Palvelut

Palvelusivu - mallipohja

Esimerkki palvelusivun oletusrakenteesta ja sisällöistä. Voit esimerkiksi käyttää tätä sivua pohjana ja kloonata sen, jonka jälkeen sinulla on valmiina kaikki tarvitsemasi komponentit ja sivun rakenne uudella palvelusivullasi.
Viestintäpalvelut
Lisää sivulle pääkuva. Jos et halua sen näkyvän, valitse "hide image" -> Kuvaa tarvitaan, jos tämä sivu nostetaan (liftup) jollekin toiselle sivulle..

Palvelut-hubissa oleva sivun (sivutyyppinä "palvelu") tulisi vastata vähintään seuraaviin kysymyksiin:

Onko otsikko selkeä ja ytimekäs?
 
Otsikoi selkeästi ja käyttäen hakusanoja, joilla käyttäjä sitä todennäköisesti etsii. Älä toista Aalto-yliopistoa otsikossa tai yhteenvedossa (summary). Lukija tietää jo olevansa Aalto-yliopiston sivuilla.
Kenelle palvelu on tarkoitettu? 
 
Kerro selkeästi, mikä on palvelusi kohderyhmä (esim. opettaja, tutkija, kaikki Aallon työntekijät jne.)
Mitä palvelu sisältää/tarkoittaa? 
 
Sivun sisällön avulla lukija joko saa hoidettua asian loppuun asti itsepalveluna tai hänet ohjataan eteenpäin palvelupolulla tarjoten joko seuraavan sivun/vaiheen tai oikean yhteyshenkilön, jonka kanssa asiaa voi hoitaa. 
Mitä palvelu sisältää, tarkoittaa? 
 
Kerro selkeät askeleet eteenpäin asian hoitamiseksi. Jos asian voi hoitaa itsepalveluna loppuun asti, kerro miten se tehdään. 
Yhteystiedot: Mistä lisätietoa? Keneltä tai miltä tiimiltä? 
 
Käytä People liftup -komponenttia, jotta saat yhteystietosi suoraan henkilöprofiileista. Tämä helpottaa päivitystyötäsi ja tiedot ovat varmemmin ajan tasalla.
Mitä muita palvelusivuja tähän liittyy? 
 
Ohjaa lukijaa eteenpäin palvelupolulla ja rakenna lukijan tarvitsema kokonaisuus nostamalla (manual liftups) muita aiheeseen liittyviä sivuja esim. otsikolla "Tähän palveluun liittyvää". Linkkaa kaikki mahdolliset vaiheet palvelupolulta, jotta palvelut pysyisivät kokonaisuuksina. Ota huomioon myös muiden yksiköiden tuottamat sivut. Käyttäjän ei tarvitse tietää, onko jollain toisella yksiköllä tähän liittyvää asiaa. Hänelle tarjotaan kokonaisuus yksiköistä riippumatta.
Mitkä muut palvelut saattaisivat kiinnostaa lukijaa? 
 
Lisää nostoja (Manual liftups) esim. otsikolla "Tutustu myös näihin".

Saavutettavuus

Onko sisältö saavutettavaa? Kaikki sisältö täytyy olla saavutettavissa myös esim. ruudunlukuohjelmalla. Ethän käytä tekstiä kuvissasi välittääksesi olennaista tietoa. Mikäli kuvassasi on tekstiä, toista se aina leipätekstissä. 

  • Selkiytä tekstin rakennetta kuvaavilla otsikoilla ja tekstin muotoiluilla.
  • Käytä lihavointia sanojen korostamiseen. Ethän käytä kursiivia tai alleviivauksia, sillä ne tulkitaan helposti linkeiksi.
  • Muuta linkin näkyvä teksti kuvaavaksi, samansuuntaiseksi kuin linkitetyn sivun otsikko. Älä käytä linkissä tekstiä "Klikkaa tästä".
  • Jos lisäät taulukoita, käytä siihen aina ohjelman omia muotoilutyökaluja. Älä lisää kuvaa taulukosta.
  • Ennen tiedoston lataamista, mieti aina, voisiko tiedon kirjoittaa suoraan sivulle liitteen käyttämisen sijaan. Erilliset tiedostot eivät ole yhtä saavutettavia kuin verkkosivu ja niiden käyttö vaatii aina enemmän käyttäjältä. 

Lue lisää saavutettavuudesta

Kieliversiot

Palvelusivun tulee löytyä sekä suomeksi että englanniksi. 

Sisällön tarkistus säännöllisesti

Tarkistathan sivusi ajantasaisuuden pari kertaa vuodessa, esimerkiksi aina lukuvuoden alkaessa. Käy läpi sisältö ja yhteystiedot ja päivitä tarvittaessa. Päivitä molemmat kieliversiot.

Kuvat

Jos haluat kuvittaa sivuasi, voit etsiä sopivilla hakusanoilla jo valmiiksi Drupaliin ladattuja kuvia, joita on tuhansia. Voit myös etsiä uuden kuvan Aallon materiaalipankista. 

Aalto-yliopiston materiaalipankki

Pääkuvan näkyminen nostoissa

Jos sivulle ei lisää pääkuvaa (main image), kyseinen sivu näkyy nostoissa muilla sivuilla ilman kuvaa. Katso alta esimerkki. Pääkuvan ei tarvitse näkyä itse sivulla, voit piilottaa sen ("hide image"). Tällöin kuva näkyy kuitenkin nostoissa.

An example of the newsfeed with and without an image.

Muita sisältöjä tästä aiheesta

Tähän on nostettu muita palvelusivuja, jotka auttavat lukijaa eteenpäin asian hoitamisessa. Tähän tulee linkittää koko palvelupolku, jos se sisältää useampia palvelusivuja. Ota huomioon myös muiden yksiköiden tuottamat materiaalit tähän aiheeseen liittyen. Komponenttina "Manual liftups".

Screenshot of the Services hub.

Palvelu-artikkelit: miten löydät, editoit tai luot artikkelin?

Palvelusivuilta Aalto-yliopiston henkilökunta löytää tärkeää tietoa. Katso tältä sivulta ohjeet palveluartikkelien luomisee ja muokkamiseen.

Palvelut
A white, 80 cms high 3D logo with capital A and an exclamation mark to the right of it. The logo is standing in the sunshine on a beach with the sea and some seagrass behind it. Picture by Aalto University / Mikko Raskinen

Materiaalipankki (ulkoinen linkki)

Materiaalipankki ja sen sisältö on tarkoitettu Aalto-yliopiston virallisten viestintä-, brändi- ja markkinointimateriaalien luomiseen. Työkalu on tarkoitettu yliopiston viestinnän ammattilaisille, viestinnän alihankkijoille yksittäisissä projekteissa, työntekijöille ja ulkopuolisille yhteistyökumppaneille.

Computer_Science_photo_Matti_Ahlgren_Aalto_University-24

Saavutettava digitaalinen viestintä

Opi lisää digitaalisesta saavutettavuudesta aalto.fi-sivuilla.

Drupal: Aalto.fi-sivusto

Lisätietoja

Helena Järnefelt

Senior Digital Communications Specialist

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Voit myös linkata sivuja, joita arvelet lukijalle hyödyllisiksi, vaikka ne eivät juuri tähän kyseessä olevan palvelupolkuun liittyisikään. Vähän aihetta sivuavat asiat esimerkiksi. Komponenttina "Manual liftups".

066_ARTS_pajakuvia_Arabia__11-2015_photo_Mikko_Raskinen.JPG

Viestintäpalvelut ja viestinnän yhteystiedot

Tuotamme materiaaleja avuksesi arkeen ja autamme tekemään toimintasi näkyväksi kohdennetulla ja oikein ajoitetulla viestinnällä.

Palvelut
Henkilöstö viestintäkoulutuksessa / Kuvaaja Aalto-yliopisto, Unto Rautio

Viestintä- ja vuorovaikutuskoulutus

Henkilöstölle järjestetään koulutusta laajasti vuorovaikutustaitoja vaativiin tilanteisiin kuten esiintymiseen, fasilitointiin ja digitaalisissa viestintäympäristöissä tarvittaviin taitoihin.

Palvelut

Attachments-komponentin avulla voit ladata liitetiedostoja.

Uutisia aiheesta

Tähän voit nostaa uutisia tietyllä asiasanalla/tagilla, jos palveluusi voisi tällaisia liittyä. Tässä nostossa käytetty primääritagina "palvelut" ja sekundäärisinä tageina "viestintä" ja "viestintäpalvelut". Komponenttina "Automatic news liftups".

Käytä tätä uutisvirtaa vain, jos aiheeseen liittyvää uutisointia on olemassa. 

Examples of the new open-source Inter and Besley font families
Aalto-yhteisölle Yliopisto Julkaistu:

Valmis - Aallon tietokoneilla nyt käytössä avoimen lähdekoodin fontit

Aalto-yliopisto käyttää nyt avoimen lähdekoodin fontteja Inter and Besley. Niitä käytetään erityisesti graafisessa suunnittelussa.
Laura Aalto, photo by Mikko Raskinen.
Yliopisto Julkaistu:

Laura Aalto: On valtavan merkittävää, että tulee nähdyksi ja kuulluksi

"Muistan, miten valtavan iso merkitys oli sillä, että sain mahdollisuuden opettaa. Minuun uskottiin ammattilaisena, ja tulin nähdyksi ja kuulluksi. Onnistuin jännityksestä huolimatta. Tämä organisaatio näki minun potentiaalini."
Aalto Social, google haussa. Keltainen tausta.
Aalto-yhteisölle Yliopisto Julkaistu:

Aalto Socialissa luot yhteisöjä yli rajojen

Tutustu oman sisäisen somemme yhteisöihin ja käväise juttelemassa - ja osallistuthan lukuvuoden avajaisiin niin ikään Aalto Socialissa!
Aalto_University_Strategy_images_Dec19_photo_by_Aleksi_Poutanen_J1A4713.jpg
Aalto-yhteisölle Yliopisto Julkaistu:

Näyttely Aalto-yliopiston palveluista

Miten haluaisit esitellä yliopiston tutkimusta ja koulutusta tukevia palveluita?
Tätä palvelua tarjoaa:

Viestintäpalvelut

Löysitkö tästä tarvitsemasi tiedon? Jos et, ota meihin yhteyttä.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: