Opiskelu Aallossa

Miksi tekniikan ala?

Tekniikka taipuu moneen! Diplomi-insinöörejä tarvitaan rakentamaan, ylläpitämään, uudistamaan ja kehittämään parempaa yhteiskuntaa kaikilla osa-alueilla. Tutustu tekniikan alan opiskelijoidemme tarinoihin opinnoista, erilaisista projekteista ja opiskelijaelämästä.

Tutustu kandidaattiopiskelijoidemme tarinoihin

An Cong

Informaatioverkostojen ohjelmassa opiskeleva An Cong kannustaa naisia tekniikan alalle: ”Tulkaa kampukselle katsomaan, miten mahtavaa täällä on”

Cong harkitsi lukioikäisenä opintoja niin lääketieteellisessä kuin kauppakorkeassa. Abivuonna kypsynyt päätös hakea Aalto-yliopistoon tekniikan alalle osoittautui loistoajatukseksi.

Uutiset
Leevi Hormaluoma Sähkötekniikan päivä -tapahtumassa. Kuva: Filmbutik.

Opiskelija Leevi Hormaluoma: Tekniikan alalla polkuja on niin monta kuin tekijöitäkin

Informaatioteknologiaa opiskeleva Leevi on ollut aktiivisesti mukana opiskelijaelämässä, mikä antaa hänen mukaansa hyvää vastapainoa opiskelulle. "Yhtenä päivänä saatan koodata koulutehtäviä kotona ja seuraavana olla mukana järjestämässä ilmaisfestareita tuhannelle osallistujalle", hän kertoo.

Uutiset
Meri Mänty siniharmaan seinän edessä.

Rovaniemeltä muuttanut Meri Mänty on viihtynyt Aallossa: “Otaniemi on ihan oma maailmansa”

Toista vuotta Aalto-yliopistossa opiskeleva Meri Mänty muutti pääkaupunkiseudulle Rovaniemeltä heinäkuussa 2022. Erityisesti kemiasta ja materiaalien toiminnasta kiinnostunut Meri pääsi nopeasti sisään Otaniemen opiskelijayhteisöön.

Meristä Otaniemen kampus vaikutti aluksi isolta ja vieraalta, mutta punatiilisten rakennusten seassa kulkiessa paikat tulivat äkkiä tutuiksi.

Uutiset
Portrait of Bai-Bai Bairoh

Kesätyö paikkatietoharjoittelijana sai Bai-Bai Bairohin varmistumaan geoinformatiikan opinnoista

Tutkimusapulaisen työssä Bai-Bai on oppinut välittämään tietoa alaan perehtyneiltä asiantuntijoilta maallikoille, ja haluaisikin tulevaisuudessa jatkaa tehtävissä, joissa voi tuoda uusimmat paikkatiedon ja sen keräämisen hyödyt kaupunki- ja ympäristösuunnitteluhankkeisiin.

Uutiset

Ratkaisuja kestävään kehitykseen

Haluatko luoda kestävää tulevaisuutta kehittämällä ratkaisuja maailman suuriin haasteisiin? Aallosta saat työkalut paremman tulevaisuuden rakentamiseen ja enemmän! Aalto-yliopisto on sitoutunut edistämään kestävää kehitystä osana tutkimusta ja opetusta. Tarjoamme useita kestävään kehitykseen keskittyviä kursseja, koulutusohjelmia sekä sivuaineita. 

Iita Kejonen kuvattuna Aalto-yliopiston tiloissa.

Iita Kejonen on mukana kierrättämässä sähköautojen akkumetalleja: “Teollisuudessa työskentelemällä voin vaikuttaa koko alan kehitykseen”

Materiaalitekniikan opinnot Kemian tekniikan korkeakoulussa johtivat työhön akkumetallien ja mineraalien pariin. Teknologiapäällikkönä Iita pääsee vaikuttamaan koko autoalan vastuullisuuden kehittymiseen.

Uutiset
Daniela swimming as a child
Kemian tekniikan korkeakoulu
CHEM alumni Reetta Hassinen
Kemian tekniikan korkeakoulu
CHEM alumni Sakari Hiidenheimo
Kemian tekniikan korkeakoulu
Aino Ahvo

Opiskelija Aino Ahvo työskentelee Itämeren saasteiden biologisten vaikutusten parissa

Aino Ahvo uskoo, että vesi- ja ympäristötekniikan opinnot antavat hänelle työkaluja Itämeren saasteongelman ratkaisemiseksi.

Ihmiset
Because of its lightness, its heat insulation properties, and its strength, the foam material can also be used for insulation in buildings if it is both resistant to humidity and fire safe. Picture: Mikko Raskinen.

Iskuja ja kuumuutta kestävä puuvaahto haastaa muovin ja sopii jopa syötäväksi

Uusi biomateriaali voisi korvata esimerkiksi styroksin ja kuplamuovin. Materiaalin kehitystä vauhditetaan tekoälyn avulla.

Uutiset

Yrittäjähenkinen ajattelutapa

Aalto-yliopiston tavoitteena on tukea opiskelijalähtöisiä toimintoja ja aloitteita. Tarjoamme jokaiselle yhteisömme jäsenelle opiskelijoiden ja henkilöstön yhdessä luomia yrittäjyysopintoja ja mahdollisuuden oppia yrittäjähenkisiä ajattelumalleja ja työskentelytapoja. Yrittäjähenkisyys ei kuitenkaan missään nimessä tarkoita ainoastaan yrittäjän polulle lähtemistä, vaikka toki se on yksi niistä. Yrittäjähenkisiä ominaisuuksia – rohkeutta ja uteliaisuutta, vastuuntuntoa ja motivaatiota, virheiden tunnistamista ja sinnikkyyttä aloittaa alusta – voi ja tulee soveltaa kaikkeen, mitä teemme.

Meishan Lin.

Meishan Lin haluaa perustaa yrityksen, joka voi auttaa ihmiskuntaa

Meishan Linin unelma on perustaa oma syöpätutkimus- ja lääkekehitysyritys. Hän suorittaa parhaillaan toista vuotta kandidaatin opintojaan Aalto-yliopiston kemian tekniikan korkeakoulussa.

Uutiset
Portrait of Mikko Koskinen

Alumni Mikko Koskinen rakensi kansainvälisesti menestyvän juomabrändin

Mikko Koskinen on yksi Kyrö Distilleryn perustajista. Hän opiskeli Mechanical Engineering -maisteriohjelmassa, jossa erikoistui tuotekehitykseen.

Ihmiset
Felicia Aminoff, Anna Eriksson ja Amanda Rejström, kuva: Iiro Immonen

Kipinä muuttaa maailmaa - Aallon alumnien startup-yritys auttaa ihmisiä tekemään ilmastotekoja

Ilmastoteot ovat tulevaisuudessa yhtä arkisia kuin säästäminen.

Uutiset

Monitieteiset opinnot

Aalto-yliopisto on tunnettu tieteen, talouden, tekniikan ja taiteen aloja yhdistävänä monialaisen opiskelun edelläkävijänä. Meillä opiskellessasi voit yhdistellä luovasti ja koota oman näköisen kokonaisuuden taiteen, tekniikan ja talouden aloilta. Voit suorittaa opintoja oman korkeakoulusi tai alan ulkopuolelta joko yksittäisinä kursseina tai jopa kokonaisena sivuaineena! 

Emil Stråka, photo by Linda Lehtovirta.

Emil Stråka: On mielenkiintoista nähdä, miten fyysikot ja kemistit täydentävät toistensa osaamista

"On mielenkiintoista nähdä, miten fyysikot ja kemistit voivat tarkastella samaa järjestelmää ja silti päätyä hyvin erilaisiin johtopäätöksiin, kysymyksiin ja tuloksiin. Huippuyksikön kautta on mahdollista tutustua eri alojen asiantuntemukseen."

Uutiset
Sakari kuvattuna Aalto-yliopiston tiloissa.

Sakari Poikkimäki korvaa entsyymeillä haitallisia kemikaaleja: “Pieniä biologisia organismeja käytetään monessa arjen tuotteessa”

Kemian tekniikan alumni Sakari Poikkimäki työskentelee entsyymejä valmistavassa Roal Oy:ssä fermentoinnin asiantuntijana. Opinnot Aallon kemian tekniikassa mahdollistivat unelmatyön, jossa pienet elävät organismit valjastetaan hyötykäyttöön.

Uutiset
Aalto University / First year master’s student Oskari Lehtonen / photo: Linda Koskinen

Bioinformaatioteknologian kandiohjelmassa tehtäviä ratkotaan yhdessä ja se on kaikkein siisteintä

Laajan kurssitarjonnan sekä korkeakoulujen välisen vapaan liikkuvuuden ansiosta Oskari Lehtonen pystyi syventymään häntä kiinnostaviin aiheisiin.

Uutiset
Students working on a cosmetic product during lecture

AVP etsii uusia keinoja monialaisuuteen opetuksessa

Yhdistämällä kaksi olemassa olevaa kurssia Aalto Ventures Program loi uuden kurssin kosmetiikkatuotteiden kehityksestä

Uutiset
Janne Pietilä/ Master's Programme in Computer, Communication and Information Sciences - Acoustics and Audio Technology/ image: Lauri Viljavuori

Opiskelija Janne Pietilä: Akustiikan opinnot ovat antaneet uusia näkökulmia myös musiikkiharrastukseen

Janne Pietilän mielestä akustiikan ja audioteknologian työllisyysnäkymät ovat hyvät, sillä osaajia tarvitaan niin virtuaalitodellisuuden tuotannossa kuin rakennusalalla.

Uutiset
Communications Engineering student Niki Aarnio in the winter.

Opiskelija Niki Aarnio: Tietoliikennetekniikan maisteriohjelma yhdistää kaupallisen ja teknisen osaamisen

Communications Engineering -pääaineen opiskelija Niki Aarnio on pitänyt erityisesti opintojensa kansainvälisyydestä ja konkreettisuudesta.

Uutiset

Tekniikkaa ihmiskeskeisesti

Tekniikan alaa voi lähestyä myös vaikkapa yhteiskuntatieteellisestä tai humanistisesta näkökulmasta. Tekniikkaa kehitetään kuitenkin juuri ihmisiä varten, joten on tärkeää saada sen kehittämiseen useita eri näkökulmia.

Engineering psychology students Salla Nicholls and Esko Evtyukov, photo by Matti Ahlgren

Esko Evtyukovin ja Salla Nichollsin mukaan on siistiä olla ihka ensimmäisiä teknillisen psykologian opiskelijoita

Esko Evtyukov ja Salla Nicholls ovat ihka ensimmäisiä Aallon teknillisen psykologian eli tepsyn opiskelijoita, joita aloitti yhteensä parikymmentä syksyllä 2022.

Uutiset
Sami Nieminen sitting in a lecture hall

"Meidän alallamme vaatii yrittämistä, että valmistuisi työttömäksi"

Sami Nieminen valmistui alkukesästä 2022 diplomi-insinööriksi. Hän löysi itselleen kiinnostavimman pääaineen HCI-ohjelmasta, jossa keskitytään ihmisen ja tietokoneen väliseen vuorovaikutukseen.

Uutiset
Master's student Emmi Krantz standing outside / Aalto University School of Science, Department of Computer Science

Tietotekniikka tarvitsee koodareiden ohella myös ihmisestä kiinnostuneita osaajia

Maisteriopinnoissaan ohjelmisto- ja palvelusuunnitteluun perehtyvä Emmi Kranz haluaa lähestyä teknologiaa ihmisläheisesti.

Uutiset
Applied psychology. Picture: Matti Ahlgren, Aalto University.

Ainutlaatuinen teknillisen psykologian koulutus rakentuu teknologiasta ja ihmisen ymmärtämisestä

Teknillisestä psykologiasta valmistuneet voivat toimia esimerkiksi ihmislähtöisen tekoälyn asiantuntijoina tai sähköisten terveyspalveluiden kehittäjinä. Haku uuteen käytännönläheiseen koulutukseen alkaa keväällä 2022.

Uutiset
Opiskelija Niina Tapanainen talvella Otaniemessä.

Opiskelija Niina Tapanainen: Opiskelen tekniikkaa, koska haluan parantaa ihmisten elämää

Niina valitsi kandivaiheessa informaatioteknologian pääaineen. Hän kannustaa yhdistämään tekniikan ennakkoluulottomasti myös humanistisiin aloihin.

Uutiset
Niina Arvila seisoo Tietotekniikan talon aulassa

Infolainen voi opettaa slummien yrittäjille joukkorahoituksen saloja ja yläkoululaisille koodausta

Niina Arvila tutki diplomityössään, miten tietoisuutta joukkorahoituksesta ja siihen liittyviä taitoja voisi levittää köyhien maiden pienyhteisöjen yrittäjille. Opintojensa ohessa hän piti koodauskerhoa nuorille ja työskenteli UX Designerina teknologiatapahtuma Slushissa.

Uutiset
Aalto University podcast 'Kahvit näppikselle' illustration

Kahvit näppikselle -podcast paljastaa, miten tietotekniikka liittyy vähän kaikkeen

Uusi podcast selittää, miten teknologia on avainasemassa ratkomassa hyvinkin erilaisia ongelmia.

Uutiset

Terveys ja hyvinvointi

Terveyden ja hyvinvoinnin ala vaatii suuren määrän uusia innovaatioita, sillä erilaiset terveyshaitat ja sairaudet aiheuttavat massiivisia inhimillisiä kärsimyksiä ja taloudellisia menetyksiä. Aalto-yliopistossa tehdään monitieteistä yhteistyötä terveyden ja hyvinvoinnin alalla.

Heli Julkunen seisoo talvisessa maisemassa ja katsoo hymyillen pois kamerasta. Hänellä on päällään valkoinen talvitakki ja taustalla näkyy sumua, puita ja lumihankia.

Tietotekniikkaa opiskellut voi soveltaa tekoälyä parempien syöpähoitojen kehittämiseen

Heli Julkunen kehitti diplomityötään varten koneoppimismenetelmää, joka ennustaa, miten eri lääkeyhdistelmät tappavat syöpäsoluja. Valmistuttuaan hän datatieteilijänä kehitti ennakoivaa terveydenhoitoa ja nyt hän tekee väitöskirjaansa.

Uutiset
Bioinformaatioteknologian opiskelija Silva Robbins teekkarilakissa. Kuva: Markus Toivonen

Opiskelija Silva Robbins: Lääkäri ei ole ainoa uravaihtoehto lääketieteestä kiinnostuneille

Bioinformaatioteknologiaa opiskeleva Silva on ahkerasti mukana opiskelijaelämässä. Hänen mielestään Otaniemen kampus on ainutlaatuinen, koska se yhdistää eri alat ja niiden opiskelijakulttuurit.

Uutiset
Assi Lindholmin Design for End of Life Care -kurssille laatimassa työssä korostuvat vehreä ympäristö ja valoisa, inhimillinen arkkitehtuuri.

Keskiössä hyvinvointi ja inhimilliset kokemukset

Sairaalaympäristöt tukevat sairauksien tehokasta paranemista, mutta unohtavat liian usein sängyssä makaavan potilaan. Terveyden ja hyvinvoinnin arkkitehtuuri luo ympäristöjä, joissa ihmisen on hyvä olla.

Lahjoita tulevaisuus
Juhani with a bottle of Coca Cola
Kemian tekniikan korkeakoulu

Opiskelijaprojekteja

Aalto-yliopiston opiskelijana pääset jo opiskeluaikana soveltamaan oppimaasi teoriaa käytäntöön erilaisilla projektikursseilla. Monet projektikurssit ovat toteutettu yhteistyössä yritysten kanssa, mikä tarjoaa opiskelijoille mahdollisuuden päästä ratkomaan yritysten oikeita ongelmia. 

Aalto-yliopisto / Maria Hieta / photo: Maria Hieta
Uutiset
Two lab-coated women in a laboratory looking at pipes.

Kemian ja kauppatieteen opiskelijat kehittivät kasvipohjaisia tuotteita Valion kanssa

Kahden maisteriopiskelijan tiimi teki yhteistyötä Valion kanssa Aalto Thesis -projektissa puolen vuoden ajan.

Uutiset
mekatroniikan sirkus 2019 robottikäsi asmo kaasinen ja olli malmi

Nanopaperin valmistuksesta letunpaistoon – opiskelijoiden rakentamat laitteet ihastuttivat Mekatroniikan sirkuksessa

Mekatroniikan kurssien vuotuinen päätöstapahtuma toi estradille opiskelijoiden taidonnäytteitä ja sirkushuveja.

Uutiset
Kuva: Mikko Raskinen

Arkkitehtiopiskelijat suunnittelivat puisen paviljongin Designmuseon eteen

Paviljonki on suomalais-brittiläinen moderni tulkinta teehuoneesta.

Uutiset

Radikaali luovuus

Maailma ympärillämme muuttuu ennennäkemättömän nopeasti. Tavoitteemme on rakentaa vahva, luova yhteisö tukemaan uutta ajattelua. 

Torniprojektin onnistuminen

Milloin mitata ja milloin ei? - Akateemisen ajattelun perusteista opiskelija saa taitoja ongelmanratkaisuun

Teekkarit oppivat jo varhaisessa vaiheessa, että samaan ongelmaan voi olla erilaisia käyttökelpoisia ratkaisuja. Ratkaisujen tieteellinen perustelu on tärkeä osa jokaisen diplomi-insinöörin koulutusta

Uutiset
Unfolded_logo

Unfolded

Unfolded -lehti esittelee luovuuteen ja vastuullisiin muutoksiin liittyviä monialaisia hankkeita, kokeiluja ja ajattelumalleja.

Eturivissä opiskelijat Otto Simola, Verneri Hirvonen ja Julius Helander. Takarivissä professori Jussi Ryynänen ja vanhempi yliopistonlehtori Marko Kosunen. Kuva: Niina Norjamäki

Opiskelijat koodasivat avoimen mikroprosessorin, jolla yritykset voivat tehdä mitä haluavat

Uusi prosessori soveltuu esimerkiksi 6G-lähetinvastaanottimiin ja salausteknologiaan.

Uutiset
Helena Sederholm photographed in a lab setting, wearing a blue sweater.

Vaihtoehtoja fossiilipohjaisille kuiduille – Helena Sederholm kehittää kestäviä tekstiilejä

Ulkovaatteissa käytetään tänä päivänä pitkälti öljypohjaisia kuituja ja ympäristölle vahingollisia kemikaaleja. Helena Sederholm kehittää väitöstyössään ympäristöystävällisiä vettä hylkiviä tekstiilejä. Mallia hän ottaa luonnosta.

Uutiset

Kansainväliset opinnot

Työelämässä tarvitset globaalia osaamista ja kielitaitoa, alalla kuin alalla. Aallon opiskelijana voit hankkia kansainvälistä kokemusta jo opiskeluaikana! Vaihtoehtoja kansainvälistymiseen on monia, voit esimerkiksi lähteä vaihtoon ja opiskella huippuyliopistoissa ympäri maailmaa tai lähteä harjoitteluun ulkomaille. Kansainvälistyminen ei aina vaadi maailmalle lähtöä, sillä Aallossa pääset opiskelemaan kansainvälisessä ympäristössä yhdessä eri puolilta maailmaa tulevien opiskelijoiden kanssa. 

Vietnamista kotoisin oleva opiskelija on pukeutunut mustiin vaatteisiin ja nojaa kaiteeseen Tietotekniikan talolla. Taustalla näkyy valoa ja Aalto-yliopiston logo.

”Aallossa on mukava tunnelma ja asioita voi tehdä omaan tahtiin”

Thong Tran on ensimmäinen Aalto-yliopistosta valmistunut opiskelija, jonka pääaineena oli datatiede, ja hän jakaa nyt opiskelukokemuksiaan.

Uutiset
 Veera Ihalainen sitting on the stairs.

Opinnot avasivat Veera Ihalaiselle ohjelmoinnin maailman

Digital Systems and Design -pääaineen opiskelija on tykännyt erityisesti projektikursseista ja ohjelmoinnista, vaikka hänellä ei ollut aikaisempaa koodaustaustaa.

Uutiset
Maria Kosonen

Kiinnostus ympäristöasioita kohtaan johdatti Maria Kososen vesi- ja ympäristötekniikan opintoihin

Opintojensa aikana hän on kerryttänyt kansainvälistä kokemusta Australiassa, Keniassa ja pian myös Espanjassa.

Ihmiset
Picture of Aaron Geldert.

Aaronin opiskelupäivä alkaa kahdelta aamulla – “Opiskelu on parhaita asioita, joita pandemian aikana voi tehdä”

Yhdysvalloissa etänä opiskeleva Aaron Geldert on joutunut sopeutumaan täysin uusiin päivärutiineihin. Haasteista huolimatta hän kokee opiskelun olevan antoisaa ja vuorovaikutteista.

Uutiset

Opiskelijaelämä

Me Aalto-yliopistossa tiedämme, että maailmanluokan koulutus on vain osa opiskelukokemusta. Siksi tarjoammekin Aallossa opiskelijoille kansainvälisen toimintaympäristön, ympärille aktiivisen Aalto-yhteisön ja useita erilaisia mahdollisuuksia osallistua opiskelijatoimintaan.

Meri Mänty siniharmaan seinän edessä.

Rovaniemeltä muuttanut Meri Mänty on viihtynyt Aallossa: “Otaniemi on ihan oma maailmansa”

Toista vuotta Aalto-yliopistossa opiskeleva Meri Mänty muutti pääkaupunkiseudulle Rovaniemeltä heinäkuussa 2022. Erityisesti kemiasta ja materiaalien toiminnasta kiinnostunut Meri pääsi nopeasti sisään Otaniemen opiskelijayhteisöön.

Meristä Otaniemen kampus vaikutti aluksi isolta ja vieraalta, mutta punatiilisten rakennusten seassa kulkiessa paikat tulivat äkkiä tutuiksi.

Uutiset
An Cong

Informaatioverkostojen ohjelmassa opiskeleva An Cong kannustaa naisia tekniikan alalle: ”Tulkaa kampukselle katsomaan, miten mahtavaa täällä on”

Cong harkitsi lukioikäisenä opintoja niin lääketieteellisessä kuin kauppakorkeassa. Abivuonna kypsynyt päätös hakea Aalto-yliopistoon tekniikan alalle osoittautui loistoajatukseksi.

Uutiset
Fuksikapteeni Jenny Manner koneinsinöörikillan haalarissa

Kiltatoiminta on iso osa Jenny Mannerin arkea opiskelujen ohella

Fuksikapteenina toimivan Jenny Mannerin mielestä kone- ja rakennustekniikassa parasta on se, että se antaa hyvän pohjan lähteä erikoistumaan moneen erilaiseen ja mielenkiintoiseen alaan.

Ihmiset
Electrical engineering student Emmaleena Ahonen.

”Sähkötekniikan alalla saa rakentaa vastuullisempaa ja älykkäämpää tulevaisuutta”

Opiskelija Emmaleena Ahosen mielestä alan tulevaisuus näyttää aurinkoiselta, koska osaamista tarvitaan yllättävilläkin aloilla.

Uutiset

Opiskele tekniikkaa Aalto-yliopistossa

Tekniikan alan opiskelu antaa mahdollisuudet monenlaisiin tulevaisuuden työtehtäviin. Voit kehittää ratkaisuja ilmastonmuutosta vastaan, edistää ihmisten hyvinvointia teknologian avulla ja suunnitella kestävämpiä kaupunkeja, ympäristöä ja laitteita.

Tutustu kandidaattikoulutuksiin
Mies- ja naisopiskelija työskentelemässä laitteen ääressä.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: