille kiitosta taidosta luoda luennoille avoin ja keskusteleva ilmapiiri.
Opinnot Julkaistu:

Haku auki Kristallikukkia peilisalissa –kurssille

Kurssi on ainutlaatuinen mahdollisuus käsillä tekemiseen ja näyttelyn rakentamiseen moniosaavissa ryhmissä – tieteitä unohtamatta.
Kuvassa Tomi Seppälä, Jari Huikku ja Jouko Karjalainen
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Monitieteiseen tutkimusyhteistyöhön on Aallossa erinomaiset lähtökohdat

Strategisiin investointeihin liittyvää tutkimusartikkelia varten haastatellut yritysedustajat saivat kuulla tulokset pian tiedonkeruun jälkeen.
Capstone-voitto takana! Iloitsemassa vasemmalta Juha Vuopio, opiskelijat Mikko Parttimaa ja Emmi Palomäki, Aron Westergård, opiskelija Emilia Nyberg, laskentatoimen laitoksen johtaja, professori Seppo Ikäheimo, opiskelija Jere Rignell, työelämäprofessori Olli-Pekka Lumijärvi ja Satu Vartiainen. Kuvan otti työelämäprofessori Jari Melgin, opiskelija Helena Roos ei päässyt paikalle.
Opinnot Julkaistu:

Laskentatoimen Capstone-kurssilla talous loisti pilvissä

Opiskelijoiden tekemä tutkimus tarjoaa arvokasta, tulevaisuuteen suuntautunutta tietoa talouden pilvipalveluista.

Tapahtumat

Kuvituskuva väitöstapahtumaan, Aalto-kynä ja tutkimuspaperi
Väitökset

Väitös johtamisen aineesta, KTM Outi Vanharanta

KTM Outi Vanharannan väitöskirjan nimi on “Innovativeness contested – discrepancies between managerial ideals and employee identities”.
Kuvituskuva väitöstapahtumaan, Aalto-kynä ja tutkimuspaperi
Väitökset

Väitös yritysjuridiikan aineesta, KTM, OTM, LL.M. Tiina Ojala

Tiina Ojalan väitöskirjan nimi on "Osakeyhtiön oikeudellinen riskienhallinta: Muutos kohti asiakasta, eettisyyttä ja vastuunkantoa".
Kuvituskuva väitöstapahtumaan, Aalto-kynä ja tutkimuspaperi
Väitökset

Väitös yrittäjyyden aineesta, KTM Riitta-Liisa Arpiainen

Riitta-Liisa Arpiaisen väitöskirjan nimi on ”Tiimityötä, toimintaa ja tunteita – näkökulmia yrittäjyyskasvatuksesta ja yrittäjämäisestä oppimisesta kokemuksellisen toimintaoppimisen viitekehyksessä”.
Kuvituskuva väitöstapahtumaan, Aalto-kynä ja tutkimuspaperi
Väitökset

Väitös kvantitatiivisten menetelmien aineesta, KTL Anna Lukkarinen

KTL Anna Lukkarisen väitöskirjan nimi on "Sijoitustoiminnan ajurit osakepohjaisessa joukkorahoituksessa".

Kauppakorkeakoulu

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa teemme työtä paremman liiketoiminnan ja yhteiskunnan puolesta. Koulutamme tulevaisuuden asiantuntijoita ja johtajia sekä osallistumme yhteiskunnan toimintaan vaikuttavalla tutkimuksella, pitkäaikaisilla kumppanuuksilla ja yhteiskunnallisella sitoutumisella. Olemme yksi Euroopan johtavista kauppakorkeakouluista.

Read more about the School of Business
The photo shows students at the new School of Business / Photo: Roope Kiviranta
Updated 14.2.2019
Jaa
URL kopioitu